Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 61 532
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Някой може ли да опише Nishane Vain and Naive и B-612 ?

# 211
по Ако си говорим за ванилия, най-хубавата ванилия според мен правят Нишане. Заради нея си взех Silent Ways, който ми беше крайно безразличен в началото но тази ванилия, смесена с хладен ветивер, превръща се във ванилов сладолед. Доста подобен точно на този ефект е и ванилията на Alluring Fig но за мен и липсва дълбочина някак (но пред вид разликата в цената, ако първо бях намерила смокинята сигурно нямаше да се оплаквам). Изобщо този парфюм крайно много ми хареса, но и супер бързо ми омръзна някак, супер смокния 20 мин, супер ванилия  - цяяяяял ден, не знам защо много бързо писва.
Днес съм с леко задръстени олфактивни рецептори ( с други думи - хрема), но пък получих голяма пратка, и сега да се отчета
Суфле на Шалимар - едвам го усещам, но ми харесва, много, един такъв ,мек, сияен, ефирен, само името му е Шалимар, има разбира се някакви оттенъци, но съм срещала много по-еднакви парфюми, които не са фланкери. Разбирам високия рейтинг
Etruscan water - вярно съм със позапушен нос , но крайно прилича  на осемдесетарски мъжки аромат,. очаквах животни, чудеса и гнусотии, не. 100% мъжки аромат, много ми хареса и колко е горчив, това му е интригата така да се каже.... предадох го нататък. За моят сладникав вкус забелязвам , че унисекс ароматите не вървят
Xerjoff Tosca - тук беше крайно неприятна изненада, изобщо не очаквах това, силно се надявам проблемът да е в хремата, усещам в началото едно леееко люляче бледо  и красиво, и изведнъж един адски мощен мускус, който не се разкарва след 5 измивания. не е чак скърцащ, но един такъв мазничък, задушлив, коварен.
с това реших да прекратя тестовете....
А, още една лекинка греда Gabrielle , който го нарече, нещо като нищо, браво чудесно описание.....
Gabrielle
Vain and naive e основно малина с роза,  и относително мек мускус с дървесна основа

# 212
Тоска при мен е пронизително пищяща виолетка, не мога да го търпя, единствен от линията. Че и траен и силен.
Габриел също не понасям, срам за Шанел е.

# 213
Габриел също не понасям, срам за Шанел е.
Оффф Grinning Дъщерята писа, че бил хубав, изглеждал ретро, имал лека алдехидна нотка и на хладно щял да се отвори по-добре! Grinning По - нататък ще го пробвам.

П.П. Няма да бързам да се отчайвам! Благодаря ви! Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 20:11 от Никой като Някой

# 214
За мен е напълно и само цветен. Не ми е ретро, просто цветен аромат, а аз такива не харесвам и не нося. Но има хора отиват им силно.

# 215
  • Бургас
Обожавам Габриел ЕДП, страхотен парфюм, фин, нежен, ненатрапчив страшно елегантен.Истинска класа. Ново от Прада Парадокс:smiles: https://ifragranceofficial.com/perfumes/prada-paradoxe-eau-de-parfum/       

# 216
Съгласна съм с Денси, срам е за Шанел, не посмях да напиша това преди, не би да се обиди някой.
Използвам думата срам, защото Габриел за мен представлява алдехиди, бели жветя, чист мускус. Като тези три отделни части съм 99% сигурна са от онзи тип парфюмни блокове, които се купуват готови от хим. завода. Затова е срамно. Нали Шанел уж държат на качество във всяко нещо..... Същите тези три неща ги има в още 100 парфюма, абсолютно еднакви, но към тях нямам претенции и очаквания. Не, че ароматът е лош.....
Последният ми тест за деня е Love Tuberose , който отдавна търся по препоръка от туберозната специалистка във форума. Налачалото ми беше скучно, нежни бели цветенца,  на  туберозата на Картусия ми напомни, но след 30-40 минути, изведнъж излезе нещо опияняващо, почти опушено и едновременно сладко, много ме грабна, отива в списъка с желанията.

# 217
Защо да се обиди някой, разменяме лични мнения за субективното си усещане. На мен всички мнения са ми полезни.
Габриел на блотер в парфюмерия изобщо не ме впечатли. После от някъде получих мостричка от него към поръчка. Да не се мина нещо Grinning реших да го разнося, и ми хареса. Само в първите петнайсетина минути има нещо остро, после за мен си е класически пригладен и неутрален аромат, който мога да сложа целогодишно и навсякъде. Не мога да го нося дни наред, защото и аз в първите часове усещам само цветя, цветя, цветя. Но за от време на време ми е много приятен.

# 218
Привет и от мен. Герлен са ми любимци, фен съм на Шалимар серията Heart Eyes , имам също Инсоленс и една от роклите. С изключение на последния, другите аромати са хубави, елегантни и класни. Не ми допадат като цяло роклите и Мон Герлен серията, твърде сладки и инфантилни ми идват. Ексклузивната серия не познавам добре, доста са мъжествени. А "растителните", от типа на Шанз-Елизе, Идил, Инстант, изобщо ме си правя труда да тествам, не ми седят добре такива.

# 219
Солена луна, какво не ти допадна в туберозата на Carthusia? Любопитно ми е. А Love Tuberose е голяма красота 💖

Втора седмица нося обилно Inchnusa, прелест е сутрин на хлад - долавям още тагетис и равнец - намачканите им зелени листа.

# 220
Al Georgieva
"Заради" теб още го държа в шакафа и чакам по-хладни дни, за да го пробвам пак.
Началото ми е много безлично, също като на амуажа, едно приятно ухаещо цвете и толкова. В развитие Картусия отиде в друга посока, напомни ми на  прпдукт за плаж , който съм ползвала, имаше много сходен аромат. Някак ми липсва движение ли, не знам как да го опиша точно,сякаш ми е малко стерилен. когато в Амуажът се появи тази хищна и опушена нотка, си помислих, това е опияняващо....
Възможно е и да са нужни повече фъсове, видях, че спомена някъде че дозираш по повече, аз обикновено слагам 1-2....

# 221
туберозите по 3 пръсвания, а смокинята на Profumum Roma за мен е извънземен парфюм и там съм на 10-15 сутрин, като подновявам по някое време в жегата само на китките

За Carthusia-та не зная какво да кажа, остатъчния аромат сега в жегата ми напомня малко на
а в студа ухае още на горещо сладко от сини сливи с канела и маааалко ванилия. А в началото има леплива розова дъвка.

Всъщност на Carthusia ми е фаворит Prima-та, но тя стои просто феноменално с тия рози, тамян, старо дърво и т.н.

# 222
Shalimar Philtre жъне комплименти от непознати и го предлагам за снимка. Не е от куртоазия, питат за точчното име.
Разкошна ванилия с бергамот, но си е Шалимар, без винтидж полъх. Излъчва добре, и е много траен.

# 223
  • Germany
Привет на всички! Не знам дали някой се интересува вече от новостите по масовите парфюмерии, но да споделя кратки впечатления от тествани наскоро неща:

GUCCI FLORA GORGEOUS JASMINE Нежен, топъл и белоцветен. Жасминът е много натурален, като от тези дребните жасмини, които се продават в саксиите. Затоплен е с дървесни сухи нотки и топъл бензоин, даващ и леко опушено усещане, без обаче да се измества цветната аура от жасмина. На мен лично  ми е точно от тези жасмини, които харесвам, но ми докарват зверско главоболие, и има лека индолова нотка. Определено Гарденията е по-хубавия парфюм от двата.

Good Fortune Viktor&Rolf никакъв не ми е. Два пъти го пробвам и двата пъти ми е толкова безличен, че дори не знам какво да кажа за него. Някакъв парфюмен миш маш, малко от инзоленс, малко от детските парфюми с ванилия. Метличина?Фенел? Къде?

A Drop d'Issey Eau de Parfum Fraiche Issey Miyake Много интересен. Всичко посочено по пирамидата е там. Зелен, акватичен и озонов, хладен и свеж. Дъждът е като летен дъжд, застигнал ви високо в планината, навсякъде се носи аромат на дъжд и зеленина. Много нежен люляк, отново окъпан от мощен дъжд, с лек, деликатен аромат, покрит от водата. Усещат се и акватичните нотки, почеркът на  Issey Miyake, светла му памет. Красив парфюм, почитателите на ефирните цветни акватици да го пробват задължително.

Magnolia Bliss Juliette Has A Gun Не ми допадна. Много кисел и супер синтетичен, много амброксан, много нещо. Много мощни цитруси, зелен петигрейн и остър джинджифил, толкова мощни, че магнолията се усеща едва едва. Тя пък ми мирише на шампоана Магнолия на Ив Роше, много тиха и ефирна. Напръсках се поне шест седем пъти, и нищо, след час нищо не усещах. Жалко за красивия флакон, но няма добра химия с мен.

Skandal Le Parfum Jean Paul Gaultier страхотен! Цветен, ванилово-карамелен, пикантен, доста различен от предишните издания. Няма го фаталното белоцветно присъствие, няма го меденото гъсто усещане. Тук е чуден жасмин, точно от този, които харесвам, карамелено тофи и щипка сол, розов пипер и дървесна основа. Много хубаво изсъхва на кожата, и показа много добра трайност. Носим е много и ще стане хит. Подобен е на Олимпея солар на Пако Рабан, но този е по-секси и не така белоцветен. С тази червена бутилка просто е задължителен за колекцията ми!

И накрая едно мъжко издание Ambassador Intense Gisada Едно нещо трябва да призная на  Gisada, че откриват уникални модели за представянето на парфюмите им! Ето го новото лице на Амбасадор Интенз - италианският артист Michele Morrone Broken Heart

Е как да не пробвам парфюма Heart Eyes, и модела бих Stuck Out Tongue Winking Eye Та парфюма, парфюмът е разкошен, то с тази пирамида и какъв да е

Модерен, клубен, топъл, мъжкарски и разбивач на женски сърца. Кожа, тонка, пачули, и тъмна солена лакритца. Карамел, канела, кардамон и орхидея, с прекрасни цитруси и присъствие. Чуден! Аз усещам и кафе, и е истински разкош. Пробвайте го!

На всечки с нови ароматни придобивки - честито!

Мелодия за вечерта Heart Exl
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 00:36 от kovatcheva

# 224
Ау, това е този от 365. Аз съм фен на другия.😃
От Жасмина на Гучи искам палитрата. Жасминови парфюми си имам достатъчно и силно прекрасни.

Общи условия

Активация на акаунт