Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 863
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Това е така наречения чорапен мускус, който не само е душлив, но и мирише на мръсни чорапи и на пот при някои кожи и носове. Не, не е летен парфюм въобщи, но е супер дупер хипер модерен с имитациите си основно и се носи от всички. Дори в Гърция е на всеки ъгъл и на плажа. Ужас някакъв!

# 541
Чорапен мускус, хахах много точно казано! Денси, чела съм ревюто в блога за Ерба Пюра и като видя комбинация "плодове + бял мускус", директно отписвам парфюма. Носът ми задължително вади най-противоречивите и дразнещи нотки винаги във всички марки и модификации.

# 542
Тя си е много хубава комбинацията, интересна, впечатляваща дори, но когато се прекалява, носят се копия с над 15 пръскания, или оригинал във влажно и топло време и кожата го обръща на чорапи, става пълен ужас. Иначе Ерба Пюра е единственият парфюм, който успя да е другата релса на Бакара в последните 5 години, а това го прави шедьовър.

# 543
Напълно ви разбирам, и аз бях решила да си намеря мега шлейфов аромат, защото ми писна от кирке, на морето е нещо страшно, казвам ви, всеки си го носи в багажа, в градината, на открито, вони 10 метра назад, в ресторант на открито, ако мине някой два пъти се наслагва!
Но,комбинацията всъщност изобщо не е лоша, стига да не се използва нещо толкова остро. За себе си открих  halley пак на ТТ, плодове и мускус, но  всичко, което Кирке се опитва да бъде и не  е , и презентацията е един път, просто съжалявам, че не си го поисках от мъжа ми за подарък , много е символичен някак
Карен много съм изненада за Хедоник, защото съм голяма консерва по отношение на пол, за мен  черната орхидея, гран соар и ерба пура са чисто мъжки аромати и не бих ги носила, Хедоник ми е точно в обратна посока, но нали точно този анималистични ноти и кожи са различни от кожа до кожа

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 20:36 от Солена Луна

# 544
  • The Evergreen State
Ровейки се из парфюмни сайтове попаднах на ето това https://en.wikipedia.org/wiki/Parfums_de_Marly

Обърнете внимание на History параграфа, годината на основаване и годината на логото. Какво мислите за това, дразни ли ви, не ви вълнува или го приемате за нормално.

Аз лично минах от единия полюс на другия, от раздразнение и как може, до - ами да, защо не.
Знам че забиването в бизнес страната разрушава донякъде розовия облак и идилистичния имидж които парфюмните марки всячески се опитват да подържат за нас, дори стигат до крайности.

Дадох си сметка че Марли не са единствените които се правят на по-"древни" от колкото са (Creed например).

Други използват схемата издирване на позабравени стари марки които изтупват от прахта и вкарват в обръщение и гордо пъчат годината на основаване (Jean Patou, Aqua di Parma, Carven).

Трети дават година на основаване далеч преди да са преминали в модната и парфюмната сфера (Hermes).

Като се замислих над това, и се върнах на Марли парфюмите ми стана смешен този дързък ход и си казах - ами да, защо не Smile.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 20:41 от Athena

# 545
  • Пловдив
Днес пробвах Goddess Intense.  В началото ми беше отвратителен,  с много силна и натрапчива нотка, която дори леко ми напомни на изпражнения (извинявам се за сравнението).  И много общо с класическия Alien. Сега, няколко часа по-късно, се разви много красиво.  Жалко, че не мога да го нося направо така 😁 класическия Goddess бледнее и е дори незабележим в сравнение с интенсе версията.  Трябва да си забия носа в китката, за да го усетя.

# 546
Мисля, че има разлика между Марли, за които аз нищо не знам, освен че са вдъхновени от прастари аромати и се продават като такива и Крийд, които направо лъжат, твърдейки, че правят аромати по поръчка за не наименовани велики личност от средните векове та до сега , и можете и вие да си вземете същия този аромат. Откровените лъжи ме дразнят,  за другото май не съм се замисляла.
Исках да го пробвам този аромат на зара и да го поръчам, струва ми се интересен и като за циганско лято, но в нашата не го открих, протеснява ме да няма акватична нотка или да е основно белоцветен, защото за себе си разбрах, че не ги харесвам.

# 547
  • Бургас
Писах назад в темата за Goddess Intense, за мен е толкова красив, кремест и опияняващ, че си го купих почти веднага след пробата.Няма общо с първия Goddess за мен, който също е хубав, нито с класическото Извънземно, но този е изключителен парфюм.Намирам нещо от Мон в драйдауна , затова се влюбих така и в този.Браво на Мюглер за това женствено творение.Sparkling Heart

# 548
Rinxie, има идея в идеята ти за продиводействие, но ако стане още по-зле?! Мощен аромат, срещу друг такъв..
ще болят глави! Сравнително късно, за себе си се съгласих, че си има аромати за топло и за хлад. Факт! Това с "предозирането", наистина не го разбирам! Аз нямам много можни аромати, защото, не мога да се търпя с такива. Харесвам ги върху друг. Но и мисля, че всичко е в "дозата". Не разбирам пръскането, като с душ. За мен е отблъскващо. Пръскала съм много, от най-харесван от мен аромат, за да си направя екперимент. Изобщо не ми допада, а и самият аромат се променя и губи от красотата и същноста си. А това с най-новите, най-скъпите, най-най...без оглед на време, място... на нищо, аз не го разбирам!

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 22:07 от Magda Dimitrova

# 549
Кирке е и по летищата също. Притесних се да не седне до мен този звяр. По-добре до 2 годишно и бебе, отколкото Кирке и клонинги на презокеански полет. Scream

Носих почти изключително Shalimar Philtre, много се харесва от околните, чудесно излъчва и е удобен за носене, без животинка и кожа като баба си. Снощи си я припомних (моето не е винтидж издание). Красив е много, спор няма, но и аз обичам по-скоро "музейни експонати", отколкото експериментална парфюмерия ( автентичен бензин, барут, Марс барче, Дъхът на космоса, и последния да затвори вратата). Постепенно напускам сладкарниците и се ориентирам към по-консервативен жанр, и амбри разни.

# 550
Някой запознат ли е с тези парфюми , много готино изглежда бутилката.

# 551
Може ли мнение за парфюмите на Huda - Kayali? И по конкретно за Utopia coco vanile?

# 552
Магда, не си ме разбрала напълно Simple Smile нямах предвид парфюмите на другите, а телесните им "ухания" и в някои случаи комбинирани с масовите имитации на Кирке, Ерба Пюра и де що има муск на дърт козел Simple Smile Дори любимата ми севилска Пуреза не ме спаси, а е облак около мен.
Напоследък ми се носят сладкиши с лимонови и портокалови корички, какао, кафе, ванилия и боб тонка. Благодарна съм на идеи за изпитани аромати, бюджет до 300 лв.

# 553
Не си спомням дали благодарих за препоръката за този парфюм https://www.fragrantica.de/Parfum/Diptyque/L-Ombre-Dans-L-Eau-Ea … Parfum-49099.html
Kovatcheva, да знаеш, че съм ти вечно благодарна Flowers Hibiscus Точно, ама точно каквото търсех е, неописуемо красив от началото до края.

# 554
Rinxie, сега те разбрах!

Общи условия

Активация на акаунт