Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 780
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • В заешката дупка
Палми ако става дума има и в Исландия. Simple Smile Аз преди много години живеех на място с много красива градина, в която имаше и палма. Но като знам Исландия каква сурова красива природа може да предлага като гледка, палмата е последното нещо, което бих искала да видя тук. Smile

У дома няма стени-прозорци. Прозорците обаче са във всички посоки, предлагащи рзлични гледки. Живея в мезонет на последния етаж. Повечето прозорци са скосени. Така че преобладаващата гледка е небето. Мога и да съзерцавам океана, който е на 50м от нас. От друго място пък се виждат градини и съседни сгради.

Най-много обаче ценя светлината, която влиза през всички тия прозорци от всички страни. И без това при нас има един период, който светлината ни е кът, така че вътрешостта на дома е източник номер 1, 2 и 3 на уют и красота. Това важи като цяло за Севера и има ясно и характерно отражение върху скандинавския дизайн. Simple Smile Аз обаче много обичам исландската сурова природа и за щастие мога лесно да се откъсна от градския живот и да прекарвам уикенди, забутана в пустошта, заобиколена от природа и тишина.

Модерна ваканционна къща в исландската пустош:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 23:18 от ЧеКа

# 181
То ако цъкнеш две-три палми, а на втори план са сливите.. язък ти за усилията ще ме извинявате 😎

# 182
То ако цъкнеш две-три палми, а на втори план са сливите.. язък ти за усилията ще ме извинявате 😎
Няма нужда от извинение. Хейт винаги има. Не може всички да харесват едно и също. Реално много рядко се намира комбинация между толкова красива зелена гледка, пълна липса на бетон, тишина, спокойствие и същевременно супер близост до ГТ и градските удобства.

# 183
Ох, Мъфин, разбрахме, че живееш в най-яката къща, с най-яката гледка, с най-огромните прозорци, с най-тихата тишина и най-спокойното спокойствие. 😆
Няма нужда да го натякваш на всеки пост в неподходяща тема. Дай по темата, ако може, че съм на зор с новото жилище и от много избиране сичко ми е бомбок.😂
Случайно да имаш мебели с антифингър покритие?

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 20:22 от Чи лу

# 184
Няма нужда от извинение. Хейт винаги има. Не може всички да харесват едно и също. Реално много рядко се намира комбинация между толкова красива зелена гледка, пълна липса на бетон, тишина, спокойствие и същевременно супер близост до ГТ и градските удобства.

Интересно ми е къде се намира това място - толкова пък нищо друго да няма наоколо? Бояна/Драгалевци/ Симеоново ? Или става въпрос за къща извън София?

# 185
Да върна разговора към интериора все пак, ако може Sweat Smile

Видях някои интериорни решения в Embassy Gardens и се запитах дали това не означава една тенденция към поне частично отделяне на кухненската част в по-обособено помещение?

Ако имах всички възможности, и ми предстоеше да обзавеждам дом, може би бих искала нещо такова за кухнята: Открита, но все пак с възможност да се затвори при нужда. В апартамента кухнята ми е в отделно помещение, и когато се приготвя нещо миризливо или пушещо (аз готвя много), затварям навсякъде. В къщата на село кухнята е част от дневната, и в съчетание на не особено успешната ни абсорбация, нещата стават много драматични понякога  Sweat Smile Та едно затваряне бих го приветствала много, ама не по онзи класически начин, а с портални или плъзщащи се врати. Не задължително стъклени, макар че доста ми харесва:

# 186
  • София
Аз пък да ви позабавлявам с тренда за следващата година Innocent
Май цветовете се завръщат, слава богу... (каза една от малкото нехаресващи нито винкел и бетон, нито т.нар. "изчистени" интериори с не повече от 2 цвята в тях Laughing)

https://trendesignbook.com/blog/decor-trends/2023-interior-design-trends/

# 187
Тези моди, нещо не ги разбирам аз. Те се менят на 3-4 г., а кухня се сменя на около 10-12-15г. Може и да има такива, които ремонтират според модата, но те са единици. В масовия случай, все ще има момент в който ще е демоде "модерната" кухня.
Преди 15г., когато не познавах мебелисти, поръчах модулна кухня - може би, най-незабележимата, семпла и скучна от целия каталог, особено на фона на модерните тогава червени, оранжеви и т.н. Приятелките ми ме гледаха учудено, как съм дала толкова пари за гладка, светла кухня, която даже няма дръжки😆 Тогава нито беше модерна, нито съм знаела, че след 5-10 г. ще станат хит, просто ми хареса... ми не ми омръзна 15г. за разлика от всичко останало "модерно" с което се набарбальоках тогава.
Когато наскоро излезнаха тези летви по стените, много ги харесах и реших да си слагам на новото жилище. Обаче, от толкова гледане на снимки, групи, ремонти, вече ми втръснаха, преди да стигна до тях😂

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 20:05 от Чи лу

# 188
  • В заешката дупка
Ааа, спокойните неутрални тонове и монохрома са си в тренд, има ги в линка. Simple Smile Иначе максимализмът в интерора набира скорост от известно време насам ми се струва. На мен всичко от показаното май ми харесва, ти да видиш. Кое повече, кое по-малко. На пръв поглед поне. (Онзи лавендър малко… хъм) Което не значи, че всеки интериор бих избрала за мой дом. (То не че някой ми предлага Joy) Аз може да си имам уклон към неутрални цветове и минимализъм, но нямам нищо против да прекарам дни и седмици в някое по-пищно място:
Скрит текст:

На мен са ми интересни трендовете доколкото преглеждат красиви интериори. И ако тепърва се прави нещо по дома може да са инспирейшън някакъв. Да седна да сменям нещо обаче, само защото нещо друго е станала модерно - абсурд.

# 189
  • Пловдив
Ами ,нека бъде цветно !Обичам цвят върху неутрална основа, т.е. с белите стени няма да се разделя  . Откакто видях синята версия на моите трапезни столове ,често ми се прокрадваха мисли из главата да ги боядисам ,защото са дървени и после пак мога да ги изшкуря  и да върна оригинала .Спирам се ,защото съм непостоянна - днес искам едно  утре друго ,затова основните ми мебели са неутрални ,независимо от модата .
 Когато проектиране къщата идеята ми бе точно като снимките на Лоис.Затова кухнята е в чупка ,със скрит килер към нея .Обаче  ,след като се разходих из помещението на тухла ,се оказа че 20 м2 кухня ,част от 60м2 хол са твърде малко .Така ,че инспирейшънът пропадна .Бих казала ,че за да е хубаво като на снимките ще трябва квадратурата да е  поне 100+  .
 Чека ,залепнах точно на същия интериор със златната гъбка .Напомни ми на някой
 Stuck Out Tongue Winking Eye .Ами много е хубаво на картинка ,но като си представя цяла стена с този тапет и леко ми се завива свят .
И щях да те питам за исландския интериорен вкус .Всички там ли го притежават  ,защото често ни показваш безупречни местни дизайнерски  творения .
Аз ,например , винаги съм била възхитена от преобладаващите английски интериори  и то без да използват хитови /модни , към момента , акценти .Много различни стилове ,но всички хармонични  ,обзаведени без чужда  дизайнерска помощ -от средностатистическия лондончанин  и то без много да му мисли .

# 190
  • Street of Dreams
Чудесно, явно новата мода е ориенталска.

Вярно модата се мени почти толкова бързо, колкото и тази с дрехите. Не съществува такова нещо като "класика", а дали ще ти харесва дълго време е индивидуално. Аз например имам близък приятел, който всяка година променя облика на едно помещение от апартамента си - дневната, спалнята, кухнята, коридора, балкона, аксесоарите и да, дори плочки/тапети в банята вече е сменял два пъти 😄. Сменят се нацяло цветове на стени, картините, осветлението, килими и пердета, декоративни възглавници и одеала, като се избират два основни цветни цвята и един неутрален. В момента е зелено, лавандулово и сиво. Мебели и ламинат доста по-рядко. Щом има желание, въображение, нерви и финанси - идеята е чудесна. Когато визията на едно помещение има давност 4-5 години, смелостта е много по-голяма. А апартаментът дори е квартира.

Познавам други хора да го правят с градините си.

# 191
  • Пловдив
Много е трудно да се сменя интериора при всяка смяна на модата. Аз за себе си разбрах за над 20 години ремонти в две жилища, че най- устойчивата комбинация, която не ми омръзва е светли стени и мебели от дърво и бяло (светло). Цветове само в текситила. Единствено в стаята на децата направихме едната стена тъмно синя и стана много добре.

Имала съм кухня бордо, сега се смея на тази си идея, ама тогава съм била на 25 год. При мен големия плюс е, че мъжа ми е мебелист. Сега ми направи нова кухня в цвят кашмир в комбинация с дървен плот. Общо взето в бежовата гама. Без дръжки, супер изчистена. Ще видим кога ще ми омръзне 😁

# 192
А какво ще кажете за банята? В какви цветове да се направи, за да не изглежда демоде след 3-4 години?

# 193
Моите бани всичките са шарени😎
Обожавам плочките на Mainzu ceramics, които дават много възможности за баня извън конвейра на плочко-продавачите.

# 194
Моите бани всичките са шарени😎
Обожавам плочките на Mainzu ceramics, които дават много възможности за баня извън конвейра на плочко-продавачите.
Можеле някоя и друга снимка( може й ня лични) искам да разчупя едната баня, че е вече 15 год и много ме дразни

Общи условия

Активация на акаунт