Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 711
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
karil,и аз чувам за аптамила само положителни неща,но питам доки и тя ми изписа тия храни,но ако беба продължи да ссе запича твърдо преминавам на аптамил без да питам никой!

# 76
  • София
Лъвицата на нас още от болницата ни казаха, че Фризолака много запича. Знам че се продават специални АМ с/у запеча (НАН също имат) така че пробваяй с тях.
Иначе ние промръкваме следобед от коремчето, но през нощта бяхме горе-долу спокойни.

Момичета аз от днес вече не давам въобще кърма - за 12 часа от двете гърди изцедих 160 мл. и то супер водниста, направо сива на цвят. Вчера Митко цял ден беше на кърма и спи по 1 час и почва мрънкането. Явно въобще не го засища, защото днес положението с АМ е друго. Даже през нощта сам си направи почивка от 5 часа, така че повече няма да го мъча. Нестига че нищо нямам като количество ами и това което имам не струва. Освен това сутринта се събудих и аз със гурели на очите и се притесних, че аз с кърмата съм му предала заразата на неговите очета. УТре ще ходя до лекарката да видим какво да правим. Днес пак има гурелчета, но не се събират постоянно. Иначе Вени и ние почистваме с лайка, но имаме малко червено на клепачите. Това е признак на конюктивит такали?  Нослето ни обаче много често се запушва. И по този повод кажете по колко пъти на ден капвате физиол. разтвор, че е голяма борба и рев. И дали не е вредно много често newsm78. Пъпчици по телцето вече нямаме, но остават тези по личицето - ситни с леко бяло връхче и се чудя дали е стафилокок или бебешко акне?

И друго имаме малко зелени акита. Възможно ли е да е от анасончето което давам за коремчето? Въобще какви са нормалните акита на цват

# 77
  • sofia
Здрасти мами  Grinning
Карил, всичко ям.....най-вече шоколад...то че няма да отслабна, докато съм вкъщи е ясно, но поне да не надебелея  Mr. Green и мойто не риве...никви грижи това дете (пу-пу)
Тази мъгла май всички ни е натиснала. Сега чат-пат пробива някакво слънце, ама дребчо спи, а пък на баткото му се излиза.

А за уроките - има истина в тия неща.

И да се оплача, че брат му на моя мъж ни удари колата (не е много, ама така не може да се кара) и сега си нямам кола на разположение (с другата тати ходи на работа). Като затворник се чувствам.

Мони, нормално е да яде на час. Та вие сте само на десетина дни! АМ се усвоява много по-бавно от кърмата и затова са по-големи интервалите. Теди сега през деня яде на два-три часа, нощем паузите са му 4 часа. В началото си висеше непрекъснато на гърдата.
Колкото повече суче, толкова повече кърма. Това, че ти изглежда водниста, не значи че не става Wink
И на нас акото ни е по-скоро зелено, отколкото жълто.

Последна редакция: нд, 10 дек 2006, 14:41 от vesi1

# 78
  Здравейте,мамета-спали и недоспали LaughingМоята мома-пу-пу,снощи откърти от 23.00 до 04.30 и после,след хам-хам-до 09.00ч.-чудя се чак дали е редно и нормално толкова да спи детенце newsm78
  Днес,при къпането забелязах,че гърдичките й са подути-някъде бях чела,че е нормално,но трябва ли да слагам някакви компреси-случвало ли се е на вашите девойки ConfusedИ,освен това,й излязоха едни гадни пъпчици с връх по личицето-а пък рано е още за пуберитета CrazyМони,вие мажете ли ги с нещо?
  Карил,,какво ям ли?!?Когато остане време,ям ябълки,банани/не зная защо не трябва newsm78/,супи,кис.мляко,напоследък здраво мааам халва Mr. Green,салати...Единствено избягвам шоколада и какаовите изделия,бобовите храни и прясното мляко Thinking,от време на време пийвам домашно винце Wink
  Мони,аз знам за почистването на нослето-веднъж дневно,но на моята кукла досега само 1 път сме й го чистили...За акитата-не зная,София дриска жълто-зелено Sick

# 79
Sophi,за гърдичките и нашите бяха подути,но това е нормално.нашата педи ни каза да правим компрес от равни части ракия и вода и да чукна на дърво smile3538вече са и добре гърдите.а за акото,мили мами -жълто зелените акита се получават от коликите.организма на детенце се чисти и затова.когато видите жълто зелени акита значи детето има колики и организма е почнал да се чисти. Peace

# 80
  • Ботевград
Здравейте и честито на всички с месечинки днес!  Hug Да са живи и здрави, послушни и да наддават на килца!
Мами, аз съм истеричка, преди малко така се развиках на бебо, че чак го уплаших  Cry после ревах 2 часа ...
Вчера татко му си бешше вкъщи - мир и спокойствие 22 часа само е спало, през останалото време е яло!
А днеска от 5 часа сутринта мъркоти - та до 2 на обяд - е само с него се занимавах, ма то не беше хранене, къпане, преобуване, гушкане, носене на ръце и пак отново в същия ред ..... по едно време така избуших ....  #Crazy Луда работа съм, сега обаче заспахме, Но в 15 часа ни е ред да се храним, а бебата е като часовник та я чакам всеки момент да пропее "Нгааааааа" ...
И да се започне отново ...
За зеленото ако нашата педи каза, че акото е зелено, ако бебето е прегрято и да не сме го много навличали с 300 дрешки, да сме го държали само по боди и ританки, ама аз си му слагам и жилетчици и елеченца разни пухкави  Blush страх ме е да не го простудя!
Относно яденето - и аз ям всичко, каквото ми се яде а от днес ще пия и кафе, че след малко ще падна и ще заспя по пътя за бебо .... ям и шоколад, и плодове всякакви и меса и салати и всичко, каквото има вкъщи   chef или е приготвил тати!
От вчера и нашето бебе има 3-4 пъпчици по лицето та ще питам от какво са? Може и да съм прекалила с шоколадите  newsm78 не знам?
Хайде, отивам до банята, че ни е време да ривеееееем!

# 81
МОНИ, Дани е на един месец и е на поискване с храненето. Т.е. случва се да яде на всеки час - особено през нощта. Аз му давам. В кърмаческия форум - Библиотеката, четох, че тъкмо в тези часове от03 до 08 сутринта се образува пролактин в най-голямо количество, което е гаранция за голямо количество кърма през деня!!! Освен това това че кърмата ти е рядка не значи , че е некачествена. Аз също се бях отказала почти да кърмя, само рев, и притеснения...НО СЛЕД КАТО ПРОЧЕТОХ ДОСТА СТАТИИ ОТ БИБЛИОТЕКАТА., след като Мишенце ми каза че "Лактогонно средство" \чая за кърма\., продължавам да кърмя успешно! И както мамата преди мен ти обясни - кърмата се усвоява много по-бързо от АМ и затова детето се събужда често. Дани също се събужда често, но се издържа в името да детето.....засега.....гледам да търпя...
ЗЛАТНА аз също
понякога така се нервирам т.е. нервирах се в самото начало след раждането...Направо ми идеше да го напердаша Mr. Green ама то се оказва че го е боляло коремчето бе!!! Но нас ни гони и СЛЕДРОДИЛНАТА депресия..мен вече ме отпусна, де.
АЗ също навличам т.е.все го загръщам в поларена пелена или тънко памучно одеалце..Но зелените акита са от коликите. Наште по едно време бяха тъмно зелени със слуз.
Абе, мами не яжте шоколад!! после ще се обвинявате ако детето ви е с алергия.
Софи
мила, то момата кърти щото ти май не мааш халва, толкова, колкото винцееееееееее Joy
Между другото да ви кажа за коликите май ни помага чая за кашлица на ХИПП, това казах ли ви го вече, оооооо да бе - казах го , ама нищо..

# 82
Здравейте мамчета  Hug

През последните дни ми остава време само да ви чета. То по цял ден се занимавам с Ани.А я оставя за малко, а е ревнала. И то не плаче като нормално бебе, ами се дере така, че се дави понякога  ooooh! А тези колики уж бяха най-силни между 30-40 ден ...при нас сега започнаха да се усилват. Добре поне, че спи през нощта.От днес преминавам на Аптамил. С този Фризолак много се запича милото.
Златна, и аз днес повиших тон. Ама то като огладнее и хич не трае. Тъкмо и сменях памперса и като започна да се дере...не мога да смогна да и пъхна шишето в устата  Tired.

Момичета, много съм притеснена. На 40-тия ден ми дойде първия цикъл след раждането.Много е обилен и сега забелязах нещо като съсиреци. Това нормално ли е? Кога трябва да понамалее?

Ох, пак ревнахме. Заминавам...

# 83
   Честити месечинки на Мишо и на всички останали празнуващи днес момчета и момичета   bouquet! Да папкат, да акат и да спинкат сокойно  Hug!
   Лъвицата, каква е тая откачена педиатърка  #Crazy! Как така ракия, бе жена  #Crazy? Съвсем малко количество алкохол е достатъчно за едно бебе, за да получи алкохолно натравяне! Алкохолът преминава през кожата!!! Ние правихме компрес с риванол и минаха!
   Зелените акита са или от претопляне, или от настинка, или от колики, а при нас бяха от дълго задържане в червата / Бу беше започнал да ака по веднъж на ден и то с помощ от мен Sick/!
  Марийче, аз ям всичко без бобови, прясно мляко и още някои, които съм забелязала, че предизвикват колики при Бу! Меденки си правих домашни и направо ги преядох, щото много ги обичам! Шоколад също си хапвам! Сега като съм само на суха храна и картофи и ориз ми е голям зор  Sad! Нямам търпение да ни се оправят стомасите!
   Ели, обикновено първия, а може и втория цикъл след раждането да са по-обилни, но постепено се нормализират нещата! А това като съсиреци са набъбналите стени на матката, които са се подготвяли да поемат оплодената яйцеклетка! При мен винаги ги има в първите дни на цикъла! Ако нещо те притеснява обаче - звънни на гинеколога си!

# 84
здравеите мами аз не сам писала от доста време,честити месечинк на всички smile3525 и искам да помоля за савет-нашта малка кукличка не иска яде храня я с аптамил,преди биахме с друга храна СМА тук е много предпочитана но когато отидахме ха консултациа на 21ден /мерят само теглото тук/се оказа 4е Ники е качила само 400гр и минахме на аптамил като мислех че е по добра.Но сега пук коремчето и каркори и акото и с цжят и консистенциа като горчица/по рядко от преди/,малката изпива 50-60гр и заспива ниакои пут го изяжда но наи-много 100гр атожа маи е малко ,помогнете какво да права зашто не яде????????????благодаря предварително  bouquet

# 85
beniqhted,като казвам ракия,не означава 1литър hahahaсъвсем малко се слага и после се слага и водичка.ми незнам,но на беба и минаха от тая комбинация и мога да те уверя,че си е напълно здрава.компреса се държи най-много 5 мин и се маха и така 3,4 пъти на ден.това е!като го пиша никой не насилвам да го прави само изказвам мнение,нали?

# 86
  • София
Софи пъпчиците ги мажеме с Фуксин. По колко е нормално да ака на ден бебчето на АМ? И знаете ли аз май много го навличам - боди,  гащеризон, пелена и отгоре олекотена завивка. Ужас ми то може и да съм го прегряла, а температурата е 21-22 градуса. Какво ще кажете?

# 87
  • София
Привет и от нас с Дана ! Simple Smile
Първо да благодаря за милите ви пожелания   bouquet  и да ви покажа бебока : http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1692677 Вече сме си от 7 дни в къщи след доста тежичко нормално раждане. Да се похваля-вече мога да си сядам на епизиотомията и хемороидите ,ребрата ми позарастнаха и....повече няма нужда да ви разказвам за раждането, сигурна съм че много от вас ме разбират. Laughing Награда след тези преживявания ми е спокойното бебче- много ми е кротичка принцесата Hug. Храним се на поискване, но тя сама си изгради режим на 4 часа и за сега не мога и от безсъние да се оплача ...Пу-пу
Накацали са ни екзалтирани баби и ни помагат много и изобщо мога само да се хваля за сега.
Целувки от нас и лека и безколикова /нали така се казваше?! Wink /

# 88
Добре дошла Grig! Браво на беба Дана, че е такава спокойна! На вас ви е рано за коликова вечер ... каките и батковците да му мислят. Аз от тази нощ включих ютията в "борбата за един  мирен свят" - поизгладих една пелена от бархет, сгъната до размер 20/40 см (приблизително) и я ових като пояс на юнак Дари ... и тишина и усмивки.
Мони, аз не разбирам от конюнктивит почти нищо , ама реших че липсата на зачервяване е добър признак. Но понеже ме питаш, пък аз съм една притеснителна - пуснах един google, и излезе ето това. http://www.biberonbg.com/info/coniuktivit.htm
То можело да бъде и опасно, ако е предаден от майката при естествено раждане.
4efi, мисля че акита с цвят на горчица (за консистенцията не знам) са горе-долу най-стандартните. Да не би коремчето да къркори от колики? Зависи на колко часа се храните.. и на самото мляко трябва да пише колко мл за периода (дни, месеци) се полага, и на колко приема. Едни приятели преди 3-4 години 0 бяха оставили малката на поискване да се храни - и тя повечко спи... после е много нервна и не се храни достатъчно... и ги нахокаха в болницата, че детето го държали гладно. Така, че за някои деца явно е полезно да имат режим - че иначе го удрят на голям сън.
Лека и безколикова нощ !
Честно казано, както обикновено, Варна сякаш не е в БГ, преди две години по наводненията при нас почти не валя.. и днес времето беше слънчево... Дарин го заведохме да се види с братовчеда Петър, разходихме ги в гората, после отидохме до морето (да се запознаем и с моренцето), после и на лозе при баба и дядо (за 5 минути) ... абе пътешественик.

# 89
  • Ботевград
Здравейте, ние днес цял ден се ядосваме, но сега имаме проблем!
На челцето на бебето се появиха малки червени пъпчици - три или четири на брой! Преди малко като се хранехме видях, че има и по гърдата ми  Sad
Искам да попитам мамите сблъсквали се с подобен проблем - това хранително отравяне ли е или някаква алергия и кога ще ни мине?
Мажете ли с нещо?
Четох в предишната тема, или в тази изчезналата, че има пъпки с бял връх, ама нашите не са такива, а са чисто червенички и много дребнички!?
Благодаря предварително за отговорите и пожелавам ЛЕКА и ПРИЯТНА нощ!

Общи условия

Активация на акаунт