Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 877
  • 294
  •   1
Отговори
# 255
Привет, мили мами!

Не съм се включвала отдавна, но ви чета.
И ние вече сме на месец и малко. Кърмим се и сме наддали над 1кг. и пораснали с 5 см.

Мина, не е добре да кърмиш по час, час и 1/2.
Това значи, че бебчо не се храни ефективно, щом и след това време е гладен пак.
Аз имах същия проблем и се оказа, чепросто трябва да го храня и от 2-те гърди, защото едната не му стигаше и той си отвисяваше на нея сумати време и си оставаше гладен, милия Simple Smile
А и педиатъра ни препоръча - хранене не повече от 20 мин, за да не си навлечем проблеми за гърдите!
Пробвай да притискаш леко с пръст под гушката, където се пада езичето му - така ще дърпа и гълта наистина и за 15-20мин. ще е готов! Simple Smile

На нас също не са ни изписвали флуор.
Задължително ли е да се дава?!?!

# 256
Eй, от 100 години не мога да седна да напиша 2 реда- докато Ран спи и аз дремя или гледам филм- това ми е единственото време за почивка, а когато е буден не ми дава да допаря до компютъра- докато изчета и вече ме дърпа да ставам . За съжаление и ние не гледахме Ния и Мерелин, защото не разбрах от поста на клюки, че предаването е днес- мислех, че е било вчера... така че Мерелин - да ни поканиш у вас да го гледаме  Mr. Green
За срещата- ние едва ли ще се включим ако не е съботно- неделна, защото трябва тати да е с нас по 2 причини- да ни закара и да има кой да търчи след Ран- тежки гемии сме- няма как- ще трябва най- накрая да изкарам една книжка и аз, че с 2 -те деца няма мърдане без кола

Аз давам вигантол по 2 капки сутрин на гладно- капя от шишето направо в устата. Зимафлуор започнах да давам когато Ран стана на 1 година- чак се учудвам защо му е сега на бебето newsm78 Но му давах около седмица и след като прочутох много негативни мнения тук във форума го спрях- даже ей сега изрови шишето и се чудя дали да не му давам от време на време- но на бебка със сигурност не бих дала

Мина, аз предполагам, че Марти те ползва за биберона- може и педиатърката на Лучия да е права- не знам- и на мен ми се е случвало с Ран- госпожицата не иска да суче повече от 10 мин - но аз имам една много удобна поза в тези случаи- кърмя легнала Simple Smile

Софи, според мен я прехранваш- спри добавката- казваш, че София е на теглото си при раждането, но тя със сигурност е имала спад след това и е качила поне 100 гр -200 гр - или не- само ще добавя, че дъщеричката на сестра ми качваше на месец по 300 гр- беше точна всеки месец до навършване на годинката- ами не е по- слаба от другите деца - като изключим затлъстелите - просто едни качват по 300 - други по 1200 през първия месецц- после първите пак си качват по триста, а вторите примерно по 100 - и така на годинка почти  всички са равни

Весето, билетчето от градския транспорт или картата е застраховка срещу злополуки- така че свекърва ти непременно трябва да предяви иск първо към тях за обезщетение, а ако и откажат да заведе дело ако й се занимава- но пък 90 процента ще спечели- моя колежка я нахапаха кучета през МС и осъди общината, за това, че не ги е разчистила

# 257
  • София
Абе, то нищо не е задължително, аз по принцип не си падам по излишната химия, но нашата докторка също е доста скептична към лекарствата, но ни ги предписа. А конкретно за флуора, аз лично много съм страдала от зъби, та ако мога така да му спестя тая екстра, ще съм доволна... Знам, че има противоречиви мнения, сега ще прочета по задълбочено. Пък и винаги можеш да го спреш, нали...

# 258
М-да, Цвети е права - това е другото обяснение - че те ползват за биберон Simple Smile
Пробвай да дадеш биберон като минат 15-тина мин. от храненето и ако не писне, а сладко си го задъвче, значи има нужда да си задоволява смукателния рефлекс.
Обаче ако ревне - значи е гладен! Simple Smile

# 259
еееееееееееееееееее гати ooooh!-бях във вихъра си-написах най-дългия си постинг в живота и естествено -нали мърфи ми е първа дружка-го изтрих сама Sick-да се таковам у таковата #Cussing out
първо-мерси за добрите отзиви bowuu(който иска повторение-в понеделник в 5 сутринта-знам че тогава ставате Mr. Green)-хммм знаех си ,че след днес ще имаме повече ухажори ние-тва си беше чист PR Mr. Green
за срещата-до колкото сортирах мненията тук-предлагам следното;
СРЯДА-20.12-МОЛ СТАМБОЛИЙСКИ-ОКОЛО 12.30-съгласни? newsm78
и аз съм съгласна за подаръците-значи определяме 10 лв като сума-ако някой не желае или няма възможност да каже Praynig-лошо няма Wink
кажете ми моля ви къде го има тоя българския чай-колко аптеки обиколих-нямат-а този на ХИП-много ми харесва ма нещо скъпичък ми идва и мнооого бързо свършва-аз пия по 3-4 4аши на ден Crazy
за вигантола-имаше тема тук и доколкото прочетох е вредно да се предозира така че  внимателно-нали знаете признаците на рахит-най-изявения е изпотяването на главичката на бебо
идея за коледен подарък за бебо-ако още се чудите-препоръчвам ви с 2 ръце шезлонга-на нас ни го подариха,но си е много добра инвестиция-ето и сега си я люлея с единия крак и си зяпам тука Mr. Green
да ви се похваля-днес срам не срам проведохме първото кърмене на обществено място Crazy
бяхме с един приятел по работа насам-натам и понеже бебка си спеше спокойнорешихме и да похапнем наързо в пицария Виктория-е да ама тъкмо седнахме и тя реши че ще си иска своето bombs и аз кво да правя-докъто си разглеждах небрежно менюто breastfeeding Mr. Green-само дето сервитъора като дойде за поръчката беше малко Shocked-луда работа ей-ама няма да търчим до вкъщи на всеки 2 часа я Crossing Arms-та си мислех колко ли ще е забавно ако на срещата в сряда всички огладнеят дружно- Joy
и накрая....
Честит рожден ден Шехерезада - здраве, любов, късмет и спокойно бебе!  

Честити месечинки на двечките Гергани - да папкат и да слушкат и да спинкат

ооо забравих да се похваля-мечатата ми май ще се сбъдне-май ще си имаме синеоко бебе--доста й поизсветляха очичките на Ния-макар че още са по-към сиво де-стискайте палци Praynig

# 260
аз на Ран за здрави зъбки му давам повече млекце и сиренце- но естествено всеки решава сам- превишаването на количествата флуор също е вредно за зъбите- не те убеждавам в нищо- просто споделям...

Тали, за да сложиш снимката трябва да е намалена мноооооооого- не повече от 150 пиксела на височина

аз забравих да се оплача- моята бебка от 2  дни не е акала- и сега само се напъва безпомощно и плаче- май ще прибегнем към помощните средства- няма какво сда се мъчи горкото

МЕРЕЛИН- НЯМА НИЩО ЛОШО В КЪРМЕНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО- ТОВА НЕ Е НИЩО СРАМНО- АЗ ГО ПРАВЯ ПОСТОЯННО-  за срещата- ами май няма как, че и събота е точно преди бъдни вечер- но следващия път да я направите през уикенда, че да можем да се включим

и на Неда очите доста изсветляха- сини са, но бият към сиво, аз се надявам на зелени като на баща й, но според моя баща ще станат сини като на майка ми- не ми се вярва, но ще видим

# 261
  • София
Е вчера да не влезна и да не разбера за ТВ изявата на Мерелин и потенциалната снаха Ния. Каква свекърва ще съм аз? Laughing

[color=magenta]ЧЕСТИТО НА ШЕХЕРЕЗАДА и НА БЕБЧЕТАТА И ТЕХНИТЕ МАЙКИ КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!!! [/color]

Иначе аз няма да мога за среща - нито обща, нито Дианабадска. Имаме конюктивит и все още не смея да извеждат мишката навън. Да ви кажа с право баща му му вика Митко-бандитко. След хранене бодърстваме по 1 час и иска внимание, после спи 1 час и пак започва.

Спирам и пожелавам лека и безколикова на всички малки мушмороци  bouquet

П.С. Момичета как давате Еспумизана?

# 262
Кога можем да правим извод за цвета на очите?
Не е ли рано още?

# 263
  Според мен още е рано за очичките! На Вили чак на 3 месеца му станаха ясно сини!
  Тали, ние утре рано, рано тръгваме!
  Ето малко снимки от снощи  Mr. Greenhttp://snimka.bg/album.php?album_id=81148&photo=56
  Лека и безколикова   bouquet!

# 264
и аз още мисля, че е рано за очичките- само гадаем

аз невключвала се няколко дни не мога да се наприказвам- да кажа на мамите, които ползват памперс, че пак раздават играчки на фишер прайз- ние доста ще намажем, защото нали купуваме и за двамата- този път системата е по- сложна- събираш мечетата, които са 2 на плика- за 6 получаваш една прозрачна топка с плуващо пате вътре- много е хубава- за  12- пееща играчка- а за 18 един много готин жирав с кубчета, които пускаш в него и като падат на дъното-жирафа пее- при нас се оказа, че пазим няколко стари плика- много ми е удобно да събирам прането вътре- и имаме 8 мечета- събираме за жирафа първо- но понеже промоцията ще трае 1 година ще си вземем и от трите играчки

# 265
Здравейте мами! Моля ви за бърз съвет отнносно шезлонгите или столчетата?
Искам да напиша много неща, но ще е по-късно че ев момента е часът на ревът у нас, но се притеснявам за столчето!
Та въпроса мие следния - аз имам столче за кола за новородени, което не може да става в легнало положение ами е в полуседнало!От два дена моята беба се чувства много добре в него - и не повръща и не я болят толкова коликите и си спинка сладко и през нощта там!Но се притеснявам дали не й вреди позата в която е???
Моля ви кажете вредно ли е или мога да си я държа повечко време в него докато отминат силните колики!

# 266
  • sofia
но понеже промоцията ще трае 1 година ще си вземем и от трите играчки
Цвети, а само от дадени магазини ли могат да се получат играчките? Сайт за инфо?

Иначе и аз давам Вигантола директно от шишето по 1 капка. На баткото му давах зимафлоур, но на Теди няма да му давам (въпреки, че докторката му предписа).

Качка, незнам за цяла нощ дали е добре. Иначе и ние колкото е гърчава позата (гушнат) спи повече. Даже вече няколко пъти ми заспива на рамото и аз го слагам в леглото по корем, защото иначе се събужда. Но това само през деня.

# 267
Здравейте,мили мамчета! Simple Smile
Най-после и ние да се включим с писане,по-лесно ми е да прочета какво сте написали,а като реша да пиша все нещо излиза и не успявам.
Ние сме вече попораснали,след 1 седмица ставаме на 2 месеца.Имам чувството,че вчера съм родила малкото слънчице.Още се кърмим,но кърмата взе да ми намалява и започнах да пия чая на Хип.Незнам дали е нормално,но Митко през деня спи и е спокоен,но нощно време реве та се къса и незнам понякога какво да правя и започвам и аз с него. CryЕдинственото нещо,което го успокоява е сешоара.Да е жива и здрава beniqhted за това,че ни каза за този единствен и най-ефикасен метод! Peace
За Вигантола досега му давах по 2 капки,но преди два дена бяхме на пробно кърмене заради нощните одисеи и педито каза да давам по 3,дали не са много? Защото в листовката пише доста страшни неща при предозиране Sad ooooh!
За флуора чувам за пръв път! newsm78
Искам да напиша много неща и да споделя с вас,но в мометнта все едно имам бяло петно и нищо друго не се сещам от това недоспиване.
И аз много се радвам,че ви има и ви благодаря!
Да са живи и здрави малките ви слънчица!
Лека и спокойна вечер! baby_neutral

# 268
evita-3 капки са си много според мен ooooh!-много внимавай с предозирането-поради какво основание ти казаха толкова много???има ли някакви симптоми newsm78
цвети,къде са тия мечета бе-одеве купих един голям пакет и няма никави мечета-да не би на тези джъмбо пак да няма такива newsm78

# 269
Здравейте пак мамчета ,
аз съм много навита за среща Simple Smile Стига да не карам майка ми на превръзка , бройте ме и мен Simple Smile
За хапчетата , мноооооооооооооооооого съм спокойна и малко истерична Simple Smile Хиля се като ряпа , май няма да ги вземам  newsm78. За кърменето ... Аз бях най - върлия противник , но кърмих 1 месец , докато имах кърма . Стори ми се тъпо да я хвърлям , вместо да я давам на бебо ... Тъкмо се развихрих , тя взе , че спря Sad
Абе я кажете с какво ги мажете тези пъпки , че Мишо се е озринал ужасно Sad Този крем си го мажа на мен , то детето п;овече се изрина след него  newsm78 Със сигурност не е от храна и не са стафилококи.
Карил изписаха ми Ривантрил , но чесно да ти кажа аз  съм като парцал  #Cussing out Така че няма смисъл ... Иначе можеш да си вземеш Деанксит ( ако не кърмиш ) , има ефект , ако не са те опънали прекомерно нервите като мен Sad Пак е антидепресант . Абе , ако ме питаш , хубав , здрав съм и разходка в Париж , Виена и Рим за десерт са лечението  Joy Joy Joy
Лека и безколикова Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт