СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 40 794
  • 784
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, чували ли сте, че гаденето, стомашното неразположение и честото ходене по голяма нужда са предвестник на раждането? Днес следобед ми е супер гадно, гади ми се, имам болки горе в стомаха и ходих няколко пъти по голяма нужда..

При мен така се получи. Вечерта преди да родя имах постоянно позиви за ходене по голяма нужда. Някои дори бяха фалшиви. В болницата дори имах чувството, че постоянно ми се ходи. Толкова пъти ходих,  че изобщо дори не са ми правили клизма, общо взето нямаше нужда. Но това беше доста неприятно, че докато раждах всъщност имах чувството, че правя друго....
Но пък и тези дни ходя често, имам болки ниски в стомаха, но по никакъв начин не мисля, че ми тръгва раждане. Настроила съм се, че пак ще мина доста термин. Макар, че все се надявам да е края на септември.

# 571
Момичета, чували ли сте, че гаденето, стомашното неразположение и честото ходене по голяма нужда са предвестник на раждането? Днес следобед ми е супер гадно, гади ми се, имам болки горе в стомаха и ходих няколко пъти по голяма нужда..

Аз вчера бях така, изведнъж раздразнен корем. Днес сутринта пък точно под бюста ме боля корем.., беше ми гадно.Сега киселини...

# 572
Леле, ако някой мъж трябваше да роди, светът се свършва..

# 573
  • София
Днес слушах лекция за дишане по време на раждане и акушеркатя каза велика мисъл: Само една раждала жена може да разбере какво му е на един хремав мъж😄
Относно гаденето- по- скоро ми звучи на вирус. Иначе при някои го има това с ходенето по нужда, защото когато матката контрахира, притиска дебелото черво. Можеш и да успееш да ходиш до тоалетна, а моге и само да е фалшиво. Но тя притиска и без да е начало на раждане, особено, ако има и запек, така че няма как да е сигурен знак.

# 574
Celeste, честита рожба! Да ти е жива и здрава! 💐

# 575
И аз така баях преди раждането миналия път. Гадеше ми се, не ми се ядеше, разстройство.
Чела съм и за чести позиви за уриниране. Нищо не трябвало да пречи на пътя на бебето. За това и правили клизмата, да има повече място за преминаване.

# 576
Мацки, имам една молба! Моля ви да ми обясните какво точно изпитвате по време на контракция - къде, какво и как чувствате?

# 577
Ако съм права - усещам стягане, свиване и напрежение н а целия корем, става по-твърд и ми е дискомфортно.
Ако съм легнала - чисто визуално се вижда как си променя формата, още по-твърд се усеща, усеща се самото стягане и може би нещо като леко изтръпване.
Говоря за подготвителни контракции.
Някои жени пишат за опъване в долната част на корема, но при мен стягане и втвърдяване на  целия корем ( цялата матка).
Между другото чета за жени с контракции от по 15 секунди. Моите от месеци са по минимум 40 секунди всяка. 😐

# 578
Ако съм права - усещам стягане, свиване и напрежение н а целия корем, става по-твърд и ми е дискомфортно.
Ако съм легнала - чисто визуално се вижда как си променя формата, още по-твърд се усеща, усеща се самото стягане и може би нещо като леко изтръпване.
Говоря за подготвителни контракции.
Някои жени пишат за опъване в долната част на корема, но при мен стягане и втвърдяване на  целия корем ( цялата матка).
Между другото чета за жени с контракции от по 15 секунди. Моите от месеци са по минимум 40 секунди всяка. 😐

+ това , че като ме стегне дъх не мога да си поема, нито до разговарям с някой в този момент .

# 579
Честито бебе!

И аз миналата седмица започнах да имам болки в червата като при диария, без да е диария. Споделих с АГ и той каза че е от бебето, което притиска органите. Възможно е да ми се подготвя тялото. Имам 10тина дни до термин. Контракции засега нямам.

# 580
Еха, хубави новини! Flowers Four Leaf Clover
Lizi, много се радвам да чуя, че нещата вървят добре с бебоците! Нека бебка все така расте бързо и стискам палци скоро да сте в пълен състав у дома. Дано и на теб да ти е бързо възстановяването и намалее дискомфорта скоро Heart

Celeste, честита рожба! Нека расте здрава и безгрижна, и да бъде вашата малка гордост! Flowers Hibiscus Дано е минало добре раждането, чакаме да разкажеш как сте.

Мами, имам питанка - може ли да ми обясните как се записва при личен лекар, нужно ли е и лично да посетя и педиатър, който съм избрала. Каква точно е разликата, защото моята ЛЛ, при която съм цял живот, не помня да ме е пращала при педиатри, а само при други специалисти като гинеколог, офтамолог и такива. Объркана съм много. Днес уж го записах при ЛЛ, но всичко стана устно, даде ми номера си и каза да се обадя след изписването, а някак очаквах по-формално да е, записване на имената ми я в някоя система, я на лист в тетрадка. Не че имам време да обикалям, защото в понеделник постъпвам, но аз съм си виновна, защото не знаех, че преди раждането се прави... Та ще съм благодарна, ако можете да ми обясните кое как се случва.

# 581
Аз днес бях преглед и ми дадоха картона и пуснахме последните изследвания. Бебка върви напред  с 1 седмица и в 35 +5 дни е 2900 кг. Обаче водите са ми намалели още и тя като цяло ми обясни че до 1 - 2 седмици тряба да излезе сама, ако ли не ще трябва да ми индуцират раждането.

За контракциите те започват отгоре на долу лавиниобразно стягане на целият корем (матка) става буквално на камък. За да сте сигурни, че е контракция пипате  корема и ако на всякъде твърд това е контракция. Аз такива усещах в деня на раждането и на едната и другата.
Иначе съм имала и леки менструални болки или болки в кръста.

Celeste честито  бебе! Да сте живи и здрави!

# 582
minmin след като родиш се обаждаш на педиатъра, с когото си се уговорила да дойде на посещение и ще ти обясни после стъпките. Но за да се запише официално бебето трябва ЕГН-то му, което ще имаш, като си получиш акта за раждане.

# 583
Еха, хубави новини! Flowers Four Leaf Clover
Lizi, много се радвам да чуя, че нещата вървят добре с бебоците! Нека бебка все така расте бързо и стискам палци скоро да сте в пълен състав у дома. Дано и на теб да ти е бързо възстановяването и намалее дискомфорта скоро Heart

Celeste, честита рожба! Нека расте здрава и безгрижна, и да бъде вашата малка гордост! Flowers Hibiscus Дано е минало добре раждането, чакаме да разкажеш как сте.

Мами, имам питанка - може ли да ми обясните как се записва при личен лекар, нужно ли е и лично да посетя и педиатър, който съм избрала. Каква точно е разликата, защото моята ЛЛ, при която съм цял живот, не помня да ме е пращала при педиатри, а само при други специалисти като гинеколог, офтамолог и такива. Объркана съм много. Днес уж го записах при ЛЛ, но всичко стана устно, даде ми номера си и каза да се обадя след изписването, а някак очаквах по-формално да е, записване на имената ми я в някоя система, я на лист в тетрадка. Не че имам време да обикалям, защото в понеделник постъпвам, но аз съм си виновна, защото не знаех, че преди раждането се прави... Та ще съм благодарна, ако можете да ми обясните кое как се случва.

Minmin, точно така. В момента е достатъчно да се уговориш устно с педиатъра. Когато бебето се роди, му се обаждаш и когато ви изпишат - трябва да дойде у вас. Това ще му е първия преглед. Сега не те записват никъде.

# 584
  • Варна
Мацки, имам една молба! Моля ви да ми обясните какво точно изпитвате по време на контракция - къде, какво и как чувствате?

Femme, и аз така го усещам както са обяснили другите, но искам само да уточня, че с първата бременност не усещах подготвителни контракции до 9-тия месец или са били супер слаби и не съм обръщала внимание. Сега започнаха много по-рано или пък аз успявах да ти уловя, защото знам какво да очаквам. Grinning
Освен това, този вид контракции могат да се облекчат и отпуснат, ако станеш да се раздвижиш за разлика от истинските.

Общи условия

Активация на акаунт