Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 60 880
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
БЕЛ, ти нали също имаше сета им, усети ли нещо такова, да не би да се разгръща само на жега?
Да, мога да кажа, че (почти) във всички парфюми Амуаж, които пробвах, усетих някаква обща нотка, сигурно е бил този тамян. Може би само Reflection беше изключение.

# 646
  • София
Привет и от мен, огъня по арабските парфюм е все така пламтящ у мен, затова и реших да споделя последната си чудесна находка - Asdaaf Shamah Ward (снимките са от нета)
Скрит текст:

Няма много инфо и мнения за него, затова и се осмелявам да го опиша Simple Smile
Пирамида не открих никъде, като нотките, които усещам са: два вида роза - свежа, лека, тънка, както и тъмна, кадифена, наситена и мистична,  виолетка, която в началото е по-хладна и дървесна, а в последствие стапа по-пудрена и сладка, също ууд от хубавия и сладък, добавям плодов сироп, гъст и наситен, според мен от червени горски плодове, също амбър, ванилия, и мед. Може би има и нюанс от нотката  - Cypriol Oil or Nagarmotha, като е поставена в перфектна доза - хем за баланс с това по-зелено и хладно дървесно излъчване, хем не прекалено, така че да промени композицията, като цяло.
При мен се появяват 2 по-открояващи се етапа - първия трае до 1-2 часа и наред с всички рози, удове, сиропи и амбъри, това хладно, землисто и дървесно излъчване е по-изявено. Втория етап идва, когато виолетката става подчертано пудрена, сладка, а се присъединяват също печени ядки, както и щипка канела. Става чудесна вкусотия, много уютна, водеща към аромат на екзотичен локумено-сиропен десерт. Разбира се, розите и амбъра, също ванилията с меда са там, но целия аромат отива повече в уютна, пудрена посока.
Смело го препоръчвам на всички, които обичат мощни, плътни, наситени ориенталци с водещи нотки на рози, пудрени виолетки, ванилия, амбър, мед, ууд и леки гурме нюанси в развитието. Бутилката е много красива на живо - страхотно матирано синьо Animal Heart Eyes Cat  Капачката също впечатлява с фините детайли отгоре й.

Сравняват го с Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood. За съжаление, не мога да потвърдя доколко са близки, защото са ми поизбледняли спомените за него. Помня, че го тествах в campomarzio70, както и Oud Satin Mood Extrait de parfum варианта и Oud Satin Mood Extrait de parfum ми хареса повече. Може и да имат общо с екстракта, но не мисля, че е удачно Asdaaf Shamah Ward да се смята за копие и после да има разочаровани. Сравнението с Oud Satin Mood го споменавам само, като някакъв ориентир, който съм видял в нета.
При всички положения, Asdaaf Shamah Ward е чудесна находка и вярвам, че си заслужава напълно похвалите. Purple Heart

Не съм споменавал, но преди Asdaaf Shamah Ward, се сдобих с два други интересни арабски аромата.
Ard al Zaafaran Maraseem и Lattafa Al Athal
Скрит текст:

Ard al Zaafaran Maraseem е чудесна среща на Запада и Ориента - красив и мек букет от цветя, обвит в уютен амбър и карамел. Много носим, прекрасно смесен, напълно в модерните тенденции, като в някои Мансери съм срещал подобен тип аромати на вкусни букети, най-кратко казано. Бутилката е много красива, тежка и грабваща! Впечатлен съм от тенденцията, такива бюджетни арабски марки, как влагат усилия и подобряват непрекъснато не само ароматите си, но и цялата презентация.

Lattafa Al Athal - за него също няма много инфо. Намирам тази пирамида:

The top note opens with ylang-ylang, pineapple and bergamot.
Floral heart notes follow with jasmine, rose and lily of the valley.
Cypriol, musk and amber give the perfume a warm, woody finish in the base.

За мен, тя е вярна и добър ориентир. Бих добавил, че има и нотка на кожа. За моя вкус, Lattafa Al Athal е един от наистина предизвикателните аромати. Да, на хартия не звучи нищо особено, но реално е доста уникален и различен, дори бих го нарекъл поляризиращ. Или много ще те грабне, или ще се чудиш какво е това!?!? Smiley
Отново имаме нотката Cypriol Oil or Nagarmotha и тук тя особено подчертана, което дава доза унисекс характер, една дървестна мистичност, хладина. Мускуса също се усеща, както и зелена свежест, която може би идва от здравец, поне аз така го усещам. Специфичен е, затова и не препоръчвам на сляпо поръчка.
Най-общо, бих го описал така: напълно нормален, западен цветен аромат, който е даден на арабски парфюмерист да му завърти муцунката Smiley

Парче за деня: Nursultan Kun - Dark Silence (Mass Digital Remix) Purple Heart

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 13:53 от Deetron

# 647
#RedPanDa, специално за теб ще кажа/много съм писала в темата за Magnolia Rosae/, че за мен това е най-добрият аромат от Lancome Grands Crus колекцията.Това е един цветен, жизнерадостен и много, много женствен аромат.Розата не е роза от мускалче, а свежа , млада роза примесена майсторски с магнолия - всъщност не мога да кажа кое е водещото цвете , по-скоро букет от рози и магнолии примесени с мускус за плътност и дълбочина на аромата и щипка шафран за екзотика.Според мен е лесен за харесване, но в темата си имаме и съфорумки, на които не допада ... На мен ми отнесе главата от първо помирисване и веднага го поръчах /първият/ от parfumdreams - нямах търпение да го дочакам да се появи по нашите ширини .....

# 648
  • by the sea
чудесно звучи, благодаря !

# 649
  • The Evergreen State
BrightT, Miss Dior 2021 е достатъчно траен! Различни типове кожа, с различно излъчване, различно обоняние...дотук е ясно! Недоумявам, как е възможно, някой хора да усещат парфюми по 10 и 20 минути, после им "изчезват"?! Има много трайни аромати, и обратното, но чак пък толкова?! ...Спрях да чета и коментарите в сайтовете, не им вярвам! А защо се пишат небивалици, нямам отговор!
Малцина споделихте, какво си купихте, или възнамерявате..? Какво носите в това хладно и влажно време? Имайте хубав ден! Flowers Rose

Привет и от мен. Честити нови парфюмни придобивки на всички, със здраве да си ги пръскате.

И при мен са трайни всички парфюми. И аз не вярвам на коментари за трайност от по 20 минути т.е. вярвам че някои не си усещат парфюмите повече от 20 минути, но смятам че вината не е в парфюма Simple Smile. Обилното ползване на парфюм дълго време (независимо че парфюма не е един и същ) и без почивка за носа може да доведе до такава умора.

Тук лятото е все още в разгара си. Пръскам от наличните в шкафчето, посягам все към цитрусови или плодови, леки и безгрижни. В обръщение този месец са най-вече Jour d'Hermes, ходих на кратка морска (т.е. океанска) почивка с Chloe Absolu, сега пръскам Chance Eau Vive.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 20:43 от Athena

# 650
Аз също нямам проблем с трайността на парфюмите си, по няколко часа си ги усещам с много малки изключение - един лек пролетен и един натурален, който след минута изобщо не усещам. как ли не пробвах, не става, а другите, които го ползват, твърдят, че е траен. Също с много кратък живот върху кожата ми се оказа Xerjoff Cruz del Sur II, а ми харесва много като аромат. Но за един час престой да хвърля към 400 лв, айде няма нужда.

# 651
  • The Evergreen State
Понякога го има и това - човек да не усеща някоя съставка, което е отделен въпрос, мисля че всеки го е изпитвал. Но пак не е парфюма, а самия нос. Аз не усещам Tom Ford Lost Cherry. Има и един два още които не усещам, но в момента не се сещам кои бяха.

Скрит текст:
Аспержите вървят с тази остатъчна миризма която е установено че само половината хора усещат, тези които я усещат знаят за какво говоря Simple Smile. Мисля че принципа е същия като неразличаването на съставки при парфюмите.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 20:59 от Athena

# 652
Напълно съгласна! И аз не усещам някой съставки, към други съм свръхчувствителна. Смая ме една позната, бях се напръскала с този, един от любимите ми е. Но бях прекалила и щях да се задуша от собствената си миризма, а тя твърдеше, че изобщо не мириша на нищо.
https://www.fragrantica.de/Parfum/Juliette-Has-A-Gun/Not-A-Perfu … erdose-56679.html

# 653
Ринкси, кога пробва Круз дел Сур? При мен също си замина много бързо, надявах се да е от топлото, защото много ми хареса. Направо е сърцетуп....
По принцип съм чувствителна към миризми, Шанс усешам по 24 часа, Нишане-тата по два дни. Естествено отблизо. Но Аткинсъните, тоалетните води, изветряват за около 1/2 час. Все едно нищо не съм си слагала, със сигурност не е от свикване, просто са си такива. Лост Чери също се изпари за около час, но неговото копие Халтат найт на Атар колекшън остана около 2 дни....
Моята кожа изпарява бързо и интензивно сякаш, от парфюм очаквам поне 1.5 - 2 часа да има отчетлив шлейф, нататък вече е бонус....
Е, има го и привикването, но това е с аромат, който си ползвал....
Генерално най-големият ми кошмар е аромат, който НЕ се маха. Може да повториш пръскане, но ако душът не го отмие, ужас...

# 654
Khaltat Night Attar Collection е копие на Амбр Наргиле Hermes. Той е ужасяващо траен наистина.
А Черешата на Том Форд дори при мен, на която всичко почти е трайно има срамната трайност от 20 минути. Никога не го купих, въпреки, че го харесвам. Няма и да го направя.

# 655
Привет,
Влизам с гореща молба,пробвалите Kayali Vanilla 28,да споделят впечатленията си от парфюма.
На един клик разстояние съм от покупка насляпо.

# 656
Солена Луна, трябва да е било преди 2-3 месеца, не беше такава жега.   При мен се превърна в бял шоколад с манго и още екзотични плодове... разкош... и след няма и час изчезна. Пробвах след душ, с повече пръскане - същата работа. А кожата ми държи парфюми, другите си ги усещам часове наред. Миналата година подобен ноемр ми направи Моро ди Венеция ТТ, много красив парфюм, обаче ту се появяваше, ту чезнеше. Нос, кожа, знам ли и аз каква е причината...
Днес пак нося Роска Аметла, много ми харесва, след като улегне (час след нанасяне). Сега му е времето, в жегите.

# 657
  • София
Аз съм силно чувствителна към миризми и имам нюх на полицейско куче, но има някои парфюми/нотки, които не регистрирам, например Armani Si Passione. Буквално не  усетих почти нищо при няколкото опита да го тествам, предполагам си има някакво неврологично обяснение. Прада Кенди също ми е слаба и неопределена миризма. А като понося по-дълго време даден парфюм, нормално спирам да го усещам толкова интензивно, носът ми се дисенситизира Grinning Стана ми интересно и копирам кратко обяснение по темата:
Olfactory adaptation: when we wear a fragrance regularly, the brain associates it with our own body odor. The fact that we no longer smell our perfume is part of a physiological process of olfaction.With our own scent, the stimulation of our olfactory sensors is permanent. This is also the case with the smell of our home, or a perfume that we wear very often. Faced with this, our receptors will drop their guard to become familiar with the smell and make it commonplace, because they consider it to be harmless. These totally unconscious mechanisms thus modulate the quality and quantity of olfactory informations reaching our brain. This is called olfactory adaptation, or habituation. Result: we no longer smell.

# 658
Май всеки човек има някакво сляпо петно за различни аромати, но не знам дали не е градска легенда.... Много жалко за Круз, защото беше в списъка като много силно желан, при мен практически изчезна след отварянето, но ще му дам шанс на наесен, надеждата умира последна, защото за мен е страшно привлекателен, ако някой се сеща за нещо подобно, давайте идеи!
Не знаех, че Атар копира амбър наргиле, но това обяснява защо толкова не ми хареса, макар черешката да ми допадна много, преди да изчезне от хоризонта 15 минути след напръскване.....

# 659
Какъв парфюм бихте ми препоръчали за подарък на една моя приятелка.

Общи условия

Активация на акаунт