Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 712
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ  newsm10  newsm30
Мамета един въпрос (малко тъп, ама ме гони параноя) , как разбирате защо плаче бебо? От колики или от глад? Ако плаче , почервенява, свива крачета , лапа юмручета - са колики, нали?! А как плаче ако е гладно ? Май до сега бебе-Мая от глад не е плакала, ама от както прочетох , че София на Гери за 10-12 дни е качила 500 гр се притесних че може да не й стига папото  newsm78. Нас ни изписаха 2740 гр и за 1 седмица станахме 2930 гр, педито беше  доволна, ама знам ли????  Sick Иска ми се и аз да имам вашите успехи! Дайте съвет как да различавам плачовете.

# 91
  • София
Здравейте!
Извинявайте, че се намесвам във вашата темичка, но имам въпросче към родилите в Тина Киркова, искаха ли ви задължително изследване за Австралийски антиген /хепатит Б/ там? Аз предния път си бях направила, но не се сещам задължително ли беше, или пожелателно това изследване?

# 92
Сори, че пак аз.. ама мъжо стана от компа и излезе.. и аз като невидяла клавиатура.
Bebonina, от колики плача започва рязко, силен, и детенце се зачервява, и също така внезапно спира, и дори може да получиш усмивка. От глад започва първо да хленчи, леко проплаква... и ако си остане гладно - плача се засилва... но общо взето критерия е че плача се развива във времето - от леко напомняне, до категорично "искам да ям". Или поне така ни обясняваха  по курсовете. Simple Smile
Освен това може да има плач "гушкай ме", "мокър съм", "просто ми се плаче", "много емоции станаха" ...
На курсовете също така казаха, че с времето ще се научим да ги различаваме. (тоест ще научим езика на бебо, преди той /тя да е научил(а) български).

# 93
  • Ботевград
Е днеска не ми е ден!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Току що се чух с брат ми, който ми каза, че баща ни е получил инсулт и е много зле  Cry
Момичета, стискайте палци да се пребори  Tired

# 94
  • София - Дианабад
Иринче, спокойно, добре ти папка Мая - нормално било за първия месец 800 гр. да качи, значи по 200 гр. на седмица. Та вие сте си перфектни просто.
Ние сме качили малко повече и затова педито ни каза да не я будя в полунощ, ако София спинка. Та затова се храним на 6 пъти през деня /не знам как съм го написала, Иве, извинявам се, ако съм допуснала грешка и съм те хвърлила в смут  Sunglasses/.
Ето и малко информация за признаците, че детето е гладно:

За ефективното кърмене на бебето е необходимо то да бъде напълно будно и да бъде хранено, когато е гладно. Наблюдавайте бебето за следните знаци, с които Ви показва че е гладно:

Облизва се;
Прави движения с уста като при сучене;
Приближава си главата към матрака или към шията Ви, ако го държите на ръце;
Доближава ръце до лицето или устата си;
Плачът е последния сигнал, че бебето е гладно и много бебета са изнервени и трудно започват да сучат, след като са заплакали.

Мони, и нашето носле е запушено, аз слагам физиологичен разтвор преди всяко ядене почти, ако София не може да диша, а понякога и когато е будна и плаче заради хремата. Изписаха ни и едно правено лекарство, с което мажа ноздричките отвътре 2 пъти на ден. Ох, дано да минат тези хреми, че е толкова жално да се мъчат горкичките Sad!
Рени, вие как оправихте положението с памперса? Ние преди си пълнехме памперсите ако не на всяко хранене, през едно /в лекциите съм си записала, че е нормално от 3 до 6 пъти на ден да се пълнят/. Обаче от сряда нещо бебка ходи по веднъж и е такава мъка, че не знам направо.
Нещо много ни станаха болежките  - хрема, колики, запек... дано да минат в най-скоро време Praynig!

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА БЕДСТВИЕТО И ДРУГИТЕ БЕБОЧЕНЦА! ДА СА ЗДРАВИЧКИ И ДОБРИЧКИ!  bouquet

От нас - лека и спокойна!

П.С.: Златна, стискаме палци за баща ти и изпращаме много положителна енергия да се оправи човека! Пък и ти трябва да запазиш самообладание заради Златина! Дано всичко се оправи! Praynig

Последна редакция: нд, 10 дек 2006, 21:12 от goris

# 95
Zlatna, стискам палци! Дано баща ти се оправи  Praynig, а ти се постарай да запазиш спокойствие заради малкото си слънчице!

# 96
ZLATNA, стискам силно палци баща ти да се оправи - дръж се. Praynig

Karil, защо не можеш да ядеш ябълки??? newsm78

Мони, ако искаш все още да кърмиш - можеш да го направиш, не мисля, че кърмата ти е недостатъчно или водниста, бебето ти е все още твърде малко и нещата все още се регулират при вас. Нормално е първия месец да се храни бебето дори през час, докато влезе в ритъм. Виж в кърмаческия има доста полезна информация в библиотеката. Но, ако си решила, че не искаш да кърмиш - тогава  не се мъчи. По-добре хранено бебе с шише + любов, отколкото от гъда + напрежение... Peace

# 97
  • София
ZLATNA,  стискам палци баща ти да се оправи бързо Praynig

Относно кърменето, да се отчета и аз - моят юнак огладнява през различни интервали - вчера вечерта няколко пъти през час, а през нощта изкара 6 часа. Това е съвсем нормално. Кърмя го на поискване още от родилния дом и засега, слава Богу, нямаме никакви проблеми. Нямам нужда  и да се цедя. В началото ми се поразраниха зърната, намазах ги 2-3 пъти с дефламол и минаха (който има още такива проблеми - да пробва, няма смисъл да се дават щури пари за специални мазила).
Във вторник сме на първа консултация, та ще видим и колко е ефективно нашето хранене, ама детето си изглежда много добре и имам чувството, че усещам, че е натежал.

Относно моето хранене, единствено един грах който ядох без да се замисля, му се отрази зле, иначе си ям нормално.

Нямаше ме, та сега да компенсирам, взех да пиша дълго-дълго... Айде, лека нощ!

# 98
Вижте и нашия хубавец- след двудневно реване му хванах цаката- слагам го в люлката и заспива моментално... само се чудя дали не е още малък за нея...
http://snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=271... а, следващата снимка е за рубрика "Адам търси Ева"  Laughing

# 99
Мони, до преди няколко дни и аз завивах Мартин с памучно одеалце или по-дебела пелена под олекотената завивка, но реших, че го претоплям и сега е само на олекотена завивка. Смятам, че така е по-добре. Дори подозирам, че със завиването му докарах хрема на детето, която още го мъчи.
Златна, дано всичко да е наред със семейството ти. Аз не мога да се похваля с такова нещо - на мъжа ми баща му почина и сега съм самичка в къщи с Мартин, много тъжно.
Иначе и нас ни почнаха коликите - но с Инфакол-а коликите са си направо бели кахъри. Изпъшква 1-2 пъти, зачервява се, но до плач не се стига. И за 2-3 минути е готов. Сега съм си поръчала Лефакс, че ме е страх да няма привикване към Инфакол-а, та да мога да ги сменям.
Температурата ни вече е ОК, само един ден ни държа, но носленцето го мъчи горкото. С акитата сме на принципа - всяка папа с ако, нямаме пропуск. Бях ви се оплакала, че прави само 4 хранения дневно, ако го оставя сам да си определя режима, но след консултации с една мама от кърмаческия и с библиотеката, започнах да го будя поне на 3 часа, защото за толкова малки бебенца било изключително важно да се хранят между 8 и 12 пъти на ден. Е, даже 8 хранения не можем да докараме, но съм доволна и на 6-7. Веяе даже не се налага да го будя - той си нагласи режима така, че да си иска папо на 3-4 часа. Утре сигурно сме на консултация, дано сме наддали прилично, че кавито сме дребосъци...
Лек ден от мен, аз се мятам да работя, докато Марти все още спинка!

# 100
Добро утро в поредния мъглив ден. Дано се покаже слънчице, че много подтискащо действа тази мъгла...

Мамета, имам една новина. Приятелки ми казаха, че здравната каса взела решение от 01.01.2007г. първите две ваксини полиомелит да са убити. На консултацията питах педиатърката и тя го потвърди. Така, че УРА : бебетата ни ще бъдат ваксинирани с две убити полиомелитни ваксини БЕЗПЛАТНО !!!

# 101
Добро утро, мамчета! Hug
Докато Теди се кокори след като хубаво си похапна, реших да понамина тук и да се отчета, че 2-3 дни ми беше нещо криво и нямах желание за четене и писане. Иначе юнака е добре - хапва, спинка, отвреме на време си поревава, но в рамките на нормалното ...пу пу пу...не се оплаквам от него... baby_neutral

ZLATNA, стискам палци и се моля татко ти да преодолее бързо и лесно инсулта! Praynig

Добре дошли на grig и малката госпожица Дана!  bouquet  bouquet  bouquet

Вени, при нас пелената се топли на радиатора и са две, за да можем да ги менкаме...ама имат голям ефект...

Sofkobofko, имате си конкуренция ... http://www.snimka.bg/album.php?album_id=81148&view=1&photo=17    Grinning

Момичета, да ви се похваля – Теди малко по-малко си измества второто хранене през нощта и сега хапва първо в 01ч., а после чак в 5.30ч., след което спинка поне до 9ч. Така и аз си поспивам до късно или имам време за себе си – отдавна не ми се беше случвало да си мия зъбите преди 11-12ч.

iviche, това със сигурност ли е прието...Ако е така - наистина УРА!!!

Вече започнах да отправям молитви гадната мъгла да се вдигне, че и ние да видим малко слънчице! Praynig
Хубав, усмихнат, спокоен и БЕЗКОЛИКОВ И НЕРЕВЛИВ ден! Flutter

# 102
ZLATNA , напълно те разбирам мила. Моят баша получи инсулт преди 1 седмица и е в болница надявам се само да е по лек /както казват/  и да се оправи - освен това родителите ми живеят в Ямбол и немога да го видя та ми е една топка в корема....Стискам палци и твоят да се оправи.

Иначе бебе Мария е добре. Бях се притеснила по едно време че кърмата ми намаля и детенце остава гладно, дори купих един NAN да дохранвам но не се наложи. Нещата се нормализираха с повече стоене на цицата пиене на лактогенни чайчета ядене на жито,тиква и всичко което добрите майчета от този форум препоръчваха. Освен това я заведох да я теглим при Педито и като разбрах че си качва нормално грамчета се успокоих още повече. А коликите ги понасяме стоически разминаваме се само с няколко капвания на Саб върху бибата, несмея да и давам повече че май я запичат а тя и без това си ака трудно.
[bЛек и безколиков ден на всички[/b]

# 103
ЗЛАТНА, стискам палци
Момичета благодаря за отговорите ! май е крайно време да си купя книга за отглеждане на бебето  Simple Smile

# 104
ПИСАХ, ПИСАХ И САМА СИ ГО ИЗТРИХ   Whistling
Златна от сърце желая татко ти да се оправи!
Мони, не се отказвай така лесно от кърменето. Аз в началото с Вики имах чувството че го храня през 20 мин  #Crazy
Ако не друго то поне му давай да суче и след това малко добавка. Кърмата не я гледай че е водниста, нали знаеш че тя се променя, а и ти с цеденето сигурно не стигаш до задното мляко.
Аз също давам малко АМ на малкия - така поне успява да спи спокойно мъника, че преди беше ужъс! Та мисълта ми е колкото може по-дълго да им даваме безценната за тях кърма. Извинявай, ако досадих, но го правя от добри чувства  Heart Eyes
Ние ще се захранваме след 3.5 месец заради по-ниския хемоглобин
Вики няма таласемия  Hug   Благодаря на Господ  Praynig
Но се оказа че таткото е с леката форма на таласемия  Sad  Но пък за 32 год не е и подозирал че има анемичен проблем   Peace Да ми е жив и здрав, че безкрайно си го обичам  Hug
Опасно беше ако и двамат сме с това заболяване - тогава бебока почти със сигурност има болестта в тежката форма.
Да питам, как става това с по-големия интервал м/у храненията? Моя мишок си иска на 2,5-3 часа...
Дано днес времето да става за разхока

Общи условия

Активация на акаунт