Лидл 166 - августовска жежка

  • 77 369
  • 1 065
  •   1
Отговори
# 780
# 781
  • Мнения: 488
Днес им върнах голям пакет настъргана моцарела, която беше мухлясала. Върнаха ми парите без проблем, а очаквах разправии, т.к. го бях купила преди повече от седмица.

Бяхте ли отворили пакета или през него се виждаше мухъл?
Аз имам едно сирене за мазане на Милбона, отворих го вчера и имаше черен мухъл вътре, а има още не малко до края на срока му.

# 782
  • Мнения: 531
Хубава брошурка За мен нектарини,праскови,патладжан, боровинки. Общо взето все същото(най-вече плодове и зеленчуци). Може сос тартар(този сос от доста време го вземам и не съм го виждала намалени,може и аз да съм пропуснала🤔,но някои продукти са доста често намалени(например тофу,пикантния крем и снакса с фъстъци скоро ги гледах намалени) ,а други рядко).
Утре ще ходя за малинки,дано да има. Хубава седмица!💙

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 00:24 от lenak

# 783
  • Мнения: 397
Тъкмо се похваля че съм джънк фрий вече повече от седмица и лидл ми пускат снакса с фъстъци Heart Eyes 600 калории охх, защооо това дори не е сладко.. Sob.. 2 броя = частичен фастинг следващия ден и вървене 3 часа..пфф
Някой да има състава на Бисквити с фъстъчен крем Невена? Да се надявам ли на състав: бисквита60%+фъстъчен крем30%+захар10%..Grinning

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 00:34 от Didity02

# 784
  • Бургас
  • Мнения: 5 803
...
Някой да има състава на Бисквити с фъстъчен крем Невена? Да се надявам ли на състав: бисквита60%+фъстъчен крем30%+захар10%..Grinning
  https://www.pobeda.bg/bg/biskviti-navona-s-fastachen-krem/

# 785
  • Мнения: 397
Мерси, с този състав Направо са за разстрел с базука в главата.. Grinning

# 786
  • Мнения: 2 701
Момичета, по кое време пускаха този тип планери подходящи за ученици?

# 787
  • Мнения: 32 092
Днес връщах кухненски помощник, купен преди броени дни. Попитаха ме защо, казах, че ни се дублира и затова (това е истината, обаче се замислих за 1-2 секунди дали това да кажа). Вече не знам кой е правилният отговор, когато попитат за причина, честно (неизползван артикул, с етикет, без дефекти). Касиерката погледна касовата бележка и "Ха, ама артикулът е купен преди почти месец, на 1-ви...чак сега ли се сетихте, че имате още един?"...Явно на високо ниво тече някакъв инструктаж да отказват хората от връщане (датата в касовата бележка беше 18.08. или 19.08.!) или поне така изглежда...Може и да не е така де, но с такова впечатление останах. Какво значение всъщност има кога съм се сетила, че нещо ми се дублира? Въпросът ми се стори много излишен и нетактичен. Може друг член на домакинството да е купил същия продукт днес, а да не пази касовата бележка, за да го върне. Може от седмици да не съм влизала въобще в Лидъл (то с тези цени, "оферти" и нови правила и политики не ме стимулират да влизам често), може много неща...😃 Нали си има правила и срокове- съответно, 30 дни и 60 дни с Лидъл+. Какво, защо, кога, как- това няма значение щом артикулът е нов и неизползван и щом се вмества в техните собствени срокове.🙂

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 20:45 от dolce miele

# 788
  • Мнения: 433
Днес им върнах голям пакет настъргана моцарела, която беше мухлясала. Върнаха ми парите без проблем, а очаквах разправии, т.к. го бях купила преди повече от седмица.

Бяхте ли отворили пакета или през него се виждаше мухъл?
Аз имам едно сирене за мазане на Милбона, отворих го вчера и имаше черен мухъл вътре, а има още не малко до края на срока му.
Да - така разбрах, че има цяла топка мухъл. Така се ядосах и звънях на телефона оставен на сайта. След това една любезна дама ми звънна, извини се и ми каза да го върна в магазина.

# 789
  • Мнения: X
Най-добре се получава с готова закваска на LB, но цената и доскоро беше 4,50 лв за 5 литра прясно мляко - https://lbbulgaricum.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0% … 1%8f%d0%ba%d0%be/


В микровълновата, ако работи, е пълно безумие. И предполагам нищо няма да се получи, защото полезните гадинки ще загинат.

Не е толкова трудно. Първо си купувате кофичка LB булгарикум по БДС, за да е сигурна българската закваска. Ако имате цифров готварски термометър със сонда, най-добре.
Прясното мляко се кипва и оставя да изстине до 40°. При липса на термометър се пробва с кутрето. Трябва да е топло, но не да пари.
В купичка се взима от закваската (тя е от 1 до 5% от прясното мляко, по-добре към горната граница). Разбърква се добре с малко от охладеното мляко, след това се изсипва и разбърква много добре в тенджерата с мляко.
Пълнят се бурканите и се затварят. Може съвсем леко да се загрее фурната и там да се подквасват бурканите (не е необходимо да работи по време на подквасването). След 3 - 4 часа киселото мляко е готово и се прибира в хладилника.
Много важно! - хигиената. Идеално чисти буркани, Прибори и всичко, което ще се ползва, за да не влезнат гадинки, които не искаме. В случая вече преди използване за целта може да се ползва микровълновата за по-продължително време като стерилизатор.
Ако отделите малко от подкнасеното мляко в малко бурканче, може да го ползвате за подкваса. Важното е да не е замърсено с други бактерии.

Изобщо не е сложно и като веднъж го направите успешно и имате достъп до истинско прясно мляко, ще забравите купешките боклуци.

# 790
  • Мнения: 43 720
Благодаря за брошурата. Видя ми се безинтересна с изключение на кокосовото масло без аромат. Какви са ви отзивите за него?

# 791
  • Където морето целува небето...
  • Мнения: 2 790
Момичета някоя някъде видя ли днес от черните етикети за тетрадки? За момчета са заредили някакви бебешки с колички, които ги няма в брошурите.
Скрит текст:

# 792
  • Мнения: 12 914
Те етикетите са винаги сбирщайн и каквото се падне в купчнката...

# 793
  • София
  • Мнения: 661
Писах,ама явно не се чете Пилос от 600гр на 6.99лв е на Ведраре и е много вкусно,4 пакета купих.
То е с 30 дни период на зреене, не е завършен процеса. Може да е вкусно, но не е полезно.
Но, на повечето сирена изобщо не  отразяват периода на зреене.
Според БДС за добре узряло сирене се приема това, което е преминало 45-дневен период за кравето и 60-дневен за овчето при температура от 10-12 градуса. В момента масово на пазара се предлагат сирена, при които процесът на зреене е съкратен и не е проведен правилно. Това се отразява и на качеството на продукта и неговата безопасност. Неузрялото сирене не може да развие добре всички полезни хранителни вещества като протеини, биоактивни пептиди, аминокиселини, витамини и минерали.
По време на процеса на зреене естествените ензими в млечнокиселите бактерии разграждат белтъците в млякото до нискомолекулни пептиди и аминокиселини, които са по-усвоими в човешкия организъм от неразградения белтък, характерен за свежите и недостъчно узрели сирена. При зреенето се разгражда лактозата и затова сиренето е подходящ продукт за хора с лактозна непоносимост, а образуваната млечна киселина спомага за унищожаването на гнилостните бактерии и предотвратят образуването на плесени и Ешерихия коли, които попадайки в организма могат да причинят редица стомашни разстройства. При използване на специални високопротеолитични закваски в процеса на зреене и разграждане на протеините се образуват биоактивни пептиди, които подобряват усвояването на калция и укрепването на костната плътност. Други биоактивни пептиди имат профилактичен ефект срещу повишеното кръвно налягане, понижавайки активността на ензима отговорен за високото кръвно налягане. Оптималното зреене се измерва чрез показателя „степен на зрялост“, който се дефинира като съотношение на разтворими пептиди към общия протеин.

# 794
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Момичета някоя някъде видя ли днес от черните етикети за тетрадки? За момчета са заредили някакви бебешки с колички, които ги няма в брошурите.
Скрит текст:
Тези и щерката ги иска, ама...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт