Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през август

• 74 515
  • 1 821
  •   1
Отговори
# 1 740
  • София
В Щерев сме. Баткото ми се сърди, инак е добре. Все ми се сърди, като ме няма Simple Smile .Ще ги побърка вкъщи, ама ще потърпят 2-3 дена отгоре.

# 1 741
Ерин,късмет голям,че е роден цокльо.Тъкмо малко ще починеш от дразгите дОма,ще ви гледат,хранят...
Люшкам се и аз в разни настроения,но поне съня се завърна за няколко дни.Подозирам,че е защото нощите са по-хладни.Замислям другата седмица да забегнем на село за повече от два дни.Сигурно ще оставим баткото вкъщи,че ни писна да му гледаме нацупените физиономии.Пффф,трябва и да пазаруваме с него,че есента чука на вратата 🤐

# 1 742
  • Варна
В Щерев сме. Баткото ми се сърди, инак е добре. Все ми се сърди, като ме няма Simple Smile .Ще ги побърка вкъщи, ама ще потърпят 2-3 дена отгоре.

Айде, айде, не ги жали толкова, това дете не е само твое. Да видят хубаво ли е 😂😂

# 1 743
Ерин,завиждам благородно за цокането,моите драми бяха големи и ме отвратиха от кърмене .Хич не ги мисли,лихуса си,айде .Да сете добре вие с малия е важно,те ще се оправят .

# 1 744
  • Варна
Картофени кюфтета или мусака, май първото, но има ли някаква тайна?
Аз намерих това.

# 1 745
Стеле,аз ги пека на хартия ,но оваляни в галета

# 1 746
  • Варна
Стеле,аз ги пека на хартия ,но оваляни в галета

Ако са най-вкусните така ще ги направя 😉😘

# 1 747
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
винаги ми се разпадат.
а мусаката никога не бяга от тавата Simple Smile

# 1 748
  • Варна
винаги ми се разпадат.
а мусаката никога не бяга от тавата Simple Smile

Добре, мусаката ми се получава чудна, ама сега искам кюфтета, днес ще е втория път в живота ми.

Ти оправи ли кръвното? Как си?

# 1 749
като газена с валяк.
ще се оправя, не ме мисли.
май е крайно време да започна плетките за Бориса, а?
Simple Smile Simple Smile

# 1 750
  • Варна
като газена с валяк.
ще се оправя, не ме мисли.
май е крайно време да започна плетките за Бориса, а?
Simple Smile Simple Smile

Давай, давай да излиза, че да я гушкам ❤️

# 1 751
Сещам се, че при първата бременност (към края), правих чушки бюрек. За първи и последен път. Grinning
Но тогава ме обземаха някакви такива намерения за покоряване на нови готварски хоризонти.
С втората нямах подобен ищах, там залагах на сигурното. Grinning

И сега се замислям, не зная има ли връзка- първородната е много склонна да опитва нови и нови неща, без значение от вид, форма, комбинация на вкусове, експериментатор е.
Второродният е такъв "тежък" класик, как сам на себе си не омръзва понякога, се чудя.
Ей го, може да закусва едно и също годинИ наред; баница се ядяла само на закуска, яйца на вечеря е светотатство,  чай с мляко за него е извращение, а виенският шницел- връх на гурме индустрията.

# 1 752
  • София
Никога  е ми се получават картофените кюфтета. Тиквените ги правя като палачинки по същата причина. Чушки бюрек обожавам, но много пипкаво ми е.
Днес ще направя едни пикантни крилца и салата.

# 1 753
  • София
Аз тези дни правих картофени кюфтета. За пръв път реших да изляза от класиката с пърженето. Част от тях ги направих печени на хартия, другите - пържени както обикновено. Ами пържените повече си ни харесват на всички вкъщи. Не е здравословно, ама аз и без друго ги правя 2-3 пъти в годината, а друго пържено почти не ядем, та дреме ми. Но като го гледам това злоядото как се връща към предишните си хранителни навици, май ще ги правя по-често, че тях поне ги яде.

Тили, според мен е случайно. Моето злоядо докато беше в корема ми колко кулинарни експерименти направих. А тя нова храна опитва с повече зор отколкото видях аз докато раждах.

На мен картофените кюфтета ми се разпадат, ако ги направя по-големи. Когато са с размер, побиращ се в дланта ми ( без да броя пръстите като част от дланта), успявам да ги стегна повече. Преди пържене задължително им давам 2-3 часа време да стегнат в хладилника. Пържа ги оваляни единствено в яйце - мама така ги правеше и аз не съм експериментирала с друго. Миналият път бях злоупотребила с яйцата в сместа и тогава половината кюфтаци се разпаднаха. Сега сложих по-скромно количество яйца и стегнаха идеално.

А някой правил ли е кюфтета от ориз? Мернах някакви рецепти в една от книгите на мама и започаха да ми се въртят оризови мисли в главата, но не ми стиска засега.

# 1 754
нищо не ми се прави.
по-точно, направих пак канелените рулца. по поръчка са, да не мислите, че съм се напънала на канелата.
пече се и една питка.
ако не ме мързи, ще ида до най-близкия магазин за домати и чушки.  имаме още една бучка българско сирене и това ще е.

цяла сутрин чистя кухнята. как може да направи едни полуготови спагети снощи и след него да е погром!
то и баща му доукраси сутринта. ядяло му се нещо... от следите ми се струва, че му се е яло всичко в хладилника.
Sad

Общи условия

Активация на акаунт