Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 31 374
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
  • Столичанин ама не в повече :D
3 месеца са малко трябва поне 6, а дори и година и в това отношение се провалям. Unamused

# 571
Аз никакви, нямам воля и въобще съм несериозна за моето здраве от към такива методи.
На детето обаче прилагам стриктно каквото трябва. При него си имаше непоносимости и заради тях е без глутен и млечни. Но истината е, че още на третия-четвъртия месец  имаше положителен резултат върху щитовидните, тогава той още не беше на хормон и смятам, че заради този хр.режим успяхме да задържим положението още почти 2г. После вече влезе в пубертета и въпреки хр.режим хормоните се сринаха и стигна до хормон.

# 572
  • Пловдив
Аз глутен и краве млечни продукти съм изключила от близо година. Смятам, че ми се отразиха на антителата. Над три пъти ги намалих.

Почнаха да ме глождят съмнения, че не е съвсем добре организмът да не получава глутен и да "забрави" какво да го прави. И реших, че ще опитам да вкарвам по малко.
Скоро направих опит в безглутеновия си хляб да сложа 3 лъжици брашно от лимец (на една тава, 20см). Една седмица го ядох този хляб и всеки ден ми беше подут корема. Не знам дали си въобразявам, но тоя глутен...

А от млечните ям козе и биволско сирене, сметанка за кафе (една на ден) и краве масло, но рядко.

# 573
3 месеца са малко трябва поне 6, а дори и година и в това отношение се провалям. Unamused
Според теб колко е максималното време без млечни? 🤔

# 574
Аз наскоро пуснах тест за хранителни непоносимости - оказа се, че от последния тест преди 3 години, сега съм развила непоносимост към краве мляко. Доки каза да спра млечните за 6 месеца, предполага, че след това нещата ще се нормализират и отново ще мога да хапвам по малко Simple Smile
Според теб колко е максималното време без млечни? 🤔

# 575
Ами виж тука не говорим за максимално време, това, което смятам, е че примерно около година е нужно за да се възстанови организма ако е имало някакви непоносимости, и след това евентуално да се върне в менюто, но не като постоянна храна, а отвреме навреме като при всеки човек толеранса ще е различен, и всеки трябва сам да си го определи нали всмисъл чувала си приказката, че дозата прави отровата. Simple Smile
Демек това дето написа и флют.

# 576
На мен май глутена ми действа зле - когато ям няколко последователни дни, седмица примерно, получавам някакви възпаления на ставите. Буквално всичко ме боли - колене, тазобедрените, дори последно и ставите на пръстите на ръцете. Уж няма артрит, септември пусках пълни изследвания. Отделно сякаш и кожата ми става по-суха. Явно ще трябва да се настроя за махане на възпалителните храни.

# 577
Всъщност в интерес на истината глутен отдавна не съм ял, но просто не ме привлича, може би защото има зърнени храни, които успешно го заместват (включително и безглутенов хляб дори), и може би и с млечните е по-трудно именно поради тази причина, защото просто аналог няма, най се доближават продуктите от кокосово мляко, но пак не е същото, просто някакси е много тежко, за разлика от млечните. Thinking

# 578
Всъщност в интерес на истината глутен отдавна не съм ял, но просто не ме привлича, може би защото има зърнени храни, които успешно го заместват (включително и безглутенов хляб дори), и може би и с млечните е по-трудно именно поради тази причина, защото просто аналог няма, най се доближават продуктите от кокосово мляко, но пак не е същото, просто някакси е много тежко, за разлика от млечните. Thinking

Зависи какви млечни ядеш и ти липсват, ако са всички да гадно е, но ако е само сиренето мисля, че то става.
Синът ми е изцяло на кокосови, киселото мляко си е по-различно по скоро като кремче, но има вече едно което не е подсладено и прилича доста на другото. Сиренето, което му вземам си прилича доста според мен, само кашкавала ми е доста гаден, но той си му е свикнал. И крема сирене за мазане ползваме и то ми харесва. Но да, определено е различен вкус, но то и безглутеновия хляб ми е различен от другия хаха.

Аз лично млечни не обичам, освен прясното мляко, което е най-вредното. И когато пия забелязвам подуване и газове.

# 579
Добро утро по тези изследвания имам ли дефицит на витамин д или е лек.Не разбирам

# 580
Имаш. Не е лек. Стабилен си е.

Виждам, че си разсъждавате за глутена и се замислих дали изключването му не е просто лечение на симптома, но не и на проблема. А  проблемът е излекуване на червата, така че да могат да си "използват" отново глутена. Поне аз мисля, че както месото, така и пшеничните продукти са част от нашата нормална човешка храна. Иначе би трябвало цялото човечество да има глутенова непоносимост и въобще във времето тази култура е щяла да отпадне от човешкото меню. Не знам. Просто мисла си една мисла. Grinning Thinking Вероятно по-големият и сериозен проблем е гмо-глутенът, за който не сме създадени, вкл и нашите черва.

# 581
Bongo, точно ГМО пшеницата е проблема. Гледах по ТВ една лекарка говореше, че преди(50,60 год) житото е съфържало около 26-30% глутен. С модифицирането му, за да е устойчиво на атмосферни условия и паразити, съдържанието на глутен вече е 85%. И че не само това е разликата..  Така е и с др култури

# 582
Начина на приготвяне на печивата също

# 583
Bongo, точно ГМО пшеницата е проблема. Гледах по ТВ една лекарка говореше, че преди(50,60 год) житото е съфържало около 26-30% глутен. С модифицирането му, за да е устойчиво на атмосферни условия и паразити, съдържанието на глутен вече е 85%. И че не само това е разликата..  Така е и с др култури

Абсолютно съгласна!

Ето лекцията на Барбара О`Нийл за диабета, ако не се лъжа точно тук говореше за гмо пшеницата, също така и колко такива храни консумираме дневно   https://www.youtube.com/watch?v=uKLDnIN2848
Всичките й видеа са много хубави ако не сте ги гледали.

Иначе Бонго да принципно идеята е такава - да се спре конкретната храна, да могат да се оздравят червата и да се върне после постепенно. Но наистина мисля, че за глутена не важи това точно заради гмо-то, а вероятно и зависи от приема де. Тоест ако консумираш в малки количества едва ли ще е проблем, но започнеш ли редовна употреба, мисля, че скоро червата пак ще са зле.

# 584
Имаш. Не е лек. Стабилен си е.

Виждам, че си разсъждавате за глутена и се замислих дали изключването му не е просто лечение на симптома, но не и на проблема. А  проблемът е излекуване на червата, така че да могат да си "използват" отново глутена. Поне аз мисля, че както месото, така и пшеничните продукти са част от нашата нормална човешка храна. Иначе би трябвало цялото човечество да има глутенова непоносимост и въобще във времето тази култура е щяла да отпадне от човешкото меню. Не знам. Просто мисла си една мисла. Grinning Thinking Вероятно по-големият и сериозен проблем е гмо-глутенът, за който не сме създадени, вкл и нашите черва.
☹️Трябва да почна да вземам вит д течен ли ??И възможно ли е от него че ми липсва да ми пада косата?

Общи условия

Активация на акаунт