Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 550
  • 794
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, обърнахте ли внимание на епикризата колко пъти и на кой ден са дали Ка Вит на бебчетата при вас?

Два пъти, не помня на кой ден, с препоръка предиатърът да направи 3тия прием.

За готвенето, ние готвим чат-пат, често взимаме скара за нас, за децата правя супи, понякога ядат и филии с нещо, яйца и тем подобни ако не съм имала време, рядко поръчваме храна, 2-3 пъти в месеца: китайско, пица, суши, нормална храна не поръчвам Simple Smile уикендите обаче гледам да не седим в нас, храним се навън, обичам да ходя по ресторанти като цяло.

В момента сме пълна къща, с трите деца и мм в нас, цапа се, разхвърляно, почвам да искам да дойде септември сякаш, мм да ходи в офиса, номер 1 на училище, номер 2 на ясла и аз да си седя само с бебето Simple Smile, надявам се след месец и стомашните неразположения да поразминат и да почне да будува между храненията, че да спи плътно нощем, при номер 2, на 2 месеца коликите рязко спряха и стана много спокойно бебе Simple Smile

# 361
  • София
Вит К - в деня на раждането и на изписването (на 9 ден) . С препоръка на месец отново.

# 362
  • София
Здравейте! Записвам се и аз с бебе Изабела. Роди се на 5ти август, секцио - 2900гр, 47см. в Токуда.
Желая на всички щастливи мигове с бебоците и достатъчно сън през тези първи месеци.
Сега за нашите несгоди:
Уж си бяхме добре. Даже днес бяхме на преглед при д-р Ивова в Токуда на първия от двата полагащи се прегледа след раждането. Тя каза, че всичко е наред и то видимо си беше така. Прибрахме се и след час гледам гноен секрет на едното оченце 😱😥 Много зле изглеждаше, сега е още по-зле.
Звънях на педиатърката и на една позната, която е акушерка. И двете казаха редовни промивки с физиологичен разтвор и антибиотични капки. Твърдят, че щяло бързо да се оправи така. Аз изпълнявам съриктно. На всякъде слагам тензухени пелени под главичката, които ще сменям честичко. Ръкавичките сменям много често също, защото много често се пипа по лечицето с тях. Всичко се глади. Дезинфикцирам си ръцете постоянно с чист спирт. Дано наистина се оправи бързичко, че направо ми се къса сърцето като гледам оченцето. То по-зле става. Гнойния секрет постоянно тече. Засъхва и слепва клепачите. Не може да си отвори самичка оченцето. Абе кошмар. И за капак откакто е така е мнооого неспокойна и не може и да спи. Съответно и аз. 😕 Горкото ми бебче. Ако някоя от вас се е сблъсквала с такова нещо и знае за още нещо, което помага, нека сподели, моля ❤️

# 363
И баткото и каката и сега и малката са така. Единственото, което съм правила е да почиствам очичките с преварена вода или отвара от лайка, по съвет на педиатърката. Всяко око с различно тампонче се почиства отвън навътре. Нищо друго не съм правила. А всичко друго, което изреждаш не ми е и хрумвало. Застилам пелена под тях като не са си в леглото, за да са си на нещо свое, но и това не правя много дълго. На каката и се изчистиха очичките около 40 ден, дотогава спираше и почваше пак да сълзи. Още се чистят затова е така. И на мен в болницата ми казваха да слагам антибиотични капки, но педиатърката ни беше против. Предполагам зависи от секрета. Ръкавички не ползвам, защото ме е страх, че като си лапа ръцете ще и остане в устата и ще се задуши. За никое не съм ползвала. А и сега в жегата просто не мога да си представя да сложа ръкавици

# 364
  • Бургас / Славейков
И ние сме така от два дни .Първо беше на едното око ,после и на другото.Почиствам с запарена лайка.Всяко око с различна марличка.Честно казано забравила съм от вън на вътре или от вътре навън.Свеки казва от вътре навън.Но тя много често прави нещата наобратно.И тъй като не съм сигурна си мълча сега.

# 365
pupelina отвън навътре е, към нослето. Аз използвам памучни тампони за грим (козметични тампони нещо подобно ги водят). Струват ми се по нежни от марлите, а и ми е по лесно. И пъпчето почиствам с тях.

# 366
  • Бургас / Славейков
pupelina отвън навътре е, към нослето. Аз използвам памучни тампони за грим (козметични тампони нещо подобно ги водят). Струват ми се по нежни от марлите, а и ми е по лесно. И пъпчето почиствам с тях.
Благодаря Болибон .Знаех си че съм права.Grinning

# 367
Бебетата са с много тесни слъзни канали и затова става така, ако секретът не е зелен, е ок. стане ли зелен, се каше Тобрекс, лайката е антибактериална, но е алерген и е хубаво да се внимава, т.е.  мацнете с памука примерно на китката на ръката и след малко по очите. Препоръчвам да не се филмирате за един секрет в окото Simple Smile това е най-малкото зло

# 368
  • Бурса
Здравейте. Нас след малко ни изписват. Донесоха ми епикризите и като се зачетох видях че при изследването на слуха на малкия за едното ухо пише че чува а за другито пише refer и е насочен за втори преглед след месец. А след самото изследване нищо не ми бяха казали. Сега малко се притесних. То не че мога нещо да направя сега, така или иначе ще чакаме контролното изследване, но някой има ли повече информация по въпроса с тези изследвания на слуха. Питах неонатоложката днес и тя ми вика еми ще дойдете след месец и ще видим.... което не ми прозвуча никак успокоително.

# 369
Mariela Savova 707772, минах през това с каката - отне ми 2 седмици да мине. Не се притеснявай - изглежда по-страшно, отколкото всъщност е. Не че навремето не ме наплашиха до смърт с отказа си да ми обяснят в родилното, чак мислех, че ще и стане нещо на очичките. Слава богу, нищо и няма, вече 9 годишна мацка е, а конюктивита стана своеобразен индикатор - когато ще се разболее по-сериозно, първо там я удря и си знам, че в тези случаи ще стигнем до антибиотик.

# 370
Момичета, имате ли наблюдения от някой чай за увеличаване на кърмата?

# 371
Здравейте. Нас след малко ни изписват. Донесоха ми епикризите и като се зачетох видях че при изследването на слуха на малкия за едното ухо пише че чува а за другито пише refer и е насочен за втори преглед след месец. А след самото изследване нищо не ми бяха казали. Сега малко се притесних. То не че мога нещо да направя сега, така или иначе ще чакаме контролното изследване, но някой има ли повече информация по въпроса с тези изследвания на слуха. Питах неонатоложката днес и тя ми вика еми ще дойдете след месец и ще видим.... което не ми прозвуча никак успокоително.

Правиха изследването на малката пред мен. Апарата, с който го правят е много чувствителен. Акушерката обяснява, че трябва да се насочи много прицизно по каналчетата, които на всяко на насочени различно и реагира на всяко движение на бебето, на преглъщането му. Затова предпочитат да го правят на заспало бебе. Другото бебе в стаята не спеше и се върна по късно. Едното ухо на моето го направи бързо, но другото и отне 5мин, че и повече. Може на вашата да и е свършило търпението или да не го е хванала хубаво.

Момичета, имате ли наблюдения от някой чай за увеличаване на кърмата?

С каката пробвах чайове, но не видях ефект. Поех хапчета Лактил в комбинация с бирена мая в началото. От тях имаше ефект. А и в чайовете има копър и анасон, който аз трудно понасям.

# 372
Някоя да се е сблъсквала с млечица по езика? Изписаха и Фунгостатин но е трудна работа да и го нанеса с марля! Не знам по какъв начин да и го сложа! Как да и бръкна в устата като се дърпа,а и тя е с малка устичка😟

# 373
  • Велико Търново
Тази нощ малката ми разката фамилията, така ме боли сега главата от недоспиване че направо ми иде да се бия в стената. За капак и вода нямаме, не мога да сготвя. Иначе сутрините са ми по- "свободни" и тогава готвя, пера, простирам и общо взето каквото мога да бутна е сутринта. После вече започва да се буди често или да будува по- дълго, а и аз лягам с нея следобеда.

В епикризата пише че само и е давано витамин К, но не пише дали да давам пак, явно другата седмица ще питам педито на консултацията.

Момичета, как давате капките на бебоците, аз давам с лъжичка кърма, но ги плюе или ми блъска ръката и ги разливам. В редки случаи успявам да и ги дам без да се ягмосат.

M_lady, аз взех чая на хип, всякаш има разлика, преди цедях по 30-40 мл от двете гърди, а сега по 100 от двете.

Честито на родителите мами, нека бебоците бъдат здрави и много щастливи! На мамите бързо възстановяване! ❤️

# 374
В нашата епикриза пише дата на която трябва да е следващия прием на вит Ка.Отделно пише и за следващата ваксина кога трябва да е!

Общи условия

Активация на акаунт