Термин март 2023 ❤💙 - тема 2

• 42 700
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Аз често съм с 90 на 60,бяла като платно 😀
АГ каза 1 2 кафета,айряни и малко кола в кризистните ситуации.

Аз съм болнични и отпуски вече 2месеца и половина и предполагам,  че ще е така до края. Също работя с много клиенти,  а и по 11часови смени.  Последно като се пробвах да работя на втория ден се озовах в спешното с кръвоизлив и от тогава вече месец съм на легло.  Така,  че да,....  Не е приятно,  но е за предпочитане.  Сега е момента да си починем и да се подготвим за предтоящото забавление. Запълвам си времето с четене на книги. Понеже ми е първа бременност се опитвам малко по малко да се подготвя.  Гледам клипчета от рода на "първи грижи за бебето"  и разни подобни. Дори се замислям дали да не изкарам някой онлайн курс.
 Момичета,  как ви е кръвното.  Аз от няколко дни съм доста замаяна и реших да го проследя и се оказа малко нисичко -  110/80. Дали е проблем това?  В петък съм на преглед и ще попитам,  но до тогава какви мерки мога да взема?

# 151
  • Видин
Аз съм болнични и отпуски вече 2месеца и половина и предполагам,  че ще е така до края. Също работя с много клиенти,  а и по 11часови смени.  Последно като се пробвах да работя на втория ден се озовах в спешното с кръвоизлив и от тогава вече месец съм на легло.  Така,  че да,....  Не е приятно,  но е за предпочитане.  Сега е момента да си починем и да се подготвим за предтоящото забавление. Запълвам си времето с четене на книги. Понеже ми е първа бременност се опитвам малко по малко да се подготвя.  Гледам клипчета от рода на "първи грижи за бебето"  и разни подобни. Дори се замислям дали да не изкарам някой онлайн курс.
 Момичета,  как ви е кръвното.  Аз от няколко дни съм доста замаяна и реших да го проследя и се оказа малко нисичко -  110/80. Дали е проблем това?  В петък съм на преглед и ще попитам,  но до тогава какви мерки мога да взема?
Относно кръвното, не мисля че е притеснително ниско. Можеш да пиеш айрян, кафенце по 1 примерно. Аз пък попринцип съм с високо, но от както забременях поддържам 110/80 горе долу 😊

# 152
Винаги съм била като часовник 120/80 и сега малко да мръдне и го усещам много зле.  Пия по едно кафе сутрин,  но не смея повече.  До обяд явно ме държи и съм горе долу добре,  но после пада и е фолям купон.  Вчера се престраших да изпия 2-3 глътки кола,  но не смея да прекалявам с кофеина.  Все пак до вчера бях на инжекции за успокояване на матката,  а кофеина предизвиква контрахиране. Ще пробвам с айрян,  не се бях сетила. Благодаря!

# 153
Привет! Относно кръвното, е началото на бременността било нормално да е ниско, аз по принцип съм си със 110 на 70.
Момичета, само каква простотия направих, вчера вечерта гледахме филми до късно и не знам как ама забравих да пия аспирин и сега ставам сутринта и се сещам и докато усмисля ситуацията глътнах едно хапче... Ами сега, нали трябва вечер да се пие, и да го пия ли довечера, какво се ошашках не знам 🙄

# 154
Здравейте и от мен!
Тези от вас, които приемат Л-тироксин, бихте ли ми казали какви витамини пиете за бременността?
Всеки път забравям да си задам въпросите към лекарите, а днес не смея да звънна. Моите витамини съдържат йод 150 мг (когато АГ ги изписа, забравих да кажа, че пия Л-тироксин). Снощи четох много и навсякъде пише, че приемът на Л-тироксин и йод е противопоказно. Много съм притеснена, а вече месец пия тези витамини. Страх ме е това да не повлияе на бебето.

# 155
Аз в момента пия само омега 3 и фолиева киселина,вчера мислех да питам АГ ще трябва ли друго,но забравих,в петък съм на скрининг и ще попитам,ако имам възможност.

# 156
VSSh аз пия Л тироксин. Витамините, които пия са Фемибион 1. Лекарката не ми е казала да има проблем

# 157
Благодаря ви момичета!
Аз не издържах и звъннах на ендокринолога. Каза, че няма проблем, ако са до 150 мг йод. Моите са Пренатал денк. Каза да ги пия 7-8 часа след Л-тироксина, защото съдържали калций.

# 158
Аз скачам от майчинството в друго, така че нямам много опции😁 Но преди да забременея с Кая, работех в аптека и излезнах болмични почти веднага, много беше грипозно. ☺😁
Сега, ако ми е може би пак така ще направя, много гадости в тия аптеки😁

# 159
Здравейте, искам да ви споделя опита си от последните 2-3 дни, защото аз си изкарах акъла. Получих кафяво зацапване, което вечерта започна да има малки червени частици в себе си и като ходех до тоалетна се виждаше по-наситено. Изкарах си акъла, разбира се. На сутринта директно на лекар, докато стигна нямаше и следи от зацапването. Док беше много внимателна, прегледа ме обстойно и ми обясни, че всичко си е наред с човечето, както и с бременността. На този етап (10 г.с.) плодът се намира ниско в матката и покрива канала на шийката (поне при мен го покрива, но за този етап на бременността е нормално плацентата да е ниско). Поради този факт може да се получи леко зацапване. При мен беше свързано и с няколко часово пътуване, което също е възможно да провокира подобна реакция. Понеже съм с инвитро и на кръворазреждащи, просто ми спряха тях и се надявам до БХС да не си изкарвам акъла 🙏🏻😁

# 160
Smiley88,радвам се,че си добре. И аз бих се изстреляла в болницата. Аз за втори път има леко кафяво в рамките на две седмици,но точно в събота бях на преглед и АГ каза,че имам дискретно отлепяне по задна маточна стена и да не се притеснявам от кафяво зацапване. Добре ,че го каза човекът,като ме вижда такава паника и съм си на утрогестан, надявам се на другия преглед,което ще ми е ранен скрининг в петък вече да го няма и да спра и утрогестана.

# 161
Добро утро момичета, изчетох ви на един дъх тази сутрин 🥰 Страхотни новини от прегледите, до края все така да сме,
Как изкарахте уикенда? С какви дейности се занимавате, в смисъл - разходки или някакви такива, стига разбира се да позволява състоянието. Ние този уикенд само пръхтяхме от жегата на дивана, а така ми се искаше пак да отидем до морето мънииичко да се разходя, но просто не успяхме :/
Захарно петле, аз съм на навършени 40 😊
Mimsd - аз смятам да работя до седмия месец, стига да я докарам до там. Струва ми се, че ако си остана в къщи само ще се вторачвам в симптоми и ще се стряскам. Но аз съм хоумофис, и така или иначе не ходя никъде. Поне така си мисля сега ... след месец може да съм на друго мнение 😁
Mrvv, аз преди опитът свалих два килограма, и станах 86 ( а нямам и 1.60 във височина 🙈) , но след положителния тест покрай вирусът, който изкарах и ганедето с повръщане стигнах 80. За това ми се струва, че ми е щръкнал корема - някак си шишкавата ми гънка е мноооого по- издута.
***  Добавям, когото и колкото видя, ако пропусна пишете ми Blush ***
Daniella. - 16.08
Asalea - 17 август - час при акушерка за записване и разговор (за здравословно хранене и здравословното състояние) и  Xrisi.i - БХС
Захарно петле - 18.08 - преглед
lady25 - 19.08 i gergna.5 -  записване на женска консултация и  Irnata_87 - ранен скрининг
VSSh - 20.08
Mrvv - 22.08
Лора Монова - 23.08 и Алисе Османалиева -23.08 и pisi12 - биохимичен скрининг - 23.08
Лора Монова - БХС-24.08.22г в МЦ Фемина  i Mimsd - 24.08 пренатест
Lucie_ - 24.08
М. К. 638929 - 24.08 - преглед, 30.08 BHS
Mimsd - 26.08 -
plmnch - 30.08 БХС и Mimird - 30.08 БХС и Smiley88 - 30.08 БХС и Sunnypom - 30.08 БХС
Rgirl123 - 1.09 - скрининг
petya.kal - 08.09 - БХС и първа фетална
AlisV - 09.09 - БХС

# 162
Аз от ден-два усещам ужасна тежест. Мъжа ми каза, че започнало да ми личи. Аз честно казано не виждам, въпреки че дрехите една по една ми отесняват. Аз съм пълна иначе 84- 85 кг. С предишната ми бременност бях 100, като забременях и качих 20 кг, като до края нямах голям корем.
Иначе ме мъчи ужасно бяло течение. На моменти имам и сърбеж. Днес иначе пуснах в лаборатория Геника урина за изследване на Микоплазми, уреаплазми и хламидия. Май само парите си дадох, жената там каза, че ако имам цистит само щяло да покаже. С урина явно не е надеждно изследването. В събота ще говоря с моя АГ и дано ми пусне такова изследване и от влагалищен секрет, въпреки че най-вероятно ще е към лабораторията, с която той работи. Имам бяло течение от години и каквото и да ми изпишат, облекчението е за няколко дни. Микробиогиите нищо не показват и ме съмнява за някоя от тези гадинки. Дано греша все пак.
Иначе нямам търпение да видя малкото човече.
Вие как сте, момичета?

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 11:57 от VSSh

# 163
Аз в петък съм за всичко,и ранен скрининг и бхс и изследвания и направление ще му нося също,после ще ми е тъпо,че ще трябва да чакам дълго до следващия преглед,а сега ми даде само след 6 дни 😀, но не е имал друг подходящ час. Иначе при повечето вече чета,че няма гадене,при мен си продължава,не знам още колко ,надявам се не много. Днес съм точно 11 г.с.

Хубава седмица на всички и само хубави новини да имаме!🍀

# 164
И аз изпитвам тежест и на мен наистина започна да ми личи, също не съм една от най слабичките 155височина и 53кг. От началото съм качила 700гр.днес влизам е 11г.с. За бялото течение не знам какво да те посъветвам, със сигурност е неприятно ,дано намериш лек..  Момичета щях да ви питам на колко години сте , и от къде сте ? Аз скоро направих 23год. От Казанлък.

Аз от ден-два усещам ужасна тежест. Мъжа ми каза, че започнало да ми личи. Аз честно казано не виждам, въпреки че дрехите една по една ми отесняват. Аз съм пълна иначе 84- 85 кг. С предишната ми бременност бях 100, като забременях и качих 20 кг, като до края нямах голям корем.
Иначе ме мъчи ужасно бяло течение. На моменти имам и сърбеж. Днес иначе пуснах в лаборатория Геника урина за изследване на Микоплазми, уреаплазми и хламидия. Май само парите си дадох, жената там каза, че ако имам цистит само щяло да покаже. С урина явно не е надеждно изследването. В събота ще говоря с моя АГ и дано ми пусне такова изследване и от влагалищен секрет, въпреки че най-вероятно ще е към лабораторията, с която той работи. Имам бяло течение от години и каквото и да ми изпишат, облекчението е за няколко дни. Микробиогиите нищо не показват и ме съмнява за някоя от тези гадинки. Дано греша все пак.
Иначе нямам търпение да видя малкото човече.
Вие как сте, момичета?

Общи условия

Активация на акаунт