Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 61 583
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Knot ми идва натрапчив и ретро, не бих могла да го нося. Илюзоне-тата ми харесват първия 1/2 час и след това стават много неприятни върху мен.
Благодаря. Не търся ретро аромат, така че може би ще се откажа от идеята да търся Knot. Аз също пробвах Illusione-тата, но абсолютно не е моят аромат.

# 256
  • Варна
Днес пътувах ок. 15 мин. до красива и "натъкмена" девойка, която беше или с Бакара Руж 540 или с някой двойник от рода Violet Bouquet Afnan. Давам тези 2, защото съм ги тествала по няколко пъти, но може да има други силно подобни, които не знам. Та... девойката дори не беше прекалила, но този "тест" реши всички мои колебания - не мога да го причиня на околните - ЛМ, колеги, дете. Бинтове, йод и бинтове, между които се промъква нещо изкусително. Но, сигурно само за мен. Бакара отпада от Уиш листата, след 5 години, първо помирисване в Мола в Букурещ.
След големия кеф от придобивка на КМ Интенз, след паралелен тест с КМ ЕДП, установих, харесвам повече КМ ЕДП. В Интенза в средата усещам нещо като ..гнило.

# 257
Вчера в заведение на открито на съседната маса имаше три млади дами и едната беше с Б.Руж или негов клонинг.
Не зная дали беше прекалила, но при всеки повей на вятъра към нас ми се сгаждаше от аромата.

# 258
В последните дни все повече търся ароматерапевтичния ефект от парфюмите си. Някак си интуитивно избирам аромат, който да ме подкрепя и балансира, докато го нося. 
Днес ми подариха натурално индийско мини - рол-он, маслена основа. Приказен жасмин с малко чампака. В комбинация с много зареждащ и смислен разговор с близък човек наистина ми се получи лечебно.
Иначе чакам три интересни парфюма, много различни един от друг, и с голямо удоволствие ще се впусна в разносване и в нови усещания.

# 259
Днес пътувах ок. 15 мин. до красива и "натъкмена" девойка, която беше или с Бакара Руж 540 или с някой двойник от рода Violet Bouquet Afnan. Давам тези 2, защото съм ги тествала по няколко пъти, но може да има други силно подобни, които не знам. Та... девойката дори не беше прекалила, но този "тест" реши всички мои колебания - не мога да го причиня на околните - ЛМ, колеги, дете. Бинтове, йод и бинтове, между които се промъква нещо изкусително. Но, сигурно само за мен. Бакара отпада от Уиш листата, след 5 години, първо помирисване в Мола в Букурещ.
И все пак ви съветвам да не го отписвате още. Оригиналът. Пробвайте го на кожа, ако не сте. Както знаем, при всеки се развива различно. И на мен ми се е случвало даден парфюм да ми се стори един на блотер, втори, усетен на друг човек, и трети, на собствената ми кожа.

# 260
В последните дни все повече търся ароматерапевтичния ефект от парфюмите си. Някак си интуитивно избирам аромат, който да ме подкрепя и балансира, докато го нося. 
Мисля, че винаги подсъзнателно съм се ръководила при избора на аромат.
Б.Руж ми е лечебен даже с цената си без да стигам до йод и бинтове. Но откак Азалия потвърди сходството му  с Ana Abiyedh Rouge Lattafa Perfumes, който ми се намира, преживявам някак си липсата на оригинала.  Тъкмо онзи ден го пръснах за проба и сравнение с Промис ФМ.

# 261
Може да съм го разказвала вече, но по темата за Бакара. Моя колежка имаше някаква имитация. На нея го усещах сякаш се е напръскала точно с оригинала. Даде ми да пробвам. На мен ми стоеше различно и не ми хареса толкова.

# 262
Излязох рано и докато се чудех кой да е, забравих да сложа парфюм. В себе си за пръв път нямам дори някое виалче... само дезодорант. Чувствам се все едно съм си облякла блузата и съм забравила да си обуя полата. 🤪
Напоследък срещам жени, чийто вид не предполага ползването на Ani Nishane, но се носи от тях. Дори моя позната, която нито се занимава с парфюми, нито може правилно да каже името на парфюма, го носи. Много е "важна", иначе щях да я питам от къде е научила за този парфюм, та го и има. Без съмнение ползва оригинала.

# 263
Излязох рано и докато се чудех кой да е, забравих да сложа парфюм. В себе си за пръв път нямам дори някое виалче... само дезодорант. Чувствам се все едно съм си облякла блузата и съм забравила да си обуя полата. 🤪

Разбирам те. В кратките моменти, когато съм без парфюм, и аз се чувствам сякаш нещо съществено липсва.

# 264
Без любимия ми парфюм имам усещането че е пропуснат ден. Гледам в чантата да имам винаги по един 30 милилитра, ей така за всеки случай.

# 265
Впрочем дали клонингите на Baccarat Cloud и Burberry Her са също толкова натрапчиви когато се прекалени с тях?

# 266
Cloud - да. Той е много по-мощен от BR540, няма неговата рафинираност, която, въпреки че не съм му фен, не мога да не отбележа. Прекален е още с първото фъс.
Burberry Her за мен е много невзрачен парфюм. Той е като течността от изплакнато шише на BR540, немощен, блед, измит. Не бих го нарекла въобще клонинг. Да, имат общи нотки, но в никакъв случай няма да се обърка човек, че са твърде еднакви. С Burberry Her мисля, че не може да се прекали.

# 267
Burberry Her и за мен не е много подобен на Бакара. Може да се каже, че са от един тип, но нямат чак такава прилика, че да минат за версии на един и същ парфюм.

# 268
Мисля, че тези аромати, които ви душат и ви се гади от тях  са клонинги на Baccarat. Недоумявам как на някой може да му е гадно от този толкова пипнат и рафиниран парфюм. ЕДП е малко по- остър от Екстракта, но и двата са ми wow….Вчера отново си поръчах “червената” бутилка- не си представя топла есен или Коледа без този шедьовър на парфюмерийното изкуство. Никой до момента не ми е казал , че парфюмът ми му е неприятен, напротив .

# 269
Аз до сега съм усещала само веднъж или два пъти оригиналът, познавам го, защото се възхищавам на балансът между трите нотки и изтънчения йод - за мен уцелва точно границата, за да не премине в неприятен, а в морски бриз и зелени орехови обвивки. До сега в нито един клонинг не съм го усетила това. Освен това, изобщо не е толкова термоядрен, ако се слага нормално. Аз слагам 1 фъс, усеща се в шлейф, но не души никого.
Клауд и арабския Ана Абиеда са адски задушливи и брутални, от всичко по много без мярка стават само за навън,по мое мнение

Общи условия

Активация на акаунт