Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 905
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Аз не харесвам Едт Коко. Има много животно при мен. Никога не го вземате насляпо!

# 511
  • Sofia
Здравейте, направих експеримент вчера и реших да споделя Simple Smile Събудих се с мисълта, че ми се носи Hermes Galop, но се поколебах леко, тъй като съм го нарочила за по-хладно време. Въпреки това го сложих, предстоеше ден предимно на климатик. Ами разкошен се оказа и в това време, имах ходене по жегата около 10 минути, дори тогава се носеше лека роза, малко цитруси и най-нежния велур, някъде в дъното. Мек, нежен, разкошен. Ще си го нося с кеф и в топлото. Само да кажа, че върху мен никога не се е появявала страшната кожа, която усещат някои хора, винаги е бил много нежен и фин аромат.

# 512
Харесвам парфюмите на Guerlain🌸
Mon Guerlain е един от signature ароматите ми и го подновявам редовно. Изключително уютно и успокояващо  усещане ми дава.
Много ми допадат и съм имала и Sparkling bouquet и няколко от малките черни рокли.
Много мои по парфюмна пирамида звучат Shalimar и особено Samsara и съм ги включила в wish list - а си, но първо ми се иска да ги разнося с проби.
Имам и един кокосов любимец от Алегориите, Coconut fizz и тъкмо планирах да го подновя, когато прочетох, че са спрели да го издават. Направих едно детайлно онлайн търсене къде ли не, но никакъв успех...

Ако някоя от вас го е срещала, бих се радвала много да споделите 🤗

# 513
Здравейте!
Имам странно запитване, свързано с парфюмните страсти.
Знаете ли къде има място, където човек би могъл да усети отделните компоненти на парфюмите, някакви базови нотки. Предполагам би било парфюмна лаборатория или нещо подобно, но просто не ми е попадало подобно нещо, а наистина ми е интересно. Често, когато подуша парфюм, не мога да определя голяма част от нотките, които усещам независимо дали ми харесват или не.
Благодаря предварително!

# 514
  • BG-DE
Мисля, че само в музея на парфюма в Грас може да се подушат отделните съставки като такива.

# 515
Много съставки ги има в ежедневието. Дървесни нотки, гурметата, цветята, подправките, кожата, можете да пробвате така Simple Smile

# 516
Етеричните масла също са начин да се опознаят доста от съставките Hands Plus1

# 517
  • София
Пристигна ми Pure Eve най-сетне и мога да кажа само, че това наистина е Майката на всички майки! За мен, без да описвам нотки и развитие, това е аромат, който създава усещането за нежност, събужда усещането за вътрешната Богиня у всяка жена... абе, много е странно, защото на пръв поглед не е нищо особено, не е силно присъствен, не е и свежак, нито пък гурмандски. Обаче някаква женска сила внушава, на ръба е да е сладникав, но се спира точно, където трябва. Взех го основно заради захаросаните бадеми в него и да разбера, аджеба, какви са тези алдехиди, които "не са алдехидни". ................... пухкавия, мек и сладък (не сладникав) облак, който ще те обгърне.
Днес съм с него и буквално се разтапям, самата нежност Heart Eyes . Но 50-чката ми се струва много малка ...
Вчера намерих вкъщи фабрична мостра на Mancera Instant Crush. Нямам добра химия нито с него, нито с Бакара, нито с облака на Ариана Гранде. Мирише химично, болнично и леко сладко. Нещо като нищо... Пръснах на китката 3 пъти и очаквах , че ще е мощен, а то - слаба водица. По-късно се напръсках с Ajmal Evoke Silver и в сравнение с Инстант кръш Евоук ми се стори прелест. Не е толкова сладък и тежък като LVEB, Black Opium. След началото с горчивия портокал чувствам парфюма по-скоро плодов, отколкото цитусов. Много приятен парфюм. Покрай Pure Eve взех и другия - Evoke for her и Ajmal Sonnet. Mалко съм закъсняла с Evoke, гледам, че сте ги обсъждали тези Аджмали 2016-2018 г...
Заиграх се малко и набързо с телефона и eVe
Скрит текст:

# 518
vesika този сонет е бадемовия, нали? Допадна ли ти?

# 519
A Pure Eve откъде поръчахте?

# 520
  • София
От Мейкъп.
Копие на Кензо Амур е. Не намирам дори разлики в аромата между двата.

# 521
Дами, благодаря за многото мнения за Dolce Amalfi пробвах го вкъщи, на климатик. Съвсем друга история, толкова ми хареса, от начина, по който те обвива като облак, до неочакваните аромати ту на ябълка, ту на сироп, ту на пушека от летните вечери, когато правехме компот от дюли на огъня, всяка нотка ми е толкова позната и същевременно различна от очакванoто,  разбирам защо  го харесвате, наистина е специален, многопластов, уютен , за мен е най добрия от серията.

# 522
  • Пловдив
Здравейте, може ли сравнение между Alien Goddess и Intense  версията му? Днес пробвах първия, а отзивите много мр надъхаха и за втория.

# 523
Току-що ги помирисах едно до друго - интенз е по-завършения, секси, траен и излъчващ аромат според мен. Днес носих точно оригиналната богиня, благодарение на споделената оферта в другата тема и съм малко разочарована от трайността и излъчването. Красив парфюм, crowd pleaser, както се вика, но повече духа на Мюглер носи интенз.

Сега за лягане се напръсках с Wonder woman Classique на JPG. Просто няма слабо тази дизайнерска къща, топ са. Забравих го набутан навътре в шкафа това лято, а е направо грях. За мен това е страхотен универсален парфюм, който все пак за лятото е убиец - бели цветя, ванилия и джинджифил. Прилича ми леко на poison girl unexpected, но по-мадамски и секси. Ако може да се намери все още, със сигурност го препоръчвам за хора, които харесват тази тоналност парфюми.

# 524
Дами, благодаря за многото мнения за Dolce Amalfi пробвах го вкъщи, на климатик. Съвсем друга история, толкова ми хареса, от начина, по който те обвива като облак, до неочакваните аромати ту на ябълка, ту на сироп, ту на пушека от летните вечери, когато правехме компот от дюли на огъня, всяка нотка ми е толкова позната и същевременно различна от очакванoто,  разбирам защо  го харесвате, наистина е специален, многопластов, уютен , за мен е най добрия от серията.
За мен Букет Идеал е най- добър. Амалфи се развива добре само есента и това го прави да падне на второ място, че и на трето след Лира.

Общи условия

Активация на акаунт