Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 795
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • Стара Загора
Нов парфюм на хоризонта от YSL - Libre Le Parfum

•    Top notes: bergamot, mandarin, ginger, saffron accord
•    Heart notes: orange blossom, diva lavender heart, lavandin heart
•    Base notes: vanilla bourbon, honey accord, vetiver

# 721
BrightT,  ще тествам и флоралния Мон Герлен. Благодаря за насоката. Розовите варианти , пробвах ги отново, не са достатъчно трайни за мен. Освен това , очарователната леко хладна и свежа нота в началото, която така впечатлява на блотърите, съвсем се губи върху кожата.
                                                                                                                                                                          Залутах се нещо.. Simple Smile)) Почнах търсенето от цитрусово-флорално-пудрената посока. И сега не знам къде съм.
                                                                                                                                                              Последно от тестваните ми хареса  и май ми пасна неочаквано Miss Dior Blooming Bouquet Dior - свеж бяло-розов и някак воднист в добрия смисъл на думата аромат. Но си мисля, че е за топло време.  Малко е незаземен, летящ, лек и мил.   
                                                                                                                                                  Друго, което ме порази наскоро е Rose Prick Tom Ford . В началото звучи безумно, като сироп за кашлица или подобно, но после се разръща и е просто неописуем! Можеш да го вдишваш безкрайно - роза, сушена слива (моя фантазия), пачули. Невероятно траен. Усеща се и след измиване със сапун. По-скоро за студените сезони. Почти му прощавам  една идея вповече мъжкото звучене. Само цената е непростима. Simple Smile))

Емоциите са много ключови тук - водят ни към... , пораждат се от.... Много съм съгласна Heart

# 722
Нов парфюм на хоризонта от YSL - Libre Le Parfum

Пръснах си един път от него върху ръката, стоя чак и след като се изкъпах, но просто не ми харесва. Има типичната "стара дама" миризма за мен.

# 723
BrightT,  ще тествам и флоралния Мон Герлен. Благодаря за насоката. Розовите варианти , пробвах ги отново, не са достатъчно трайни за мен. Освен това , очарователната леко хладна и свежа нота в началото, която така впечатлява на блотърите, съвсем се губи върху кожата.
                                                                                                                                                                          Залутах се нещо.. Simple Smile)) Почнах търсенето от цитрусово-флорално-пудрената посока. И сега не знам къде съм.
                                                                                                                                                              Последно от тестваните ми хареса  и май ми пасна неочаквано Miss Dior Blooming Bouquet Dior - свеж бяло-розов и някак воднист в добрия смисъл на думата аромат. Но си мисля, че е за топло време.  Малко е незаземен, летящ, лек и мил.   
                                                                                                                                                  Друго, което ме порази наскоро е Rose Prick Tom Ford . В началото звучи безумно, като сироп за кашлица или подобно, но после се разръща и е просто неописуем! Можеш да го вдишваш безкрайно - роза, сушена слива (моя фантазия), пачули. Невероятно траен. Усеща се и след измиване със сапун. По-скоро за студените сезони. Почти му прощавам  една идея вповече мъжкото звучене. Само цената е непростима. Simple Smile))

Емоциите са много ключови тук - водят ни към... , пораждат се от.... Много съм съгласна Heart
Един тихичък глас за Miss Dior Blooming Bouquet Dior, не знам как, но при мен е траен. За зимата и аз не знам, май не е за основен зимен. Да те подбутна за Narciso, за зимни, има тестери на мн добри цени. Трайността им е чутовна при повечето хора.

# 724
Още един глас за Мис Диор, обикновено съм "мис претенция" и тази линия ми е безразлична, но точно този някак ми харесва

# 725
  • Pazardjik
Може ли някой да сподели мнение за този-трайтост,аромат.Розата много ли се усеща,каква е?От фрагрантика често се обърквам.https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Miss-Dior-Absolutely-Blooming-39070.html

# 726
И аз усещах доста роза, за мен плюс розата е бонбонен, момичешки и... ако не беше в шише с надпис Dior, като всеки друг сладък обикновен парфюм. Никак не го харесах и при мен учудващо нетраен. Подарих го на момиче на 25, изпръска си го с удоволствие. Мисля, че това е възрастовата му граница. Но, да се има предвид, че не харесвам нито един Miss Dior.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 22:51 от Анонимен

# 727
Аз днес пак съм с Narciso Poudree. Може да се каже, че ми носи късмет по отношение на противоположния пол.

# 728
Може ли съвет, Irresistable edp как се държи зимата. Допълвам се, че опита ми е само в тежка жега и го посмачкваше и от към трайност. Черешовия Delicious не съм виждала наскоро. Споделете за любими Chery парфюми.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 15:21 от BrightT

# 729
...Да те подбутна за Narciso, за зимни, има тестери на мн добри цени. Трайността им е чутовна при повечето хора.
        Пробвах ги, но все нещо ме смущава. Една прекалено белоцветна миризма, която поражда странни асоциации, с нещо гнило сякаш... Такава асоциация правя и при Poison Pure Cristian Dior.

На блотъра харесвам Musc Noir Rose For Her Narciso Rodriguez, който на кожата мирише на животинска козина. Явно с нарцисите не ми се получава добра химия.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Благодаря за мненията за Miss Dior Blooming Bouquet Dior. Heart Heart Тихичките ви гласове добавиха сила към вътрешното ми гласче, да видим каква песен ще излезе накрая. Wink

# 730
Pure Poison и на мен не ми стои добре, но Narciso Musc Noir и Poudree доста ми харесват, особено вторият.

# 731
На мен Родригез са ми трудни. Много бях харесала на себе си роуз мъск, но стана така, че едно от децата не само напипа тестерчето, но и се напръска. Изобщо не миришеше добре, моята асоциация беше леля с евтин парфюм. Отврати ме направо. Същата работа стана и с пачули на Реминисънс, там другия белджия се беше парфюмирал, смрадта беше невъобразима, мисля се отвратих изцяло от пачули.

# 732
Аз днес пак съм с Narciso Poudree. Може да се каже, че ми носи късмет по отношение на противоположния пол.
Изобщо не се учудвам! Това е изумителен, прекрасен, обаятелен парфюм! За "противниковия" пол е като магнит! Имах го, подарих го и оттогава, не съм спирала да си го мечтая + NR Ambree, който също е великолепен и различен. Днес бях с D&G The One, мостра. Хубав, женствен... За по-хладно време е, според мен.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 20:42 от Magda Dimitrova

# 733
  • Germany
Кратки първи впечатления от мен, след парфюмна обиколка из Дъглас:

H24 Eau de Parfum Ако харесвате ЕДТ, има шанс този да ви хареса повече от него. Аз обаче не харесвам първообраза, а този ми е още по-ужасен и от него. Зелен, лекарствен, землист, много мъхов и силно металически, чак настръхвам от този метал. Избива ми на пръст, на някакво миризливо лекарство, сладък мирис на сурова дървесина и листа. Силно усещане за мъх, за влага допълват усойното усещане. Много ми е темерутски. Мъчих се да се правя на арт и да го наблюдавам повече от 30 минути, но толкова да не ми харесва, че изхвърлих блотера с удоволствие.

Scandal Pour Homme Le Parfum - Лудница! Близък до предшественика си, но по-клубен вариант. Подсилен е от разкошна ванилия и бобова тонка, мек, кремест сантал, доста осезаем гераниум и онази бобова тонка от La Belle Le Parfum. Много секси, и добре излъчващ, мъррр.

Boss Bottled Parfum Hugo Boss - много хубав, но не и за тази цена. Ароматен, с прекрасен топъл олибанум, даващ едно тънко, тамянено-смолисто усещане, разкошен сладък цитрус, мека смокинова дървесина и креместа кожа. Много притегателен и уютен за мен, повече вечерен. Бих го носила.

Prada Paradoxe - поредното белоцветно безсмислено парфюмно творение, без никакъв характер. Много зле.

Alien Goddess Intense - мирише ми на препечена филийка, полята с бели цветя. За мен има много от предишния Alien Goddess, като са махнали това воднистото и плажно кокосово усещане, добавили са бензоин, който при мен избива на изгорял хляб, и доста топъл жасмин, но не от този секси жасмин, от първото извънземно, а от този отровно белия, остър, леко тебеширен, който е модерен сега, плюс много тубероза. За мен е непоносим и ужасно старомоден.

Моля се с две ръце да мине тази тенденция на тези белоцветни парфюми, че ме умориха. Вече не смея да пръсна нищо направо на кожа, че от всякъде дебнат туберози Grinning.

И за финал, едно откритие:

В Дъглас е представена марката Jardin Bohème, които сигурно сте виждали, но сега са заредили нова линия Les Essences. Според информацията от сайта е сертифицирана натурална козметика, използвани са висококачествени парфюмни есенции, и са лимитирано лятно издание. Ако не бях прочела, никога нямаше да предположа, че са с натурален състав. За мен цялата колекция е направена в силно ориенталски стил, и са страхотни, до един.

Моят абсолютен фаворит е Les EssencesRose Interdite. Разкошно, землисто, кремаво пачули, смесено с гъсто малиново желе, разкошна тъмно-червена роза, стипчиви цитруси, най-вече бергамот, много мек кедър за подложка и свеж мускус, даващ стабилност и присъствие на комподицията. До известна степен напомня стила и пачулито на любимия ми Tenue de Soiree Goutal, има и нещо от Велурената Ботега Венета. Имам и двата, но бих купила и този с голямо удоволствие, по-различен е от тях, и си заслужава.

Следващият в личната ми класация е Les EssencesOud MystiqueМного хармонична и супер носима унисекс комбинация от грейпфрут, мек уд, зелено, горско пачули и елегантна кожа.

Единствено Жасминът не ми допадна, защото не съм по белите цветя. Тук е топъл, леко мръснишки, тип Есенс на JPG, с приятна сладост, и леко смолисто излъчване.

Ако имате път към Дъглас пръснете ги, ще се радвам да чуя и други мнения за тази колекция.

Парфюм за деня беше Aire Sutileza Loewe. Много нежен, свеж, чаен, цитрусов и зелен. Нещо като микс от Роза Верде на Валентино, Сицилия на Мансера, СМУ на Крийд и Лайт Блу. Много ме изненада, защото се държа геройски повече от 8 часа, излъчваше добре, и е чудесен ежедневен и офисен аромат.

# 734
  • The Evergreen State
Мили момичета и момчета, споделете моля нещо за Amouage Interlude Woman ако някой го познава. Не познавам нищо на марката макар че често се споменава във форума. Носи ми се нещо със силен източен вайб, този парфюм намерих изгодно в нета, а тази разкошна бутилка в тъмно синьо ме привлича неустоимо.
От коментарите в интернет оставам с впечатление че е "страшилище" но аз нещо спрях да се плаша от силни парфюми, хубав ли е?

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 22:18 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт