Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 878
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Скрит текст:
Имам нужда от помощ за допълване на впечатление за нещо доста популярно
Lamcome LVEB и Intestiment.
Скрит текст:
На блотер оригинала ми е по флорален, Intestiment по-плодов. Първия по захарноо, шоко сладък, Intestiment сладък..някак сиропеничко и като че ли по пудрен. Не можах да усетя пачулито различно ли звучи- може ли помощ.
При мен Intensement за съжаление няма никакво развитие, от начало до край усещам само малини с много захар. Плодов е определено. EDP харесвам значително повече, красив, женствен, има развитие. Зависи и какви аромати предпочиташ по принцип, както и какво търсиш в момента, дали нещо в обичайния ти стил, или извън него.
Благодаря ти! Можe би тогава съм за edp, типично плодови малинки и боровинки намирам в Gerlain роклите, друг тип в Angel Nova. За LEVB edp усещаш ли по- силно пачулито, или са съизмерими за теб. За стила, нещо по- различно търся, сладкооо и меко, без остри ъгли / това с ъглите при мен май си е постоянно/ Simple Smile
Относно пачулито не мога да бъда полезна, тъй като, както вече споменах, в Intensement не усещам друго освен малини.

# 571
  • Germany
В Сефора в Дъ Мол дали ги има, не ги видях преди 2 седмици като ходих до там. Може и да съм ги пропуснала де.

Има ги в Сефора в Мол Парадайз, но няма тестери на всички. Мисля, че са красиви, носими, цените им са като повечето цени на дизайнерските марки вече. Аз харесвам много два от парфюмите на марката, и особено първия ще купя при първи удобен случай:
Sweet Diamond Pink Pepper 25 Kayali - точно от моята кръвна група. Плодово-сладък, плътен, с разкошен резлив розов пипер, с топла амброва база, с прекрасна плътна роза, шафран, даващ ориент и източно звучене, и разкошна дървесна ванилия. Да, не е чудо новаторско, но е много хубаво направен и ще си го взема с голямо удоволствие.

Musk 12 Kayali - разкошен, чист мускус. Много подобен на мускуса на Атар колекшън, и мускуса на Иницио. Мирише на нежност, на чисти, прани чаршафи, съхнали на слънце. Усещате белотата, чистотата, усещате слънцето, пропило в тъканите, усещате и топлината. Ако нямах няколко подобни на него, бих си го купила и него с удоволствие.

BrightT, по питането ви мога да кажа следното. За мен в базите и оригиналния ЛВЕБ и Интенземент са много сходни. Красивата и плътна санталова дървесина, бензоиновата и карамелена сладост, ирисовата плътност ги има и при двата, категорично. Абсолютно сигурно е, че са от едно парфюмно семейство. При мен пачулито не е водещо. Но и обичам пачули. Усещам го еднакво и в двата, като нито е зелено, нито е мухливо, или да мирише на пръст. Тук пачулито е плътно, дървесно, дава обем и повече плътност и устойчивост на композицията, дава това шоколадово плътно усещане. Аз харесвам оригинала, но не го усещам мой, повече сладък ми идва, отколкото на мен ми харесва. Интенземент ми даде точно това, което ми липсваше в оригинала. Даде ми тази прекрасна малинова аура, която направи различен парфюма. Прибавиха и сладка роза, много подобна на тази от Делина. Допълниха го и с розов пипер, който също е от любимите ми ноти, и дадоха още по-голяма плътност и дървесност, но и лека стипчивост на парфюма. Малината е сладка, не ми е плодова, по-скоро ми мирише на малинови дражета, овъргаляни в пудра захар, и наставени върху базата на оригиналния ЛВЕБ.  Аз бих избрала Интенземент, за мен е по-красивият парфюм, но вие взимате решенията. При мен Интенземент е супер траен и присъствен, два-три спрея ги усещам по цял ден. Не е така масов и разпознаваем като ЛВЕБ, и винаги има положителни коментари за него, когато съм с него.

Успех в избора!

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 15:29 от kovatcheva

# 572
Може ли малко помощ....трябва ми дамски парфюм за подарък.Нещо есенно и да е трайно.Да не е ретро аромат и в ценовия диапазон около 150лв.може и малко повече де Simple Smile .Просто трябва да е изненада и поемам риска на сляпата покупка,но и знам,че тук е мястото където ,ще получа най-добрия съвет и препоръка.....
Al Georgieva е права! Трябва някакъв ориентир от ваша страна. Иначе наистина, тук може да получите добър съвет, но с така зададен въпрос... ще получите около 568 предложения и ще стане много сложно! Освен това си мисля, че и за по-малка сума, може да направите прекрасен парфюмен подарък. Извинявам се, чак сега видях, че сте писала за Еуфория.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 15:46 от Magda Dimitrova

# 573
Скрит текст:
Може ли малко помощ....трябва ми дамски парфюм за подарък.Нещо есенно и да е трайно.Да не е ретро аромат и в ценовия диапазон около 150лв.може и малко повече де Simple Smile .Просто трябва да е изненада и поемам риска на сляпата покупка,но и знам,че тук е мястото където ,ще получа най-добрия съвет и препоръка.....
Al Georgieva е права! Трябва някакъв ориентир от ваша страна. Иначе наистина, тук може да получите добър съвет, но с така зададен въпрос... ще получите около 568 предложения и ще стане много сложно!
Писала е, че жената използва CK Euphoria. Може би да пробва Perfume Finder във Фрагрантика и да разгледа предложенията там?

# 574
# 575
  • Germany
Nina Yanakieva 601806, ако жената е почитателка на еуфория, почти 90% съм сигурна, че ще хареса и La Panthere. Майка ми е луд фен и на двата парфюма, и двата се отличават със силно шипрово звучене, с водещо и много сходно пачули, мъхове, хлад. И двата правят невероятен шлейф, имат класическо звучене, и мисля, че няма да сгрешите с него. Може да подарите и Starlight, стига да го намерите. В Германия се намира на много добра цена. От същото фрути-пачули семейство е, прави огромен шлейф, една идея по-сладък е от еуфория, но е много приятен и много забележим!

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 18:03 от kovatcheva

# 576
Някакъв ориентир какво харесва дамата на която ще подарявате?

Ами знам,че има и използва Calvin Klein Euphoria

Но ми се иска нещо по хубаво от него.

Euphoria CK е прекрасен парфюм за мен. Не съм открила нещо, което да му прилича, без аналог е според мен. Мисля, обаче, че е малко поокастрен в новата реформулация :/

Та, както казах, че е без аналог, все пак ще предложа нещо:
Narciso Rodriguez For Her edt или
Coco Noir Chanel.
Обгръщат като воал, малко dark са, в смисъл имат мистерия,  но са въздушни и не задушават, а в същото време звучат и луксозно, както Euphoria Simple Smile

# 577
  • София
Има ги в Сефора в Мол Парадайз, но няма тестери на всички. Мисля, че са красиви, носими, цените им са като повечето цени на дизайнерските марки вече. Аз харесвам много два от парфюмите на марката, и особено първия ще купя при първи удобен случай.
Благодаря много за инфото и отзивите, kovatcheva! Бих отишла до Парадайз, дано да имат тестери и на ваниловия и черешовия Simple Smile

# 578
Dewi D съгласна съм, много е специфичен. На мен обаче, като усещане ми е сходен с Calvin Clein Down Town. Харесвам предложенията на Азалия и добавям Narciso Rodriguez Musc Noir Rose. Аз бих подарила Mon Guerlain Intense, но тук съм пристрастна.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 18:44 от Magda Dimitrova

# 579
В Сефора в Дъ Мол дали ги има, не ги видях преди 2 седмици като ходих до там. Може и да съм ги пропуснала де.

Има ги в Сефора в Мол Парадайз, но няма тестери на всички. Мисля, че са красиви, носими, цените им са като повечето цени на дизайнерските марки вече. Аз харесвам много два от парфюмите на марката, и особено първия ще купя при първи удобен случай:
Sweet Diamond Pink Pepper 25 Kayali - точно от моята кръвна група. Плодово-сладък, плътен, с разкошен резлив розов пипер, с топла амброва база, с прекрасна плътна роза, шафран, даващ ориент и източно звучене, и разкошна дървесна ванилия. Да, не е чудо новаторско, но е много хубаво направен и ще си го взема с голямо удоволствие.

Musk 12 Kayali - разкошен, чист мускус. Много подобен на мускуса на Атар колекшън, и мускуса на Иницио. Мирише на нежност, на чисти, прани чаршафи, съхнали на слънце. Усещате белотата, чистотата, усещате слънцето, пропило в тъканите, усещате и топлината. Ако нямах няколко подобни на него, бих си го купила и него с удоволствие.

BrightT, по питането ви мога да кажа следното. За мен в базите и оригиналния ЛВЕБ и Интенземент са много сходни. Красивата и плътна санталова дървесина, бензоиновата и карамелена сладост, ирисовата плътност ги има и при двата, категорично. Абсолютно сигурно е, че са от едно парфюмно семейство. При мен пачулито не е водещо. Но и обичам пачули. Усещам го еднакво и в двата, като нито е зелено, нито е мухливо, или да мирише на пръст. Тук пачулито е плътно, дървесно, дава обем и повече плътност и устойчивост на композицията, дава това шоколадово плътно усещане. Аз харесвам оригинала, но не го усещам мой, повече сладък ми идва, отколкото на мен ми харесва. Интенземент ми даде точно това, което ми липсваше в оригинала. Даде ми тази прекрасна малинова аура, която направи различен парфюма. Прибавиха и сладка роза, много подобна на тази от Делина. Допълниха го и с розов пипер, който също е от любимите ми ноти, и дадоха още по-голяма плътност и дървесност, но и лека стипчивост на парфюма. Малината е сладка, не ми е плодова, по-скоро ми мирише на малинови дражета, овъргаляни в пудра захар, и наставени върху базата на оригиналния ЛВЕБ.  Аз бих избрала Интенземент, за мен е по-красивият парфюм, но вие взимате решенията. При мен Интенземент е супер траен и присъствен, два-три спрея ги усещам по цял ден. Не е така масов и разпознаваем като ЛВЕБ, и винаги има положителни коментари за него, когато съм с него.

Успех в избора!
Благодаря! Описанието е прекрасно, чета и се усещам в парфюмно облаче. Полезно и красиво Heart
Искам да Благодаря и за други, минали описания в темите през времето, благодарение на които се взехме с някои мои парфюмни любови!

# 580
  • Пловдив
Пробвали ли сте YSL Black Opium Illicit?  Много ми допадна парфюма, повече от класическия. Но поне на моята кожа беше много нетраен и лек.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 09:29 от Лятна буря

# 581
Нина, ето и моите предложения:
https://makeup.bg/product/515955/
https://www.parfumi-shop.net/product/26284-chanel-gabrielle.html
https://www.parfimo.bg/giorgio-armani-my-way-eau-de-parfum-za-jeni-50-ml

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 02:06 от Ваня Ставрева

# 582
. За стила, нещо по- различно търся, сладкооо и меко, без остри ъгли / това с ъглите при мен май си е постоянно/ Simple Smile

За ароматите на Xerjoff се сетих веднага, особено Дама Бианка. Също Madeleine Masque Milano, Mandorlo di Sicilia Aqua di Parma.....Там няма остри ъгли. Или някой Амуаж...

Лабданумът като нотка също създава усещане за мекота- Citizen Queen например, но е с винтидж звучене.
Или пудрен хелиотроп като в Lalique Satin (kovatcheva му беше написала страхотно ревю).
Black Opium Nuit Blanche беше много мекичък, но отдавна не съм го виждала.

Като за по нощите, за тези се сещам....Но ще се радвам ако споделите впечатления. Аз съм по мекичките и гладки парфюми. А, Dahlia Divin Le Nectar е добър пример.

# 583
  • Пловдив
Моля ако някой от Вас има Nivea EDT да сподели как е като трайност ?

# 584
  • София
vesika този сонет е бадемовия, нали? Допадна ли ти?
Да, бадемовия. Допада ми. На мен се развива в посока CH Good Girls Legere и Black opium. Мек е, объл, кремав. А цената, на която го взех от Мейкъп е повече от добра - 29.57 лв.
Kovatcheva, Musk 12 Kayali има ли прилика с Muschio Nobile Nobile 1942 ? Харесвам много Muschio Nobile, а този на Kayali не познавам. Ако си приличат, да не го търся тогава.
BrightT, към предложените от Dez добавям и Mademoiselle Rochas Couture , Signature Montblanc, Cafè Chantant Nobile 1942 Sparkling Heart , Gala A L'Opera Korloff, I Don't Need A Prince By My Side To Be A Princess By Kilian, Liu Jo Milano .
Относно ЛВЕБ и Интенземент - и аз съм на мнение, че Интенземент е много по-хубав.
Днес се радвам на Суфлето

Общи условия

Активация на акаунт