СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 40 781
  • 784
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, как се чувствате?
На мен постоянно ми се почива и спи. Не ми се разхожда или пък щъка нагоре надолу. Това нормално ли е? Спя след обяд , спя и през ноща . Докато не можех сега си спя и гова е.

# 586
  • София
Контракциите при всяка и в различен етап ит бременността са различни. При мен е само втвърдяване на корема, понякога има и бракстън хикс- те са освен втвърдяване, получавам задух и затопляне, сякаш ме облива вълна. Но нищо не ме боли,просто е усещане. Не е силно и не си прекъсвам дейносттие,а и доста рядко ги имам. В 4 мес като постъпих за задържане бяха с болки и не беше ок, затова и ме приеха. Аз от утре оставам самп на по 1 хапче магнезий зА няколко дни, влизам в 36гс. И към сряда вече мисля съвсем да го спра- та ако нещо тръгне да съм макс близо до 37.
Напоследък имам зверско пищенв в ушите, не знам дали защото правя бякои отклонения в диетата за гестационния,тъй като лекарят ми каза, че за него няма причина да се ограничавам,но все пак за всеки случай да не прекалявам. Та си позволявам по някоя и друга сладка и картофи. Не знам, но пищенето ме влудява и сякаш ще ми гръмне главата.
Отделно изведнъж се оакза,че на децата всичко им е малко и съответно почнах да купувам някакви дрехи,ни за 1 излизане стигам макс до 2 магазина и то със зор...

# 587
  • Варна
Пенелопе, напълно нормално е. Ако имаш възможност да си спиш и почиваш - възползвай се. Grinning И аз съм така уморена постоянно, но малкия не ме оставя.

Kanari, не можеш ли да пазаруваш онлайн? Хич не бих си причинила обикаляне по магазини, ако не е наложително...

# 588
Аз контракции и двата пъти досега не съм имала. Никога не съм усетила нищо от това което се усеща при подготвителни. При раждането като гръм от ясно небе започнаха силни болки без никаква пауза. И скоро родих. Да видим сега как ще е.

Днес ми излязоха резултатите от кръвни изследвания. Глюкозата ми е 4.69. Това не е ли повечко според вас? Гледам че до 4.3 трябва да е.

# 589
По-скоро я водят горна граница такава кр. захар май. Аз от средата на бременността я държа горе-долу толкова. Даже веднъж излезе малко над 5 на гладно и след 48 часа без сладко и тесто и ме пратиха на ОГТТ за втори път, а пък то пак излезе в норма. Ако те притеснява, нека АГ-то се изкаже, може да пуснеш още един път само глюкоза, но след по-дълъг фастинг, примерно от 21-22ч.предната вечер.

# 590
Честно не мога да повярвам, че това ми е трето дете, а аз още не знам какво е чувството “контракция”. Снощи излизах “по женски” на вечеря и след няколко часа седнала на едно столче в ресторанта имах някаква странна болка като се прибрах и легнах. Продължи около половин минута, там където е белега от секциото, силна много, подобна на като при цикъл, но не съвсем. Та за това попитах.
За пазаренето, пазаря само онлайн. За три дена така напазарих за бебето и за мен всичко. От дивана. Дори и количката. Сега започвам да зареждам другите за сезона. Днес поръчах маратонки. Остават и дрехите. Ама трябва да видя какво има и от пролетта, щото си спомням, че на малкия му купих якета и дрехи края на сезона и някои почти не са обличани. Ама дали стават още…

# 591
И ние трябва да пазаруваме за големия, но може би с баща си ще ходят. Абсурд онлайн, висок и слаб е и задължително всичко се пробва. Вече е 104 см, а летни дрехи още носи 86…. Иначе май няма нищо от пролетта.

# 592
Ами, аз моите си ги знам какви размери носят в момента и поръчвам следващите. + като поръчвам от едни и същи сайтове, знам долу горе кое как върви като размери и така. Практика 😁 Ако нещо не е ОК, връщам. Във физически магазин стъпвам само като се разхождам в мола или инцидентно нещо, ако им трябва от днес за утре.

# 593
Мами, някоя от вас дали знае или е чувала дали фитнес ( в случая ) или някакво физическо натоварване може да пречи на бебето да се обърне главично?
И още един въпрос - да ми препоръчате гнездо за бебчо. Ще спи при нас на спалнята, но искам да е в гнездо:)

# 594
Дори в едни и същи магазини различните модели не винаги му стават. Винаги търсим максимално дълги за размера си модели, то е ясно, че ще му е късо, но поне да не е много късо. Другия вариант е да му е чувал всичко. Обувки поръчвам понякога, сега поръчах и връщах 2 пъти. 🤣
Не мисля, че пречи фитнеса. Аз до скоро изкарвах доста време на велоергометъра, а се обърна още в 7 месец.

# 595
  • Варна
На мен не ми пречи да поръчвам, пробвам и връщам. Grinning Редовно от ХМ и абаут ю връщам половината неща. Затова почнах практиката, ако имам нужда от 1 блуза да си поръчам 2-3, за да видя коя ще ми хареса и пасне и другите ги връщам. И за малкия практикувам така, защото и без това често ходя до Спиди и Еконт. Единствения минус е, че се харчат повече пари и после чакаш 2 седмици да ги възстановят, но на мен не ми пречи.
По магазините и аз обикалям, ако имам време за убиване в мола случайно, което се случва много рядко.

# 596
  • София
Не мога онлайн, ако не ги видя на живо, не мога да преценя размера, силно умалени са в магазиниъе,в които пазарувам, но не всички и не мога да си позволя постоянно да плащам куриерски услуги- много скъпо ми идва. А и в сайтовете се изнервям- всичко е адски разхвърляно. А за обувки дума да не става бяз тях- варират между 38 - 40 номер за децата и не винаги са им и удобни. Така че просто ще го карам по магазин на ден😆
Кръвната захар при мен е по други параметри, но примерно границата беше 7, а моята 7.38. Водя се гранична и според ендокринолога това не е диабет. Затова и започнах да си позволявам да ям по малко забранени неща.
А относно раждането- не знам защо ме обхваща подобно спокойствие и при двете ми бременнпсто,но адски вярвам и се надявам,че и про мен просто ще стане така- ще родя бързо и лесно. Не знам защо, просто го вярвам. Макар че с първите за 2 ч.разкритието ми беше 3 см и после ме резнаха, но самите контракции бяха задушаващи, но в никакъв случай мега болезнени( може би заради малкото разкритие).  Така че съм в едно много позитивно чакане. То септември си дойде...

# 597
Tess_D, направо се припознах в твоя изказ 😀 и нашия батко е висок и слаб, няма 4, а вече носи 110 размер, но къси панталонки това лято все още износва такива, които ги е носил на 2,6г ... Просто са му малко по-късички 💁 Тениските от началото на лятото вече са му почти къси. Ще видим сега девойката (сестричката) с какви манекенски размери ще се роди 😀

Някак си и на мен ми е спокойно за раждането. Беше ми доста притеснено до скоро, но колкото повече наближава, толкова по-спокойна се чувствам и дори го приемам като едно приключение. Интересно ми е как ще започне, цялата емоция... Ще видим. Едва влязох в 9ти месец и имам още най-малко 3 седмици.

# 598
От седмица насам и аз спя през деня, както и вечер. Боря се с ужасни киселини. Вече съм 36с2д и броя дните до секциото.. Попадна ми книгата на Олга Дукат - зачетох се и ми се стори много страшно нормалното раждане. Много повече от предстоящото трето цезарово. Там пише, че може да тръгнеш да раждаш и без да е паднала тапата. А ако падне може два дни, може седмица… И че организмът започва да се чисти преди това - в сми, че зачестяват ходенията до вц по голяма нужда. Не препоръчва вагинални прегледи с ехограф - съществувал макар и малък риск да се вкара инфекция…
Мисля да се хвърля във Велиград за последния ден на фестивала там. Колкото да видя любима група от тийн годините ми. ММ ми се скара, че не съм си взела чантата за родилното. Ако ми се наложи, последно тя ще ми трябва… Все ще има как да я донесе на другия ден. Само да сме добре, стискам си палци. Засилила съм се да раждам в Пловдив по принцип,  но дали ще стигна до там е друга тема.

# 599
Моята кака също е щъркел 12кг на 3г, носи клинове 86. Ако знаете някоя умалена марка в талията, но не прекалено къси, моля споделете.
И аз съм в очакване, даже нетърпение. Вечер се будя по 100 пъти, през деня си поспивам, нямам много енергия, пуснах я 3 дни на ясла, взех я със сопол 🥴🥴🥴.
Приключих с работата още началото на август,реших да мързелувам, обаче тази седмица приех един проект от скука,вече не знам какво да правя. Изчистено, подредено, ох скука минавам с моп през ден 😂
Та пак съм в работния джаз 🙏

Общи условия

Активация на акаунт