Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 903
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Narciso Rodriguez Ambree и Poudree са прелестни в студено време.Тогава според мен са най-красиви. Мечтая да ги имам и двата!

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 07:17 от Magda Dimitrova

# 631
Колкото повече харесвам един парфюм, толкова по-бързо спирам да го усещам Confused
Според мен просто свиквам с миризмата, защото хората около мен продължават да го усещат.
Любимите спирам да ги усещам до час-два, трябва да си навра носа в китката, за да доловя нещо. Днес за първи път от мнооого време без да се напрягам си усещам парфюма в края на деня, Габриел. Но май сутринта прекалих с него.

# 632
Knot последно бях виждала във физическия магазин на Нотино в мол Парадайз, но не знам дали все още може да се намери там. Имаше и още няколки други на Ботега Венета. За мен е красив, дамски, респектиращ, но приятен парфюм. Силен определено. Бих го закупила ако нямах поне още 10 подобни.
Благодаря за споделеното. И аз допусках, че ще го има в магазина на Нотино в Парадайз, защото го предлагат в техния онлайн магазин, но все не стигам до там.
Минавам да споделя, че във физическия магазин на Нотино вече не предлагат парфюми на Ботега Венета. Само в сайта. Не ми се рискува да поръчам на сляпо.

# 633
Narciso Rodriguez Ambree и Poudree са прелестни в студено време. Мечтая да ги имам и двата!
Питане, защото усещам и двете сме потънали в Нарцисо муск омаята-  Narciso Rodriguez For Her и Fleur Musk близки ли са. Познавам първия.

# 634
За мен Narciso Rodriguez For Her няма нищо общо с Fleur Musk. Първия е кремест, силно мусков и плътен. А Fleur Musk е с розов, свеж, пак се усеща типичния муск, но е с друг уклон. Така ги усещам аз, но носа ми също е бъгав, така че се надявам да се включи още някой Simple Smile
Вчера получих Pure eVe, отговаря точно на описанията, които четох за него. За мен има една досадна нотка, но ще го разнасям по- обстойно и на хладно време. Вчера го пръснах за спорт, но само веднъж да не душа околните. Много ме привлича и досажда едновременно, но си мисля, че може и да се разберем Wink Колега сподели, че това е много странен парфюм и различен от всичко, което имам. Да кажем, че познават четвъртинка от колекцията ми, но съм склонна да се съглася, че е различен и отличаващ се.
Днес ухая на Либре ЕДТ. За пореден път- това е един от най- осезаемите парфюми за моя нос. Прекрасен, траен и женствен е.
Аз упорито отказвам да приема хладното време сега и се правя, че е 30 градуса. Сандали, рокли, летни парфюми- Chanel Chance Tendre EDT, Granada Salvia, Libre EDT, Atelier Cologne Clementine, Pomelo, Orange...Сдобих се с Issey Myake L'Eau Dissey и го усещам добре по спомен.

# 635
  • София
И аз получих Pure Eve. За моя нос и върху моята кожа няма нищо привлекателно в този парфюм, даже е много дразнещ и ще го разкарам. Не намирам нищо женствено, най-малкото е унисекс. При мен избива мускус и дървесна нотка с мъжки уклон, на нещо иглолистно или лавандулесто, виждам, че има кедър сред нотките. Пудрен мускусно-дървесен аромат, доста излъчващ, но гледах да го отмия след 1 час, че не го понесох.

Някой спомена, че му прилича много на Kenzo Amour - твърдо не, имам Амурчето и ми е любим аромат. И двата са пудрени, но Амур е женствен, ванилов, топъл и сладък, пък този ми е неутрален (или даже мъжествен), несладък и хладен.

# 636
И мен ме дразни силно Pure Eve. Хубав парфюм е, но аз не мога да о нося. На Амур грам не ми прилича.

# 637
При нас е все още горещо, не се стърпях и разносих Blossom Love не ме впечатли докато нв излезе една невероятно красива нотка към 20тата минута нещо много кремаво, опушено като тамян. Същото го има и в Love tuberose но не мога да определя що е то защото единственото общо между тях е ванилията, каква е тази нотка, дайте подсказка. възможно ли е да е амбрата, която да е такава димна и кремава в жегата?

# 638
По-запознатите с Амуаж бяха писали в предишната тема, ако не се лъжа, че във всичките им парфюми има тамян, дори да не е обявен в пирамидата. Някакъв местен сорт от Оман.

# 639
Това, което казваш е интересно, само че пролетта разнасях дискавъри сета им и от 12 аромата никъде не усетих тази красота, едно такова млечно и димно, просто прекрасно, почти като опушено кондензирано мляко. БЕЛ, ти нали също имаше сета им, усети ли нещо такова, да не би да се разгръща само на жега? Ще е много жалко, защото това и бадемът, който се мярка за кратко е единственото, което ми допадна в blossom love

# 640
  • София
Много обичам такава нотка на лека опушена сладост, още търся такъв жасмин с опушен оттенък като истинските цветчета.

# 641
  • София
Мда, различни възприятия имаме за всеки парфюм! Laughing

Pure Eve е много сходен за мен с Кензо Амур, но Кензото отдавна пратих на приятелка, за да му се радва и тя! Няма как да направя паралелен тест и на двата в момента. Карам на спомен основно за Кензо Амур. Моето беше в розовата бутилка. Хубав спомен си имам с него! Носех го основно в студените месеци, помня.
Осъзнавам, че с течение на времето и доста разносване, Pure Eve ми става приятен и дори имам някаква дзен нотка на блаженство, която ми докара, чак. Smiley
Но е близък до досада на моменти, признавам. Взаимоотношенията са ни още на фаза опознаване един с друг. Но се улавям, как все по често посягам към него на излизане. Интересно развитие има. Само, който едновременно има и разнася него и Амур-а, моля да драсне разликите между двете.

# 642
Да, във всички парфюми на Амуаж има сребърен тамян от Оман.

# 643
  • Sofia
Хм, вижте какви ги забъркаха Givenchy: https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Interdit-Eau-de-T … e-2022-75822.html Преиздават тоалетната вода с нов състав и нова бутилка. Изглежда интересен, много любими нотки виждам и непременно ще го тествам. Много ми е интересно защо така са решили, някой знае ли нещо?

# 644
Разносвам двата си нови парфюма - Oud Wa Vanilla Berdoues и Rosca Ametla Nolença.
Първият е много добре направен представител на уд-ваниловите парфюми, с качествен уд и така забъркана ванилия, че реално изобщо не се натрапва. Началото е остро с нотки на много скъпа кожа, следва меко утихване до леко тинктурени нотки. Развитието минава в почти цветен завършек на пудрени и сочни цветя и много ми напомня за характерната нота в Моро Ди Венеция на ТТ. Вчера от нетърпение се офъщях още при куриерите. Фин парфюм, много добра трайност, не е лепкав, досаден и банален. Много ще го нося есента и ще наслоявам с Черния уд, който също много харесвам. Deetron ме плашеше с тежки пушеци и смоли, няма нищо такова при 2 фъс, при повече замирисва на терпентин.
Роска Аметла е съвсем различен, много му личи, че е направен с натурални съставки. Лимоново суфле с пудра захар, на това ми мирише. И на любимата бисквитена торта в къщи с малко смлени бадеми, ванилия и много лимонови корички, изсипани в натурално царевично нишесте и поръсена с пудра захар. Започва със силно лимоново спиртно начало, почти веднага утихва и излъчва сладостите от сърцето и базата. Търпи оливане, не излъчва силно, стои близо до кожата. Ще му се порадвам, но едва ли ще повторя.
П.П. Ще повторя и още как. Този парфюм е балсам за душата. Сладкиш, от който не ми става лошо и мога да "преям" с кеф. Стотичка рефил е около 150 лв, приемливо ми е. Най-големият плюс е съставът, над 90 % натурален произход. https://nolenca.com/en/products/roscaametlla

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 11:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт