Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 142
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Не ни се връзва размера 373 до балкона.. отсреща срещу него е врата + 185, което означава че вратата би трябвало да е 188, което е малко абсурдно..
373 е объркано, 313 е с включената колона, която се пада под края на вратата (самата врата срещу балкона е 103)

ДЗХ - таванните стойки са супер, свързах се с една фирма - цената е 10000 евро.... Simple Smile

# 691
10000 евро?!?!…е това не е нормално.Не го очаквах, нямаше да го предлагам 🤦🏻♀🤷🏻♀😂

# 692
  • София
Значи почти съм улучила размерите... Simple Smile

Скрит текст:
С уговорката, че са правени много набързо и с мебелировка тип "каквото ми падне", ето няколко варианта, всеки от които си има своите недостатъци, но се надявам да помогнат да си представите помещението с различна подредба.

Вариант 1
По-малкото помещение е трапезария, кухненската зона е отделена с декоративна решетка -дивайдър, на който е телевизорът. Удобството е, че се излягаш на дивана и гледаш, зоните са ясно отделени, кухнята (с натуриите в нея) е частично прикрита. Недостатъците са, че трапезарията е далеч от кухнята, телевизорът е срещу прозореца и не се вижда добре от трапезарията и се губи просторът в по-голямото помещение.

Вариант 2
Трапезарията е като в предния вариант, дивайдърът закрива по-големия преход между малкото и голямото помещение, с въртящ се телевизор, а кухнята е частично отделена от хола с бар или остров. Удобството е, че с един телевизор се оправя работата, а цялото голямо помещение остава светло и просторно. Недостатъците са, че визуално това си стават две отделни стаи, телевизорът е твърде близо до френските прозорци, голямото помещение изглежда тясно и ако има хора и в трапезарията, и в хола, няма как да гледат едновременно телевизия.

Вариант 3
Ето и един алтернативен вариант с П-образен диван, в който нищо не се прегражда, кухнята е тип коридорна с голям остров, просторът, светлината и усещането за общо пространство на двете помещения се запазва максимално, а на стената има огромен телевизор. Сериозният недостатък е, че е много далеч от дивана, но пък се вижда отвсякъде.

# 693
Не бих пратила дивана в кухнята, а да трамбовам до масата.Жената искашв с един ТВ да обхване двете помещения, затова толкова страници го мислим.

# 694
  • София
Не мога да изкажа благодарността си за труда, който полагате за да ми помогнете! Simple Smile Когато приключа проекта ще пусна снимки в групата, ако има друга страдаща дама и аз да мога да помогна с нещичко Simple Smile
Между другото това не е единственото помещение с по-висока степен на сложност от останалите, но другото поне съм го измислила Simple Smile

# 695
  • София
Каква е минималната площ на баня в която да се сложи стандартна вана?

# 696
То минимална площ не знам какво се има предвид.Всичко зависи от големината и вида на ваната, разположението на банята.
Моята баня е около 8кв., да речем,но е правоъгълна и тясна.Съответно съм подредила от ляво надясно: вана, мивка , тоалетна чиния, душово пространство.
Вие може да се къпете директно във ваната( което аз не обичам).
Така че
много зависи.

# 697
Каква е минималната площ на баня в която да се сложи стандартна вана?
Виж си размера на ваната дали може да се монтира на някоя от стените. Стандарт за вана не знам да има - размери на пазара колкото щеш. Има за вграждане, с плочки, с панели, свободно стоящи...
Взимаш си размера на банята и ровиш дали ще си намериш вана да се монтира по някоя от стените...
Нашата баня е около 5 кв, имаме вана с джакузи, къпем се във ваната - аз пък не си представям да мокря по плочките с душа 😁
И на 2 кв можеш да сложиш вана, ама какво друго трябва да има в банята - ти си знаеш.

# 698
Аз не мокря плочките, имаме си място за душ, отделено с параван.И в двете бани е така.Просто имах място за вана и отделно да поддушово пространство.Банята ми е суха, не се мокри никъде извън определеното място.

# 699
Аз от вана не мога да се лиша.За това ще имам с вратичка и с плоско дъно.Засега,също смятам,че ще се къпя в нея.Когато видя готовото помещение,ще опитам да намеря място и за отделен душ,но се съмнявам да ми се получи.Но от ваната няма какда се откажа.😊

# 700
Моята е с “жакузи” 😜 и много си я ползвам.

# 701
Здравейте, търся определен тип огледало за стена ("слънце" или подобна форма, но в сребърно) и прерових всички сайтове, за които се сетих и открих. Има подобно само в американския Амазон, но доставката излиза три пъти продукта - доста солено. Има го в gold вариант, но това не ме устойва. Гледах в Зара, H&M, alliexpress, Englishhome, Амазон UK и DE, разни други немски и английски сайтове ми попаднаха, даже не ги помня, Аrt me, La maison,  и т.н. Е, няма това, което търся...

Моля ви, ако някой се сеща за сайт (или магазин?) с декорации за стена , по-специално огледала, да ми помогне с идеи, че зациклих на тази тема, а като ми е влязла мухата, направо ме побърква.

# 702
  • София
Нещо такова ли?

И още едно.

# 703
Разгледай в Мьомакс има два модела наподобяващи слънце .

# 704
Откривам това:
https://www.westwingnow.de/dekospiegel-ella-mit-silberem-metallrahmen-138906.html

И това:
https://www.wayfair.de/accessoires/pdp/fairmont-park-wandspiegel … jd3719.html?piid=

Копирай линковете и така ги пейстни в браузъра, ако не може да се отворят директно оттук.

Общи условия

Активация на акаунт