Мека мебел - тема 9

• 44 129
  • 368
  •   1
Отговори
# 345
И аз в момента търся наистина удобен, макар и за ваканционен апартамент. Освен тези с истински матрак, който излиза отвътре, попаднах на диван/падащо легло. Истински диван и истинско легло. Макар че не съм точно сигурна дали диванът е удобен. Предстои да отида на място да ги видя.
Например тази фирма предлага, има и още няколко, на които попадам в нета. Имат и с ъглови дивани.
https://www.multimebeli.com/product-page/nova-bed-with-sofa

Дали някой е виждал наживо такова нещо, да каже дали е удобно? Simple Smile

Точно такова падащо легло с диван си направихме с моя мъж преди 20години, като се взехме. Само че отдолу под дивана направихме чекмеджета за завивките, а не както е показано в линка с ракла. Не знам това как ще е, но нашето беше супер удобно така като става на диван. Още си го ползваме де, с нов матрак и вече не го вдигаме, защото не се налага, но в началото го вдигахме всеки ден, за да се използва като диван и мястото в стаята да е свободно

# 346
За постоянно спане. Препоръчва с две ръце диван Холивуд на Севлиево. Даже сега през зимата си стои разпънат постоянно.

# 347
Здравейте! Търся разтегателен ъглов диван със свалящ се калъф. Освен Икеа къде мога да разгледам такива във Варна?

# 348
Някой поръчвал ли е този диван? Може ли мнение?
https://mebelilenistyle.com/%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B … D0%BE%D1%83%D0%B4

# 349
Здравейте! Можете ли да препоръчате производител, на който диваните са със сваляеми калъфи с цип. Изключвам ИКЕА.
Feydom - предлагат със и без сваляеми калъфи. Сваляемите са с цип / велкро или и двете в зависимост от елемента. Качество - перфектно, богат избор на дамаски. Периодично правят намаления до -10%.

# 350
Да попитам за Фейдом- ако отзад облегалката няма стена, като се облегнете тази част не пада ли? Гледам клипчета, ограничено ми е пространството и изглеждат много удобни и лесни за местене, но ме притеснява, че ще се разместват модулите

# 351
Нищо не пада, нито се мести. Имат широки конектори/велкро ленти/, които при желание може да използвате, за да свържете отделните модули /например, ако са направени на спалня/. Аз не ги ползвам - няма нужда.  Модулите се местят относително лесно, но не са леки. Най-добре да посетите на място някой от шоурумите им, за да се уверите в качеството. Консултантите са много отзивчиви.

# 352
Благодаря! Видях мнения, че качеството вече не е същото. Но всекидневната е дълга и тясна. По едната дължина са призорци, по другата кухнята. Телевизорът е в дъното и тези модули единствено ми изглеждат компактни да се местят там на ъгъл, за гости, за спане и както си искам. Друго подходящо не намирам. А и калъфите, които се сменят си е огромно предимство. На сегашния ми икейски диван ги пера на 2 месеца.

# 353
  • София

Изглежда така като да се усеща всяка неравност, ще да е нужен да се слага и топ матрак..
Това чудо е широко/дълбоко 145 см, три реда възглавници, за са седнеш?!

# 354
Благодаря! Видях мнения, че качеството вече не е същото. Но всекидневната е дълга и тясна. По едната дължина са призорци, по другата кухнята. Телевизорът е в дъното и тези модули единствено ми изглеждат компактни да се местят там на ъгъл, за гости, за спане и както си искам. Друго подходящо не намирам. А и калъфите, които се сменят си е огромно предимство. На сегашния ми икейски диван ги пера на 2 месеца.
Не знам къде сте ги видяли тези мнения. Ползвам BonBon L от няколко месеца, конструкцията е масивна и добре конструирана, дамаската е качествена и червено вино например се почиства само с мокра кърпа. Моята е Mollia White- HC-04. Бяла, но не е снежно бяло.
Затова писах да отидете на място и да ги видите. Предлагат и парченца мостри от дамаската, които можете да си вземете и тествате за петна или цветово. В шоурума ще ви покажат и разрез на самия диван и ще видите и прецените изпълнението им. Техните дивани нямат нищо общо с боклуците с които е залят пазара. Аз съм направила своя информиран избор години преди да го купя, а преди покупката обиколих доста магазини и шоуруми и само потвърдих избора си.
Успех ви желая и да намерите това, което търсите.

# 355
Да попитам все пак, никой ли не купува диван и 2 фотьойла/кресла/?
Все пак темата е мека мебел, а тук само ъглови, разтегателни дивани.
Да се отписвам ли?

# 356
Диван с фотьойли/по ново и модерно му наричани кресла/ се наричат гарнитура /по старо му/. Пък той дивана си е диван без значение дали ще се разтяга или не. Моя "ъглов" съм си го конфигурирала на две двойки и съм си взела две табуретки към него. Не се разтяга, но има няколко опции за сън.
Коментираме това, което купуваме.
Дали да се опишете от темата? Решението е изцяло Ваше 🙂

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 21:57 от •mimoza•

# 357
Благодаря, •mimoza•!
Във ф.б ми пратиха магазини, за диванче и кресла, ама и те не са "нашето".
Доста табуретки сме насъбрали.
Виж диванче до 2 м + 2-3 кресла еднакви не намираме.
Ще изчакам някой с моя проблем, таман ще можем да споделим виждания и мисли.
 Hug

# 358
  • Sofia
Горе-долу каква визия търсите? Доста фирми имат серии с дивани и кресла. Даже и коментирани горе на Икеа.

# 359
Горе-долу каква визия търсите? Доста фирми имат серии с дивани и кресла. Даже и коментирани горе на Икеа.

Търся дивани с кресла с ниски подлакътници.
Задължително на колела, даже и маса имам такава, купена от не знам си къде, преди 20 г от родителите ми, висока, не като сегашните, които и за кафе не стават. Wink
В Икеа са или с високи облегалки, или прекалено широки.
Пример:диван: дължина - около 190 см, височина -макс 90 см, ширина- 85 см макс.
За креслата- същото, без дължината, тя макс- 90 см.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт