Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 43 606
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Избрах цвят за диван:
Скрит текст:

Почва чудене за цвят на ламинат и стените. Искам нещо много светло сиво за боята, но да е някак по-топло като цвят...А ламината да е нещо топло кафяво. Но май ламината няма да се върже с дивана.
Аз съм с точно същият цвят диван, ламината ни е нещо подобно ( в шарката самата има леко сив оттенък )
https://www.bergbg.com/bg/item/5485/laminiran-parket-10-mm-octob … ture.htm#group1-1
На едната стена сме с тапет в мнооого светло топло сиво - почти към бяло.

При мен сега дилемата е за пердета и завеси какъв цвят да взема зад дивана. В едната стая мисля да сложа мокет изцяло. И там е решено във същите цветове, голямо колебание пада какъв да е.

Присъединявам се за мнението за тъмният цвят - в другата стая паркета е такъв - тори всеки поднал ми косъм си личи Simple Smile  Също и за черна мивка / смесители във Варна - променихме цялата концепция след съвет от вече потърпевши.

# 571
Като сте на тема подове, на такива стени, какви плочки? За баня е, ПВЦ ламперия е това.

# 572
Аз харесвам комбинацията с дърво като на втората снимка, но може и нещо такова:

И дори по-светъл нюанс. Но да няма допълнителни шарки.

# 573
И аз си мислех за сиво първоначално, но може би с някое по-тъмно дървесно ще е добре.

# 574
  • София
Тъмните подове се поддържат много по-трудно. Чистенето е ясно, но след 2 часа пак всичко е в прах, не можеш да стоиш с прахосмукачка в ръка на всеки 2 часа.
Светлите подове правят по-приветливи помещенията. Особено с тъмни мебели.

# 575
  • Велико Търново
На село нямаме прахоляк в такива количества, но пък има пръст от двора внесена по белия под на първия етаж... Няма угодия Simple Smile

# 576
Ходих да гледам ламинат и взехме боята. Този ми хареса:

Гледах още: Последният светлия го имам в спалнята. Няма драма с чустенето. Но аз го правя на два дни Simple Smile

# 577
Тъмните подове се поддържат много по-трудно. Чистенето е ясно, но след 2 часа пак всичко е в прах, не можеш да стоиш с прахосмукачка в ръка на всеки 2 часа.
Е ако имате толкова много прах значи трябва да си прахосмучеш меката мебел по-често и да переш повече пердета, може и да минаваш пода с антистатик. Като смениш цвета на пода прахът си е същия, обуваш едни бели чорапи и личи колко е чистено. Поддръжката на дома не е до цветове.

# 578
Добър вечер, дами!
Нахлувам в темата отново, но Ремонтът вече е в ход Simple Smile
Избрах цвят за диван:

Почва чудене за цвят на ламинат и стените. Искам нещо много светло сиво за боята, но да е някак по-топло като цвят...А ламината да е нещо топло кафяво. Но май ламината няма да се върже с дивана.
Та с две думи зациклих и търся странично мнене и идеи.
Има налично бюро светъл бетон+бяло.

, с такъв тип ламинат според мен ще се получи много добре.

# 579
Е ако имате толкова много прах значи трябва да си прахосмучеш меката мебел по-често и да переш повече пердета, може и да минаваш пода с антистатик. Като смениш цвета на пода прахът си е същия, обуваш едни бели чорапи и личи колко е чистено. Поддръжката на дома не е до цветове.
Но едно е, да си личи и да те дразни и да прави лошо впечатление, да изглежда на зле поддържан дом, защото от гостуващите не се отчита замърсяването, което се носи отвън, друго е, да имаш навици, да си почистваш и да можеш поне едно кафе да седнеш да изпиеш без да се хванеш за косите Wink Имах баня с черен под гранитогрес сатен, на който личеше всяка капка вода, това не е мръсотия, а недостатък на цвета и материала.

# 580
Аз например живея в къща около морето. В района Златни пясъци и там няма асфалтирани улици. Адски прашно е. Една кола да мине пред нас и дигне прахоляк и всичко е на прозорците ми, а от там и вътре. Чистя редовно, а и не сме много хора у дома. Къщата е нова и съм щастлива, че не са ми тъмни подовете. Simple Smile

# 581
  • София
Пердета и килими нямам. Диванът се чисти всеки ден, както и всичко останало, защото имам коте. Чорапите се чисти. И въпреки всичко има много прах.

# 582
  • Пловдив
Добре бе, хора! Как така чистите всеки ден? Как намирате време? Не работите ли? Не готвите ли след работа? Нямате ли други интереси извън дома?
...

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 14:00 от *Бенджи*

# 583
Бенджи, споко и аз не чистя 😁
Даже написах подобно мение преди малко, ама нещо ми блокира и не можа да се изпрати.
Вкъщи всичко ми е организирано така, че да обръщам минимално внимание на мебели и аранжименти по дома. В музей да живея не искам. Цял ден да чистя също нямам - нито желание. Веднъж в седмицата е достатъчно, освен ако щерката и тя не врътне по някое време прахосмук набързо.
Като чета как се чистят топчета по килимите и фуги, и не знам си кво... Айде няма нужда 😁 предпочитам да съм форумска мърла и да си разполагам с времето за по-приятни преживявания 😁

# 584
Добре бе, хора! Как така чистите всеки ден? Как намирате време? Не работите ли? Не готвите ли след работа? Нямате ли други интереси извън дома?
Скрит текст:
На мен, честно, не ми остава време. Работя на 8ч, като се прибера приготвям вечеря, хапваме и предпочитам да изляза навън - разходка, колело, спорт...Или с приятели да се видя на по бира, или концерт, театър, кино...Чистя веднъж седмично, имам и робот, но предпочитам да го пускам когато съм си вкъщи.
Сигурно аз съм много неорганизирана и не мога да свърша всичко, може би другите успяват...
Не си сама, спокойно. ММ е на смени и през седмица вечер с малката сме сами, а аз ходя на тренировки, тя на балет, прибираме се, готвя през ден през два, но да има и за другите дни. Въобще не си и помислям да чистя всеки ден, което за майка ми е голям проблем и ужас!

Общи условия

Активация на акаунт