Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 31 340
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
В Сити Клиник ходя
Аз съм публикувала в друга тема моето желязо, феритин и т н. Да не спамя тук.

# 601
Inqpro, при мен това нещо е Сорбифер, по 3 таблетки.🙂 След първоначалното покачване на феритин/желязо до около 24/13, при следващите изследвания стойностите бяха около 40/10 (феритин/желязо). После феритин 83, желязото все около 10-15 ми се движи.
Джерами, т.е. трябва Б 12 да е без подсладител ли? Кои марки си пробвал и от кои си доволен (може и на ЛС)?
Мибобо, при мен имаше покачване на стойностите на Б 12 от Natural factors, но от доза 2 000 мкг на ден започна да ми капе косата и феритин и желязо паднаха още...

# 602
Коментирали сте консумирането на глутен и млечни продукти. От години не ги ям и заради щитовидната, и заради инсулиновата резистентност.
Файда относно щитовидните хормони - никаква.

# 603
Аз си мисля, че при жените не е много ок дълго време да са без никакви млечни, остеопорозата дебне. Винаги може да се намери някое качествено сирене, козе или някакво друго.

# 604
  • Столичанин ама не в повече :D
Ами всъщност, в страните където се консумират най-много млечни има най-много случаи на остеопороза, защото важното е не само колко калций се приема, а колко се отдава, при вкисляване на организма той тегли калций за да се алкализира, а млечните по принцип са най-киселинната храна и  при тяхното приемане се отдава повече калций отколкото се получава. Simple Smile
Коментирали сте консумирането на глутен и млечни продукти. От години не ги ям и заради щитовидната, и заради инсулиновата резистентност.
А относно антителата също ли? Правила си някога тестове за непоносимост? Thinking

# 605
Виждам,че коментирате за глутен и млечни.
Глутен бях намалила,кис.мляко (изключила),но сиренето си го хапвам. След 3м така ,ТАТ станаха 0,а МАТ скочиха на 700.🤔
Тсх,фт3,фт4 - в норма.

# 606
Ами всъщност, в страните където се консумират най-много млечни има най-много случаи на остеопороза, защото важното е не само колко калций се приема, а колко се отдава, при вкисляване на организма той тегли калций за да се алкализира, а млечните по принцип са най-киселинната храна и  при тяхното приемане се отдава повече калций отколкото се получава. Simple Smile
А относно антителата също ли? Правила си някога тестове за непоносимост? Thinking

ТАТ и МАТ никога не са ми били повишени.

# 607
Сестра ми прави няколко теста за непоносимост на племенника ми, който е на 5 години. Два еднакви резултата нямаше. Сега продължават с изследвания всякакви и ходене по лекари и положението е същото- един път излиза проблем с млечни и глутен, един път не. Та не знам до каква степен може да се вярва на тези резултати.

# 608
Сестра ми прави няколко теста за непоносимост на племенника ми, който е на 5 години. Два еднакви резултата нямаше. Сега продължават с изследвания всякакви и ходене по лекари и положението е същото- един път излиза проблем с млечни и глутен, един път не. Та не знам до каква степен може да се вярва на тези резултати.

А защо ходят на няколко теста и какъв е проблема, че са тръгнали да тестват. Ако е гастро, нека влязат в гастроотделение и да им направят пълни изследвания.
Аз и друг път съм казвала, да не са на 100% достоверни тези тестове. Те са по скоро ориентир за проблем, според мен , просто ако се позитивират много храни може да се направи извод за проблем с черва, а там протокола за лечение общо взето е един и същ - хр.режим, който изключва възпалителни и алергенни храни, сред които са глутен и млечни и пробиотици. Ако на такъв тест излязат 1-2-3 храни и то в слаба непоносимост, аз лично не бих обърнала внимание въобще.

# 609
Бонго, за оздравяване на черва и стомах, освен колаген, ти беше споменала и нещо друго (доста назад в темите). Може ли споделиш какво беше?

# 610
Зависи и от технологията на тестването, иначе най-точни са тези за генетични предразположености, ама и най-скъпи. Simple Smile

# 611
Тестовете, които правиха струват по 600 лева( не мисля, че са евтини) В рамките на две седмици на единият излезе непоносимост към глутен и млечни, на другия не. След това му правиха няколко други изследвания, за които не съм се задълбавала да питам, но и там резултатите бяха доста противоречиви. Иначе основната причина за цялото упражнение е, че детето не наддава на тегло, та оттам се тръгна и с тези изследвания и непоносимости.
И друг път съм си мислила, че прекалено голямо внимание се отдава на храната в днешно време. Храня се по- здравословно от всичките ми познати, не пия алкохол и кафе, но аз съм болна, а те не са. Лично за себе си съм убедена, че не храната ме е разболяла и в този ред на мисли не очаквам и тя да ме излекува.

# 612
Бонго, за оздравяване на черва и стомах, освен колаген, ти беше споменала и нещо друго (доста назад в темите). Може ли споделиш какво беше?
Л-глутамин. Аз лично предпочитам не по-висока доза от 3 гр.

# 613
Тестовете, които правиха струват по 600 лева( не мисля, че са евтини) В рамките на две седмици на единият излезе непоносимост към глутен и млечни, на другия не. След това му правиха няколко други изследвания, за които не съм се задълбавала да питам, но и там резултатите бяха доста противоречиви. Иначе основната причина за цялото упражнение е, че детето не наддава на тегло, та оттам се тръгна и с тези изследвания и непоносимости.
И друг път съм си мислила, че прекалено голямо внимание се отдава на храната в днешно време. Храня се по- здравословно от всичките ми познати, не пия алкохол и кафе, но аз съм болна, а те не са. Лично за себе си съм убедена, че не храната ме е разболяла и в този ред на мисли не очаквам и тя да ме излекува.
Еми аз съм на различно мнение, защото в крайна сметка нашето тяло се изгражда от храната, която ядем. Simple Smile

# 614
inqpro проверени ли са щитовидните хормони, растежен хормон, дефицити на витамини?

Иначе храната е много важна, но не е казано, че само тя разболява. Определено, чрез промяна в хранене могат да се подобрят и преодолеят голяма част от здравословните проблеми. Естествено, че важна е не само тя, но тя обикновено е част от проблема.

И във връзка с храненето, последно време съм го ударила през просото с въглехидрати, теста, сладко (оправданието е имам седмокласник Grinning) и на изследванията оня ден очаквах доста висок инсулин, а той излезе 6,6. Единственото с което си го обяснявам е, че от 2 месеца търча като кон по цял ден, изминавам по над 3-4км дневно, та вероятно от това успявам да държа приличен инсулин. Иначе си увеличих хормона, че съм в хипофункция Sad

Общи условия

Активация на акаунт