СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 41 815
  • 784
  •   1
Отговори
# 165
Минмин, в коя седмица си?

Във връзка с кърменето каква помпа имате/купихте? Има една на Кенгуру електрическа за 60 лв, знаете ли дали върши работа?

# 166
На мен приятелки ми препоръчаха да взема някоя съвсем обикновена и да видя дали въобще ще ми трябва. Ако ми трябва мисля да инвестирам в един ,, мерцедес” .. някой така беше казал за помпите Медела.
Аз продължавам да се чудя защо това бебче изостава, никой лекар няма отговор… доолер наред, плацента наред, всичко изсшедвания наред… ще ме държат една седмица на вливки и ако няма подобрение ще го вадят по-рано.. тоест някъде около 35 седмица 😞 Та се замислих не би ли трябвало да ми направят инжекция за рагърване на дробчетата? Кга се прави тя?

# 167
Какви вливки ти правят? На мен само тонове ми следят. На апарата за тонове се видяха контракции на 6,7 мин и ме прегледаха за разкритие (нямам) но е гаден тоя преглед.
Мен са ми правили кортикостероидна терапия в 27 гс, за дробовете, мисля че влезеш ли в 36 седмица нямаш нужда. И при мен доплера е наред, изследванията са наред, плацентата демек е наред, и беба не расте, надявам се да не мерят правилно, все пак колкото по гомеми стават толкова по трудно е да се измерят

На мен приятелки ми препоръчаха да взема някоя съвсем обикновена и да видя дали въобще ще ми трябва. Ако ми трябва мисля да инвестирам в един ,, мерцедес” .. някой така беше казал за помпите Медела.
Аз продължавам да се чудя защо това бебче изостава, никой лекар няма отговор… доолер наред, плацента наред, всичко изсшедвания наред… ще ме държат една седмица на вливки и ако няма подобрение ще го вадят по-рано.. тоест някъде около 35 седмица 😞 Та се замислих не би ли трябвало да ми направят инжекция за рагърване на дробчетата? Кга се прави тя?

# 168
Хубаво е да ви направят . От кой град сте? Отидете при Сигридов ако имате възможност.
Какво представлява прегледа за разкритие ?

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 21:22 от Penelope2233

# 169
Лизи вливките са новфилит -2 пъти, Кормагезин
( магнезий тоест)  и банка с витамини. Отделно пия и Дузофарм 3х1, слагам Утрогестан и бия Фраксипарин.
Пенелопе от град Търговище съм, много много далеч от София. Но и както са ме ,, вързали” в болницата няма да мога да ида където и да било за друго мнение. Въпреки че тук в отделението не е само един лекар и доста ме гледаха. Всеки със свое собствено мнение, но горе долу се въртят около това че е хванато на време и е добре да се наблюдава.

# 170
Лизи вливките са новфилит -2 пъти, Кормагезин
( магнезий тоест)  и банка с витамини. Отделно пия и Дузофарм 3х1, слагам Утрогестан и бия Фраксипарин.
Пенелопе от град Търговище съм, много много далеч от София. Но и както са ме ,, вързали” в болницата няма да мога да ида където и да било за друго мнение. Въпреки че тук в отделението не е само един лекар и доста ме гледаха. Всеки със свое собствено мнение, но горе долу се въртят около това че е хванато на време и е добре да се наблюдава.
Бъдете спокойна и всичко ще бъде наред . Стискам палци за бебчето и вас ♥

# 171
  • Варна
Jinx, а знаеш ли дали има промяна в цените от юни месец, защото бях чула, че щели да вдигат цените на самостоятелните стаи?
И аз ми се ще да съм самичка с бебка въпреки, че ще ми е първо детенце, но и се притеснявам да сме самички. 😀
Нямам идея честно казано. На сайта има ценоразпис, но той е за неосигурени лица и сумите са космически Grin Не са реалните. На следващия преглед мисля да питам.

Предишния път и аз се притеснявах да съм сама, а и приятелки ми обещаваха, че така ще завържа приятелство за цял живот с друга мама родила на същия ден. За съжаление въобще не се случи така. Хич не си паснахме като характери - тя на 21г, аз на 30г, почти никакви теми за разговор извън бебетата. Отделно другото бебенце плачеше страшно много за разлика от моя син, който спеше като пор, а като не им съвпаднат графиците на рев съвсем не ти остава време да се наспиш. Друг "бонус" беше, че аз имах кошмарно раждане, а тя постоянно ми разказваше за прекрасното си активно раждане с присъствието на бащата, което много ме депресираше и отчайваше, а дори не можех и да си поплача на спокойствие. Кофти компания беше, 100 пъти предпочитам да можех да си гледам тв или чета нещо или да спя, докато бебенцето ми спи, вместо да провеждам изтормозени и изкуствени разговори.   

около мен 90% от майките кърмиха бебетата си без кой знае каква драма- първите 4,5 дни , но ако не се откажеш тогава ставало все по- лесно 😊
Хаха, ако са само първите 4-5 дни въобще не бих казала, че е драма това, а съвсем нормален процес. Sweat Smile Аз бях упорито магаре и търпях болки и гадости в продължение на 1-2 месеца, докато почна да кърмя нормално без да се просълзявам. Чак на 3-тия месец махнах протекторите, спряхме АМ-то и мога да кажа, че кърменето потръгна. Преди това беше ужас на ужасите и въобще не знам какво ме закрепи да не се откажа. Просто всеки ден си казвах "край, приключвам", но така и не приключих.

някой беше споменал подобен вариант https://www.decathlon.bg/p/302507-111568_bikini-za-byagane-yarkorozovi.html дали са подходящи тези Rolling Eyes

Това са моите бикини, бяха ми супер удобни без да пречат на белега от секциото. Blush А и придържат добре превръзките, без да са прекалено стегнати или да спарват. За мен са топ, пак ще ползвам такива.

AloveUnreal, аз изгледах супер много видеа в ютуб за къпане на новородени и много ми помогнаха. Най-добрия съвет беше да оставим бащата да къпе бебето. Joy Точно така процедирахме ние. Голямата ръка и най-вече увереността на таткото си казват думата и самото бебенце се чувства по-добре. Делегирах тази дейност изцяло на моя мъж. И без това в началото не можеше да ми помага с хранене и приспиване, а все пак трябва да се чувства полезен, затова - памперсите (когато не е на работа) и къпането вечер, бяха изцяло негово задължение. Simple Smile   

И отчет от днес (бях на преглед): В 32гс+2д бебенцето е 1750гр, лекаря каза, че прогнозира да се роди около 3200, което е супер новина за моя мечтан vbac. Освен това вече се е обърнало в главично предлежание. Blush Всички други неща, води, плацента, също изглеждат наред.

# 172
Забравих и друго да питам 🙄 Имате ли втърдяване на корема без болка? Моя е постоянно на камък, особено като стана да вървя. Пия но-шпа но не виждам особен ефект. Уреда за тонове въобще не отчита контракции, а сестрите казват, че това втърдяване е контракции.

# 173
Забравих и друго да питам 🙄 Имате ли втърдяване на корема без болка? Моя е постоянно на камък, особено като стана да вървя. Пия но-шпа но не виждам особен ефект. Уреда за тонове въобще не отчита контракции, а сестрите казват, че това втърдяване е контракции.
Доста често си усещам корема твърд като камък и до колкото знам е абсолютно нормално Simple Smile

# 174
Контракции са. Аз имам от 17г.с. 

Джинкс, и аз стигам до това бащата да се занимава с къпането. Хем ще си е някакво време само за тях, хем ще е някакво време и само за мен. 😀
Ние сглобихме леглото и направо ми се струва огромно. Не знам как ще сложа бебе 50см в това голямо нещо.  То все едно съм го сложила в средата на стаята да лежи. 😆
Края на месеца ще изпера и подредя всичко и ще оправя багажа за родилното.
Вие ще си носите ли лични нощници или само с тези от болницата ще изкарате?
Някои беше питал за помпи - някои жени се справят най-добре с ръчни, други с електрически, някой се цедят на ръка. Зависи и за какво се ползва - дали цедене до облекчение или за стимулация.
Аз имам една електрическа от приятелка за в болницата и после при нужда ще си купя Медела.
На мен също много ми се искаше да съм в самостоятелна стая, но май излиза около 500лв отгоре и по-скоро ще пропусна.

# 175
Някой беше питал нагоре, какво представлява прегледа за разкритие.... Бъркат и опипват с пръсти матката (шийката) и преценяват колко сантиметра е разкритието.... Гадно е

# 176
Някой беше питал нагоре, какво представлява прегледа за разкритие.... Бъркат и опипват с пръсти матката (шийката) и преценяват колко сантиметра е разкритието.... Гадно е
Извинявам се за глупавият въпрос , но така няма ли риск да се предизвика раждане ?

# 177
Моя АГ нито веднъж пък не ми е премерил шийката. Сега в болницата пък никой не ме и погледна за разкритие. Нищо чудно да си ходя с някво и даже и да не знам. Предния път като лежах, на съседното легло имаше момиче в 33 седмица с болки и никой не я беше погледанл за разкритие, а се оказа че е с 4 см….
Теб защо те гледаха? Изоставането дали е предпоставка за такъв преглед?

# 178
На последните тонове се видя, че имам регулярни контракции на 6,7 минути, за това ме прегледаха за разкритие...
Шийката е важно да се мери и моят лекар на жк не я мери и в 27 седмица лекар по фетална морфология реши да ми я измери (с вагинален ехограф) , оказа се много скъсена и ме оставиха в болница... А аз се чувствах прекрасно тогава, не бих предложила, че ми има нещо.
Иначе по въпроса "не може ли да ти предизвикат раждане с този преглед?" -  не знам, една приятелка след такъв преглед каза, че контракциите са и станали много болезнени, та сигурно ако са по не внимателни, може и раждане да ти предизвикат.

quote author=Vasilka900 link=topic=1471716.msg45168581#msg45168581 date=1660419703]
Моя АГ нито веднъж пък не ми е премерил шийката. Сега в болницата пък никой не ме и погледна за разкритие. Нищо чудно да си ходя с някво и даже и да не знам. Предния път като лежах, на съседното легло имаше момиче в 33 седмица с болки и никой не я беше погледанл за разкритие, а се оказа че е с 4 см….
Теб защо те гледаха? Изоставането дали е предпоставка за такъв преглед?
[/quote]

# 179
Моят АГ гледа след 37 г.с за разкритие. Така случайно с каката установи,че съм с 5см и си ме прие, въпреки че болки нямах. Но бях с шийка 1см от 7ми месец без серклаж. Сега в тази седмица ще ми маха серклажа, аз съм в 37+1
 вече, предполагам и за разкритие ще ме гледа ... 3 пъти ме е гледал предния път, не знам защо но това беше отврат преглед 🥵🥵🥵🤮
Имайки предвид,че раждах с окситоцин и без упойка, нямам кофти спомен 😂, но това разкритие ме държии още. На мен адски ми се засили течението тези дни, тапа да пада не съм видяла, възможно ли е да я пропусна 😳

Общи условия

Активация на акаунт