Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 704
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
Чапелита, мила от тази вечер ще пробваме хомеопатичните гранулки. Аз знам много детски песнички, но веднъж пуснах на бебо да послуша песнички от сайта "Бг мама" ама той..мъжка му работа, хич не ги забеляза Crossing Arms
Елимира , сладурка, НЕ ДАВАЙ мед с бибата! От опит ти го казвам. С близначките, сгреших \под свекински наставления\ и после - ела да видиш - алергия, алергия, алергия - до ден днешен имат струфулос \май така се казваше\ пъпки, сърбящи - израз на хранителна алергия. А бившата свеки им даваше като тримесечни и компот от ЯГОДИ?! Ама аз - млада, тя проста ....не се преборих.
Цвети от кво тия пъпки, бе newsm78Дай да измислим нещо по радикално? Всъщност какво е Фусидин. newsm78
Лайтблу омръзна ми да готвя, но едно жито ще си сваря, да видим.. От кремовете за стягане не ползвам, но през бременността съм много доволна и аз от ЧИКО \за стрии\ Та добро инфо даваш - може да го пробвам.
Роси 74 - за ортопеда незнам кога се ходеше, ще чакам педито да ми каже, но мисля че може и по-късно. НО трябва да не го забравяме, добре че подсещаш!!! Party Peace
Рени, Дани се прокашля от секрет, стичащ се в назофаринкса. Аз накапах натриев хлорид в едната ноздра и аспирирах с помпа за нос \НУК\, после същото в другата, но сега чувам че пак се е събрал, това е от настинка, от дишане на студен въздух! Айде да проучиш \ти си нашия хомеопат консултант\ кво да капем за тези сополи. Аааа още...ще капна и отвара от лайка, а остатъка ще ползвам за очите. А за партито т.нар. Погача - прави се след 40-ия ден, след очистването в черква. Повече за ритуалаhttp://www.bg-mamma.com/site/content/view/155/60/
Весето С, душицо,  Praynigбързо да оздравявате, толкова си смела, приемаш стоически настинката. Що не питаш и ти за хомеопатични лекарства - Рени знае....
Не знам дали вече писах, но освен Инфакол, от снощи давам на бебо следобяд и вечер - Долче нана \глог, липа, лайка екстракт\ и Дани през нощта беше по-спокоен. От днес включвам и хомеопатичното Колоцинтис 9 СН, мъжо е питал за трите - съвместими са. Оооооооооооооооооххххххх!! #Crazy
Айде мамета, скоро ще ми дойде силата и музата ще понаписвам разни измишльотини, ако искате любовна лирика, от мойта младост??? и по-късен период??? Laughing Лека нощ и благодаря за споделеното! Какво съм без Вас

# 31
  • София
Здравейте, момичета!
Бях при мама 2 месеца нямах И-нет и много ми липсваше споделянето с вас.
На 30.10. родих момиченце- Магдалена-48см-3,750кг. Раждането мина нормално, с един вътрешен шев. Последва ме едно голямо преселение и сега живея в София в  Илинден.
Чувствам се добре. кърмя малката сладуранка, но нещо май моето мляко не и достига. как се справяте с това . Ям достатъчно , но не помага.

# 32
  • София
Момичета в понеделник ще си взимам последния болничен който е досега беше за 90 дни, а от 1.01. ще става за 300 , някой знае ли дали нас ше ни хване той и как точно ще стане, защото сега като оттида не вярвам да ми дадат за 300 дни понеже това влиза в сила януари. нали?!

# 33
добро утро на всички мами и бебоци!тази нощ беше поредната доза безсъние Sadсега малката ми мишка спи и се подготвя за тазвечершния "купон" Mr. Greenвече гледам ,като настъпана жаба Shocked.кога ли ще отминат тия гадни колики?май детенце не ги понася добре,горкото чак го съжалявам.много ми е мила като плаче и се мъча да я успокоя,но уви!надявам се поне днес през деня да поспи милата.лек и безколиков  bouquet

# 34
Явно е имало проблем - защото поне десет страници от темата ги няма.... и от 03.12. минава директно на 09.12. ... ей, ако можеше така да изтрием и безсънните нощи Simple Smile
Tanija, добре дошла! Честита ти бебка Магдалена! На мен за кърмата ми помага или боза, или айрян - пих онзи ден (айрян и снощи) и още цедя защото ми стават като бучки на места гърдите. Някой беше похвалил печена тиква (ах, Душко Добродушков Simple Smile а има и едно хомеопатично.. ще го изровя след малко. Не се притеснявай, това е важното.

Снощи по Нова ТВ чух, че депутатите се смилили над мамите, които са с деца до 9 месеца към 01.01.2007 да получават 90% от заплатата до навършване на 9 месечна възраст на детето. Браво на тях!!! По-добре късно, отколкото по-късно. То ние всички сме вътре... ама мамите с термин преди началото на октомври досега бяха минати.

# 35
Добре завърнала се на Таня! Да й е живо и здраво бебче Магдалена!
Какво стана с тая нашта тема.... newsm78 Тоя форум май си прави, каквото си иска...

# 36
  • София
Добро утро и от мен  Hug

За липсващите странци пише, че е имало профилактика снощи и архивите от 4ти Декември до днес са загубени... newsm78

Днес пак имахме спокойна нощ... на бебка даваме някаква отвара от пъпешови семки за коликите, макар че до сега е имала само един ден такива... да не би да са през ден и днес да е следващата доза колики???

Иначе аз днес ще пробвам прословутия лактагонен чай, не че ми е намаляла кърмата, ама ми е интересно да видя ефекта... пък дано не стане някоя свръхлактация, че тогава  #Crazy   

Без малко да забравя, Таня, честита бебка, да тие жива и здрава и много да ви радва!

# 37
   Таня, добре дошла   bouquet! Честита ти бебка   bouquet! Да расте умна, здрава и красива   bouquet!
   Модераторите снощи при профилактика без да искат са затрили мненията от 4.12 до 8.12! Явно не са били в кондиция покрай студетския празник  Mr. Green!

# 38
  • Sofia
Здравейте!!!
Таня,добре дошла  bouquetДа ти е жива и здрава Маги newsm51Да слушка,папка и расте щастливо момиченце!
Мамчета,които храните бебоците с АМ,по колко им давате на хранене и но колко пьти?Мерси!

# 39
проблем!
Мацки,която се сеща за тези момичета:
ger4e              22.11 - Варна, първо бебе       
veselinka         28.11 - София, първо бебе  Шейново
djein         29.11 - 29г., София  Св. София
Шоколадкина 30.11-33г. САЩ- Атланта, второ бебе, батко Велизар на 15 месеца
violina              30.11- 21г., София, първо бебе

кога родиха-да пише, че Цвети не е имала време да ги добави в списка на родилите и сега със затрития архив го няма инфото за тях!
 За Виолина ще ни каже Мария, Шоколадкина ако не се лъжа роди на 2.12, за Герчето ни съобщи една декемврийка! Това е което помня аз! Сега сте вие... Mr. Green

# 40
Теди, аз храня Моника 7 пъти. Правя й 100 мл., а тя изпива по 80 мл, понякога (много рядко) по 90 мл.

# 41
 ЕЕЕЕЕХ,чЕ КЪСМЕТ ИМАМ ,ВчЕРА ДВА ПЪТИ ПИСАХ ПОСТ,ДНЕС СЯДАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ВИДЯ ОТГОВОРИТЕ,А ТЕ ЛИПСВАТ ЦЕЛИ СТРАНИЦИ!!!!!
    Мами моля кажете :
    1-колко време преди капките за колики давате капките за рахит и колко време след САБ давате кърмата?
    2-трябва ли предварително да говоря с попа за "чистата милитва"и дали трябва да е точно на 40-те дни
    3-какво направихте с пъпчето?
    4-дава ли някоя от вас кърма някаде в някоя банка или ако някоя има информация къде мога да давам моля да ми пише!Аз като ви слушам направо ви завиждам по-колко цедите-сега всяка сутрин оставям по един компотен буркан с кърма  пред вратата на комшийката ,да нахрани кученцата пред блока,че ми е жал да я изливам в мивката:(
  Иначе да се похваля,снощи ни беше 1-та безколикова нощ и сега сме много добрички-дано само не е затишие пред буря:)
Мами пращаме ви много цунки с Ивчо и чакаме с нетърпение вашите отговори!!!!

# 42
Теди, аз моята беба я храня 6 или понякога 5 пъти на ден ( тя сама си прави режима, ако спи не я будя) и яде по 110-120 мл. Но тя е на 1 месец вече, като беше колкото твоя сладур приготвях 100 мл и тя я ги изяде, я не, зависи от апетита. Най-често ядеше по 80мл.  Тогава ядеще по 6-7 пъти на ден, сега едно хранене отпадна от само себе си. И беба наддава много добре, значи и стига. По принцип за количеството е добре да видиш какво пише на опаковката на АМ. Различните марки дават различни указания, най-добре се придържай към това, което пише на вашата кутия. Друг е въпроса дали бебо ще изяжда всичко.
Клюкарката, аз пъпчето си го държа още в нас, не сме решили къде да го хвърлим. Искаме да е на хубаво място, ще видим. А за капките, Вигантола ( против рахита) ги давам преди да я нахраня с лъжичка с малко мляко, иначе ги плюе. А САБ-а ги сипвам в шишето като я храня, но ние сме на АМ. Иначе пробвай да му ги дадеш с лъжичка с малко кърма, ако не ги иска в чист вид. Само че малка лъжичка, за кафе, иначе всичко се излива навън. За банката за кърма скоро някой ми каза, че вече няма в София, но аз се съмнявам нещо, мисля че имаше не отдавна репортаж по телевизията за такава банка ако не се лъжа. Трябва да провериш. Не че на кученцата пред блока им е зле...  Grinning

# 43
  • Ботевград
Хайде добър ден и от нас, мами, цяла нощ не съм спала и не от колики, а от притеснения и размисли  Thinking
Вчера у нас идва на посещение сестрата следобяд, а час след нея и докторката.
Всичко с бебка си е наред, ама като влезе докторката и каза - ааа, каква е тази влага, тука много мирише на мухъл и бебето ще развие алергия и астма!
Ние правихме ремонт цяло лято - целият апартамент е с вътрешна изолация от фибран и ПВЦ дограма, наистина малко се потят стъклата, обаче сме с парно и мисля, че достатъчно изсушава въздуха?
освен това аз мухъл не усещам, ама тя ми вика - ти си свикнала с този въздух???
След това видя езичето на бебата, че е малко бяло и започна да ми обяснява как съм му докарала гъбички по езика, защото го храня с шише с кърма и явно нещо не съм била измила като хората  newsm45
Е, мами, кажете ми моля Ви, Вашите бебета имат ли бяло по езичетата или само моето нещо не е наред, а може и аз да съм виновника  tantrum и ако имат с какв го лекувате?
На мен ми предписаха някакъв гел Дактарин гел, да съм му мажела залъгалката 2 пъти на ден и да съм му я давала да я смуче и освен стерилизация да съм киснела бибероните му в сода за по половин час  #Cussing out
Мами, разчистиха ни темата набързичко  Sick
klukarkata а защо не я съхраняваш тази кърма, или имаш прекалено много?

# 44
Златна, и на моето бебе му е беличко езичето, понякога повече, друг път по-малко. На консултацията преди 3 дена лекарката каза, че е добре, това е от млякото, нормално било. Гъбичките са като бели налепи не само по езика, ами и по венците и стените на устата. По принцип това е лечението, което ти е казала. По-добре си го приложи щом като лекар го е видял и го е препоръчал. Но не е толкова страшно, така че не се притеснявай толкова излишно. Аз бибероните ги стерилизирам след всяко хранене, като преди това ги мия с гореща вода и бебешки сапун, все пак да не е веро. До колкото знам това миене с четка ги предпазва от появата на гъби, не трябва да остава мляко по стените.

Общи условия

Активация на акаунт