Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 151
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Ние обичаме да гледаме ТВ докато вечеряме, затова си представям там една лека секция, която визуално да отделя хола,с въртящ телевизор.Има доста примери из нета.

# 661
  • София
Ние обичаме да гледаме ТВ докато вечеряме, затова си представям там една лека секция, която визуално да отделя хола,с въртящ телевизор.Има доста примери из нета.
Ние също гледаме ТВ докато вечеряме, но жената не иска да отделя двете помещения. За мен също би бил вариант да се "продължи" колоната до стената с някава лека секция.
Нещо сбъркано има в чертежа, визуално 356 е по-голямо от 373, предполагам /на база останалите числа/, че това е 273 /185+88-врата/, а не 373.

# 662
Голям телевизор не е удобен да се гледа от близо. Ако гледам чертежа, има 356+373, т.е. над 7 метра.
Преграда бих сложила, където са 210 см. И двете помещения имат прозорци и ще е светло. За мен не би било удобно да мина през дневната, за да вляза в другия й край в кухнята, ако стената затвори сегашната врата до колоната.
И бих ползвала два телевизора. И сега имам малък телевизор в кухнята - за новини, музикален канал или ако започне нещо любимо при късна вечеря. Удобно е.
В дневната част един хубав голям диван на дългата стена и телевизор на новоизградената стена. Малка масичка за напитки, нещо подвижно. На подлакътниците, ако са широки бих поръчала кутия от ПДЧ П образна, да служи също за оставяне на напитки или малки купички с ядки и т.н. С идеята да е нещо като домашно кино.
Но тава съм аз и моето семейство с нашите навици.

# 663
Аз разбрах какво иска дамата, но при това разположение и съществуващата колона в средата, бих предпочела лека секция, която да вгради ТВ, отколкото да градя стени, с които съвсем ще се прекъсне връзката.Съгласна съм и за обикалянето, ще е мн. неудобно.
Така или иначе тази колона, стояща в нищото, трябва да се инкорпорира някак в интериора, сама да стърчи ще е много странно.
Иначе и ние сме с два ТВ, един в кухненската част, вграден в механизъм, за да се скрива.Но като гледам плана, разстоянията са големи, за да се сложи малък тв, ако се цели да се гледа от трапезарната маса.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 11:41 от ДХ3

# 664
ДХ3 ТВ-то нагоре ли отива?
От страната към кухнята може да сложи от горе до долу 35 см дълбока етажерка за готварски книги или други неща. Колоната да стане част от помещението.

И аз има въпрос за цветовете на гардероб - тези двата, фладера е за корпус, бетона е за вратите:

Бетона на цяла плоскост:

Приемам и други идеи за гардероб с бяло за вратите.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 12:01 от Devil_Rose

# 665
Нагоре, да.Крие се в 1/2 задна част на шкафа, останалата 1/2 предна част се ползва като плитък шкаф.Механизмът не го препоръчвам, сега сигурно има по-съвършени такива.( на Häfele е, в Продиз го продаваха едно време)

# 666
  • София
Много ви благодаря за съветите. Ще обмисля всяко предложение и дано да взема решение, че майсторите напъват. И да, помещението е доста нестандартно и не знам кой велик ум е наместил тази колкона там. Да, носеща е, но можеха да измислят по-функционално разпределение Simple Smile

# 667
Ще стане чудено, въпреки колоната.Тя може да играе супер роля като визуален разделител, вградена с някаква ефирна библиотека.Така си я представям.Скоро гледах чн интересен механизъм за тв, ще го потърся.

# 668
Голям телевизор не е удобен да се гледа от близо.
Не е точно така. “Всички телевизори имат препоръчително разстояние и ъгъл за гледане, които е добре да спазиш, когато го инсталираш в дома си. Най-доброто и най-увлекателно зрително изживяване се получава когато екранът заема 40 градуса от зрителното ти поле. Това разстояние може да се изчисли с помощта на размера на телевизора. За да го получиш, умножи размера на екрана с 1,2. Така за 75“ телевизор това означава да седиш на 90 инча или на 2,3 метра. Разгледай таблицата с препоръчителни разстояния за гледане за различни размери телевизори, за да избереш най-подходящия размер за твоето пространство.”

# 669
Точно така е,  едно време нормите за разстояние до телевизора бяха други заради излъчването на кинескопите и заради пикселите, които се виждаха отблизо. Сега обаче, с HD  и 4К телевизори проблемът с пикселите отпада, няма и лъчение и единственото ограничение е да не ти се налага да въртиш глава насам натам за да видиш какво става в различните ъгли на екрана.
Но и посочените норми са за минимално разстояние, иначе и от двойно по-далеч се гледа съвсем добре, даже по-приятно

# 670
  • Велико Търново
Колкото по-голям, толкова по-голям Simple Smile
Дори вече нашия ми малее, като влязох в съседите и видях следващия с 2инча по-голям.

# 671
Моят е 55 инча и ми е съвсем ОК за моя хол. Бих могла евентуално да приема и 65, но това ми е границата. Макар да сме проектирали шкафа/стената така, че имам  място и за 75'', не бих искала толкова голям телевизор. Ще се чувствам като в киносалон.

# 672
Simple Smile Някой може и цяла ТВ - стена да си сложи за разстояние 3 метра. Няма лошо.
Имам 4K телевизори и не са малки. Знам за какво говоря.

# 673
Нашият е със система 4К и е 50 инча.Не изглежда много голям.Гледаме го от 2м .50.см.примерно.То май от марка до марка има разлика и в инчовете.

# 674
Не бих преградила в никакъв случай. Един 75" ви решава проблема. Видим е от всякъде.

Общи условия

Активация на акаунт