Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 709
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
    Здрасти, банда!
   Как го правите това с нецеденето? Аз опитах няколко пъти вече и едва не си докарах мастит! Вече съм решила - гадно или не - ще се цедя!!! И аз в началото мислех да звъня на Банката за майчина кърма:  http://www.bankazamaichinakarma.hit.bg/ , но после се отказах! Това им е сайта с всичките му там условия и указания!
   Преди малко се върнахме от консултация! За 1 месец - от изписването насам сме качили 1650 гр. т.е. вече сме 4730 гр.  Mr. Green! Запознахме се с Бедствието, която беше там с Мишо и бате Мики  Mr. Green! Добре, че ме заговори и ме пита не съм ли от ноемврийките, че аз притеснена около дрисока ни въобще не обърнах внимание на другата мама в консултацията  ooooh!! Та малкият Мишо е мощен мъж с големи бузи и като истински мъжага понесе имунизацията много добре  Laughing! Бдствието пък е толкова слабичка, че направо ще се счупи  Crazy!
   Уффф, като говорите за уроки - започвам да си мисля че и Бу е прихванал нещо, защото откак сме се прибрали е много неспокоен! Та ако продължи така и аз ще правя разни вуду ритуали  Crazy!
  Марийче, честита месечинка на Дани! Да е здрав и да расте силен и дано скоро се излекувате  Praynig  bouquet !
    Лека и спокойна нощ на всички малки душички!  Hug

# 61
Ееееееееееееей писах , писах и ми затри всичко Sad
Днес с Мишко бяхме на консултация. Дечко е 5 кг и 56 см Simple Smile Честно казано надявах се да се е издължил повече , ама нейсе ...Simple Smile Важното е , че всичко е наред . Да ви се похваля закарахме се сами до студентски град . Аз съм много щастлива , защото от както се е родил все някой ме кара на някъде , а моята хубавица си стои пред блока . Сега вече край , ние сме мобилни !:П) Мишо заспа в столчето след първия завой и безпрепятсвено пътувахме Simple Smile
Аз кърмма нямам. Свърши се с моята кърмаческа епопея и да ви призная въобще не съм разтроена Simple Smile
Цвети мила , доказа се , че не мисля много напоследък Sad Пуснала съм грешен номер на мобито ми . Коректния е 0886 10 30 16 . Ще бъда благодарна , ако го поправиш Simple Smile В този ред на мисли има ли други мами в Гео Милев или ние сме сдинствените в този край на София ?
Мен ме троши яко депресията и параноята и от днес съм на хапченца и май има някакъв ефект . Дано се оправя , че аз не се трая , а какво остава за останалите ? newsm78
И за десерт , запознах се днес с бебе Боил в консултацията , ей голям сладур !:) Като гледа с едни големи очи и мълчи Simple Smile А наш Мишо мазърка през цялото време  Crossing Arms
Това е май ... Лела , спокойна , усмихната и романтична вечер желая на всички вас ! И честито на месечковците и на наскоро обебилите се мами Simple Smile

# 62
Марийче, кажи пак това с гасенето на клечки, че от профилактиката се е загубило...  Praynig
Ние днес водихме Вики на Боровец! Времето там беше страхотно - слънце, топлинка... Страхотно беше!!! Бебчо спинка по пътя и горе на чист въздух му беше много добре  Grinning
Вики както беше тихичък цял ден, така от 17.00ч до сега не е млъкнал... #Crazy
Та бих изгасила някоя клечица, но... днес ще пробвам с яйчицето
Хайде ще се приготвяме да се къпем - да се изфукам че вече на Вики много му харесва. Преди беше борба да го вкараме в коритцето, сега е борба да го изкараме  Mr. Green
Лека и БЕЗКОЛИКОВА  Hug

# 63
  • София - Дианабад
Привет и от нас Grinning!
От сряда се каня да се отчета и аз за първата ни мини консултацийка, но нещо все не успявам - или мъжът ми е на компютъра, или се храним, или цедене, или... абе все нещо има.
Та от изписването до сряда /за около 10-12 дни/ сме наддали около 500 гр. - даже повече от нормата, за първия месец трябвало около 800 гр. Та ние вече сме на 6-дневно хранене. София си спинка нормално, само ме притеснява пълненето на памперсите - последните три дни го прави по веднъж на ден. Мисля си дали не е от Еспумизан-а и смятам да го спрем засега поне, иначе действа за коликите, ама какво от това, след като пак се мъчи детето Cry.  Опитвах се да й правя масажи на коремчето за запеченото, но може би не го правя както трябва. Някакви съвети?

Пъпчето го дадох на таткото да го прибере, ще го хвърлим като му "дойде времето" Mr. Green.
Между другото вече ни майтапят дали няма да го хвърлим на Мусала или по някой друг висок връх. Даже свекър ми оная вечер каза на свекърва ми: "Скъпа, дай ние да вземем нещата в свои ръце, че тия ще съсипят детето!" Mr. Green. То, моето пъпче кой знае къде е, май в болницата е паднало, ама какво от това?

Иначе много благодаря за хубавите думи около снимките на София - то с такъв татко фотограф как да не стане фотомодел Grinning? Той специално обективче си взе да я снима по-хубаво Mr. Green.

И да не забравя специално: ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ДАНИ И ВСИЧКИ, НА КОИТО НЕ СЪМ ЧЕСТИТИЛА! МНОГО ДА СА ПОСЛУШНИ ДЕЧИЦАТА!  bouquet

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАМИ! НА СЛАДКИТЕ ИМ БЕБЧЕТА - ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ, А НА МАМИТЕ - БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!  bouquet

Приятна вечер!

# 64
  • Ботевград
Добра вечер и от нас с бебчо  Hug
Докъто спим се включвам да Ви изчета и да се разпишем за вечерта ...
За гасенето на клечки и аз го знам ритуала - моля да ме поправите ако греша  Peace
Значи вземаш чашка с чиста вода и кибрит с клечки, заставаш зад врата но не и пред прозорец или огледало и започваш да палиш клечките и да ги наричаш - палиш една клечка и казваш "Тази да те опази от лошите думи и очи на жена" след това я потапяте във водата, палите следващата и казвате "Тази да те опази от лошите думи и очи на мъж" и пак се гаси във водата, палите третата и казвате "Тази да те опази от уроки" и пак гасите, като палите последната казвате" Господ да те пази" и правите кръст над водата и я гасите. След това с водата правите кръст на челото на бебчето, като кръста се рисува с изгасените клечки потопени във водата! Накрая изхвърляте водата през прага навън!  Hug
Това е ритуала ...

Честита месечинка на всички сладурковци и сладуранки!
Честито и на майчетата им  Hug
Мами, преди във форума бях чела, че като родиш и кърмиш ти пада много яко косата  Sick аз засега мислех, че нямам такъв проблем, ама днеска чистих цялата къща и водата ми се напълни с коси, ама много наистина ....... ужасих се ... чистила съм преди около 3-4 дни основно цялата къща и само за толкова се събра толкоз коса? При Вас има ли подобен феномен?
Ой, размрънкахме се, ще ходя да се гушкаме  Hug
Хайде лека и спокойни сънища!  baby_neutral

# 65
Мони, и Дарин имаше ужасно секретиране от лявото оче в продължение на четири дни. Буквално използвах повече от половин опаковка памук, докато се оправи. Почиствах с лайка и с преварена вода през 15 минути... И после изчезна, сега окото е спокойно, и почти не секретира. А бяха едни гурли, чак не можеше да си отвори окото, след като е спал, и аз не съм му чистила окото. Аз се успокоявах че не е конюнктивит защото нямаше зачервяване на клепачите, или на окото - само секрети. и докато се чудих дали да се обадя на докторката - то взе че мина.
Мария, честита месечинка на Дани!
Zlatna, от многото родилки покрай мен - две се оплакаха от падаща коса, но и двете след спиране на кърменето - около третия месец.
Goris, това с пъпчето на Мусала е чудесна идея... ще я променя малко за моя синковец - ще е на Пирин. Simple Smile
Kluki, не е лесна твойта с цеденето. Наистина много голямо производство, след като се е нахранил малкия щом остана близо литър всеки ден. Сигурно празното място във фризера вече е свършило. Наистина, консумацията (и цеденето) предполагат и повече производство - защо не опиташ да цедиш не до последна капка, а колкото да не са напрегнати или на бучки гърдите... може би така ще намалее по естествен път количеството.
Габи, не знам дали си опитвала да кърмиш със силиконови зърна - Дарин беше на шише до 7-8 ден, после се пробвахме на силиконово, и чак към 10 ден минахме на натурално кърмене. Беба ще стимулира кърмата най-много Simple Smile
Ние днес във Варна направихме една среща с колички с Роня и Изабела ... да се видим ние, а и бебчетата. Те самите не се видяха - и тримата спяха... Simple Smile Дано и утре времето е слънчево - да повторим, и да разширим присъствието.
И нещо като инфо, не искам да го нарека съвет - всеки може да си редактира собствен постинг.  Ако току-що сте пуснали един постинг, но сте се сетили след 2 минути за още за писане - може да редактирате вече пуснатия, няма нужда да правите нов. Simple Smile

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 22:10 от Вени наДарИн

# 66
  • The wild, wild west
Цвети,
Ето и моята инфо:
Шоколадкина, батко Велизар Емил вече на 21 месеца (роден 1 март 2005). Дъщеричка Йоана Албена родена на 3 Декември 2006. Живеем все още във Филаделфия.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 67
Рени, разбирам те напълно за цеденето - миналия път и аз бях така.Няколкото ми опита да не се цедя завършиха с бучки, темератури около 39 гардуса и въобще някакво предмаститно състояние. Така че, душо, като имаш много - цеди се и това е. Peace
Сега при мен положението е много по-регулирано и мога да цедя, мога и да не цедя - няма да ми се пръснат гърдите. А Ваяна си наддава /1 кг за 1 месец/, което означава, че кърмата и е достатъчно.

Гери, какво е това 6-дневно хранене? newsm78

# 68
Ние сме още болнички, аз съм вече 24 часа с маска, с нея дори спя. Трябваше още като видях, че дъщерите са болни да им сложа на тях по една ама - акъл!!! Така се ОБВИНЯВАМ!!! АКО ЗАБЕЛЕЖИТЕ НЯКОЙ ЧЛЕН НА СЕМЕЙСТВОТО ДА ПОДСМЪРЧа !!!! Веднага МАСКА!!!
Златна добре го е описала ритуала.
За цеденето- аз не цедя ама май ми намаля пак кърмата, та пак съм на чай..
Блазе ви варненски мами - тук е такава мъгла, че не се вижда през прозореца навън.
ТАНЯ честита рожба! Добре дошла!
Благодаря за поздравите за нашата месечинка!
Лека и безпроблемна нощ!
Памперс, засега не ни пропускат ама ще видим....
Поръчах Лефакс пък ще видим дали ще помогнат за коликите!

# 69
Мами,
аз от вчера давам освен лефакса, и едно хомеопатично за коликите - педито ни предписа Colocynthis 3ch. В аптеката нямаха Colocynthis 3ch, а ми дадоха Colocynthis 4ch. Казаха че нямало особена разлика (нека мамите разбиращи от хомеопатия да кажат така ли е). Давам по 10 гранулки, разтворени в 50 мл. вода, кoито трябва да изпие на 2-3 приема. Дано помогне.

# 70
  • Варна
ger4e - 06.12.2006 (15:15) Никола 3700, 52см  Peace

# 71
Здравейте сладурки ,
сядам бързо да пиша и да черпя виртуално ( надявам се някога и реално ) , че наш Мишо днес е месечко Simple Smile Типично в нвгов стил , сутринта след няколко бледи усмивки ( колкото с татито да се вдиотим от радост ) , Мишо явно  реши да прекара остатъка от деня в рев и мрънкане Simple Smile Но какво пък ...Simple Smile Ние си го обичаме всякак Simple Smile Слава богу Микаеле взе да влиза малко в пътя и от вчера до сега още не е наказван , ха ха ха Simple Smile
Четох за падащи коси беше писало едно маме и аз да подскажа . Шампуан на Виши за падаща коса решава проблема . Гарантирам ! Аз го ползвах с Мики , сега с Мишо и да  чукам на дърво разминавам се с 2-3 косъма на четката . На която и приятелка да съм казала , твърдят че действа . Струва 15 лв , но е много икономичен .
Това е за сега от нас ... Лек и приятен ден !

# 72
Добър ден! В нашия шибан квартал все е МЪГЛА! да му се не види!!! От две седмици е така, ама е толкова гъста че не е за вярване. Като говоря с познати от центъра или други райони - не е така, бе! ooooh! Naughty Пу, егати късмета...Тук сме като затворници под карантина. Днес аз съм сама - мъжо е на работа и се справяме с бебо самостоятелно...Не че спи, пъне се дриска начесто сигурно от лекарствата, които аз взимам. Та му варя оризова вода... От 02 часа до 6 пак не е спал, а дриска, яде 3-4 пъти по малко и ей, такива разни нездравословни.. #Crazy Придобили сме и четири пъпки с гнойни връхчета на дупето..Та освен всички лекарства, май ще взимаме и Фусидин...Имаме всички екстри - сега е момента да лепнем я Магдалена, я Ния, я Мария, я Дана я Ангелина, я Неда,я  някоя друга мацка от ноемврийския отбор...
  За косопада...незнам дали ми пада, щото почти не се реша...Вързана ми е непрекъснато и денем и нощем..Кога ли ще ми остане скалпа на възглавницата.. #Crazy Mr. Green Mr. Green Mr. Green #Crazy Е, тогава ще разбера че ми е опадала гривата... Абе, забелязах, че оплешивявам малко на бретона-..ама така ще сме в тон с тате и с бебо, така че не ми пука ...
                               ЧЕСТИТО НА МИШО И ДРУГИТЕ МЕСЕЧИНКИ И МЕСЕЧИНКОВЦИ!!!!  bouquet

# 73
здравейте!снощи беба спа и беше спокойна Praynig.от днес сменихме храната,защото от родилния дом си тръгнахме на нан1.после докато кърмих бяхме добре,но откакто сме само на изкуствено мляко,беба получи запек.надува се милата,ама нищо не става и само плачка.сега ни изписаха Фризолак и Фризовом,да ги редувам (1 път едното,после другото.в 12:00ч я нахраних и заспа спокойна без да се напъва,в 15:00 ше видя резултата(ще има ли в пампата мармалад Joy)а за коликите без промяна,на определен час си промърква или изпищява,но после се успокоява.разтривам коремчето и така.

# 74
http://bghomeopathy.org/bg/contacts_bg.html
Знаете ли че е сериозно да даваме хомеопатични БЕЗ НАЗНАЧЕНИЕ ОТ ЛЕКАР ХОМЕОПАТ??Хомеопати.
За фризолака също съм чула че запича. АПТАМИЛА е по-скъп, но по-добър. Това съм го чула от страшно много мами и продавачки. Пък и питай в няколко аптеки кво ще ти кажат..Ако продължи със запека пробвай Аптамил. Дано е спокойна сладурката, че е много гадно с тези напъни и болки - цял МЕСЕЦ вече..А още АКО продължат?!
Мамета, какво ядете? Аз направо се чудя какво да сготвя и кво да ям. Ябълка - не смея, ..банан неможе...мляко също, вафли така ми се хрупат ..ама само ги гледам, обичам меденки, наполеонки Hug Hug Hugкитайско, пицичка Hugох, ииииии шокенце \шоколадче\...сърмички и туршийчица Hugбобец и лещичка с чесънче в нея...Лелееееееееее как обичам чесънчеееее!!!!!!! Май ще си поръчам пица!! Sick

Общи условия

Активация на акаунт