Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 71

• 30 498
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Може би трябва да кажа на сестра ми да провери и там. Той е недоносен и се роди с тегло 1 кг и общо взето май около това се въртят теориите на лекарите.
След първите тестове за непоносимост той мина на строга диета без глутен и млечни за три месеца( така каза лекарят). За този период нямаше никаква промяна в теглото му, а лекарят беше категоричен, че като се изключат тези храни ще има резултати.

# 616
При проблем с растеж - височина, кг, развитие винаги се проверява ендокринната система. При познато дете имаше задръжка в растеж - оказа се проблем с растежен хормон. При моя син съм казвала не веднъж - задържа на височина цяла година, млечни зъби спряха да се сменят всичко от хипофункция на щитовидната.

# 617
Ходих днес да пусна едни изследвания на ТСХ, Т3 и Т4- да се възползвам от последния ден намаление в Лина!😄 Само 16 дни след като увеличих още малко дозата е, но исках да видя тенденцията...🙂 Как ви се струват (Т3 е малко надолу, но пък ТСХ и Т4 изглеждат доста добре)?
От 14.10.2022:

От 31.10.2022:

Също така, този път пих две чаши вода, преди да изляза за лабораторията, както и бях спала по-добре от предишния път. А и по улиците нямаше толкова прах и пушек като миналия път (минавам покрай разкопана улица заради ремонт) и определено се чувствах по-добре; нямаше проблем веднага да ми открият вена.🙂

# 618
  • Столичанин ама не в повече :D
Добре е, продължавай в същия дух. Simple Smile

# 619
А дали е нормално, че Т3 е спаднал леко? Или неговите стойности си варират в някакви граници и да не му се впечатлявам?🙂

# 620
Т3 се изчерпва за около до 48 часа. Той е с най променливи нива и затова не е надежден метод да се следят нивата му от лекарите. Винаги ми е било странно като казват:"той трябва, да е над средата на референтните". Това го има описано много подробно и не е мое твърдение.

# 621
А дали е нормално, че Т3 е спаднал леко? Или неговите стойности си варират в някакви граници и да не му се впечатлявам?🙂
Въпрос на конверсия, като пооправиш кг би трябвало и той да се повдигне. Но след още около месец ще имаш яснота, защото ако фт4 скочи над 20 значи ти е висока дозата. Simple Smile

# 622
Т3 се изчерпва за около до 48 часа. Той е с най променливи нива и затова не е надежден метод да се следят нивата му от лекарите. Винаги ми е било странно като казват:"той трябва, да е над средата на референтните". Това го има описано много подробно и не е мое твърдение.
Къде го има описано и какво по-точно означава, че Т3 се изчерпва за 48 часа?🙂
Четох някъде за резистентност към щитовидните хормони /не помня дали ставаше дума конкретно за Т3🤔/- че при хипофункция се развивала такава и тялото не разпознавало Т3 и/или го превръщало в реверсивен Т3. Нещо като инсулиновата и лептиновата резистентност. Звучеше логично, но сега не го намирам...🤔

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 13:57 от dolce miele

# 623
Какви са симптомите на хипер? От 10-тина дни имам едни като ускорявания на пулса. Не е постоянно, на моменти се случва. Днес сутринта имах сърцебиене - поне 150 удара в минута,не знам колко вярно броих. Цялото чувство е , че все едно ми се качва я гърлото сърцето - без значение дали е за кратко(както повечето време) или както сутринта за около 5 минути. В момента се колебае между 90 и 100. Други оплаквания нямам сякаш.
В момента съм на 5.5 мл= 110 мкг. Дали не презобах тоя път 😄

# 624
Основните са - сърцебиене, изпотяване, нервност, слабеене.
Изследвай се, иначе си е гадаене.

# 625
Какви са симптомите на хипер? От 10-тина дни имам едни като ускорявания на пулса. Не е постоянно, на моменти се случва. Днес сутринта имах сърцебиене - поне 150 удара в минута,не знам колко вярно броих. Цялото чувство е , че все едно ми се качва я гърлото сърцето - без значение дали е за кратко(както повечето време) или както сутринта за около 5 минути. В момента се колебае между 90 и 100. Други оплаквания нямам сякаш.
В момента съм на 5.5 мл= 110 мкг. Дали не презобах тоя път 😄

На мен повече ми звучи като начало на паник атака.

# 626
При хипера бях с постоянно сърцебиене, не е било на моменти, пулса нон стоп беше 130.

# 627
Основните са - сърцебиене, изпотяване, нервност, слабеене.
Изследвай се, иначе си е гадаене.
Може да ви се стори глупав въпрос, но възможно ли е да съм била няколко месеца с хиперфункция, а вече при изследванията да излезе хипо? Аз само за изпотяване не помня, но свалих едни 15 кг много рязко, нервност и сърцебиене също бяха налице (тях още си ги имам, в началото си мислех, че са паник атаки). За лекарите май все още е загадка рязкото отслабване при мен.
Иначе още не вземам хормона, който ми изписаха. Чувствам се значително по-добре в момента. Взех си B12 и D+K2 след изследването им и ще видя след известно време как ще са показателите, включително на щитовидната.
Посетих хематолог, който само потвърди че имам и таласемия минор. Заради нея не мога да приемам желязо докато не се изследва и феритин, дори желязото да е на долна граница.

# 628
Да. И освен това въпреки, че двете състояния имат класически симптоми е напълно възможно в много случаи да се припокриват. Simple Smile

# 629
Джерами, често споменаваш, че заради ИР куца конверсията на т4 в т3.

Аз от години контролирам ИР с режим на хранене, вкарала съм инсулин и КЗ в норми (поне на гладно са в норми), нямам омазняване на черен дроб и вътрешни органи, чернодробните ми показатели са добре, слаба съм, даже твърде слаба, редовно пия (от години) витамините, най-често споменавани тук - Д, Б комплекс, магнезий..., наред с редица други.
Та каква може да е причината при мен за лошата конверсия?

Общи условия

Активация на акаунт