Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 62 273
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Моето отношение към ниша не се промени през годините - парфюми, като парфюми. Единствено станах далеч по-критичен, с оглед на цените в този бранш. Иначе красоти си откривам навсякъде - нишови, безнишови, само време да имам за тестове. Дори бих казал, че на мъжките щандове, дизайнерските марки пускат страхотни нови неща за всеки вкус.  Отделно и арабските марки пък са друг необятен и магичен свят, от който редовно си намирам фантастични аромати Animal Heart Eyes Cat

След кокосовата вълна минавам на бадемова. В същност отдавна си търся сладък бадемов аромат, моля за препоръка Simple Smile

Солена Луна, Ето и някои идеи от мен:
Ajmal Sonnet
Скрит текст:

top notes - bergamot, almond
heart notes - tuberose, orange blossom
base notes - sandalwood, amber, vanilla

Продължавам с тези прекрасни парфюми:
 - Lancôme  La Nuit Trésor à la Folie
 - Boucheron Fève Tonka de Canaima
 - L'Erbolario Bouquet d'Oro
 - Givenchy Pi - води се мъжки, но за мен е напълно унисекс и вярвам, че е възможно много дами да се влюбят в него. Има го още тук там, може би най-вече онлайн.
 - Prada Luna Rossa Black - този прекрасен аромат също е унисекс с фантастичен бадем, въпреки, че не е упоменат в пирамидата.
 - Trussardi Passeggiata In Galleria Vittorio Emanuele II
 - Ramon Monegal #laislablanca

Парче за деня: Slow Hearts - Menari

Хубава седмица Tropical Drink

# 391
Ох... тамън гледам един  "Sonnet" във физически магазин и почти бях решила, че не ми трябва... Rolling Eyes

# 392
  • Пловдив
Момичета и момчета, дойде време и аз да търся помощ за избор за мъжки парфюм. И то не за кой да е мъж, а за моят.
Свършиха му всички запаси и сега иска да му купя нов, обаче аз с мъжките аромати не съм "на ти" и затова се допитвам до вас.
Досега е ползвал Avant garde Lanvin, Terre d'Hermes Eau Tres Fraiche, This is Him Zadig & Voltaire, Valentino Uomo Intense, Sauvage EDT.
Познаваме Chanel Bleu, BOSS BOTTLED, GISADA Ambassador Men. Последният е интересен и различен, но не се разви добре на кожа и затова отпада.

И двамата не харесваме акватици, както и типично мъжките едни и същи аромати.

Онзи ден имахме вкъщи една мостра на Gentleman Givenchy Eau de Toilette Intense и може би ще вземем него, но искам да чуя и други предложения, може да намерим по-добър.
Бюджетът е до около 100лв онлайн.
Питането ми остана назад в темата и затова да помоля още веднъж за предложения.

# 393
Благодаря за предложенията отивам да пробвам.
Не мислите ли, че разделението Ниш-Масов е доста размито? Примерно Теренци, Марли, Килиан биха допаднали на много хора и могат да минат в категорията масово харесвани. Цените официално са високи, вярно, но има от време на време и добри промоции, които ги приравняват на високия клас дизайнерски. Освен това концентрацията на някои аромати също си оправдава цената, ако силата и шлейфът са фактор..... Получава се, че ниш са просто скъпи и лукс.
За съжаление обратното рядко важи, рядко виждам някой дизайнерски аромат, който да ме грабне от началото до края. Разбира се с има изключения, но основно стари аромати, както вие казвате от раклата на баба.
Примерно арабския Junoon Noir много ми допадна като отделен аромат (не бих го нарекла клонинг защото е доста различен), имах преди време едно откритие в лицето на един Бруно Банани, но  това беше отдавна и мисля до там се изчерпва . За сметка на това често се случва някой масов (и не евтин) аромат да започне страхотно и да се превърне в едно голямо нищо. (например perfect Marc Jacob)
Даже бих казала, че повечето ухаят на едно и също - аромат "парфюмерия" плюс още нещо според бранда. Пробвала съм много от т. Нар дубликати на нишови аромати от масовата парфюмерия, липсва точно това, което ми е харесало или нотка "парфюмерия" се появява и заличава всичко.
Сред мъжките ми се струва, че има повече разнообразие, но тях ме ги изслвдвам особено задълбочено, може и от това да е...

# 394
С много характерен и направо нишов аромат е ретро парфюма LouLou.
Не е за всеки разбира се - нотката на горящ целофан която се появява за малко плюс туберозата 🙃 са направо смъртоносни за някои хора.
Аз си го обичам и често нося при вечерни събития, носи ми много комплименти.

Теренци, Марли и Килиън не харесвам, но четейки тук ми е ясно че съм изключение 🙂

# 395
lili_78, ако имате възможност, пробвайте този - Trussardi Black Extreme, води се тоалетна вода, но е много траен и присъствен. Освен това е бюджетен. В красива опаковка е и е подходящ за подарък. Позволих си да го препоръчам, защото скоро приятелка го купи за мъжа си, след като избирахме заедно, и ароматът наистина е много хубав, без да е банален. Не се лъжете по морската нотка, не се усеща, само балансира.
https://www.fragrantica.com/perfume/Trussardi/Trussardi-Black-Extreme-25693.html

Солена Луна, тези, които изброявате, са точно "масов ниш", освен това са притежание на козметични и модни гиганти. Все още вярвам, че Истинският ниш се прави в парфюмни къщи и се представя от независими брандове, за които печалбата не означава компромис с качеството и крауд плийзинг. Такива парфюми търся и нося, и си струват похарченото.

# 396
Съгласна съм, но и те са започнали като истински ниш, преди да направят някой супер парфюм и да бъдат купени Simple Smile
Няма да си кривя душата, Пробвала съм и нещо като "истински ниш", даже и да ми хареса ароматът, не бих го носила на себе си, аз съм балканско момиче, нямам нужния вкус за подобни парфюмни "извращения"

# 397
Profumum Roma мисля са истински нишова парфюмна къща.
И аз съм балканско момиче, но след среща с тяхната Inchnusa разкарах всички останали парфюми със смокиня.

# 398
Моето отношение към ниша не се промени през годините - парфюми, като парфюми. Единствено станах далеч по-критичен, с оглед на цените в този бранш. Иначе красоти си откривам навсякъде - нишови, безнишови, само време да имам за тестове.

До известна степен съм съгласна с това.
Очакванията към нишовите парфюми са големи не само заради цените според мен. Сякаш тези парфюмни къщи са едва ли не длъжни да предлагат нещо непомирисвано досега. Всеки път. Обективно погледнато, не е възможно. Друг е въпросът с високите цени. Донякъде може би оправдани, защото това е единствената им дейност и съответно единствен източник на доход. Според мен идеята на ниш парфюмерията е да се наблегне на самия аромат, а външен вид, дизайн, представяне остават на заден план. Вероятно затова няма голямо разнообразие при флаконите например, за разлика от дизайнерския клас парфюми. А при дизайнерския клас, както знаем, парфюмите не са единствена дейност, често не са основна такава. И в двата класа парфюми има както класически комбинации, така и провокативни аромати. Може би разликата е в качеството на съставките, доколкото знам, има нишови къщи, които ползват скъпи естествени съставки. Ето за това плащаме повече за тях. Не бих обаче казала, че високата цена винаги е оправдана. В другия клас парфюми също съм откривала достатъчно интересни и добри попадения.
Дълго се получи, извинявам се, но реших да си споделя и аз мислите по темата.

# 399
Profumum Roma мисля са истински нишова парфюмна къща.
И аз съм балканско момиче, но след среща с тяхната Inchnusa разкарах всички останали парфюми със смокиня.
Голяма си подстрекателка.... Тъкмо ги бях отписала тези

# 400
Искам да се парфюмирам с тяхната Тундра, бяхме в парфюмерията с наколко парфюмно пристрастени дами и една се напръска - в първия миг е гора, но после, ах после каква прелест стана. Още помня аромата и искам да го усетя върху себе си.

и продължавам да нося Pure eVe, вече 5-6 ден

# 401
Оставам пълен пас за дълго време! Който иска - да играе!

# 402
С много характерен и направо нишов аромат е ретро парфюма LouLou.
Не е за всеки разбира се - нотката на горящ целофан която се появява за малко плюс туберозата 🙃 са направо смъртоносни за някои хора.
Аз си го обичам и често нося при вечерни събития, носи ми много комплименти.

Теренци, Марли и Килиън не харесвам, но четейки тук ми е ясно че съм изключение 🙂
Изобщо не си изключение - Теренци не понасям и хората около мен също - този отровен муск на много малко хора допада, от останалите два бранда харесвам единици парфюми - на Марли харесвам само Делина Ексклузив, а на Килиън - Принцесата и Rolling in Love -това е .... Simple Smile

# 403
Искам да се парфюмирам с тяхната Тундра, бяхме в парфюмерията с наколко парфюмно пристрастени дами и една се напръска - в първия миг е гора, но после, ах после каква прелест стана. Още помня аромата и искам да го усетя върху себе си.

и продължавам да нося Pure eVe, вече 5-6 ден
За историята на Тундра - от 5.03 нататък https://www.youtube.com/watch?v=mXppXxmdSCc&t=333s&ab_ch … D0%BA%D0%B0%D1%8F

# 404
Признавайте си тогава, кой ги носи тези мускусни бомби и напомня за себе си през шест пресечки, в парка около километър. Никой не харесва Бакара и Теренци, а то само на тях ухае.

Общи условия

Активация на акаунт