Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 874
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Хех, сега ако кажа, че букетът тъкмо пътува към мен, а Лира вече ми е в шкафчето. Да, в този план е така, наистина на топло Долче Амалфи нямаше нищо общо със себе си, очевидно не можа да се разгърне, и аз най сетне схванах, че има аромати за сезони.... Букетът тепърва ще го разнасям, но повече без експерименти, когато стане по-хладно. При първи тест  даже не ме впечатли особено, но има там нещо в него, а то при мен така започват големите любови.... Много съм благодарна, че има кой да коментира, и понякога имаш нужда от още едно мнение, за да пробваш пак и да стане магията

# 526
Здравейте, може ли сравнение между Alien Goddess и Intense  версията му? Днес пробвах първия, а отзивите много мр надъхаха и за втория.
Goddess е мек и кремообразен, “плажен” парфюм - хомогенна смес от кокос и ванилия. Не е нищо ново, нищо интересно, но е много добре направен, балансиран и лесноносим. Не разбирам само защо е издаден в Alien линията, тъй за разлика от останалите Alien фланкъри, няма нищо общо с оригиналния Alien - нито като аромат, нито като концепция. Обожавам оригиналния Alien, дори да го нося много, много рядко, защото, да си признаем, е доста нахален, а Alien Goddess оценявам високо като един от най-добрите в “плажния” жанр. Проблемът е там, че за да създадат Goddess Intense сякаш буквално са взели Goddess и са го смесили с част от ДНК-то на Alien, което, според мен, никак не им се получило. Goddess Intense вече не е нито нежният тропически Alien Goddess, нито пък е съблазнителният кехлибарен Alien…Основната разлика с оригиналния Goddess е доминиращия в композицията жасмин и тази интензивна флорална нотка върху топла база ми носи винтидж
усещане, подобно на Guerlain Terracotta, само че при Goddess Intense
този ефект не стои нито изискано, нито чаровно, а по-скоро демоде, има типичната посредствена белоцветна задушливост на парфюм от деветдесетте. Mugler са ми много любими и намирам почти всеки техен аромат за шедьовър, но този е от изключенията.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 10:03 от lorem_ipsum

# 527
Уау, калко са различни възприятията ни! Аз грам асоциация не правя с Теракота, който е ужасен парфюм, според мен. Интенз е варианта, който Мюглер биха пуснали като Годес, за да се впише в Alien, а първообраза е… нещо в стил Ланком, не че е лошо, просто няма характер.

# 528
Уау, калко са различни възприятията ни! Аз грам асоциация не хравя с Теракота, който е ужасен парфюм, според мен. Интенз е варианта, който Мюглер биха пуснали като Годес, за да се впише в Alien, а първообраза е… нещо в стил Ланком, не че е лошо, просто няма характер.
Няма нищо общо като аромат с Теракота, Теракота е накъртващо тиаре с иланг, а при Goddess Intense звездата е жасминът. Сравнявам ретро усещането, които ми навяват двата парфюма, а не самите аромати. Съгласна съм, че Alien Goddess няма характер, но поне ми е приятен, а пък Goddess Intense също няма характер според мен. Да, по-присъствен и излъчващ е, но като аромат ми е посредствен, точно тази категория кокосово-ванилени белоцветни парфюми са много популярни, пазарът изобилства от тях и би било трудно да се създаде нещо по-интересно и иновативно, предполагам.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 10:46 от lorem_ipsum

# 529
Аз продължавам с опитите с Франческа Бианчи, този път с Хедоник, някой пробвал ли го е?
https://www.fragrantica.com/perfume/Hedonik/Divine-Perversion-69398.html
Опасявам се от животнски и кожени аромати, но изкарах късмет. Хедоник са основно реалистични малини, превърнати в  женствен парфюм, имам предвид че не е буквален или  "компотен". Има нещо животинско и задушливо, но това по скоро напомня  мъхестата обвивка на малините. По някое време се появява ирис за ефект миризма на малиново червило,  след като ирисът утихне, идва и карамел, така че малините са току  що поръсени със захар. Има нещо много секси в аромата, без да е телесен, вонящ, евтин или да преминава в територията на Виктория сикрет боди спрей. Проекция почти няма след първия час,но го намирам за много събалзнителен. Заслужава проба определено

# 530
Дами, харесвате ли парфюмите на Ex Nihilo? Кои са вашите любимци?Flowers Hibiscus

# 531
Миналата седмица тествах и достa ми хaресa.

# 532
Аз продължавам с опитите с Франческа Бианчи, този път с Хедоник, някой пробвал ли го е?
Опасявам се от животнски и кожени аромати, но изкарах късмет. Хедоник са основно реалистични малини, превърнати в  женствен парфюм, имам предвид че не е буквален или  "компотен". Има нещо животинско и задушливо, но това по скоро напомня  мъхестата обвивка на малините. По някое време се появява ирис за ефект миризма на малиново червило,  след като ирисът утихне, идва и карамел, така че малините са току  що поръсени със захар. Има нещо много секси в аромата, без да е телесен, вонящ, евтин или да преминава в територията на Виктория сикрет боди спрей. Проекция почти няма след първия час,но го намирам за много събалзнителен. Заслужава проба определено
А кожата в коя част е?

# 533
Densi,  върви през цялото време, заедно с малините, мисля, че точно тя ги прави по-плътни и истински, някак им дава обем, все едно физически са там, не само като мирис . Като аромат на самата кожа, представи си най - нежната възможна, по мека от велур, някак чиста,  сладка и мека, като бебешка.
Нищо не съм пробвала на Екс Нихило, само съм слушала за Фльор Наркотик, но  май му е минала модата, или?

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 14:04 от Солена Луна

# 534
  • София
Солена Луна - Преди малко отново пръснах Ajmal Sonnet - точно такъв е какъвто го помня - прекрасен по темата кремав и сладък бадем. Стои по-плътно и е по-близо до стила на водещите и хитови дизайнерски марки. Разбира се, има си го и и уникалния почерк на Ajmal, но ако търсите самобитен ниш, който в някакъв момент да загатне бадем, то Ajmal Sonnet не е такъв.
Усещам го плътен, кремест, наситен, като без да е гурме, носи уютно и вкусно настроение. Нотката на бадем не е само намек и се усеща чудесно от самото начало, поне на моята кожа.
Има го за тест на щанд на AKBARI PERFUME  до Делириум в мол Сердика - има няколко парфюма на Аджмал и Sonnet е измежду тях. Консултантката е много любезна и мила и ще ми пръсне щедро от всичко, каквото пожелаете, а и ще може да прецените бива ли я моята препоръка за сладък бадем. Simple Smile

Като споменах AKBARI PERFUME, тествах някои от тях и останах приятно впечатлен, дори един от тях ме плени мигновенно, но сега кой ли беше - мисля че този: ACE OF HEARTS
https://akbariperfume.com/bg/product/ace-of-hearts-bg/

Много вкусно и пипнато гурме, а за любителите на секси малини и въобще червени плодове/и парфюми/, горещо препоръчвам RUBY ROUGE - прекрасен!  - https://akbariperfume.com/bg/product/ruby-rouge-bg/

Със сигурност ще преслушам всичките предложения на AKBARI PERFUME - определно ще си намеря страхотни неща там.

Няколко думи и за нови неща на Зара - горещо препоръчвам FOR HIM RED EDITION / https://www.zara.com/bg/bg/for-him-red-edition-100%D0%BC%D0%BB-p20210479.html
Скрит текст:

Чуден! Водещите нотки за мен са: амбър, шафран, амбърууд, карамел, памук, мускус, жасмин, червена ябълка и може би нюанс на слива. Плътен, наситен, на кожата ми е много мощен и излъчващ, като посоката му е много интересна - усещам сякаш ехо от аромати като Мансера Инстант Кръш, Бакара и тн от това течение, но някак олекотена и носима, по-универсална версия на това течение. Напълно унисекс е и вярвам, че който харесва този тип амброво-дървесни парфюми, ще го одобри. Зара за мен са свършили супер работа тук, цената е 39лв в EDP копнцентрация за 100мл.
Харесва ми, че аромата е много носим и кремест, а носи и усещане за свещ, восък.

lili_78, вие търсихте мъжки парфюм, опитайте го този, ако сметнете, че си заслужава. Според мен, FOR HIM RED EDITION има потенциал да Ви хареса.

Друг интересен е FOR HIM BLUE EDITION / https://www.zara.com/bg/bg/for-him-blue-edition-100%D0%BC%D0%BB-p20210592.html
Скрит текст:

В този има чудесни нотки на грейпфрут, пипер, свежа смокиня, кокос, ароматни билки и подправки като салвия, кардамом и други, а в базата става по- плътен и наситен. Гореща препоръка, когато искате да изберете нещо приятно и универсално, но се чудите какво и не ви се рискува излишно.

Има и за феновете на по-тъмните аромати : BLACK TAG и BLACK TAG INTENSE - не мисля, че са нови, може би в нови бутилки:
Скрит текст:

Тези два са за феновете на по-мрачните неща, да кажем нещо като кръстоска между Саваж и Енкре Ноар... Категорично мъжки, стилни, зрели, по-скоро стегнати и офисни. Докато плащах на касата, забелязах, че група чужденки, се дивяха на BLACK TAG INTENSE и май него щяха да купят Simple Smile

Тествах последната версия на Gourmand Leather, а именно: Gourmand Leather Nº0059 EDP / https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Gourmand-Leather-No0059-74436.html
Скрит текст:

Според мен, има разлика с моята бутилка от преди години - тази нова версия е по-хубава, защото не е така плодов и клубен, а има повече ирис, въобще по-дълбок и интересен е. Може би и него ще взема - препоръчвам го на феновете на ирисите и виолетките.

Песен за деня: Jacob Groening - Lacun (Double Touch Remix) Heart Decoration

Редакция: махнах текста си за makeup - явно нещо се е беше счупил сайта им. Отстранили са проблема и вече си ги има аджмалите.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 15:15 от Deetron

# 535
Оф, Deetron е голям изкусител. Angry Обожавам бадемовите аромати... Relaxed
Обаче аз си открих нещо, което ми е по-интересно по пирамида от "Sonnet", а именно "Viva Viola" също на Ajmal. Някой познава ли го?

# 536
  • Sofia

Пробвала съм го директно на кожа, заглавието и състава ме заинтригуваха. За мен е hard-core аромат и силно в мъжка посока. Началото е интересно и отварящо сетивата ,  улегна в нещо едновременно притегателно и отблъскващо. В крайна сметка го измих. На мъж би стоял секси.

# 537
Не съм привърженик на парфюмните бомби с километричен шлейф, но след няколко дни пътуване с междуградски микробуси и "ухаещи" спътници рЕзко ми се прииска да нося ядрен аромат вместо противогаз Mask Simple Smile
Бях поръчала в началото на лятото Attar al Sheila Swiss Arabian, който изобщо не е за топло време и зимата би разкрил цялата си прелест. Подреждах си досега парфюмите и пак си го пръснах, ами идеален ще е за пребиваване във враждебна обонятелна среда Simple Smile

# 538
Днес пробвах в Zara похваления Waterlily Tea Dress. Действително е много приятен свеж парфюм. Ако беше началото на лятото бих отнесла една малка бутилка,  но сега вече ми се струва излишно. Въпреки това давам глас за него. Ще го запомня за догодина. Препоръчвам ако ходите в Zara да му отделите минута,  може и да ви допадне Simple Smile
Трайност на моята кожа беше между 2-3 часа, но моята кожа си е такава и не бих казала че при всички ще е толкова нетраен, но пък излъчваше и се усещаше с прилична проекция. Заслужава си според мен Simple Smile

# 539
Аз доста често срещам аромат на  TT Кирке, може би имитации, но ме души ужасно. Този мирис на силна пот явно не го усещам само върху себе си. Дори плодовата част на аромата вече ме дразни. Това летен аромат ли се води? Извинявам се на феновете, но мен  наистина ме души, дори върху другите.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 19:07 от Dari_77

Общи условия

Активация на акаунт