Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 859
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
По темата за парфюмите на Герлен да се върна.

В момента парфюмното ми гардеробче сортирано по дизайнери изглежда така:

Вижда се коя е голямата ми страст! Simple Smile Мон Герлен! Heart Eyes
Тука на морето вечер нося за официално излизане (да се чете всяко, на което съм с рокля и без колело Joy) и осъзнах колко добре стои и проектира върху мен.. Интенз версията на парфюма! Досега винаги го асоциирах като гушлив парфюм за студено време. Ами, не!

Разбира се, разделите ми с Герлен са били повече...

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 11:09 от kopche

# 616
Като си говорите за това колко кратко може да си усещате парфюма и после нищо да споделя, че като цяло почти всички аромати си ги усещам до душ. Къде по-интензивно къде по-слабо но като цяло нямам драми до края на ефективния ден. Рядко подновявам. Но имам една греда, която така и не си обясних понеже въпросният се води траен. Говоря за не кой друг да е а класическия Chanel No 5. Истината е че имам отливка и самия аромат за мен е много красив уви 30 макс 40 мин с преки сили го усещам. Добре че открих Premiere който си го усещам цял ден пък е и по-лесно възприеман.
Потеглям на августовско едноседмично море в Бг. Реших че няма да нося бутилки и е идеалния момент да изхабя много натрупалите се мостри и отливки (някой дори не съм разносвала така че ще е пълно приключение):
flowerpower Ramon Monegal
Inlé Memo Paris
Arethusa Tiziana Terenzi
Erawan Parfums Dusita
Quercus Penhaligon's
Nerolia Vetiver Guerlain
Дано съм направила добър избор Simple Smile

# 617
Дали някой би могъл да ми опише Molinard Nirmala, например съпоставен с някой Angel?
Също бих се радвала да чуя впечатления от тази тяхна колекция: https://www.molinard.com/collection-personnelle1-c102x3665917

# 618
Дали някой би могъл да ми опише Molinard Nirmala, например съпоставен с някой Angel?
Прилича на леко измита версия на това
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Innocent-709.html

# 619
BrightT, Miss Dior 2021 е достатъчно траен! Различни типове кожа, с различно излъчване, различно обоняние...дотук е ясно! Недоумявам, как е възможно, някой хора да усещат парфюми по 10 и 20 минути, после им "изчезват"?! Има много трайни аромати, и обратното, но чак пък толкова?! ...Спрях да чета и коментарите в сайтовете, не им вярвам! А защо се пишат небивалици, нямам отговор!
Малцина споделихте, какво си купихте, или възнамерявате..? Какво носите в това хладно и влажно време? Имайте хубав ден! Flowers Rose
Благодаря, точно ми описа мислите.
За влага засега съм на Narciso R for her и Idole Nectar Heart  Хубав ден! Специално Narciso така се развихри в хлад и влага, че много заглеждам кайсиевото или бялото кубче от другата им серия.

# 620
Скрит текст:
BrightT, Miss Dior 2021 е достатъчно траен! Различни типове кожа, с различно излъчване, различно обоняние...дотук е ясно! Недоумявам, как е възможно, някой хора да усещат парфюми по 10 и 20 минути, после им "изчезват"?! Има много трайни аромати, и обратното, но чак пък толкова?! ...Спрях да чета и коментарите в сайтовете, не им вярвам! А защо се пишат небивалици, нямам отговор!
Малцина споделихте, какво си купихте, или възнамерявате..? Какво носите в това хладно и влажно време? Имайте хубав ден! Flowers Rose
За влага засега съм на Narciso R for her и Idole Nectar Heart  Хубав ден! Специално Narciso така се развихри в хлад и влага, че много заглеждам кайсиевото или бялото кубче от другата им серия.
Не съм сигурна за кубчетата, но For Her определено обича влага.

# 621
Скрит текст:
Не съм сигурна за кубчетата, но For Her определено обича влага.
А кубчета носят ли на студ.

# 622
Предполагам, че са подходящи за студено време кубчетата. Аз сега нося Poudree и пак ми харесва, но подозирам, че в студ ще бъде още по-хубав. Първоначално го пробвах от мостра точно през зимата, но беше в период, в който почти не излизах от дома си, така че реално не знам как се развива на студено.

# 623
  • София
NR Ambree (оранжевото кубче) при мен се развива много красиво в студено време и трайността му също е супер. Не съм го носила в топло време, но мисля, че би ми бил задушлив.

# 624
Това лято и аз прекалих с покупките, последно взех Буке Идеале, а от рязмяна получих Амуаж Блосом лав.  И от двата не получавам сърцетуп, но ще им дам шанс и когато не е 30 градуса плюс.
Набелазала съм Долче Амалфи и сладкото облаче на Ориана, макар последния да не е жизнено важен. Също и Италика или Круз дел Сур 2, са в списъка, но повече второто

Имам и две нови запознанства
sex and the sea neroli на франческа бианчи.
Тук бих казала не си допаднахме, но може и да не съм свикнала с идеята и да му трябва още разнасяне. Бих го нарекла експериментален, и пак по скоро мъжки.основата от  солен кокос и бергамот  пак ми напомня том форд но тоалетната вода на Солей бланк. Към тях е добавено нероли и нещо силно тръпчиво и много задушливо, което ме отблъсква тотално. Под тази почти химическа смрад се отваря сапунено нероли, в свръхдози. Когато горчивината отстъпи, парфюмът се превръща в тип затоплена от слънцето кожа, но някой друг ден трябва да седна да го изучавам. В шлейф е в пъти по-хубав,  солено тръпчива плажна история от Средиземно море. Именно Италия, защото не е тропически, но и има някаква хлад и не знам точно за хладното Средиземно море се сещам. Може би защото имам  асоциация с иглолистните италиански дървета те са такива задушливи.....
house of oud keep glazed
 Тук оцелих десятката и силно желая цяло шише, каквото естествено вече няма, изкупено.
Супер портокал, като от есенциално масло, или може би мандарина, на сметаново-дървесна база - много елегатен  и шик. Има и почти лепкав мандаринов сок, но и нещо много свежо и зелено, което прочетох, но не разпознах като Джинджифил, трайност и сияж много добре, пред вид жегата. Прохладна мандаринова горичка под която хрупаш зрели портокали, при това не е твърде буквален или инфантилен, както повечето гурмета. Любов, но като го няма никъде, сега копнея за него и се надявам да се появи отнякъде

# 625
Кeep glazed е направен в колаборация с канадска сладкарка собственичка на известна сладкарница и е много сладко гурме. Аз съм един от най-големите почитатели в тази тема на супер сладки и гурме парфюми, но този се носи трудно, защото вкисва и се разваля страшно в горещини. Трябва му хлад, да се развие сладкарски, каквато му е и идеята. За мен яйцето му е едно от най- грозните от линията, като разцветка.
Сега си купих количество, но ще го запазя за късна есен.

# 626
Интересно, днес съм с него, много е горещо, портокал си е дори след потно кърмене с бебето, дори е повече свеж отколкото сладък, веднъж нещо да има добра химия и с моята кожа, след толкова провали.... За презентацията -  не съм фен, това е най - грозно кичозното яйце, честно казано това ме отблъсна да не взема бутилката, сега съжалявам.....
Като говорим за грозни презентации амуажът е пълна скръб, айде розов, розово камъче, лъскава капачка, ама и тази мега кичозна кутийка с черешови цветчета, че и лъскавко.
Те не че Теренци и Марли например са много стилни, но поне картинки нямат.
На идеалния букет от друга страна много му отива перлената кутийка с картинката. Наистина са хванала духа на Муча и арт деко

# 627
Момичета, може ли да се познае кой Пойзън е това на снимката? Една известна личност я беше качила и веднага ми стана любопитно.

Скрит текст:

# 628
Прилича на ЕДП Хипнотик Пойзън или е класическата, но тя е по-тъмна.

# 629
  • Бургас
Това според мен е стария Пойзън https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Poison-218.html

Общи условия

Активация на акаунт