Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 487
  • 794
  •   1
Отговори
# 585
Мойто средното е на ясла, пуснах я още в понеделник. Днес беше решила, че ще взема и бебето да го покажела на децата. Успокоих я, че много скоро ще започнем да я водим с бебето, защото ММ му свършват другата седмица бащинските и е на работа. Вчера му дадоха час за първа консултация и хич не се е усетил, че тогава е дежурен, че е и 17.50ч. Ще трябва да викам свекърва ми да гледа каката. По лошото е, че от 18ч съм на родителска среща на баткото и ми се искаше да отида. Обаче ще отиде сестра ми за моя син и за нейния малкия, те ще са заедно в 1кл, както и детето на една приятелка. Часа още не е сигурен и ако я направят от 18.30ч може и да успея, но каквото такова. Трябва да отидем да приберем и баткото и тъкмо ще покажем и бебето на баба ми.
Сестра ми снощи се смя, че в един момент е била отнесена, че няма да си намеря мъж и няма да имам деца, а за 7г съм родила 3. Милко ми е проклет характера и "мъжете" имат навика да бягат като им се развикам или се закуча за нещо.

Да ви се оплача, тази сутрин се събудих с запушване на едната гърда, с голямата долу горе по същото време направих запушване. Но тогава мислех, че е вирус, а сега знам какво е и как да реагирам. Довечера трябваше да имаме гости, но звъннах на ММ да го отложи за утре, че не знам дали ще съм се преборила до довечера. Запушването е на толкова кофти място, че не съм измислила още как да разположа малката брадичката и да е към него. Чак се замислих сутринта дали мога да убедя голямата да суче и да решим бързо проблема.

Saudadе вземи и пробиотик и ти пий пробиотик. Също можеш да пиеш и чай от копър и анасон уж помагало, но аз това нещо не мога да си го доближа до носа, с какво остава да го пия. И с запушен нос не става, пробвах.
Аз освен биоамиката взех и тези хапченца ако се наложи. Бях много доволна от тях с каката, направо се родих като ми ги казаха. Те не са обвързани с храната и могат да се дават по всяко време. С нея забелязах и друго, че като дам капки реве повече и в един момент ги спрях.

Взех ги от Софармаци за около 22лв, с каката като ги купувах бяха по 15лв. Не че има значение, ама ми направи впечатление разликата, защото последно съм ги купувала преди около 1г. И като я захранвах ми вършеха страхотна работа и после като я заболи коремче, тя беше с по чувствителен стомах.

# 586
Благодаря ви, момичета !
За символа на чушките копирам текста :
В ситото се слагат 3 едри червени чушки и
една люта и се разклащат, за да бъдат
бузките му червени като чушките. Лютата
чушка е за да бъде детето здраво и устойчиво
на болести и злини.
Saudade от вчера давам пробиотик Панда , Аделина спа 16 часа за деня .Не казвам , че спряха коликите , но сякаш помага.Ще приложа скрийншот от Sleep Trackera за да видите разликата .
Вчера за първи път от мн време е спала толкова много.Освен това спа и в кошарата и в количката и гнездото , а не само в мен като предишните дни.Не знам дали е заради пробиотика , но може да пробваш.Спрях да давам аз и капки за колики , файда няма.

# 587
Снощи съм спала, като заклана. Мм е ставал хранил, сменял памперс.... Аз къде съм била не знам. 😁

Ходихме и на първа разходка със слунга. Ето ни:

# 588
Хаха и аз бях много зле предната вечер. Той стана взе го,  това го видях,  но докато стигне до другия край на леглото съм заспала. И ме пита къде да ми го остави Grinning
Скочих направо, къде ще го оставя при мен,  аз бях тотално неадекватна, ще го затисна нещо детето.

# 589
  • София
Аз сутрин я вземам при мен за час-два докато се събуди баткото. Към 6-7 цока легнала и си доспиваме.

Много гаден вирус ме тръшна - температура, болки в тялото и гърлото. Идва ми да се гръмна.

# 590
Аз сутрин я вземам при мен за час-два докато се събуди баткото. Към 6-7 цока легнала и си доспиваме.

Много гаден вирус ме тръшна - температура, болки в тялото и гърлото. Идва ми да се гръмна.
И аз съм така, но е от запушването. Вече почти живнах, нищо, че съм с почти 39⁰ температура. Но гърло не ме боли. Затова пък ще ми се пръсне главата и всички мускули ме болят. Ти сигурна ли си, че е вирус? С каката около 20 ден пак бях така и ходих при моята ЛЛ. Изписа ми една камара лекарства, обаче едното лекарство ме усъмни, че става за кърмене, а тя и аптекарката ме пита кърмя ли, защото все от нея аптека пазарувам. И тя каза, че едното и е съмнително. Звъннах на педиатърката и на нея първия и въпрос беше как са ти гърдите, а мен ме наболяваха. Каза да не пия нищо, освен Лицетин, да давам на малката да суче и да цедя до край. И след 24ч да и звънна. На другия ден ми нямаше буквално нищо. Аз моята лекарка не я харесвах, но тогава напълно ме отчая. А и казах, че имам новородено и кърмя.

# 591
  • Пловдив
Хаха и аз бях много зле предната вечер. Той стана взе го,  това го видях,  но докато стигне до другия край на леглото съм заспала. И ме пита къде да ми го остави Grinning
Скочих направо, къде ще го оставя при мен,  аз бях тотално неадекватна, ще го затисна нещо детето.

Тази нощ и ММ оправяше малката. Аз само се изцедих и забих главата във възглавницата, макар сега да има по-големи паузи през нощта.
С моите твърди гърди се чувствам като Мадоната с големите бомби от сериала “Ало, ало” 😁 Извадих Лецитин-а, ще го пия при следващото хранене.
Това с кърма и цедене е егати филма: като е много, защо е много; като е малко количеството: защо е малко.. Направо ще откача да чета как да стимулирам лактацията и как да не си докарам хиперлактация.. 🙃

# 592
  • София
Болибон, сигурна съм. Първо баткото беше с температура, снощи се тръшнахме и ние с ММ. Гърдите са ми спокойни засега, регулирах кърмата и нямам бучки.

# 593
Не вярвах въобще в тея слингове не исках да купувам. Направо се чудех защо всички ги искат Grinning
Разбрах вече Blush
Ergobaby - то е по добре от Caboo определено. Сложих го след 5 мин беше  толкова заспал, че не разбра как се озова в количката.  До третия етаж 3 - 4 пъти, защото нямам ъкъл да запомня всичко което трябва да взема.
Минус,  изпотих се под гърдите,  дали от притеснение, че пак бях и с кучето и от топлото,  но си прилича на плата като свалих слинга.

Оздравявайте бързо момичета! Hug

# 594
Мамите които са подавали за еднократна помощ за живородено дете в Социалните. Кога сте подали и някоя имали превод? В смисъл даже тези от вас които са раждали в близките години. За какъв период ви напарвиха превода?

# 595
Този слинг изглежда супер.
Каква марка и какъв модел е?

Не вярвах въобще в тея слингове не исках да купувам. Направо се чудех защо всички ги искат Grinning
Разбрах вече Blush
Ergobaby - то е по добре от Caboo определено. Сложих го след 5 мин беше  толкова заспал, че не разбра как се озова в количката.  До третия етаж 3 - 4 пъти, защото нямам ъкъл да запомня всичко което трябва да взема.
Минус,  изпотих се под гърдите,  дали от притеснение, че пак бях и с кучето и от топлото,  но си прилича на плата като свалих слинга.

# 596
  • София
Еднократната помощ се превежда на 15то число с детските. Предполагам, че ако документите са подадени август, през септември ще има превод.

# 597
Еднократната помощ се превежда на 15то число с детските. Предполагам, че ако документите са подадени август, през септември ще има превод.
Благодаря!

# 598

Разбрах вече Blush
Ergobaby - то е по добре от Caboo определено. Сложих го след 5 мин беше  толкова заспал, че не разбра как се озова в количката.  До третия етаж 3 - 4 пъти, защото нямам ъкъл да запомня всичко което трябва да взема.
Минус,  изпотих се под гърдите,  дали от притеснение, че пак бях и с кучето и от топлото,  но си прилича на плата като свалих слинга.

Konstantina Ergobaby Embrace.
Много лесно се слага, не се връзва никъде, само с щракалки е Grinning
Нищо от никъде не виси. Много мекичък.
99£ е в Англия,  само този цвят беше 55£ и аз си взех него. Иначе имаше много хубаво зелено. Ето го и от друг ъгъл

# 599
Благодаря !

Разбрах вече Blush

Konstantina Ergobaby Embrace.
Много лесно се слага, не се връзва никъде, само с щракалки е Grinning
Нищо от никъде не виси. Много мекичък.
99£ е в Англия,  само този цвят беше 55£ и аз си взех него. Иначе имаше много хубаво зелено.

Общи условия

Активация на акаунт