Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 61 551
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Обожавам Guerlain, най-любима ми е Samsara. Ето колекцията ми със сигурност ще се увеличава.Сега видях , че съм забравила да извадя Insolence и Black Perfecto, имам и тях.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 09:44 от krisitop

# 181
Здравейте, може ли да кажете няколко думи за Mitsuoko, защото обмислям поръчка

# 182
С две думи, за Guerlain Mitsouko трябва проба! Това са сложни, много специфични аромати! Не може да се опише от друг, трябва да се усети лично. Може да е прелест, може и да е кошмар!

# 183
  • Бургас
Много е смело това с поръчките на старите Герлени Smiley моля пробвайте първо, това не са парфюми за слепи удари изобщо.Сложни, специфични и капризни са.То не беше Шалимар, Самсара, Нахема и сега Мицуко.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 10:26 от Bright Crystal

# 184
Изтрещяхте яко с поръчките на старите Герлени Smiley моля пробвайте първо това не са парфюми за слепи удари изобщо. Сложни, специфични и капризни са.То не беше Шалимар, Самсара, Нахема и сега Мицуко.
Да не забравяме и L'Heure Bleue, Jicky Wink

# 185
Всички тези аромати, които коментирате в последните две страници ми звучат като аромати от раклата не на баба ми , ами на пра-баба ми ...... даже нямам желание да се запозная с тях - всеки ден индустрията бълва от прекрасен по-прекрасен аромат .... не бих се ровила в бабините ракли Simple Smile

# 186
Какво мислите за Bois Doré?
Вчера пръснах на блотер да си го припомня и ми допадна, но се чудя дали не клони доста към мъжки? 🤔

# 187
Много е смело това с поръчките на старите Герлени Smiley моля пробвайте първо, това не са парфюми за слепи удари изобщо.Сложни, специфични и капризни са.То не беше Шалимар, Самсара, Нахема и сега Мицуко.
Аз признавам, губя спомена с времето, не помня версия, edt, edp, intense..какво е било. А за Gerlain са изключително различни. За това съм много благодарна за съветите тук!
За Nahara..помня, че се влюбих, отдавна, преди 10г, не съм я имала, само 2 теста. После я забравих.
 С две думи-  Благодаря за съветите и отзивите, и за споделения опит. Много ми помагат, за съжаление ми е слаба страна описването, затова повече чета.
А за старите парфюми, може би наближава края на лятото и започнахме дружно да търсим, нещо старо, от младостта,  уютно за посрещане на дъждове и мрачно време Simple Smile Ето сега си казах, че не съм на 20-30г Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 188
От старите ракли понякога изскачат невероятни красоти. Да, риск е, защото вместо нещо прекрасно може да се срещнеш с чудовище Simple Smile Но не е ли точно това тръпката на непознатото?
А и без да ми се сърди никой, в голямата си част, новите аромати са или твърде сладки или твърде политкоректни...

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 18:39 от лорелай

# 189
Вчера пръснах на блотер да си го припомня и ми допадна, но се чудя дали не клони доста към мъжки? 🤔

Много любим ми е. Не ми е мъжки ,определено е класен аромат за мен.

# 190
  • на последния етаж
Някъде може ли да се тества Pure eVe?

# 191
  • Sofia
На мен пък ментата ми допада и бих се радвала ако споделите нескъп парфюм ,в който сте я открили.

Ето този, най-любимият ми бюджетен ментов парфюм, траен и разкошен в жега - Waterlily Tea Dress Zara https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Waterlily-Tea-Dress-58156.html

Върху мен си избива доста мъжка жилка, за съжаление. Иначе е разкошен!

# 192
  • Стара Загора
Честно казано, предпочитам да се ровя в раклата на баба ми и да откривам шедьоври. Парфюмите, които се произвеждат сега, са ми прекалено еднакви, без грам идентичност. Рядко намирам някой, който се различава от тълпата.

# 193
Митсуоко ме съм пробвала, но древната герленска праскова честно казано не ми допада съвсем, малко ми е блудкава такава, водниста, свикнала съм с по-синтетичната и сладка модерна версия, но от друга страна,бих пробвала със сигурност.
Подкрепям Лорелай, за мен интересните нови аромати се откриват трудно, защото в по-голямата си част се водят нишови или бутикови и не се зареждат в повечето масови вериги. А стандартните издания на повечето парфюмни къщи според мен не показват достатъчно разнообразие и характер Simple Smile
Има магия в сандъка на прабаба - Голям фен съм на Peaky Blinders, Downtown Abbey, и ретро снимките от преди войната на баба ми и прабаба ми. Но и тези аромати имат някакъв заряд, който не съм откривала другаде. Обожовам импресионизма и експресионизма, старите Герлени са такива в моито очи Simple Smile
О, Boise Dore, как мен удари в носа, за мен  са си мъжки, в графата трябва да го сложа на половинката
Щом ви е писнало от ретро споделям впечатления от модерни аромати:
Parfums de Marly Oriana
https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Oriana-69117.html
поправям се-трайност и шлейф са повече от добри, когато излязох навън усетих, дори се превърна в лек минус, с 4 пръскания на ръцете сладкото облаче ми дотегна до вечерта
Initio Mystic Expirience
https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Mystic … rience-30992.htmlзапочна с някаква алкохолна нотка, като тъмно шоколадово уиски и нещо опушено, с времето става по-сладко и креместо. Определено е вярно на името си, мистично преживяване в църква,  или в бар - пиеш си кафето в скъпарски салон с кожени кресла преди запой на екзистенциална тема. Има нещо тържествено в него, но и алкохолно и барово, салонно.
Категорично унисекс, което установих, че не харесвам, не ме развълнува
Kajal Lamar
https://www.fragrantica.com/perfume/Kajal/Lamar-62571.html
Бакароподобен аромат. Вкусен плодов компот от анас и червена боровинка, смесен с магнолия и залят с острата съставка на бакара - не йодът, а онези дървесни нотки, които малко напомнят току що изгорена захар.
И този не е любов, макар, че бих го носила. Много ми е сходен с Делина (компотено-плодовата част ми се струва еднаква).  Бакара ми е скъп, заради един хубав спомен от детството, към който ме връща, но ме грабна и с контрастът между засилените на макс йод, горена захар и кисели ягоди (това усещам). Тук работите са по-спокойни, плодови, тропически, слънчеви

# 194
Някъде може ли да се тества Pure eVe?
Да, в Салон Олфактив на Патриарха и в The Circle в Сердика център.
По темата, харесвам Guerlain, предимно защото предлагат голямо разнообразие и смятам, че имат някои доста качествени изпълнения.
Обожавам Aqua Allegoria линията. Имам Mandarine Basilic, Passiflora, Limon Verde, Rosa Rossa и Flora Salvaggia, като от тях най-високо оценявам Mandarine Basilic и мисля, че никога няма да поискам да се разделя с него. Много хора се оплакват, че са им прекалено ефирни, но аз лично предпочитам по-лек парфюм, чиято интензивност да контролирам с наслагване, отколкото такъв, с чийто пулверизатор да внимавам колко натискам.
Харесвам много Mon Guerlain линията, въпреки, че по начало не харесвам този вид ванилия. Представя лавандулата - традиционно типична за мъжките аромати, по много ефирен и женствен начин и според мен си заслужава славата.
Gourmand Coquin е вълшебство. Имам отливка и си мечтая за бутилка, но за жалост го няма.
Terracotta и Insolence са класики в стоите флорални жанрове, на мен не ми застанаха добре и се разделихме, но са чудесни парфюми.
“Роклите” малко ме разочароват. Повечето са ми твърде лепкави и задушливи, а в същото време - инфантилни и не мога да им разбера идеята. Шалимарите са ми абсолютен кошмар, Santal Royal - още повече, за ориенталската колекция (Musc Noble и т.н.) да не говорим…
От класическите парфюми на Guerlain съм пробвала Champs-Elysees, L’Instant и Idylle и въпреки, че са сполучливи флоралните им нотки, си имат една такава тежка “ретро” основа, която ми е доста неприятна.
Най-много искам да пробвам Angelique Noire и някой Muguet.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 22:19 от lorem_ipsum

Общи условия

Активация на акаунт