Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 61 537
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Пробвала съм го ,но не усетих нито мента нито бор и гора, както го оприличават.

Като прочетох "бор и гора" и веднага си представих  "Escada Sport Country Weekend".
https://www.fragrantica.com/perfume/Escada/Escada-Sport-Country-Weekend-1358.html
Дали има друга подобна борова гора след дъжд?

# 196
Аз имам този :
https://douglas.bg/betty-barclay-pure-pastel-mint-64132
 Мирише ми на мента, макар че не видях такава в пирамидата. Лятото ми е супер свежо, когато съм с него.
На мен пък ментата ми допада и бих се радвала ако споделите нескъп парфюм ,в който сте я открили.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 14:46 от 77roza

# 197
Здравейте, благодаря за темата, да се включа и аз малко, преди да свърши. Харесвам много Guerlain, за себе си ги открих сравнително късно, бях на други вълни отначало, имам си някои любимци, при всички случаи ароматите се отличават с много красиви композиции. Към днешна дата обичам да нося инсоленс, теракота, синия час, нощния полет, шалимар суфле, шалимар едт,  бих носила също идил, жики, имах отливка и много ми хареса, също така метеоритите и инстант, мицуко ми е много специален като усещане, но мисля, че извън къщи не съм го носила. Някои от мъжките също бих носила. Алегориите също ми харесват, имах кокосовата, много сладурски парфюм. Има и няколко други Guerlain, които ми се ще да пробвам. Всички имат прекрасни бази, отлична трайност и колкото и да са различни, имат някаква  обща, ДНК, която не може да се сбърка и имитира. Дори нещо да заприлича на тях, личи, че е различно в същината. Абе красиви парфюми са.
А за бюджетната ментичка: ето това, има го в България, 20 мл около 20 лв, много лятно парфюмче - https://www.amazon.com.au/Naturally-European-Fragrance-Rollerbal … ito/dp/B06XWXNSVN

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 15:06 от Dorry88

# 198
Здравейте,момичета. Искам да попитам дали някоя притежателка на Insolence Eau de Parfum Guerlain би могла да ми отлее 5 или 10 мл.за проба? Благодаря предварително.

# 199
Дами, изчетох всичко за COCO EDP CHANEL, но бих била благодарна за "пресни"мнения Flowers Hibiscus

# 200
Bois D'ore ми е един от любимите парфюми. Може да има лек повей към мъжки, но аз не го усещам така. Много е красив, класен и траен.
Днес получих Шанел Габриел, май не го регистрирам и него...ухае на нещо, на парфюм, много неопределен и лек ми идва. Ще си го нося де, поне го усещам, че има някои мухливи, дето не мога да ги изтрая.

# 201
На мен Самсара, ми мирише на прашясало и с лек примес на гранясало червило.
От по-старите аромати на Герлен харесвам само Champs Elysee и L'instant.
Иначе имам големи любов и сред Алегориите, Мон и Метеоритите.
Алдехиди трудно харесвам, така че трудно може да ми допадне някой по-ретро аромат.

# 202
  • The Evergreen State
Като заговорихте за парфюмите преди и сега, съгласна съм донякъде с тези които казват че дизайнерските парфюми от преди не са като сегашните, всички почти еднакви и безлични. Но си мисля и друго, не е че сега няма хубави парфюми сред дизайнерските къщи, но се изхитриха и ги пускат на други цени, exclusives, privee collections, special collections и какво ли още не от по 300 долара и нагоре. Затова и въздишат хората по по-предните издания които бяха качествени но и цените бяха по-достъпни.

Парфюм за деня: Мис Диор ЕДТ.

# 203
Съгласна съм с Dory88. Припознавам своето усещане в нейните думи. Моя интерес спрямо Guerlain, няма да утихне скоро. Може би ме интригуват, точно защото не са ми толкова ясни?!  Разбирате! Много исках да пробвам Vol de Nuit. Dory ми предложи и ми прати отливка + такава и на L' Heure Blue. Сърдечно благодаря и на AmnesiaC ! Много харесах и двата. Не са лесни, но са много красиви. "Нощния полет" е впечатляващ. "Синият час" също! В тези аромати, наистина има някаква магия. Мога да отделя време, само за мен и някой от тях и да си ги усещам, чувствам... Винаги изненадват с нещо. Но за тях ми трябва усамотение. Ако нямах проблем със "силата" на парфюмите, щях да си ги нося с удоволствие и сред хора, въпреки че, не са за всеки ден и място. Има още няколко, които много искам да пробвам. Chant d'aromes, Apres L'ondee и
Jardin de Begatelle. Idille не разбрах дали ми харесва, защото бях пръскала и други неща. Харесвам Сhamp Elisees, но няма да мога да изпръскам цяло шише. Харесвам L'instant Magic, L'instant и Samsara.
Oценявам Insolence, но върху мен, избиват синтетични теменужки, които мисля, че се усещат и в съседния квартал. Като съм се разписала, моментът е подходящ, да ви кажа, че харесвам много парфюми, които никога не бих имала, защото просто, не ми отиват. Признавам, Nahema и
Chamade ме стреснаха. При тях няма да пробвам повторно. Mon Guerlain (не харесвам всички варианти), но мисля, че е гениално замислен парфюм, който ще остане в историята, като много от предшествениците си. Фин, женствен, елегантен, и модерен. Харесвам и повечето от серията Aqua allegoria.  Да, бих искала да се запозная с всички Герлени, няма да стане... Понякога и мечтите са достатъчни!
 Благодаря ви за търпението!
Допълвам се, забравих! Откакто харесах Shalimar, вече не казвам "никога"!

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 07:54 от Magda Dimitrova

# 204
По темата ще си призная, че нямам никакво отношение към герлен. Мирисала съм ги само в парфюмерия, и не се сещам дори да съм пожелала да си пръсна на ръката нещо тяхно. Някак са ми стряскащи, не ме привличат, може би не ги разбирам.
Ще ми препоръчате ли някой по-кротък и беззъб аромат, да се пробвам пак?
Не понасям само кардамон и лавандула, всичко друго бих пробвала.

# 205
Дами, изчетох всичко за COCO EDP CHANEL, но бих била благодарна за "пресни"мнения Flowers Hibiscus
Цялостното ми усещане за Coco e изключително женствен и модерен аромат. Парфюм за официални събития и мн красив през пролетта. Флорално - подправкова композиция с българска роза, като розата е превърната в шедьовър.
Харесва ми, защото не го свързвам с никой друг, при Сосо няма сравнение, недостижим е. Имаше момент в който ме разочарова, но беше защото не знаех кога да го нося и колко да пръскам.
Цветът на парфюма е като течно злато и ако го поставят в шишенце с новото ултратънко стъкло на Есенс, ще бъде още по-невероятен.
Това е моя интерпретация  за парфюма. Спомням си как описвах  друг любим мой парфюм и едно момиче  от темата написа след поста ми „На мен ми мирише на печени чушки.“ Скандал Simple Smile Паднах да се смея.

# 206
Coco модерен аромат?
Леле… леле
Обожавам го! С него раждам децата си и посрещам винаги новата година, но е ретро, класически и с животно парфюм.

# 207
Всеки го усеща по различен начин, и на мен определено ми е ретро, колкото и да го харесвам.

# 208
За добро утро:
.  От познатите ми Шанели откровена слабост ми e  Allure Sensuelle Eau de Toilette, както и Coco Eau de Toilette, и Мадмоазелата едп и едт. Не бих казала, че ми е някакъв особен проблем и носенето на Коко едп, Алюр сеншуъл едп, Коко Ноар, като някой даже се губят върху кожата ми като Chanel Cristalle Eau Verte,  chanel poudre 19. Предстои ми да видя как ще се сработим с Габриел и още някоя и друга шанелска мостра.
Ретро носталгичните аромати на Герлен са неносими за мен (но пък дъщеря ми припада по тях, както и по почти всички ретро аромати с твърдението, че даже са по-хубави от сегашния менстрийм, и даже без проблем си ги носи). Но както хубаво беше написано от Магдето ".. за тях ми трябва усамотение!" - аромати от друго време, отминала епоха, ако щете различна същност като тук интерпретацията може да варира от "противоположностите се привличат" до отблъскване  между еднакви магнитни полюси; даже с  Елисейските полета и Теракотата не ни се получи особено. Мон Герлен едп, съвсем съвременен, с тази лавандула дълго подминавах, но този парфюм даже не свързвам със съставката за разлика от Жики на фона на леко лимонената ирисова пудреност (твърде ярка лавандула като в лавандулов спирт) .  Същото мога да кажа и за ретро Диорите, не са съвсем моето като в границите на носимост  ми попадат аромати от сорта на Мис Диор 2019 примерно....Идеята е не да кажа какво поименно познавам, а по-скоро да ползвам като база за сравнение с някои съвременни нишове, които не намирам за по-добри, въпреки че са толкова скъпи! Например един Интерлюд дамски , определян  отчасти като  подправков (дафинов лист според мен) не блести с особена свежест, въпреки променливата си сложност, но пък ми допада розово-подправковата пудреност на Epic - и двата далеч от познатия менстийм. Както парфюмната идустрия е в правото си да бълва какво ли не, неоспорим факт е, че всеки е в правото си да избира какво да потребява! От Мемотата се разбрахме само със Синтра, но не и с Rose& Cuir EDP FM (истинска мускалеста роза при някаква тежка основа;  би седял по-добре на мъж), както и с Кирке.....
Лятното ми откритие - Costume National Supergloss, аромат от ранга на FM (първоначално го отрекох, никак не ме грабна, но в жегата се оказа приказно присъствен). Дребната мостричка на Изия Сисли не престава да ме изненадва с чудното си лятно разгръщане на наситения с влага топъл морски въздух.

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 10:17 от Никой като Някой

# 209
Най-после тествам Angelique Noire и съм със смесени чувства. От една страна самата ванилия горе долу ми харесва - много сладка, като ванилина от малките бели хартиени пакетчета с розов надпис от едно време, леко пудрена, но не твърде суха и има известен алкохолен привкус. Ще вметна, че аз много, много рядко харесвам ванилия, а съм се постарала да пробвам какво ли не с цел да открия "моята" и в крайна сметка истински съм заобичала една единствена - Alluring Fig (смокинята ми стои десет минути, после си е чиста ванилия върху мен), точно защото е сладка и "сочна", т.е. не ми стои "сухо" (както "скъпата" ванилия, която си мирише на шушулка). Идеята за "зелена" ванилия много ме привлича и ще продължа да екперименрирам в тази насока, но не мисля, че Angelique Noire е точно това, поне за мен. На моята кожа (нормална) не се разгръща нищо билково и зелено, нито пък пикантно, от самото начало си е просто една много сладка ванилия с плодов нюанс (круша). Не ми прилича на Eau Duelle, Eau Duelle има зеленина в себе си и самата ванилия в него е съвсем различна, много по-суха, пудрена и ефирна (като шушулка). Angelique Noire ми напомня ванилията на Molinard, както и на една от ванилиите на Montale. Възможно е на друг тип кожа да си разгърне пълния потенциал, предполагам.

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 21:52 от lorem_ipsum

Общи условия

Активация на акаунт