Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 31 400
  • 727
  •   1
Отговори
# 465
Не мисля, че вит. Д е за ЩЖ конкретно.🙂 Т.е. вече не си с хиперфункция?

# 466
Не съм в хипер от няколко години пу пу, според т3 и т4 сега съм в хипо.

# 467
То май хипото е по-малкото зло, но пък си има други "екстри"...🙄

# 468
Да, все е кофти.

# 469
  • Gotham City
Здравейте!
Днес бях на ендокринолог във връзка с изследвания на ЩЖ. Според доктора стойността на ТСХ е моментна и няма нужда от хормон. Аз все пак настоях и ми изписа много ниска доза - 12.5 мг на ден, с уговорката, че нямало нужда. Моля за съвет да започвам ли с хормон Лтироксин на базата на изследванията. Като гледам, ФТ3 и ФТ4 също не са на добри нива, макар че досега все са били около тези стойности, но ТСХ беше съответно 3, 3.30, 4.16, а последно е над референтна стойност.

# 470
  • Sofia
Момичета дали ок сутрин гладно след хормона, който пия за Хашимото да пия някакви хранителни добавки.....които трябва да изпия 30 минути преди закуската Simple Smile

# 471
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте!
Днес бях на ендокринолог във връзка с изследвания на ЩЖ. Според доктора стойността на ТСХ е моментна и няма нужда от хормон. Аз все пак настоях и ми изписа много ниска доза - 12.5 мг на ден, с уговорката, че нямало нужда. Моля за съвет да започвам ли с хормон Лтироксин на базата на изследванията. Като гледам, ФТ3 и ФТ4 също не са на добри нива, макар че досега все са били около тези стойности, но ТСХ беше съответно 3, 3.30, 4.16, а последно е над референтна стойност.

Еми не е само тсх,  и фт3 е прекалено ниско (айде фт4 е в долната граница на приемливите стойности), ако тръгнеш да пиеш тази доза 12.5 смятам, че ще ти е ниска. Simple Smile
Момичета дали ок сутрин гладно след хормона, който пия за Хашимото да пия някакви хранителни добавки.....които трябва да изпия 30 минути преди закуската Simple Smile
Не е добра идея. Simple Smile

# 472
  • Gotham City
Благодаря! Значи без хормон няма да стане, така ли? А 25мг добре ли е?

# 473
  • Столичанин ама не в повече :D
Не съм казал такова нещо французойке Wink , но това е избор, който човек трябва да направи и е свързан с много промени не само на физическо ами и на ментално ниво, ако искаш прочети тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1104189.new#new Simple Smile

# 474
Благодаря ви много ❤️. Бая се панирах като го видях това Тсх. Дано не се случи нощо, че не ми се пият хапчуря пак.
Да ви питам, има ли някой опит с този продукт?
https://moeto-zdrave.com/tenziofitol-tensiofytol-za-visoko-kravn … U9ixoC2AwQAvD_BwE
Мисля да го взема за ММ. Зимата понякога кръвното му става 140/90 и се чудех с нещо да подпомага евентуално. Иначе засега не пием хапчета за кръвно

# 475
Как ще се панираш бре, то моето тсх е добре, та какво остава за твоето. Отделно, че и фт4 не показва да си тръгнала към хипер. Екстра си.

# 476
Аз съм на Т3, 12,5 мкг (половин таблетка), не съм предозирала, даже не се отразява на кръвните Grinning

Тази седмица два пъти пиша на Промахон за т3, но ми отговарят, че нямат наличности. Сега разбирам и че в Гърция също трудно се намира. Кофти...

# 477
Турският вариант на Т3 е тиромел. Също е от 25 мкг, но в кутийката са 100 бр таблетки. Цена 5 лв, ако има кой да ви го донесе.

# 478
Трябва ли рецепта?

# 479
100 таблетки за 5 лв?! Звучи ми нереално евтино!🙂🤔

Общи условия

Активация на акаунт