Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 61 464
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
И аз за дамата, която харесва Еуфория , залагам на Мон Герлен ЕДП или Интенз и May Way. Не знам защо се сещам и за Coach Dreams https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-Dreams-58846.html

# 586
  • Germany

Kovatcheva, Musk 12 Kayali има ли прилика с Muschio Nobile Nobile 1942 ? Харесвам много Muschio Nobile, а този на Kayali не познавам. Ако си приличат, да не го търся тогава.

да, от тази ароматна група е. Мушио Нобиле е по-разпрашен, по-пудрен и сух, но пак е такъв чист, бял, перилен. Муск 12 е една идея по-сочен, сякаш мирише на току що извадено от пералнята пране, едновременно на чисто и на изпрано, хем затоплено, хем влажно. Липсва пудрената сухота, и изсъхва със фини дървесни нотки. Но да, точно защото имам Муска на Нобиле, не бих взела този на Каяли.

# 587
Моля ако някой от Вас има Nivea EDT да сподели как е като трайност ?
Ако става дума за бялото кръгче на Нивеа, не е особено траен, трябва си поливане.
Пробвали ли сте YSL Black Opium Illicit?  Много ми допадна парфюма, повече от класическия. Но поне на моята кожа беше много нетраен и лек.
Имах мини от него и много му се надявах заради смокинята. Но не ми допадна, тръгва в посока Intense Cafe Montale, поне на моята кожа. Много арабски привкус има. Трайността му беше много добра при мен.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 10:54 от Анонимен

# 588
  • Пловдив
Благодаря за отговора за тоалетната вода Нивея.Първоначално бях ентусиазирана, но после прочетох във Фрагрантика, че е нетраен , при някои даже под един час и се отказах.Искаше ми се сапунен аромат като Черути-то .

# 589
Здравейте! Някой има ли впечатления от Elle L'aime Lolita Lempicka?

# 590

Аз го имах преди време. Слънчев аромат е. Като за ориентир, представи си Terracotta Guerlain, обаче махни тиарето, което е много преобладаващо там. Лемпиката е повече кокос, жасмин и иланг с една тръпчивост от лайма. Топъл и кремест, има леко sun tan lotion нотка,, като в Sun Jil Sander. За мен е ваканционен аромат, с вкус на лято и тропическа растителност на някой остров.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 11:27 от Dewi D

# 591
  • София
Kovatcheva, благодаря! Flowers Hibiscus

# 592
За мен Elle L'aime е цитрусов парфюм с кокосов акцент, преди всичко лайм, гарниран с изсушен кокос, който е сладък, но не е млечен и кремообразен. По-скоро ми напомня на Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent 2017.

# 593
Да попитам какво разбирате под "млечен" и "кремообразен"? Аромат на луксозен крем за лице, сметаново-ванилов сладкиш, какво точно?
Аз имам няколко асоциации с горните две определения и те са доста разнопосочни, обърквам се, като чета такива коментари. И в старите теми не се ориентирах.

# 594
Ами има едни такива аромати, които си миришат на мляко и сметана (без ванилия) .  или едни такива мазнички, месести и мекички, като бадемово мляко, смокиня, кокос.
Ярки примери са ми love tuberose amouage,  italica, cruz del sur 2,  soleil blanc, omnia тези се сещам
Иначе на крем за лице, на мен най често мирише османтус или някой алдехиден, сякаш този тип го възприемам като козметични, например Шанел 5, Дия и Голд, Габриел

# 595
Благодаря за пояснението, точно тези не са ми от любимците, правилно съм ги избягвала досега. Обичам сладки ухания, но на горена захар, шоколад и бадеми, сметаната в парфюмите не познавам и отбягвам, струва ми се странна.

# 596
Благодаря за пояснението, точно тези не са ми от любимците, правилно съм ги избягвала досега. Обичам сладки ухания, но на горена захар, шоколад и бадеми, сметаната в парфюмите не познавам и отбягвам, струва ми се странна.
Те точно бадемите са млечни и кремави, поне за мен,  виж колко са ни различни възприятията Simple Smile

# 597
Кремести са Момичетата на Сааб, Dahlia Divin Le Nectar, а Miss Dior EdP2017 e разкошна, сметанова роза. Two Hearts

Аромат за деня- LVEB Intensement- жизнерадостна малина с нишки захарен памук, и чудесна ванилия в драйдауна, който се показва след часове. Пачулито в него е сухо и прашно, като при сестрите му от серията, и не ми идва кремест. Поне не го възприемам така. В сняг е разкошен, но ще му видя сметката до зимата.
Довършвам бутилка, около 10мл ми остават, и ще го настъпя до края на месеца, защото поръчах 2 отдавна искани аромата, и искам да им направя място.

# 598
  • by the sea
И аз да се отбележа в герленската тема  Innocent
Доста герленски парфюми минаха транзит, но не останаха, идват ми една идея елегантни, а аз не съм много.
Много харесвам инстант.. и наскоро си мислих да се впусна да намеря парфюм от новите вдъхновен от него.  Нещо сходно без да е копие.
Имам и харесвам Mon Guerlain Florale,  Insolence edt и към мен пътува Black Perfecto Florale (беше на нищожна цена в парфимо.)
Относно Tiziana Terenzi - и аз ги нося Simple Smile това лято съм с Andromeda, Cassiopea, Arethusa и  Borea, за тениска и шорти, лежерни разходки са супер, харесват ми миришат чисто и траят.
На теория ми допадна новия Carner - Super Moon, но ми се пазаруват вече есенни аромати.
sotd:  BV  Illusione
Flowers Hibiscus

# 599
Явно е въпрос на асоциации. Моят проблем с теренци е че част от техните творения ми навяват много буквални миризми, но не на чорапи, както се изрази Денси.... А на кекс, ама не за ядене, при това много силно "ухаещ" кекс,и това ми е хипер отблъскващо и дори и  лек намек ми е как да го нарека  "тригър". Затова много ми хареса  Халей, там това ухание е майсторски скрито зад другите ноти и в нито един момент не излиза напред, макар да го има, обичайно е обратното. Така че пак го има ефекта и не преминава границата в главата ми.
Напоследък пробвах няколко бели цветни аромата и се радвам, че разбрах, че това не е моята тема, но ако някой е фен, ще напиша моите лаишки впечатления:
Започвам със жасминовия Memo Granada Тук маркетингът им работи ма 100% защото съм сигурна че точно така ухаеше в Гранада. 1 към 1.
Реалистичен цъфнал жасмин, гренадин и сироп от нар се стелят в напечен от слънцето въздух. Просто щом го подуша и виждам червените стени на Алхамбра. Като аромат е доста линеен, има я плътната мемовска основна, но едновременно с това някак се раздува като облак около теб, както правят в моята глава хубавите нишови аромати
После пробвах два туберозни
Sedbury Parfums de Marly
Плюс - началото е много витиевато с лавандулата и цитрусите, усеща се пак марлиевския почерк в начина, по който се отваря и разнася. За съжаление следвва просто тубероза, много ми напомня на някой амуаж, а в основата звучи и нещо солено и кремаво, което аз свързвам със Солей Бланк на Том форд. Този ми се стори много интересен и завъртян
Третия е Tuberoza на Нишане, мисля, че и преди е писано за нея. Тя ми е по-малко тубероза и повече градения с добавена праскова. Напомни ми, че всъщност много харесвам Нишане Simple Smile ето сега в жегите, най-верния ми аромат  е hundred silent ways,  излъчва както в хладното със стабилен шлейф от сутрин до вечер, на 30 плюс с два фъса , не се е променил заради температурата и има ефект ванилов сладолед. Какво повече да иска човек....
И аз обожавам Инстант, мисля че е доста подценен, за сметка на Мажик, който е по-популярния сякаш . Не виждам нищо от Инстант в новите Герлени.

Общи условия

Активация на акаунт