Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 147
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Перник
Ооо, правят се в България високи врати. Миналата година, когато търсих за къщата нестандартния размер 215 см. попаднах на фирма, която имаше врата 270 см. Сега не я намирам, но мъжът ми говори с тях и помня, че бяха скъпи - заради обкова. Ние в крайна сметка се спряхме на местен майстор. Сега, при опит да намеря онази фирма ми излезе това https://hitdesigndoor.com/vrati/visoki-golemi-vrati/ 291 см.!

# 646
Входната врата е по стандарт, нещо от сорта на 2 и нещо метра, абсолютно стандартна като размер и уви "несменяема" тъй като не може да се нарушава облика на общите части...

Днес цял ден говоря с фирми и според тях било по-естетически издържани да има само един размер, тоест този на входната врата, за да не изглеждало комични - една врата 2.20, друга 2.60 м... И сега пак съм в чуденка 😆

И като стана дума за тази входна врата - някакви идеи как може да се адаптира към интериора - цвят дъб е или нещо от сорта, но дали може да се боядиса вътрешната страна (тази страна, която се вижда в моя коридор)? Блиндирана е, тоест май само прахово боядисване? Но пък касата е монтирана и не свалянето й не изглежда като опция...

# 647
Може да се облепи с фолио. Лесно е и ги има всякакви.

# 648
Може да се облепи и с фурнир, някакъв плат, дори плътен тапет.С боя ще стане.Аз пребоядисвах врати метални.Отвън е един цвят, отвътре друг.

# 649
аз пък търся врата за западна фасада на къща; дупката е висока 1.91
и няма….
тия за апартаменти се цепели от слънцето
ония другите набъбвали от влага, ако не се отоплява постоянно отвътре… мъка

# 650
  • Велико Търново
И ние бяхме така, докато не ни осени идеята да си я измислим ние тази врата Simple Smile
Профил от дограмата за крило и пълнеж от термо панели като на секционната гаражна врата. Хем има термо изолация, хем се вписва в цялостната визия.

# 651
Да, повечето фирми, които правят дограми, могат да направят и врати по ваши размери.

# 652
Едната ни врата на сервизно помещение, водеща към двора е метална, боядисана.С изолация, противопожарна.

# 653
  • София
Здравейте,
Може ли малко помощ относно трапезария и хол, по средата на които има една чудна колона, която ни бърка доста в обзавеждането. Ще сме с Г-образна кухня, но имаме проблем с разположението на трапезарната маса и диваните. Не ни се иска да слагаме 2 телевизора или да затвяряме помещемието със изграждането на въртяща се стена, на която да сложим ТВ. Бихте ли ми дали съвет/идея как да разположим масата за хранене, диванът и ТВ-то?

# 654
Ако телевизора не е при колоната, разстоянието става много голямо - диван в дневната и телевизор в края на дългия кухненски ред. При втори вариант ви трябва огромен телевизир - нерентабилно е. И няма да е удобно като сте на масата, ако тя е при прозореца.

# 655
  • София
Ако телевизора не е при колоната, разстоянието става много голямо - диван в дневната и телевизор в края на дългия кухненски ред. При втори вариант ви трябва огромен телевизир - нерентабилно е. И няма да е удобно като сте на масата, ако тя е при прозореца.
Именно, и аз съм на това мнение, че трябва телевизора да е в средата, но всички въртящи стойки са тип стена и се притеснявам, че по този начин ще разделя двете помещения, което не ми се ще Sad

# 656
Телевизорите паднаха страшно много. Нисък клас 75 инча Самсунг струва само 1700 лева. Това е поносима цена, ако ще се разреши интериорен проблем. https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-UE-75 … ra-HD-LED/p/19210

# 657
Ми то с тая колона посредата няма как комфортно да се гледа телевизия от едното помещение в другото. Слагате един малък телевизор при кухньо-столовата колкото да не изпуснете новините докато вечеряте или докато готвиш да си гледаш следобедния сериал, вече за сериозно гледане на филми правите диван и голямото кино от другата страна на колоната и така ще сте най-доволни.

# 658
Аз бих сложила кухнята в малкото помещение, в голямото в ляво маса за хранене, в дясно - ниска мебел. Телевизорът между масата и ниската мебел на стената, на стойка, която позволява местене към единия и другия кът.

# 659
И аз така си го представих като най-логично, но коминното тяло, а сигурно и водите са чак в другия край.
Всъщност зависи какви са навиците на семейството.. аз бих пуснала стена от входната врата до колоната, за да отделя кухнята и трапезарията( и заради по-слаби миризми към хола, и заради това че няма нужда всичко да е на показ) и понеже моето семейство няма нужда да гледа Тв докато готви/храни се, изобщо в тази част не бих поставяла. В същото време в другата част се оформя прилична стена ча поставяне на тв и достатъчно разстояние за гледане от диван.
Отделно при прозорците в голямата част може да си оформите хубав кът отново за почивка, с още малко мека мебел, ако се отнасяше до мен напр.нещо такова.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 09:21 от second

Общи условия

Активация на акаунт