Мека мебел - тема 9

 • 30 022
 • 274
 •   1
Отговори
# 15
 • оттам, откъдето започва България
 • Мнения: 10 785
А как е като мекота седящата част на диваните на Янев и конкретно на диван Вирджиния?
Пише, че седалките са произведени от пенополиуретанова пяна КОVАFОАМ c виcoĸa плътност, която не променя формата си при продължителна интензивна многогодишна експлоатация.

# 16
 • Мнения: 10 566
Не е мека, по-скоро средно твърда. И е вярно, че не променя формата си, поне у нас след пет години ползване, включително за спане от тежък човек, си е добре.
Моля, яко някой ходи на място, да провери имат ли дамаски, различни от тези на сайта - с по-плътна плетка и високо качество.Hug

# 17
 • Под Сините камъни
 • Мнения: 4 382
Да попитам и аз Smiley
Харесали сме си тая холна гарнитура от Айко
Събирам мнения
https://aiko-bg.com/product-81853010001

# 18
 • Мнения: 10 566
Utro, понеже продължавам да ровя за дивани, попаднах на този със сваляща се дамаска.
https://www.evim.bg/nachalo/764-estate-kholov-gl.html

# 19
 • Мнения: 249
Мерси, изглежда интересен - ще разгледам и останалите. Аз пък попаднах на диваните на Станков, но модела, който харесах, се оказа че е с по-плитка седалищна част. Иначе са гъвкави - предлагат корекции в размера на повечето модели. Изложени могат да се видят в базата им в Божурище.

# 20
 • Мнения: 10 566
Докладвам за Янев - има три степени на мекота на диваните, по желание могат да добавят и няколко сантиметра мемори пяна.
Имат страшно много дамаски - като цветове и цена. Срок за изработка - около 30 дни.
Ние се оказахме неподготвени с точни размери на дивана спрямо височината на прозорците и ще ходим пак друга седмица, за да поръчаме.

# 21
 • Мнения: 12 097
Много са ми далеч Янев. Но тъй като в Пловдив нищо не мога да харесам в момента, като краен вариант ще се метнем до София.

# 22
 • Мнения: 10 566
Clo, ние попаднахме на същата консултантка като преди години при първата поръчка. Тогава искахме бюджетен вариант и към днешна дата мога да кажа, че сме направили най-добрият избор като съотношение цена-качество.
Сега й казахме, че искаме по-висок клас - веднага извади скъпите дамаски и пълнежи. Но когато харесвах нещо и то не ставаше за голям диван, тъй като ширината на плата няма да е достатъчна и ще трябва да се снажда, което променяло посоката на нишката и съответно цвета на светлината, директно ни казваше. Много се впечатлих, че е честна и дава наистина добри съвети. Изрично я питах кога е на работа, за да се върнем за окончателна поръчка при нея Simple Smile. Даде ни идея как може лежанката да се разширява със 70 см, така че като идват гости да има още място.
Според мен са семейна фирма, защото т.нар. шоурум е в къща на три етажа. Никак не е луксозно и лъскаво. Ако търсите красив дизайн, вероятно няма да ти допадне. Аз се отчаях от красиви, но с лошо качество мебели, а мъжът ми им намира още повече кусури, че не са здрави (той е тежичък, а един и същ диван се усеща по един начин с 50 кг и при друг със сто...).
Ходих в Люлебургаз - нали сега е много популярно пазаруване от Турция. Много дивани харесах, но нито един не става на пълноценно легло за ежедневно ползване и няма толкова място за съхранение на завивки и тн. Затова реших, че ще се 'жертвам' с красота и дизайн за сметка на удобство и функции. Ще компенсирам с декоративни възглавници с цвета на пердетата, които купих от Турция на смешна цена.
Другата събота ще ходим и ще пиша какво сме избрали и съответно каква е цената за диван 280 на 280 см. с най-високият им клас дамаска и пълнеж.

# 23
 • Мнения: 16
Вчера поръчах диван Холивуд на Нани. Малко странна цветова комбинация избрах, но ще ми се върже с интериора. В дългосрочен план само не знам дали няма да се наложи да го претапицирам по някое време.
Купувам този диван за втори път - преди 12г го бях купила за друго жилище, още е здрав и перфектно удобен. Цената му беше 1600лв Simple Smile))
Сега цената е почти 3200лв и се надявам качеството да е същото.

# 24
 • Мнения: 12 097
Ние избрахме в крайна сметка ъглов диван от Напредък. Производството е изместено от новия собственик в Огняново, а в Пловдив, където дълги години беше фабриката, сега е огромен шоурум. Направиха ни много добра отстъпка, избрахме цвят горчица, а двата фотьойла, които харесахме са с поръчка, към ноември някъде ще бъдат готови. В контрастен цвят са, маслено зелено, от дамаската им поръчах и две малки възглавници, идентични на тези от дивана. След малко ще кача линк.

https://imsnapredak.com/13-meka-mebel?p=3

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 11:56 от 🧡 Clo 🧡

# 25
 • София
 • Мнения: 30 107
И аз да покажа къде гледахме и се спряхме на модели. Не са стандартните магазини, но на някой може да му харесат. Доста време търсихме и умувахме.
https://www.kalatzerka.com/
https://www.facebook.com/mebeli.sirakov

# 26
 • Мнения: 85
Здравейте! Търся диван с дизайн, подобен на този: https://mebelilazur.bg/bg/aglov-divan-barbara/p2983.html

Попадали ли са ви подобни? Държим да можем да видим дивана на живо (в София или Благоевград), както и изработката да е качествена. Имаме негативен опит с АИКО, така че този магазин не е вариант. Бюджетът ни е до 2800 лв.

Благодаря и хубав ден Simple Smile

# 27
 • Мнения: 10 566
На мен този не ми изглежда много удобен, особено за полягване върху него, защото седалките са индивидуални.

# 28
 • В най - голямото село
 • Мнения: 1 806
Здравейте! Търся диван с дизайн, подобен на този: https://mebelilazur.bg/bg/aglov-divan-barbara/p2983.html

Попадали ли са ви подобни? Държим да можем да видим дивана на живо (в София или Благоевград), както и изработката да е качествена. Имаме негативен опит с АИКО, така че този магазин не е вариант. Бюджетът ни е до 2800 лв.

Благодаря и хубав ден Simple Smile

Идете в Коритаров (примерно ) покажете го и ще ви калкулират цена.

# 29
 • Мнения: 280
Знаете ли дали дивани Нани пускат намаления покрай Черен петък?

Общи условия

Активация на акаунт