Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 701
  • 294
  •   1
Отговори
# 15
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте и честита нова тема във "Родени 2006"   bouquet

Ето ни и нас на 1 месец - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=6

Нямам много време да пиша, че малката я свикнаха бабите да спи на ръце и сега не мога да я оставя в креватчето й и за 5 мин. - веднага се събужда и започва да реве  Sad
А иначе са й излезли едни пъпки по цялото личице и не се махат  #2gunfire

Айде доскоро че лакомята ме чака  Mr. Green

# 16
Ехо мами,аз още съм 2 в 1 и по принцип съм в болница ,но живея до болницата и ме пускат да си спя в къщи...хе хе кой като мен ! Тези доктори и те незнаят какво да ме правят май,ще чакаме засега до 06.12 и после незнам...
Честита Ви темичка , надявам се скоро и аз да се включа при вас..малеее отчаяна съм останах си сама бременилка Rolling Eyes
Айде лека вечер на бебоците!
И на мамите разбира се!
  bouquet

# 17
Честита да ни е новата темичка!
 За по-малко безсънни коликови нощи да споделяме в нея! Да си разказваме за много бебешки усмивки!
мамчета, тъкмо реших, че сме оздравели напълно с баткото...и аз снощи за 1/2 час вдигнах 39 градуса, както се разхождахме с таткото. Много тежка нощ беше, но днес съм по-добре - голямо мислене му ударих, преди да се осмеля да взема един парацетамол! ooooh!
gadamer, и Ники се е изприщил по лицето - първо мислех, че е от шоколада, който ядох  Blush, а след това - от температурата. Но пък днес спинка повече от обичайното - прави 4-часови паузи. #Crazy Ние сме само с една баба, която уж пазим да го носи много на ръце...но и той често  се събужда, като го сложа в леглото. Трябва да е много уморен, за да продължи да спинка...
Карил, Ники сутрин е много сополив и прокашля, хълца... newsm78 После се изчиства.
Аз не се изцеждам нощем - след последното вечерно хранене/10-11/ ако имам повече кърма, изцеждам и двете гърди.
Хубава неделна вечер!!!
Виолина, стискам палци скоро да си гушнеш здравото бебенце и да се успокоиш!!!

# 18
  • София
Здравейте момичета! Хайд да ни е честита новата темичка в новия раздел!  Heart Eyes
Момичета помагайте! Педиатърката ни се оказа страшно несериозна и мисля да я сменя. Някой да посещава педиатър в болница ВИТА? Та в тази връзка - преди 2 дни ни падна пъпчето (след 15 дни!) и педиатърката каза, че трябвало да се сложи лепенка. При вас така ли беше? Ами сега като е без лепенка мога ли да го къпя (не във ваната де)? А също така трябва ли да му се дават някакви неща  - за костите и т.н. Сега сме на 19 дни. Другото е - започнах да го извеждам по 10-15 мин. на балкона. Колко време трябва да го калявам така и кога ще мога да го изведа на истинска разходка?
Ох, и толкова много плаче ... Кога има шансове да му понамалеят тези гадни колики ... Cry
Усещам вече, че много почвам да се шашкам и обърквам ...  Confused
А, и още нещо - започна напоследък (след уригване) да връща малко храна и забелязвам бели парченца, като необработена храна. А и ние се храним странно - аз изцеждам и едвам изкарвам по 80-100гр. общо от двете (и това не е всеки път, а в най-добрия случай!), а когато няма му давам суха храна - Милупа. И нещо не ака всеки път ...
Оххххххххххх притеснения, притеснения ... Ще откача! #Crazy

# 19
 newsm38 Черпим ви виртуално за нашата месечинка!Ние направихме празника 2 в 1 и поканихме близките на семейството ни жени на погача.Женското парти беше супер,а погачата и сладкишите сладки като София.Единственото мъжко присъствие беше на баткото.Получихме много подаръци,а сега отиваме да се къпем и да спинкаме.
  Спокойна нощ и сладки сънища на всички бебоци и мами!

# 20
Привет майчета  Hug

Хайде да ни е честита новата темичка и само с хубави емоции да е изпълнена.
Днес Ани беше кротичка, но огладнява на 2,5 часа. Когато много плаче и давам биберон с малко мед. Това дали не е противопоказно  newsm78?
Иначе и нейното личице е обринато.
Да ви питам - къпите ли бебчетата си с шампоан или сапун? В болницата ми казаха само с вода да я къпя, но не казаха до кога. Аз все пак слагам тетра във водата.

И още нещо- какво се прави при навършването на 40 дни, т.к. ние ги наближаваме...

Нещо не виждам Ивиче тук. Днес ми се стори, че видях нейна снимка в списание "9 месеца".

Хубава вечер, милички   bouquet

П.П. Виолина, стискам палци да се обебиш скоро и безпроблемно.Чакаме те тук.

# 21
Здравейте и честита ни нова темичка в новия раздел.
Да се отчетем и ние: Вики папка на 2.5-3 часа, засега сме само на кърма, на пробното кърмене нашата педи измери, че е изяла 130 грама, пу пу, дано да продължи така малката ми мишчица. Нощем се будим различно- в 1, после към 6 или след 10 после в 4 и после към 7.
В началото с еопитвах да спазвам режим и я будех, но после ме хвана жал като я гледам как сладко сладко спи.. и тя сама почна да се буди на 2.5-3 до 4 часа, а през нощта и до 6 часа.
Karil, за кашлянето и ние се прокашляме няколко пъти дневно, но не мисля, че е настинка- наблюдавам я, че кашля когато започне да се превива и си мисля дали не  е от оригването или от това, че повръща по малко...
За коликите- ние сме на Еспумизан, най-напред почнахме с по 5 капки преди ядене, а сега увеличихме вечерните дози на 10 капки.
Лека и безколикова вечер и от нас.

# 22
  Здравейте и от нас! Честито на всички, които днес правят първи мини рожден ден  Heart Eyes!
  Да ви кажа, мойто дете ще го правя тестър на матраци  Mr. Green! Като го сложа на неговото легло се започва едно пъшкане и мрънкане / нали така и не му купихме хубав матрак, а е със стария дюшек /, а като го сложа на нашето легло, което е с ортопедичен матрак Релакс, се отрязва на момента  Mr. Green!
  Марийче и Бу кашля и киха! Капя физ. разтвор, но почти нищо не излиза, а чувам как нослето хърка като диша  Tired!
  Gadamer, много е сладка Ема! Трябва да си направим една Младостка срещичка, та да ги запознаем  Twisted Evil! Направо ти завиждам като гледам как спокойно приема капките за колики! При нас е голямо мръщене и има отчаяни опити за плюене  Mr. Green! За пъпките - и ние имаме, но те се изчистват сами!
  Весе, защо не пробваш с хомеопатия да се лекуваш! Аз пак да си пробутам моите драженца с които се лекувах през бременността  Laughing! Много са ти хубави момчетата  Heart Eyes! Иаз трябва да ги снимам моите  Mr. Green!
   Момичета, вие ще правите ли женско събиране за 40 те дни на бебчетата? И може ли по късно да се прави тази "питка"? Ние щото точно тогава ще сме на Банско! От фирмата на мъжо тази година там ще правят партито за Коледа! От една страна много ми се ходи, но от друга - как да си оставя малкото мишле за два дни-той ще пие изцедена кърма, аз ще трябва да се цедя като луда... Tired! Много ми е тъпо  Tired! Иска ми се да го взема с нас!
   Иве, не е задължително да слагаш лепенка на пъпа като го къпеш! Ние не сме слагали! Пъпа покървя малко няколко дни и сега е ОК! За повръщането - не се шашкай, нормално е, а тези парченца са пресечено мляко! Между другото и аз ако се цедя само, без малкия да суче, едва ли ще мога да издоя  Mr. Green повече от 100 мл, но преди всяко кърмене изцеждам по 50-60 мл от 2-те гърди, после малкия суче  и пак ги чувствам леко напрегнати! Аз също нямам зърна на гърдите / дори едното нормално е леко вдлъбнато, но това не ми пречи да кърмя и то без всякакви силиконови глупости / опитвала съм с такива - не става /! Пробвайте с малкия отново! Дано засуче правилно и да не се мориш повече с изцеждане  Peace! За педиатър във Вита - ще питам една позната! Тя беше завела нейния по спешност при една педиатърка там и беше много доволна!
   Ели, не слагай мед на бибата. ще и докараш алергия, а и не е хубаво за зъбните зародиши!
   Хайде стига, че се олях  ooooh!! Ако ви кажа, че пиша това от 1 час...! За това време ядохме, пищяхме от колики, сменихме пампата, пак ядохме и сега спим  Mr. Green! Ще взема и аз да пробвам тези хомеопатичните дражета!

# 23
Elimira, аз давах на Ран биба с мед от такавав крехка възраст, но като прочетох тук във форума колко опасно може да е това ми се изправиха косите- яденето на мед на деца до 1 г. може да предизвика задушаване от ботилиново спори в меда- но докато го разбера няколко месеца е смукал бибата с мед- нищо му няма, но защо да рискуваш- то и купешкия мед е предимно глюкоза

и Неда е пъпчасала, но не ме притеснява, защото и Ран беше тако на тази възраст- мажем ги с фусидин и бързо минават- появяват се и нови, но се надявам до седмица да се изчисти

педиатърката каза, че трябвало да се сложи лепенка. При вас така ли беше? Ами сега като е без лепенка мога ли да го къпя (не във ваната де)? А също така трябва ли да му се дават някакви неща  - за костите и т.н. Сега сме на 19 дни. Другото е - започнах да го извеждам по 10-15 мин. на балкона. Колко време трябва да го калявам така и кога ще мога да го изведа на истинска разходка?
Ох, и толкова много плаче ... Кога има шансове да му понамалеят тези гадни колики ... Cry
Усещам вече, че много почвам да се шашкам и обърквам ...  Confused
А, и още нещо - започна напоследък (след уригване) да връща малко храна и забелязвам бели парченца, като необработена храна. А и ние се храним странно - аз изцеждам и едвам изкарвам по 80-100гр. общо от двете (и това не е всеки път, а в най-добрия случай!), а когато няма му давам суха храна - Милупа. И нещо не ака всеки път ...
Оххххххххххх притеснения, притеснения ... Ще откача! #Crazy

Иве, по- спокойно Simple Smile според мен може да си го къпеш във ваната и без лепенка- аз слагах за всеки случай първите дни след падането на щипката- на 3М- както е казала КАрил не купувайте други- имах възможност да ги пробвам на една моя рана- останалите марки пропускат- и после на пъпчето спирт и пудра. От 25-тия ден се дава Вигантол- вит Д- профилактика против рахит. Аз изведох Неда за 2 часа без адаптация, защото беше хубаво времето- за съжаление днес не излязохме- надявам се утре да е по- меко ... а за коликите - може да продължат и до 4-ия месец, но не се отчайвай-после започват зъбите  Mr. Green

# 24
Честита ни нова темичка !  Hug
Ние днес ставаме на 1 месец и ви черпя виртуално с  newsm38 и  beer2.
Иначе продължаваме да си плачем от колики ли и аз вече не знам, някой знае ли т.нар. кърмаческа стачка кога почва и точно в какво се изразява, че нямам и време да търся в кърмаческия, ще съм ви много благодарна. Вече започвам да си мисля, че това ни е нападнало  Cry.
Ооо пак плачем Sad
Лека и спокойна нощ от нас  Hug

# 25
Хайде да се разпиша и аз в новата ни темичка  Simple Smile

Нашата погача вчера мина много добре  Peace Получи се страхотно бебешко парти, тъй като всичките ми приятелки бяха с бебоците.Естествено, Теа беше най-малка.Имаше двама бебчовци на 4 месеца, една девойка, която ще става на годинка другата седмица и едно бебе в коремче, което трябва да се роди януари.Абе, голям купон.Добре че майка ми беше тук, че да има кой да приспива мъниците  Laughing
Теа беше много послушна целия ден и на партито въобще не се разплака, посрещна си гостите, мируваше, когато я държаха и после блажено заспа.
Цвети и Вени, благодаря ви за съпричастността и успокоението.Вече не се обвинявам толкова, особено като гледам малката бонбонка колко е спокойна вече.Ами то било гладно човечето бе.Сега вече спи поне 3-3.5 часа и тогава се буди да хапва, а преди ме побъркваше с тези максимум 2 часа  Rolling Eyes

Момичета, да ви споделя, че вареното жито определено увеличава кърмата  Peace Вече втори ден зобам и пак текна като река.Дори на някои хранения не се налага да дохранвам и при цеденето след ядене изцеждам по 30-40 мл.Както каза мъжа ми "То не случайно на овцете и кравите им дават да ядат зърно, за да имат мляко"  Wink Направо щях да го  #2gunfire
Карил, и Теа се покашля и киха през деня, но педиатърката ми каза, че било нормално.Всяка вечер след къпане чистя нослето с физиологичен разтвор и клеч Winkки за уши, но сутрин към 4.00 започва да пръхти миличката, запушва и се нослето  Sad
И моята кафява линия не е изчезнала и пъпът ми е отвратително черен.
Елимира, препоръчвам ти стягащия крем на Чико за след раждане.Аз съм много доволна.И аз също знам, че не трябва да се дава мед на бебетата заради алергична реакция.Дори и аз самата не ям сега, когато кърмя.
Рени, можеш и по-късно да направиш питката.Той твоят хубустник бил страшен бе.Я как от малък се ориентира кое е хубаво и скъпо  Wink
Относно ваксините, аз поръчах на педито да ни закупи от тази комбинитаната, която е за 5 неща(не помя точно какви  Embarassed)
Иначе, да чукна на дърво, нашите колики понамаляха и вече 4-ти ден се живее  Praynig Само през нощта лекичко ни хващат, но като й сложа топлата възглавничка на коремчето и заспива.
Чапелита, аз знам, че в кенгуру се носят след 3-я месец. А за детските песнички и аз се засрамих, че не нзам много, особено като слушам бабите как й пеят.А Теа като й пееш и се заслушва и успокоява.Та днес купих два диска с български детски песни и се оказа, че знам много, но не се сещам и съм ги позабравила.Така че минавам на опреснителен курс  Wink
Моите лохии май свършиха  Simple Smile
Нали 45 дена след раждането се ходи на гинекологичен преглед?  newsm78

Хайде че пак се олях с писането  Embarassed
Лека, спокойна и безколикова нощ на бебоците и на мамите им   bouquet И да ги нацелувате по дупетата  Wink Целувки и на вас мамчета   bouquet

# 26
  • София - Дианабад
Хайде и аз да се разпиша в "Родени..."
Дано само хубави новини в хубавата ни компанийка да има.
Радвам се, че сме заедно.
На мамите, на които не съм честитила бебчетата - да са им живи и здрави и много послушни!!! Peace
На violina и останалите 2 в 1 мами - успех, леко раждане и ви чакаме с хубавите новини при нас!!! Peace
Приятна вечер на всички мами и бебочета!  bouquet

# 27
Честита нова темичка!!!
Да споделяме само хубави неща в нея!!!
lightblue, наистина много помага вареното жито. Аз като забележа, че кърмата ми понамалее и правя ашуре.
Моята лекарка каза да и се обадя за преглед като минат 2 месеца от раждането.
За детските песнички- ето в тази тема потърсете:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=48986.220
Да ви попитам как заспиват вашите бебоци? Като започне да се унася нашето човече настава едно въртене на очички, примигване, усмивки, мръщене, разни движения на устата. Таткото се шегува, че приема и предава сигнали Laughing И каката заспиваше така.
Сладки сънища на малките човечета и мамите.
Виолина, стискам палци всичко да мине леко и скоро да гушкаш бебчето си!

# 28
  • 2 етажа над тавана
Добре дошли в раздела на родените през 2006, мили мамчета! Много ми е приятно да ви видя вече сред нас! Желая ви спокойни безколикови нощи и весели, засмяни бебчета! Hug

П.П. Цветина, специални прегръдки на Ран , Неда и на теб! Heart Eyes

# 29
  • София
Рени, Цвети, благодаря ви за успокоението. Между другото опитахме нормално кърмане (без силикон) и успяхме! От утре започвам да зобя и жито и ... дано стана крава рекордьорка!
Относно меда - в никакъв случай да не се дава защото е силно алергенен! Naughty Също така кърмачките не трябва да ядат фъстъци - поради същата причина. Иначе, до колкото знам, е хубаво да се ядат ядки - сурови - бадеми, лешници - също засилват и подобряват кърмата.
Абе момичета нещо Мони се загуби. Утре ще й звънна да видя какво става. Тя беше добре, но малкия беше на антибиотици. Дали са ги изписали? newsm78 

Общи условия

Активация на акаунт