Мека мебел - тема 9

• 57 804
  • 427
  •   1
Отговори
# 330
Надали се е променило нещо според мен Simple Smile А някой може ли да препоръча хубав холов ъгъл с дивани ,които имат опция за сън и са наистина удобни за спане ?

# 331
  • София
Надали се е променило нещо според мен Simple Smile А някой може ли да препоръча хубав холов ъгъл с дивани ,които имат опция за сън и са наистина удобни за спане ?
Малко по-горе препоръчах моя (за пореден път) цента предполагам е поне двойна на Виденов скрия.
Когато избирахме в Тедива ми препоръчаха търд диван, ако е за спане. Механизмът е "пантера" отварянето/затварянето е с 2 пръста.
Удобен е за спане, но го ползваме рядко за това.

# 332
  • Sofia

Според мен ключовият въпрос е колко често ще ви се налага да го ползвате за спане. Механизмите за сън, в повечето случаи, нарушават комфорта за сядане. Както се посочи по-горе - или са твърди, за да е удобно спането, или вътрешността им е заета от механизъм, вместо с материали, осигуряващи комфорт (колани и т.н), често е и за сметка на възглавниците за сядане.

Ако ще го ползвате рядко за спане, вижте да ви е удобен на сядане. Ето този тип ми се струват удачни:
https://www.ikea.bg/products/vimle-3-mesten-razt-divan-s-lezhanka/59477359/

При този тип отвътре излиза матрак, но и възглавниците, на които седите, са удобни. Доста фирми правят такива модели.
Другият вариант е дивани с пружинни механизми. Може да видите това полезно видео:

Доста фирми имат и такива модели.

Ако ще се ползва често - за мен само варианта с излизащ матрак е ОК. Сигурно има и ъглови, но по-горе показах типа:
https://www.rudi-an.com/bg/kanape_CEZAR_divan/p95.html

# 333
Нашия на визия не е нищо особено откъм модел,класически,дамската е висок клас и в моите очи красиви цветове, разтегателен,на който се спи ежедневно. Търсихме диван с матраци,направиха ни ги по наши изисквания. Много сме доволни,ползваме го от миналия май,не е мръднал.
Писала съм и тук в темата, благодаря на zigi-zagi,че сподели нейното впечатление и ние се насочихме към производителите,мебели Янев, София.  Мога да пиша още много и само хубави неща за тези производители,да са живи и здрави!
П.С. Нашият не е ъглов,сега видях това изискване,но има и ъглови с такива характеристики.

# 334
  • Sofia
С какви матраци, дето излизат отвътре ли? Или някак по друг начин са добавили матраци на част от площта за спане?

# 335
Седалката е от матрак,тапициран. Също и облегалката,която пада и става второто място за спане.
Матракът е еднолицев,дунапрен,избрахме твърдост и дебелина. Важно ни беше основата да е стабилна и да не хлътва,че аман от поправки,стягане на увиснали колани и изкривени метални основи на предишните дивани.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 21:54 от Трапезица

# 336

Според мен ключовият въпрос е колко често ще ви се налага да го ползвате за спане. Механизмите за сън, в повечето случаи, нарушават комфорта за сядане. Както се посочи по-горе - или са твърди, за да е удобно спането, или вътрешността им е заета от механизъм, вместо с материали, осигуряващи комфорт (колани и т.н), често е и за сметка на възглавниците за сядане.

Ако ще го ползвате рядко за спане, вижте да ви е удобен на сядане. Ето този тип ми се струват удачни:
https://www.ikea.bg/products/vimle-3-mesten-razt-divan-s-lezhanka/59477359/

При този тип отвътре излиза матрак, но и възглавниците, на които седите, са удобни. Доста фирми правят такива модели.
Другият вариант е дивани с пружинни механизми. Може да видите това полезно видео:

Доста фирми имат и такива модели.

Ако ще се ползва често - за мен само варианта с излизащ матрак е ОК. Сигурно има и ъглови, но по-горе показах типа:
https://www.rudi-an.com/bg/kanape_CEZAR_divan/p95.html

Да забравих да кажа, че ще се използва ежедневно за спане и трябва наистина да е удобен.

# 337
  • Sofia
И аз в момента търся наистина удобен, макар и за ваканционен апартамент. Освен тези с истински матрак, който излиза отвътре, попаднах на диван/падащо легло. Истински диван и истинско легло. Макар че не съм точно сигурна дали диванът е удобен. Предстои да отида на място да ги видя.
Например тази фирма предлага, има и още няколко, на които попадам в нета. Имат и с ъглови дивани.
https://www.multimebeli.com/product-page/nova-bed-with-sofa

Дали някой е виждал наживо такова нещо, да каже дали е удобно? Simple Smile

# 338
Ние сме с vimle-to, вече месец спим на него, докато оправим спалнята-много е удобен, матракът е хубав, а не най-обикновен дунапрен, какъвто слагат в повечето случаи на разтегаема част. За моя вкус диванът също е идеален-нито твърд, нито много потъващ.

# 339
  • Sofia
Vimle-то ми направи и на мен добро впечатление. Много удобен, особено за по-ниски хора, понеже възглавниците отзад подпират добре. Седалката е приятно мека. Леглото изглежда удобно, матракът колко см е? И лесно ли се отваря/затваря?

# 340
Търсим конкретно холов ъгъл с опция за сън и да бъде наистина удобно за ежедневно спане.

# 341
  • Sofia
Vimle си е точно по въпроса, имат вариант за ъглов диван с опция спане.

Иначе вижте и модел Сена на Нани. Също удобен за спане.

# 342
  • София
Здравейте! Можете ли да препоръчате производител, на който диваните са със сваляеми калъфи с цип. Изключвам ИКЕА.

# 343
Здравейте! Можете ли да препоръчате производител, на който диваните са със сваляеми калъфи с цип. Изключвам ИКЕА.

Валинор предлагат на някои от моделите сваляем калъф. Още не съм сваляла и прала нашия и не мога да дам отзиви. Иначе дивана е удобен за разгъване и спане. И дори в неразгънато състояние става за 1 човек. Купила съм топ матрак за тези случаи и е много удобно. Поръчахме Авеню, но разгъването е като на Б12

# 344
Сенатор на Камбо

Общи условия

Активация на акаунт