Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 799
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Видях някои интериорни решения в Embassy Gardens и се запитах дали това не означава една тенденция към поне частично отделяне на кухненската част в по-обособено помещение?
Скрит текст:
По-скоро авторите скоро са гледали някой стар американски филм и са се "вдъхновили" 😁
Май цветовете се завръщат, слава богу... (каза една от малкото нехаресващи нито винкел и бетон, нито т.нар. "изчистени" интериори с не повече от 2 цвята в тях Laughing)
Скрит текст:

Ми то цветовете никога не са си заминавали. Онези интериори в два тона се правят само когато се продава жилище и напоследък излезе тенденция продавачите да ги преправят в неутрални бяло-сиви цветове, но това не е тенденция в обзавеждането по принцип. Единственото "ново" в горното видео всъщност са пустинните тонове и египетските мотиви, останалото си е хит от десетилетка поне.
А какво ще кажете за банята? В какви цветове да се направи, за да не изглежда демоде след 3-4 години?
Eстествени цветове тип природа и дървото не се очертава да излязат от мода в близко бъдеще.

# 211
  • Пловдив
По отношение на класическо излъчване ,си  мисля  че баните с малко плочки и повече стени на боя ,  биха издържали най-дълго на всеки вкус ,променяйки се лесно с боядисване ,постелка ,текстил ,ново огледало и т.н.Също залагам на естествени цветове и дърво .

Чека ,определено ме изненада. Не съм и очаквала всички  жилища да са модерни ,но все пак нещо да ги обединява в графата  " скандинавие "
 Не съм се  сещала да преглеждам сайтовете с продажби .Хареса ми първото лондонско жилище  което отворих .Без претенции за Уау ,но с приятни класически цветове .

# 212
Аз нямам предвид да се
променя банята, изключая санитарията, защото е консуматив, а да издържи на времето да гледаш настилките.Камъните( добра имитация), са си класика.и трудно омръзват, ако са семпли цветовете.Мрамор се ползва от векове за настилкаи все си е красив.Поне за мен.

# 213
  • Пловдив
Напълно съм съгласна ,че камък и дърво са класика , особено за основа , но опцията да може да промениш визията само с боя ,шкаф и т.н. е много блазнеща .И нашите бани са с плочки имитации на камък, но и с по 2- 2,5  стени с боя  . Когато си поиграя с приложението на дулукс   за цветове се получава съвсем различна визия .

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 02:22 от nelina_london

# 214
Стига сега с тези маркучи! Yum Съвсем чистосърдечно си признавам, че не виждам нищо по-добро в една баня от това, да я измиеш с маркуча...така де, с душа. Какъв по-добър начин да достигнеш до всички кътчета и иначе недостъпни ъгълчета.
Впрочем, в Гренландия датчаните така миеха подовете на ресторантските кухни след приключване на вечерта.
Преди време тук при мен (Норвегия) допълнителни канали в помещения с вода, например в кухнята, се отразяваха в застрахователната сума - в правилна посока. Не знам дали това все още важи.

Ако някой се запъти за Исландия, да направи едно спиране и при мен за оглед. Stuck Out Tongue

Stuck Out Tongue Closed Eyes

Smirk Innocent

И в другия край на скАлата:

# 215
  • Пловдив
Разкош ! Никога няма да отмине любовта ми към столовете на Якобсен .
 А червено -белият красавец чие творение е ?

# 216
Напълно съгласна! Heartbeat
За раирания, за жалост, нямам представа. Голяма е закачка.

# 217
# 218
Аз стигам до извода, че имам някаква дълбока детска травма от времето на комунизма. Плочки с дървесен мотив в банята, особено в комбинация с мраморни по стените, ме кара да се чувствам като в мавзолея или в Младежкия дом.
Скрит текст:
Харесвам друг тип бани:
Скрит текст:

# 219
Мисля, че много хора имат такава травма, но всеки асоциира различни неща. Фризовете и орнаментираните плочки мен повече ме връщат пост-соца. Не асоциирам дървото със соц. За разлика от мъжа ми - него секциите са го травмирали до степен да не иска да чуе за дърво или шарка на дърво никъде под никаква форма в никакво количество.
Моите задръжки с модерното дърво+мрамор комбо е, че е прекалено модерно и няма да остарее добре като възприятие, иначе най ме грабва на картинка. Освен ако мраморът не е на пода. Децата, който ще имат злощастието да ги наследят в този вид, ще ги мразят колкото моето поколение мрази соц дизайна.

# 220
Аз стигам до извода, че имам някаква дълбока детска травма от времето на комунизма. Плочки с дървесен мотив в банята, особено в комбинация с мраморни по стените, ме кара да се чувствам като в мавзолея или в Младежкия дом.
Скрит текст:
Харесвам друг тип бани:
Скрит текст:

Различни хора, различни вкусове. От тези бани, единствено втората отгоре надолу ми харесва. Всякакви такива шарении като на останалите са ми много дразнещи.

# 221
  • София
Аз до края на живота си не искам да виждам мебели с дървесен цвят и баня в бежово. 50 години съм "живяла" с тези цветове, останалите ще ги живея с бели мебели.

# 222
Аз изобщо не харесвам тази мода с дървесен под и мрамор за баните. В комбинация с черни смесители. При обзавеждането на сегашното ни жилище (което е сууупер далеч от готово), съм доволна, че за основните неща не залитнах. Избрах си естествен пакет, бели стени и гранитогрес без шарки, които да ангажират. Еднакви настилки навсякъде, в баните мога лесно да сменя визията, без да се налага да къртя и да се съобразявам с фризове и т.н. Само с интериорните врати съм в някаква love-hate връзка, но пък те не са сложни за смяна, ако чак толкова ми писнат.

# 223
И аз мрамор + дърво не харесвам.
Моя ужас обаче са блудкавите бани стартиращи от пясък до кафявао. Като видя такава и ми става зле, голяма част от хотелите са в такива, голяма част от “дизайните” в магазините за плочки са такива..
Все едно в комунизма както имаше само един вид кухненски шкафове..

# 224
Ако някой се запъти за Исландия, да направи едно спиране и при мен за оглед. Stuck Out Tongue
ааааа, и от твоите си харесах няколко, даже много си харесах. Без това дето прилича на ловна хижа Stuck Out Tongue Closed Eyes
За ресторантските кухни миенето на пода с вода е задължително, ама в семейна баня се надявам, че няма все пак такива мръсотии? Аз на моите бани нямам сифони в сухата част.

Ох, няма да кажа каква асоциация направих с тоя стол Sweat SmileStuck Out Tongue Closed Eyes

За мен най-непоносимото нещо от соца са чамовите ламперии с безброй чворчета, обикновено лакирани така, че да станат оранжеви. Сега в къщата на село имаме една част от стените с дървесна обшивка, но е подредена в другата посока и е оцветена, и носи съвсем различно усещане.

Скрит текст:

Не харесвам мрамор в комбинация имитация на дърво. Изобщо не харесвам коя да е имитация, ама това е отделен казус. А секциите от соца са много далеч от мебели от благородна дървесина, ако можех да си позволя орехов бюфет, ще съм мега щастлива, ама къде ти Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт