Мека мебел - тема 9

• 63 068
  • 482
  •   1
Отговори
# 465
Нашите са с пружини, вата и най-отгоре дунапрен/пяна, но не спим на тях. Иначе отварянето е като се издърпа седящата част напред и облегалката пада. Лесно.

# 466
  • Бургас
На единия диван има нещо като изскочила пружина или подобен дефект. Усеща се при сядане.
Подлежи ли на ремонт и към кого е най-добре да се обърна за такава поправка?

# 467
И аз преди питах тук за диван със перяща се тапицерия. После ми излезе някаква реклама на магазин в нашия град Modo mebel, който изобщо не знаех, че го има. Отидох, седнах, разгледах. Избрах си и купихме. Останах много доволна, защото диванът е огромен, а цената добра

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 13:14 от Avs0

# 468
Много и подробно съм писала за диваните на Feydom и съм оставила ревю в Гугъл -  аз съм от доволните.
Преди малко повече от 1г купихме BonBon L. Ползва се ежедневно вкл. и  за сън /единия/.  Удобен ни е, няма деформации и от време на време сменяме конфигурацията според желанието и нуждите. Дамаската е Mollia, а цвета White HC-04. Поддържа се изключително лесно въпреки, че е толкова светла.
Здрав и добре конструиран диван със здрава дамаска. 2 ракли Х 150 литра побират наистина много. Диваните са дълбоки, а възглавниците достатъчно високи /на този модел/. От пяна е, но ако предпочитате по- мек модел има и такива.
За хора с ръст 165-180см височината е нормална без краката да висят или да сте сгънати в седнало положение.  Взела съм си и 2 табуретки със сваляеми калъфи  TA-3 Ottoman допълнително,  въпреки, че два от модулите стават на табуретки. С една дума - идеален.
Съжалявам, че изгубих толкова време да обикалям различни шоуруми само за да затвърдя избора си. Нагледах се на кич, нефункционални из*ъзици, както и на скъпо струващи евтини материали с ниско качество на изработка.
Ако сега трябва да избирам диван пак бих купила същия или друг техен и за мен напълно оправдават цената си.

# 469
  • София
Здравейте, присъединявам се към вас в търсене на диван. Вероятно ще бъдат два, тройка + двойка, като тройката е задължително да е разтегателна.След ползване на ъглов диван доста години смятаме, че е неудобен и нефункционален. Любимата Икеа я изключвам, новите серии и дамаски изобщо не ми харесват.
Исам нещо класическо, функционално, със скандинавски дизайн.
Някой има ли диван от Мебели Станков? Има доста възможности за комбинации.

# 470
Здравейте, присъединявам се към вас в търсене на диван. Вероятно ще бъдат два, тройка + двойка, като тройката е задължително да е разтегателна.След ползване на ъглов диван доста години смятаме, че е неудобен и нефункционален. Любимата Икеа я изключвам, новите серии и дамаски изобщо не ми харесват.
Исам нещо класическо, функционално, със скандинавски дизайн.
Някой има ли диван от Мебели Станков? Има доста възможности за комбинации.
Тази фирма май нищо не произвежда. Явно трябва да се проверява всеки модел.
Загледах този диван:
https://stankov.bg/bg-product-details-13645.html

Ето го и тук:
https://besimo.eu/products/naroznik-mojave-ii-prawostronny-z-fun … a-spania-tilia-01

# 471
Feydom ги харесвах много и ги бях набелязала за новия апартамент отдавна, до момента, в който не отидохме в шоурума им на Околовръстния път. На мен лично не ми харесаха: абсолютно всички са с много ниска облегалка, а за мен това е задължително да е висока и удобна при стоене, за да не се приплъзвам и да заемам някакви изчанчени пози. Освен това ми се видяха твърди.

# 472
  • София
petiaivanov, те са едни от първите производители на дивани в Бг, стартираха преди повече от 20-25 г. Но е напълно възможно да имат и допълнителен внос. За останалите мебели да, виждам, че са просто дистрибутори.

# 473
petiaivanov, те са едни от първите производители на дивани в Бг, стартираха преди повече от 20-25 г. Но е напълно възможно да имат и допълнителен внос. За останалите мебели да, виждам, че са просто дистрибутори.
Да, но как да разгранича?! Още три модела погледнах и не са техни. Знаете ли къде е фабриката?

# 474
  • София
Да, но как да разгранича?! Още три модела погледнах и не са техни. Знаете ли къде е фабриката?
Беше в Божурище. Не знам дали още е там. Нашите дивани са на около 20 години, като до 15-тата бяха безупречни. След това дунапренът остаря и се смачка (при сядане се чувства дървената конструкция) и кожата се скъса на места. Вече 5 години се каним да купим нови и заради котките-разрушители, които имаме, не смеем да им предоставим ново поле за действие. Joy  Но е крайно време да се прежалим. 😃

# 475
  • София
Проведох един дълъг чат с консултант. Написа ми, че всички дивани са с избор на тапицерия, но не всички се произвеждат от тях. За срок на доставка - до два месеца. За конкретният модел, за който разпитвах ми отговориха, че при официална поръчка, със сигурност ще бъде готов за 1.5 месеца. Този модел го нямало в шоурума, но ще ми покажат конструкцията и ще придобия представа. Според мен може и тук да се прави. Този сме харесали по картинка с ММ. https://stankov.bg/bg-product-details-621.html
Заслужава си да се отиде на място. Като гледам, мебелите са турски и полски.
Много близка моя приятелка има два техни дивана, купувани преди 6-7 години, доволна е. Мисля бяха този модел. https://stankov.bg/bg-product-details-21.html#variant=54

Имам впечатление и от една пловдивска фабрика - Valinor. Правят ги и със свалящи се калъфи, с избор с или без функция сън. Ще ги поразпитам, за да добия представа за цените и дали има смисъл да ходим до там. Иначе като визия и функционалност даже повече ми харесват. https://www.valinordesign.com/bg/singlesofas

Ще отида да видя пак наживо и Фейдом. Моя колежка има от 2 г, доволна е, а на мен не ми се е сторил твърд.

# 476
То това от втория линк диван ли е?!
Половината лежанка  е "изядена" от облегалката.

# 477
  • София
mimoza, давам отзиви на ползвател. Не съм споменавала, че го харесвам и т.н. За седем години всекидневно ползване, за седяне, и от време на време спане на гости, дамаска и състояние на частта за сядане са в добро състояние. На никой не правя реклама, и аз се чудя и проучвам. Искам нещо качествено и на добра цена, според нашите възможности. Дивани от 5-10 хил. евро не гледам.

# 478
Да, разбрах,  обръщам внимание на модела.

# 479
Благодаря, дами!
Аз винаги оставям на дамаска. Инапе защи да я избирам. Сега съм с диван на Икеа , снежно бял и много удобен. И с котки. И дамаската се пере и си е снежно бяла 😊Но не се разтяга, а ми е е важно това.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 19:24 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт