Мека мебел - тема 9

• 55 379
  • 422
  •   1
Отговори
# 390
Ние сме с Бон Бон L
Ако не ви идва скъпо за гръб може да сложите модул ракла. 150л е и побира много неща. Можете да държите завивките вътре или каквото прецените.
Друг вариант за гръб ви е табуретка, която може да използвате винаги, когато е необходимо. Тя по принцип също е част от дивана при по- големите конфигурации.

# 391
  • Sofia
Склонна съм да похарча повече пари, стига да изпълнява всички нужни функции. Модул ракла звучи много добре. Даже ми се струва, че може да я добавя като подлакътник.
Определено много ме заинтригувахте, ще отида да гледам на място Simple Smile

# 392
Аз съм слжила за подлакътник късия модул от леглото /раклата лежи на дългата страна/, защото по този начин с най- малко движения става на легло когато се наложи. Само повдигам и изтеглям дългата част, а късата пада.
В момента го държа в конфигурация две двойки, защото сме 5 човека и ако го сложа на ъгъл ще изгубя място за сядане. Взела съм и две табуретки допълнително, които са с височината на дивана. Възглавниците, които се предлагат играят ролята на гръб, но все пак трябва да има на какво да ги облегнете. Всичко си ползваме активно, а единия диван ежедневно за сън.
Точно този модел е от по- твърдите, защото е само с пяна, но ние я предпочитаме. Също възможните конфигурации при него са най- много.
Варианти много, най- добре вижте на място и преценете според вашите предпочитания и нужди. Посещавала съм техни шоуруми и в София и в Пловдив и персонала е много любезен и отзивчив. Капарото е 20%, доставката с техен транспорт излезе 55лв /по памет за около 20-30км - смятат я на място/, но може и със собствен транспорт. Срока за изработка и доставка е точен, Фабриката е в Македония.
Нашия диван е със сваляеми калъфи и имаше малка дупчица в основата при едната капса - изпратиха нов калъф за целия модул без връщане на дефектния и без никакъв проблем, което говори за склонноста им да разрешават бързо и адекватно възникнали ситуации.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 09:05 от •mimoza•

# 393
  • София
Пробвали сме различни дивани за легна. Не се спи нормално ,  ако няма матрак , и това е. Трудно се разпъват. Тежки. Едни дунапрени ужасни. Или се лежи на земята. Или след
1, 2 години механизма се разбива. Изобщо,  ако няма матрак, дори от по- тънките, нормалното спане е илюзия. Единствено този,  който сега имаме от Икеа става на легло и горе- долу е нормално за спане. Е , не сме по 90 кг де....по - тежък човек едва ли ще спи удобно,
 Не е супер , но бива... https://www.ikea.bg/products/lycksele-lovas-2-mesten-divan-leglo/59387132/

# 394
  • София
Диванът ни е с механизъм Пантера (Тедива Гауди). Отваря се буквално с два пръста, децата в началото (тогава 6-, 8-годишни) забавляваха да го отварят.
Твърд диван, никакъв проблем за спане. Принципно инцидентно се ползва за спане разгънат, но често лежанката (дълга е и е комфортна за един човек), когато някой е болен или просто не може да спи и се изнася в хола.

Разтегателен диван UDBJERG на jusk (явно е стар модел, щом го нямат вече, хванали сме последен влак) също е твърд и удобен за лежане (дори и сгънат), но признавам си не сме го ползвали никога за спане (при порасналото дете е).
Отваря се лесно - издърпва се предната част като чекмедже (много леко вървят водачите), а гърбът е като сгъната книга, която се отваря на освободеното място.
Ако са сложени декоративните възглавници и е празна раклата, при издърпване на частта за сядане, те падат "автоматично" вътре.

Преди много години, когато избирахме диван, от Тедива ни посъветваха да е твърд, ако искаме да се ползва и за спане. Някои хора ги намират за неудобни, но за нас този тип и за сядане са супер.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 20:03 от Desem

# 395
  • Sofia
Диванът ми трябва за ваканционен апартамент, ще се ходи рядко там и още по-рядко ще се налага някое дете да спи там, та по-скоро ми е критично да е точен като размер и в коя посока се разтяга.
Иначе в другия ваканционен сме с Тедива Малта и поне за първата година съм доволна, широка площ за спане, удобен за сядане. Да спомена все пак, че за всякакви дивани взимам топ-матрак, дори и тъничък.

# 396
Здравейте,можете ли да препоръчате двуместен диван, който се разпъва и става на легло?

# 397
  • Sofia
Единично или двойно легло? До колко см да е диванът и в коя посока имате място за разпъване?

# 398
За модел Vimle на Икеа се интересувах и има предимно хубави отзиви https://www.ikea.bg/products/vimle-2-mesten-divan-leglo/09477333/. Има го и в дамаските от плат. За мен минус е само че отдолу не може да влиза прахосмукачка робот.

# 399
Единично или двойно легло? До колко см да е диванът и в коя посока имате място за разпъване?

Двойно легло, да кажем 140 или 160 макс като широчина. Дължина 2м. Няма значение посоката на разпъване за момента.

FreshBreeze, благодаря за препоръката, но в момента имаме диван с подобен механизъм и изобщо не ни харесва, не е стабилен в разпънато положение и много се мърда(а е скъп и уж качествен диван).

# 400
  • Пловдив
Здравейте,можете ли да препоръчате двуместен диван, който се разпъва и става на легло?

https://nanihome.bg/divani-classic/mp-04#/132-избери-диван_мп_04_110_см

Имаме го от  4 години ,отваря се лесно,ползва се всекидневно,стабилен.

# 401
Пробвали сме различни дивани за легна. Не се спи нормално ,  ако няма матрак , и това е. Трудно се разпъват. Тежки. Едни дунапрени ужасни. Или се лежи на земята. Или след
1, 2 години механизма се разбива. Изобщо,  ако няма матрак, дори от по- тънките, нормалното спане е илюзия. Единствено този,  който сега имаме от Икеа става на легло и горе- долу е нормално за спане. Е , не сме по 90 кг де....по - тежък човек едва ли ще спи удобно,
 Не е супер , но бива... https://www.ikea.bg/products/lycksele-lovas-2-mesten-divan-leglo/59387132/
Здравейте Simple Smile Виждам, че споменавате диван, към който и аз съм се насочила, но малко по-различен вариант - май се води с по-високия клас матрак
https://www.ikea.bg/products/lycksele-havet-2-mesten-raztegatelen-divan/49387024/
Ще се ползва инцидентно за по 2-3 дни от голям човек в малка стая за гости, където не искам да има постоянно легло, защото е неудобно.

Дали може да споделите лични впечатления от ползването - стабилно ли е в разгънато положение, матракът фиксиран ли е добре или се мести, ако човек се завърти, лесно ли се сгъва и разгъва и т.н.
Благодаря ви предварително!

# 402
  • София
Добър е този. С матрак.

# 403
  • София
Не иде ли малко късичка тази дължина от 188 см?

# 404
  • София
Говорим за разтегателен диван на който не се спи всеки ден ...като опция да е ..Не е тежък самия диван,  много лесно се събира , разпъва. Калъфа се пере и сменя . Сега , не съм сигурна само , ако се търси легло за човек 100кг колко ще е удобно...инак за нормален човек не е зле, и аз съм спала хем не съм лека , цели 65 кила , 173 см висока

Общи условия

Активация на акаунт