Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 62 318
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте парфюми тези две опаковки на един и същ парфюм ли са?

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 14:48 от Mimeto74

# 376
Моля за мнения за Osmanthus на Молинард, напомня ли Inle Memo?
В кръга на шегата от вчера гледам една рускиня, която с нескрита радост разказва, че  бил по-носибелен и бюджетен от Good Girl Gone Bad By Kilian for women и трябвало задължително да се купи, ако попадне на линия....

.....и други подробности - как въпросния се изчерпал за 20 минути в магазин; защо били толкова ограничени количествата за Русия; бюджетен нишов френски бранд от Граас; пачулито било мирисът на парите и подобни в Ю тюб...Head Band

Във връзка с това, че пачулито е ароматът на парите, не помня от къде съм го чула, чела или не знам какво, но от едно време си знам, че портфейлът трябва да е напръскан с етерично масло от пачули, за да е винаги пълен. И редовно си пръсках портмонетата. Последно едно кожено преди няколко години накапах с пачули и кожата като го пое, а може и защото беше от качествена марка етерични масла, толкова силно и дълго миришеше, че направо намразих парите, хаха! Честно казано, до ден днешен като усетя пачули в аромат,  ме отблъсква, ако не е добре прикрито в другите съставки или е "основен играч".

# 377
След кокосовата вълна минавам на бадемова. В същност отдавна си търся сладък бадемов аромат, моля за препоръка Simple Smile
Първото, за което се сещам, когато стане дума за сладък бадем, е Burberry Brit EDP.

# 378
"Girl of now"? Thinking

# 379
Аз съм на същата вълна и в момента най-най-любимите бадемки са ми Tardes на Carner Barcelona и Velvet Tonka на BDK Parfumes. Обаче кожата ми изпива Тонката за нула време в тази жега, а Тардес ми идва много силен. Ще изчакам септември, за да го позлвам пак, защото в хладния дъждовен юни беше неповторим. Същото очаквам и от Велвет тонка, като отминат големите жеги, него си го купих сега юли и не мога да му се насладя пълноценно заради горещините. Чакам и Pure Eve на The Different company - очаквам и от него добри бадемчета, че и захаросани. Иначе и Girl of now OG е бадем, мисля с шам фъстък, Perfect intense на Марк Джейкъбс също ми е изявен бадем... това са, за които се сещам, ползвала съм и харесвам, но са за към септември, иначе изцяло си губят очарованието.

# 380
Благодаря за отговорите в girl of now и perfect единственото, което харесвам е бадемът, но той преминава бързо и остават нещата които не харесвам.
Velvet tonka и Tardes отиват в списъка.  Много харесвам тонка но и при мен изчезва много бързо

# 381
След кокосовата вълна минавам на бадемова. В същност отдавна си търся сладък бадемов аромат, моля за препоръка Simple Smile

За тези се сещам, като за мен си приличат.

# 382
# 383
Благодаря за отговорите в girl of now и perfect единственото, което харесвам е бадемът, но той преминава бързо и остават нещата които не харесвам.
Velvet tonka и Tardes отиват в списъка.  Много харесвам тонка но и при мен изчезва много бързо

Специално за Velvet tonka според мен има трайност и то добра, но понеже няма добра проекция, сякаш го няма, докато не те подухне вятър и не усетиш прегръдката му. Някак си влагата и горещината го "натискат" и не му позволяват да се разгърне.
А за друг сладък бадем се сещам за Amouage - Blossom love и неговият почти пълен клонинг Junoon Rose на Al haramain. На Амуажа съм му изпръскала две мостри, а Junoon Rose го имам. Вторият е по пудрен и остър, а първият има като че ли повече ванилия или по-силна, дълбока. При тях бадемът всъщност е ликьор Амарето и има сладост и усещане за алкохол, за ликьор. Аз отстрелях на сляпо Junoon заради първообраза му, когато бях на силно пудрена вълна, а после се добрах до мострите на Blossom love и останових, че много ги харесвам заради бадемовия ликьор.
Чакам и едно друго амарето с малинки на 100 BON, ще го видим и него какво представлява.
Аз също не съм най-големият фен на GoN и Perfect intense, защото нещо ми липсва в тях.

# 384
Скрит текст:
Здравейте парфюми тези две опаковки на един и същ парфюм ли са?

Mimeto74, първия е 2014 издание, втория -  2009г.  според фрагрантика.
И аз не знам дали е позволено, но тъкмо вчера гледах и това видео (почти нямало разлика в аромата), та ако е от помощ -
https://www.youtube.com/watch?v=7ciDxHRgXw8

# 385
Похвалвам се, че придобих "Ана Абиеда Руж". Засега го чувствам като слаб захарен аромат. Нищо дразнещо или напомнящо за болница. Но моето обоняние си е съмнително по принцип, жега е... ще видим.

# 386
  • The Evergreen State
Като заговорихте за ниш, не познавам много ниш парфюми, задоволявам се с дизайнерските и успявам да си намеря все нещичко измежду тях. Може би защото в близкия мол няма кой знае колко много ниш парфюми, може може би защото с времето тръпката по парфюми не е същата както преди, приоритетите се пренаредиха, знаете как е. Имам възможност да тествам повече от нишовите на половин час път с кола или автобус, преди се наканвах специално, сега нищо не може да ме накара да бия толкова път. Парфюмите са все така силна емоция за мен но са си в крайна сметка ... просто парфюми. Закотвила съм се на един константен брой марки които си обичам от по-преди и интересът ми към нови имена марки е почти нулев.
Не съм с парфюм днес но слабо усещам на мен Lancome Idole Aura от вчера.

# 387
  • Пловдив
Може би от повече години се интересувате от парфюми.В моето обкръжение не се е обръщало внимание на парфюмите( ползваха се наливни, евтини парфюми и такива от Ейвън или Орифлейм) .Аз се запалих преди три години и в момента имам 35 парфюма ,като 9-10 са ми любими с  повторени покупки.Понякога бройката ме притеснява.

# 388
И аз не познавах ниш парфюми и започнах да поръчвам дискавъри сетове. Те не излизат изгодно, защото на цената на някои може да сe вземe пълноразмерен парфюм. Но така за кратко време изследвах доста ниш и открих любими парфюми. Случва се да не харесам нито един парфюм от сета. Последно си взех този на Pierre Guillaume:
От една седмица съм с №5. Става въпрос за парфюм, който е произведен през май 2021г, закупен от парфюмерия на Шанел. Пръскам в облак 2-3 пъти и минавам през него. Определено има подобрение във формулата, защото е разкошен в горещото. Великата комбинация роза – жасмин – иланг е невероятно добра в обкръжението на останалите съставки. Циветка не усещам, няма и алдехиди. Получих само комплименти, няма ретро вайб. Реакциите бяха "Стига, Шанел №5, не може да бъде" Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 21:46 от Ralitsa_

# 389
Не знам дали си подходящи дискавъри световете, защото за мен съм забелязала, че ако един бранд ми хареса, поне 80% от ароматите ми допадат, но ако не ми хреса, нищо не ме грабва и целия сет отива на вятъра.
Днес разнасям Meliora на ПДМ
Трети аромат ми харесва, базата и на трите е много сходна, или по точно определена нотка от базата много ми допада, особено техният мускус, нотка, която при мен е трудна и крещяща, ми стои много добре. МЕЛИОРА зачочва със сочни червени плодове, особено касис, повече листа и съвсем леко тръпчив, започва тихо, след 10 15 минути набира сила с добър шлейф, след 30 минутки към сладко тръпчивите плодове се добавя ванилия и един много хубав плътен, не сапунест, не остър, не потен, пухкав мускус. Ухае някак на лукс,  момичешки и елегантен и някак етерен. Не е парфюмно откровение, но наистина бих ги носила с удоволствие и е перфектно балансиран и направен.
Същия мускус има и в Ориана. Сега заглеждам Седбъри Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт