Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 835
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
За соца аз помня всякакви шарении в баните с безумни орнаменти.Дори в кухните.Мраморна баня не съм виждала по соца.
В моите бани също нямат сифони в сухата част( имат едни за всеки случай, сбутани да не се виждат).Смуча ги с прахосмукачка и ги мия както останалия под у дома.Стените с парочистачка.Душът няма как да стигне до всяка точка, така или иначе.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 10:47 от ДХ3

# 226
Успокоих се, че не съм сама в лудостта си:joy:
Мраморни бани не е имало по соца, но мрамор имаше на много места и го асоциирам с този строй.

# 227
Мисля, че много хора имат такава травма, но всеки асоциира различни неща. Фризовете и орнаментираните плочки мен повече ме връщат пост-соца. Не асоциирам дървото със соц. За разлика от мъжа ми - него секциите са го травмирали до степен да не иска да чуе за дърво или шарка на дърво никъде под никаква форма в никакво количество.
Моите задръжки с модерното дърво+мрамор комбо е, че е прекалено модерно и няма да остарее добре като възприятие, иначе най ме грабва на картинка. Освен ако мраморът не е на пода. Децата, който ще имат злощастието да ги наследят в този вид, ще ги мразят колкото моето поколение мрази соц дизайна.

Чак пък злощастие - мраморът за баня стои супер красиво и чисто естетически се съчетава много добре с гранитогрес с дървесен цвят. Не виждам какво "соц" има в този дизайн, той си е класика за модерния свят.

# 228
Ми просто е-различни сме✌🏼
На мен мрамора ми блъска само и единствено на болница.
И е чудесно че имаме ИЗБОР!

# 229
  • Street of Dreams
Аз си харесах къща - абсолютно прекрасни прозорци и явно е в стария град 😍

Та кога тръгваме за Исландия?

Тази баня също ми хареса, защото е различна и свежа.

По обсъжданата тема - много често се вижда тази комбинация и аз като избирах плочки, магазините бяха заляти. На мен ми омръзна още докато ги разглеждах. Отделно кафяво и бяло не мога да възприема като комби.

# 230
Чак пък злощастие - мраморът за баня стои супер красиво и чисто естетически се съчетава много добре с гранитогрес с дървесен цвят. Не виждам какво "соц" има в този дизайн, той си е класика за модерния свят.
Не ме разбра. Simple Smile Не казвам, че е соц, а че за наследниците на хора, които няма да имат възможност да реновират 20-30 години, ще бъде точно толкова демоде и емблематичен символ на периода, като малките правоъгълни плочки с градиент от светло към тъмно кафяво. Примерно.
И то не мраморът сам по себе си, а пинтерест баните в този стил като цяло.

# 231
То и Mid century modern си е отвсякъде "соц" (за порасналите с такива мебели)
Скрит текст:

И като се огледамe по снимките, колко от тези елементи, модули, мебели са актуални и направо "нови" сега Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 11:34 от peneva_a

# 232
Не ме разбра. Simple Smile Не казвам, че е соц, а че за наследниците на хора, които няма да имат възможност да реновират 20-30 години, ще бъде точно толкова демоде и емблематичен символ на периода, като малките правоъгълни плочки с градиент от светло към тъмно кафяво. Примерно.
И то не мраморът сам по себе си, а пинтерест баните в този стил като цяло.

Тук не съм съвсем на това мнение, но да започна с това , че и така да е , ми е все тая - който го наследи след 50 години дай боже, да не е по-рано, да си го мисли.
Иначе по темата - то може да е демоде по други причини - например след 40 години може модата да е всяка стена да е една огромна плочка примерно, или да има по 3 мивки в банята, или душовете да са някакви със светлинно шоу и музика. Но то това важи за всяка баня , която се прави днес. Чисто цветово, не вярвам мраморен цвят да се счита за отживелица, имало го е още в римските бани.
А малките правоългълни плочки не знам защо тогава са били толкова модерни, но е напълно възможно днешните 60х60 да са морално остарели като размери след 40 години.

# 233
ей това е квинтесенцията на соц банята за мен Stuck Out Tongue

А мидсенчърито и модернизмът бяха доста добре разработени в соц времената, но естествено, пречупени през праведния и беден социалистически поглед

# 234
  • Street of Dreams
Душата ми изкрещя от тези плочки, макар май да сме нямали такива. Но хората са си ги харесвали, кой знае какво са имали преди това. Било им е новичко и модерно. Първите 20 години 😄

Щрак една мраморна баня в хотела, която ми хареса и считам за класическа. Но говорим за истински мрамор и доста пространство. Сори за неразборията 😄

# 235
Не са ги харесвали.
Моите баба и дядо като са строили къща в началото на 60-те са обикаляли от централна България до Ген.Тошево за железа, Ямбол за не знам какво беше.. просто НИЩО не е имало.

# 236
Абе хересали са си ги... Така издаваха апартаментите по БДС със сложени подови плочки в баните и в коридора...
Банята на блажна боя, спалните и хола на мокет. Hands V
Нашите някога бяха по-модерни, гледжосването на капчици Grinning

# 237
Баш тези плочки имахме у дома.В кухнята на гърба ѝ кафяви, подът май балатум, шкафовете по БДС, но оранжеви, със сиви линейни вградени дръжки, каквито от 20г са модерни пак, но от метал..В тоалетната сини плочки от същия вид, банята обикновени бели, долу мозайка.Целият апартамент застлан в червен мокет.Стените с тапети, различни във всяка стая Simple Smile)).В спалните вградени дървени гардероби.Но мебелите ни бяха правени по поръчка от модели в Некерман и бяха една идея по-модерни от масовката.Бяха супер здрави.
Да имаш мрамор тогава си беше много баровско и скъпо, затова всички обществени сгради и луксозни заведения бяха с камък.То и сега е така-скъп материал като инвестиция и поддръжка.Но обожавам камък аз.
Между другото у дома имам този полилей, който е класика:

Беше любов от пръв поглед и с радост се изръсих за него.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 13:03 от ДХ3

# 238
  • София
ей това е квинтесенцията на соц банята за мен Stuck Out Tongue

А мидсенчърито и модернизмът бяха доста добре разработени в соц времената, но естествено, пречупени през праведния и беден социалистически поглед

Хихихи, Lois, аз понеже съм дърта, си спомням, че специално за тия стенни плочки - в бежово - се чакаше ред. Обикновено по БДС банята се предаваше на мозаечен под, блажна боя и само на стената с мивката и душа - няколко реда плочки, пък вече настанените в жилището да си решават ще слагат ли нататък или не. И тръбите си стояха неприкрити. Скоро попаднах в някаква имотна обява на такава баня, ама пазена, ама джиджана, ама зелена, чак носталгия ме хвана... Laughing

А ето ви типичен български хол от 70-те години, включително с кавьорчетата Laughing

Но държа да отбележа, че за сметка на това, почти нямаше дом без много книги в него.

# 239
  • Пловдив
Лоис и бялата ламперия и кътчето ти е един път . Heart Ох , оранжевото дърво  е меко казано неприятно ,но го виждам в доста успешни мидсенчъри проекта .Е ,с разликата ,че не е чам с чворове Simple Smile

Ето тук един боядисан бюфет ,на който са запазили  цвета частта зад витринките .

Божеее ,ние такива "красиви "  плочки не сме имали .По-бюджетничко - на мозайка и бели квадратни плочки ,по целите стени , обаче .
Майбах, обожавам огромни библиотеки с книги.За съжаление ,не взех доста от английските  си книги ,ученическата  ми литература забегна по роднини  ,а децата си имат свои кътове за книги .С една дума ,ако можех да напълня цяла стена с писмени творби  ,с удоволствие бих и направила заслужена библиотека .
  Обичам бани с малко плочки ,но таз ,зелената ...брррр..
Иначе ,аз си харесвам супер неутралните бани ,които винаги могат да станат цветни .Даже усещам ,че голямата с ваната ,скоро ще я почерня Simple Smile Не на сърце ми единствено най-малката с имитация на мрамор и графит(още като кухявах плочките бях сигурна ,че това не е моето ) ,а гостите я харесват най-много ...та разни хора ...
 Снимах снощи в тъмното и си поиграх .

Нарочно пуснах само най-слабата лампа над огледалото ,за да видя колко тъмно ще е в най-лошия случай .

Недолюбваната ми мраморна ,също може да се промени с боя .

Бях забравила ,че още няма лампа над огледалото ,но нали единият  от нас иска красива ,а другият функционална за бръснене ...

Общи условия

Активация на акаунт