Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 467
  • 794
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз се депресирам. Ден 4 от раждането, малката е още в кувьоз и това ми се отразява и на кърмата. Изцеждам по 20-30мл, а правя всичко, което знам, предвид, че първото ми дете беше 6м на изцедена кърма. Казаха, че утре ще я вадят и евентуално другиден ще е при мен, дано не е късно. Много ми е мъчно и криво, много.

# 136
  • Бурса
Неизвестна кураж! Най-гадното е че сте разделени, но за кърмата мисля че няма за какво да се притесняваш. Няма да пресъхне за още два дни, или после постепенно ще се върне. Аз имах един период с малката, беше на 3 месеца още, а каката се разболя имах много притеснения с нея, правихме ЕЕГ и други изследвания и от тревогите докато се изяснят нещата почти ми спря кърмата, но започнах нон стоп да предлагам да суче, за да се възстанови. Гърдите ми бяха меки, не се пълнеха, но я слагах дори да я приспивам така, или в просъница, въпреки че преди си се хранеше и заспиваше само с гушкане. Но не дохранвах с АМ, защото тогава нямаше да има стимулация за мен. Очудващото беше че не плаче от глад, затова продължих да действам така и за 4 дни се върна кърмата с пълна сила.

Успех и на теб!

# 137
Неизвестна16, гледай снимки на  малката, така се качва хормона окситоцин., който качва кърмата.

# 138
То и в нашата епикриза нищо не пише и за това се зачудих. Може пък педиатърката да каже. Тя е отпуск тази седмица. Ще и звънна в понеделник, че и при нея не знам, кога трябва да отидем на контролен.
Joy за очен също за първи път чувам.
Въобще, кой може да каже, на какви прегледи трябва и кои са препоръчителни. В голяма чуденка съм Sad
Cosmic, от неонатологията ( Варна) и ние нямаме препоръка, даже не ни казаха с две думи какво им е дереджето. Повтаряха само "В епикризата всичко е описано"... е да де, но аз да не съм медицинско лице, че да знам латински Sad.
Препоръките са ми от заведението където до отглеждаха по-лекият близнак.

За коликите взимаме пробиотик Биогая веднъж на ден, Абоколикен 7 пъти, после минахме на Еспумизан Л, сега пак минахме на Абоколикен.
Някъде четох, че симетикона предизвиквал запек и затова пак минахме на Абоколикен да видим ...

# 139
  • Пловдив
При нас относно прегледи:
1. В болницата я пегледа ортопед (прегледа не беше задължителен, защото се заплаща отделно.
2. Проверяват слуха на детето (в болницата,   безплатно)
3. Уговорих се с педиатърката за първи преглед у дома.
4. Отидох на детска консултация на 21-и ден.
Като питах педиатърката за други специфични прегледи, тя каза, че ще има грижата да ме уведомява предварително.

Ох, и да ви се оплача.. докарах си мастит по глупав начин: сложих една идея по-стегнат сутиен и спах с него две нощи. Вчера цял ден компреси, и стоях със засегнатата гърда на помпата… Дано се подобря..

# 140
M_lady, очен преглед мина  близнака с по-ниското тегло заради "недоносена ретенопатия" в АГ(Варна) не го бяха гледали в клиниката във Виница е минавал два пъти на преглед и ние сега го водихме трети път, следващият  преглед ще е след 6-ят месец.
Неонатолозите трябва да кажат от какви прегледи се нуждае детето или педиатъра.

# 141
Правя си лоша услуга, гушкам я вчера и днес и си спи върху мен. Тя няма нужда от това, аз имам. Просто моя приятелка ми сподели нещо, което ме разчуства и от тогава не мога да спра.

А сутринта умрях от смях с каката.  Оправям я за градина, а тя все при Никол тича да види, какво прави, да я целуне и тн. Ники обаче не спи, просто си се кокори и си мълчи детето. Каката ѝ изнесе една лекция, че бебетата ядат, спят и акат. Знаела ли тя, че е бебе и трябва да спи. Да си лапа бибката и да си затваря очите.

# 142
Момичета от вчера яко ни започнаха коликите.. Дайте идея какво да правя, давам този Омнибиотик, Абоколикен и пак нищо. Виждам го, че се мъчи, свива се целия и писка много, направо е ад, започва след хранене. Не съм спала, не мога и да го испокоя като започне така.

# 143
И ние вчера бяхме така. Аз давам биогая и работеха, но вчера беше ужас... Помогнаха ни костилките от череши. Затоплям в микровълновата и доста успокоява, поне не я държа на ръце, докато не изстинат костилките.
Момичета от вчера яко ни започнаха коликите.. Дайте идея какво да правя, давам този Омнибиотик, Абоколикен и пак нищо. Виждам го, че се мъчи, свива се целия и писка много, направо е ад, започва след хранене. Не съм спала, не мога и да го испокоя като започне така.

# 144
И аз послушах и разбрах, че не сме със запек и продължавам Лефакса. Ака по един път на ден, два пъти най много. Снощи беше много зелено Frowning1
В някоя от групите посред нощите ми попадна нещо за което незнаех, но отговаря на нашите симптоми - Дисхезия
Започвам да мисля, че Божидар има това, а не колики. Защото аз неистов плач от коремче не съм чула, и пак ще повторя няма определени часове, а почти през цялото денонощие. Давам си обаче Лефакса и Биогаята, и си е същото.
Напъване, зачервяване, свиване на крачета... Тая сутрин и нослето нещо хрипаше, капнах малко физ. разтвор и сега сякаш е по добре.
Вчера получих и първата съзнателна усмивка, без да спи Heart Eyes
Когато не го боли е толкова спокойно и кротко бебе. Плаче за мляко и за сън (заспива трудно в жегите, дразни се, ръчичките пречат)... Иначе игра и гледане по няколко часа... Blush

# 145
I.skela и аз съм същата с гушкането, постоянно я вземам да спи върху мен. Майка ми само ходи и ми обяснява, че ще я свикна, доброто ми мисли жената, но аз имам нужда да си гушкам бебето. И продължавам с "лошите" навици, оставям я да спи при нас, но това се случва инцидентно, просто кърмя легнала и заспиваме и двете 😃
Меджик, и Ава се напъва и примрънква по същия начин, четох и аз за дисхезията и мисля, че е точно това. Нищо не ѝ давам а сега.
Вчера (8ми ден) на бебка ѝ падна пъпчето 😍 и като гледам снимки от болницата вече ми се струва пораснала 😃😍

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 12:12 от M.Angelovaaa

# 146
Аз си ги гушкам всичките, спя с тях, глезя и изобщо не ми дреме. Те от това имат нужда.

# 147
  • Бурса
И двете каки са спали с мен, гушкам и не го мисля. И те и аз си имаме нужда от това. И бебчо живот и здраве сигурно ще си го гушкам да спи с мен. Незнам с него как ще е, но каките съм кърмила легнала през нощта и така си спяхме.

# 148
Цоп и аз тук, не бях отваряла темата откак родих и сега наваксах с всичко.

Дребчо май е с жълтеница, много му жълтее бялото на окото. Вчера през по-голямата част на деня спа. Много се притесних и го будя да суче. Изцяло на кърма е, засега не давам АМ. Купих за всеки случай на НаН, не знам на какъв принцип се спрях на маркатаз май такова им даваха в болницата, ама може и на Хип да е било... Та, става ли това мляко? Или да взема друго преди да съм му дала от НаН-а, ако се наложи. Иначе доста често връща и ми е много болно да го гледам как се давчи и явно му е горчиво и помрънква много и той.

Виждам, че няма такъв въпрос, явно всички се справяте, но аз отново съм много стресирана да къпем бебе, на което не е паднало пъпчето. Ако някой е попадал на хубаво клипче, да сподели, моля. Също така, ми е много тегаво да го подмивам при смяна на памперс, направо не знам как да го подхвана Flushed И се настройвам по 20 минути преди да го разопаковам.

И...божеее, как опикават тези момчета Laughing Момиченцата не правят така Joy А веднъж ми се изака върху крака, тъкмо нагласях водата и стана белята Grinning

Да кажа и за дрешките, майтап, майтап, вярно опряхме до розовите дрешки на каката Joy

Ох, и аз го гушкам и спим заедно на спалнята. Знам, че не трябва и като са толкова малки трябва да са си в легълцето, но като то сложа и почва да мрънка. Не знам вече и аз какво да го правя.

Този път мисля да не давам никакви капки за колики... Ама да видим, гушкам, нагрята възглавничка с костилки и мисля това да му е...

Имате ли представа откога могат да се слагат в бебешки шезлонг? Искам вече и в слинг да го слагам, че от лежане, цялото гръбче е червено. Като го гушна върху мен, не издържа много време и почва да се гърчи Grinning

Кърмените бебета имат ли някакъв режим? При нас е цоцкане на корем, като измрънка и първо това проверявам и нещо не ми се струва ОК. Ама пък, ако не е гладен, ще откаже все пак, нали Rolling Eyes

# 149
  • Бургас / Славейков
Да се включа и аз че нещо само прочитам отгоре ,отгоре.Днес дойде педиатърката.Преслуша Митко ,даде насоки и на консултация сме на 9.09.22.Май има колики , защото свива краката и пръцка.Казах да ми изпише такива които не запичат.Детето се нормализира  ака почти на всяко хранене и яде .от 60до 90мл.Надявам се да сме се разминали със всичко .За жалост кърмата ми спря ,незнам просто пресъхнах и яде ам .Ето и една снимка с кака Мими от нас.

Общи условия

Активация на акаунт