Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 146
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Сложен къде?

# 676
На страната дълга 408

# 677
А меката мебел тогава къде остава? Това в най-дългата стена, в дясно има врата за балкон, в ляво коридор?

# 678
П образно пред ТВ-то

# 679
Не мисля, че остава място.Зад дивана трябва да може да се минава, поне метър , не да се провираш.Диванът ще е доста близо до тв-то и ще затвори много пространството за мен.Даже не мисля, че П образен би се събрал.

# 680
Огледах картинката и ми се струва, че площта е доста малка за функционално и практично аранжиране на интериора. Поне да имаше размери.
Иначе ( с уговорката, че стига мястото) аз бих оставила пространството в ляво от колоната отворено, в малкото помещение ще направя трапезария с голяма маса, бюфет и прочее, в голямото ще опъна една кухня от стена до стена, пред нея остров с възможност за закуска и похапване и в дясно мека мебел.
А отвора в дясно от колоната ще затворя със секция/телевизионна стена с въртящ се телевизор. Ето една снимка само за илюстрация на идеята.

# 681
То диван и тв лесно, но нали питащата иска тв да се гледа и от трапезната маса, а при наличието на колоната това е възможно само ако телевизорът е изместен встрани, не центриран, което пък прави терсене гледането от дивана. Все на някой ще му се налага да си криви врата, дали на седящите на масата или на дивана, просто не е практично.

# 682
  • София
https://futurehome.bg/product/%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0% … 0%BB%D0%B5%D0%B2/
Може би някаква такава стойка? Нещо което да се върти и в двете посоки, не виждам на тази колко й е ъгъла на въртене...

# 683
  • София
Огледах картинката и ми се струва, че площта е доста малка за функционално и практично аранжиране на интериора. Поне да имаше размери.
Иначе ( с уговорката, че стига мястото) аз бих оставила пространството в ляво от колоната отворено, в малкото помещение ще направя трапезария с голяма маса, бюфет и прочее, в голямото ще опъна една кухня от стена до стена, пред нея остров с възможност за закуска и похапване и в дясно мека мебел.
А отвора в дясно от колоната ще затворя със секция/телевизионна стена с въртящ се телевизор. Ето една снимка само за илюстрация на идеята.

И моето виждане за най-подходящо разпределение като Вашето, но все не ми се искаше да затварям между дете колони, където е 210см., но в крайна сметка така ще стане на края Simple Smile

# 684
Много варианти няма, а все пак е хубаво да стане функционално и красиво.

# 685
  • София
Здравейте,
Може ли малко помощ относно трапезария и хол, по средата на които има една чудна колона, която ни бърка доста в обзавеждането. Ще сме с Г-образна кухня, но имаме проблем с разположението на трапезарната маса и диваните. Не ни се иска да слагаме 2 телевизора или да затвяряме помещемието със изграждането на въртяща се стена, на която да сложим ТВ. Бихте ли ми дали съвет/идея как да разположим масата за хранене, диванът и ТВ-то?
Скрит текст:

Аз все пак си мисля, че ще е по-удобно с 2 телевизора... Колкото и да е голям телевизорът, при това разположение на прозорци и врати колоната все на някого ще пречи.

Скрит текст:
Ето едно възможно разпределение, все пак, с голям телевизор (сложила съм и втори зад вратата просто за илюстрация):

# 686
Всичко опира до размерите. Не се знае в това малко стайче дали се събира така предложената гарнитура.
А много по-голямото да се изхаби за трапезария??? Не знам, без достатъчно информация можем само идейни проекти да предлагаме.

# 687
  • София
Ето снимка със всички размери. Прозореца до балконската врата е френски, другият, при стена 356 е стандартен

# 688
Има и такива мобилни стойки за таван, скоро гледах такава, монтирана между кухня и хол, но не знам къде.Беше много готино направено.
https://m.youtube.com/watch?v=sauIcB2-53g

# 689
Не ни се връзва размера 373 до балкона.. отсреща срещу него е врата + 185, което означава че вратата би трябвало да е 188, което е малко абсурдно..

Общи условия

Активация на акаунт