Термин март 2023 ❤💙 - тема 2

• 39 778
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Аз съм на 35 години, 3 бременност, имам една кака на 9 г и един бъдещ батко на 5г. Терминът по принцип трябваше да е 19 март, но бебето върви по-малко и ще се измести назад. Ще видим как ще го пресметнат на следващите прегледи.

Lucie_, благодаря, аз казах в работата, че съм бременна и ме пуснаха. Искаше ми се да изчакам още малко иначе. Ние не сме казали на никой иначе, нито на децата, нито на родата или приятелите.

Ние имаме едно планирано и почти платено пътуване до Канарските острови ноември месец, което не знам дали ще го бъде. Пет часа полет е това 🙈 С предишната бременност пътувах много, както с кола, така и със самолет, но тогава бях млада, а и тя беше прекрасна и много лека бременност.

# 631
Irnata_87 Дано не се наложи да чакам, защото така се случи, че съм сама на работа и няма кой да ме замества .. и без това с 300 зора излизам .. Иначе час и нещо е нищо .. при предишната дето ме следеше нямах чакане по-малко от 2 часа .. да не кажа че съм чакала и 3, ама тогава не ходех на работа, нямах други деца и ангажименти и ми беше все тая.

Lucie_ Благодаря! Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 11:20 от Danniella.

# 632
Аз съм от София, на 26 години, втора бременност, за съжаление първата приключи в 7 г.с...
В момента съм 13г.с+4. По календар терминът ми е за 05.03.23 г.
Миналия петък бях на БХС, от който резултатите са страхотни 🤗, знаем и пола почти със сигурност - очакваме момченце. 💙
Следващият ми преглед е чак за 20.09 - и аз като вас трудно свиквам с тези дълги периоди без преглед, но отначалото бяха всяка седмица, че понякога и по 2 пъти, поради проблеми от всякакво естество.
Успех на всички, прекрасни сте.

# 633
Здравейте! Мина ми феталната. Док каза, че всичко изглежда супер. Имаме си по 5 пръстчета на ръчичките и на крачетата. Даде предположение за момиче Heart  Сега си чакам резултатите от БХС до 3 работни дни.
 Аз съм на 36г., живея във Велико Търново. Първа бременност, но много дълго чакана. В 12.00гс., термин 16.03.2023.

# 634
Irnata_87 Дано не се наложи да чакам, защото така се случи, че съм сама на работа и няма кой да ме замества .. и без това с 300 зора излизам .. Иначе час и нещо е нищо .. при предишната дето ме следеше нямах чакане по-малко от 2 часа .. да не кажа че съм чакала и 3, ама тогава не ходех на работа, нямах други деца и ангажименти и ми беше все тая.

Lucie_ Благодаря! Simple Smile

Lady25 и Мирослава,радвам се много  за добрите новини!

Пожелавам ти да не се наложи да чакаш! Аз никога не съм чакала почти,но за него прочетох,че се чака. Та дотук може да се каже,че съм имала късмет. На 20-ти ще видим. Почвам да мисля,че само на мен дава преглед на 32 дни. 😀 Предишният се получи на шест дни, но само заради бхс,преди това бяха 22 дни. Сега не знам какво да очаквам,ще се опитам да помоля да ме вика на около три седмици...

# 635
Захарно петле, предполагам, че най-добрата препоръка е здравият разум - ако сьомгата е преминала термична обработка, не вярвам да е проблем. Надали има от къде да я извадят прясна, да я нарежат веднага и да я сложат в сушито (т.е. да не е сготвена). А и колко от млечните продукти са от мляко директно от кравата и в сиренето Wink една от малкото храни, които задържам е една супер фалшива пица полуфабрикат от Лидъл - с четири сирена, даже не гледам какво са, хапвам и се радвам , че стои в стомаха 😁
Asalea, стискам палци за отпуската. Знам, че всички бебчета тук са чакани/искани и пълен приоритет, но и ние сме хора - трябва да можем да презареждаме батериите 😊⛱️

Добро утро!

Ох, момичета - тема хранене! Тази бременност пълна немърливост от моя страна! Ям май само забранени продукти. Обожавам суши и много ми се яде. Да, но разбрах, че е забранено повреме на беененност. И най-вече сьомгата. 😕 А това ми е любимото суши. Също били забранени салами, пастет и топени сирена. Ми позволявам си ги… 🙁 Не знам просто тази моя лакомия, но ям често и пак съм гладна, направо корема ми е празен и ме боли ако не ям. 😳
Момичета, гърдите ме болят от самото начало и не мога да търпя сутиени. С голям бюст съм и всичко ме стяга. Нося спортни  сутиени, но и те ме дразнят. Вчера си купих сутиени за кърмачки и са ми много удобни. И с предните бременности ги носих, че и като спрях да кърмя си продължих. 😚
Желая ви щастлив месец септември! Само положителни новини, много спокойствие и благодат!

# 636
Момичета, нещо доста се обърках и нека да споделя..
Както знаете съм ин витро в Селена сме, та репродуктивния лекар ме прати на ЖК още в началото при някаква лекарка, която да ми дава каквото се полага по здравна каса и за болничен. Хубаво ама аз вече 3 пъти ходя и с лекар не се виждам, а само с някаква жена не знам технически сътрудник ли е каква е там... Мери ми кръвно, тегли ме, обиколка и това е... Нито преглеждат бебето, нито даже съм я виждала въпросната лекарка. Днес отидох да си взема болничен, такава беше уговорката и се надявах да говоря с някого, кога ще имам някакъв преглед, но имаше само жена на регистратурата, която ми даде болничен и разни направления за изследвания. Беше ми казала, че ми се полагат само 2 прегледа, при което аз направо онемях, ами ако не ме следи репродуктивния само с 2 през цялата бременност ли ще съм и тя да се измъкне ми вика ааа не не ти ще си продължиш да ходиш при него, е  добре че ми каза... Сега вече не знам имам ли право да я сменя, както и в момента съм болничен от там, това дали ще е проблем, и амбулаторната ми карта е там... Абе къде се намазах на тези не знам... Те даже не знаят дали съм бременна, преглед така и не ми е правен, а вече 3ти болничен взимам. Сега не знам те ли взимат микробиология и цитонамазка, репрото ли ще вземе... Много дълго стана, ама само към вас мога да се обърна, мъжа ми хич не ги разбира тези работи и само повтаря махай се, то хубаво ама как и дали може. Благодаря ви момичета

# 637
Да кажа и аз .. мина скрининга. Irnata, естествено точно днес доктора имаше спешно секцио и вместо в 14:00ч, влязох в 16:30. Както и да е, като изключим напрежението и притеснението заради работата, всичко е наред. Видяхме бебето, има си всички пръстчета, нухалната гънка е 0.9мм, бебето е 6.5см и ми каза да спирам Натаспина и че всичко ми е наред. Взеха ми кръв, микробиология и цитонамазка и сега си чакам резултатите. Каза, че предполагаемият пол е .. МОМЧЕ .. нещо, което не мога все още да си представя и да асимилирам Satisfied но каквата и да е, важното е, че всичко е наред и сега съм  още по-спокойна. Следващия ми преглед е на 03.10.

# 638
Да кажа и аз .. мина скрининга. Irnata, естествено точно днес доктора имаше спешно секцио и вместо в 14:00ч, влязох в 16:30. Както и да е, като изключим напрежението и притеснението заради работата, всичко е наред. Видяхме бебето, има си всички пръстчета, нухалната гънка е 0.9мм, бебето е 6.5см и ми каза да спирам Натаспина и че всичко ми е наред. Взеха ми кръв, микробиология и цитонамазка и сега си чакам резултатите. Каза, че предполагаемият пол е .. МОМЧЕ .. нещо, което не мога все още да си представя и да асимилирам Satisfied но каквата и да е, важното е, че всичко е наред и сега съм  още по-спокойна. Следващия ми преглед е на 03.10.

Ех,Ами прекалено много пациенти има. Ами ще имаш и от двата пола, супер. Аз съм с две момчета и много се надявам да му е вярно предположението. Ужас,пак месец и при теб. Аз ще го помоля да ме вика на около три седмици,даже мъжът ми ще дойде с мен хем да види бебето,хем да ми е кураж,но това е чак на 20-ти. За съжаление аз съм с тромбофилия и дори и като са ок кръвоотоци  не се спира терапията.

# 639
Здравейте, момичета!
Моят преглед мина. Лекарката добре разгледа мъничето, което беше доста спокойно. Всичко е наред засега. Пуснах и кръв за изследванията, които трябва да са готови следващата седмица. Записах си и час за проследяване. В голяма дилема бях към кого да се насоча, но се надявам следващата седмица на 09/09 и двете с лекарката да се харесаме.

Да се представя и аз - 38г. от София, първа бременност, 13 г.с., момиче, термин 09/03/2023.

Mrvv, мисля, че можеш да си смениш лекарката по ЗК, но май трябва да си вземеш ново направление от ЛЛ. Питай и репродуктивния ти лекар кога предстоят следващия преглед и изследвания.

Lady25, Мирослава Симеонова 725277, Danniella., радвам се за хубавите резултати!

# 640
И при мен всичко мина. Ще имаме момък. При мен нухалната гънка 1,7, малко се шашнах, но каза, че до 2,5 било добре. И моят следващ преглед е на 3.10. На мен ми взеха само кръв и мерки, за цитонамазка ми казаха след като родя.

# 641
И при мен всичко мина. Ще имаме момък. При мен нухалната гънка 1,7, малко се шашнах, но каза, че до 2,5 било добре. И моят следващ преглед е на 3.10. На мен ми взеха само кръв и мерки, за цитонамазка ми казаха след като родя.

Страхотни новини,моята беше сеха 1.3 или 1.4 и с малкия ми син пак толкова. В абсолютна норма си е,не се притеснявай! Добре дошла в отбора на мъжките мами,ако е сигурно. 😚😀

# 642
Mrvv, с предишната си бременност по ЗК също имах само два безплатни прегледа с ехограф. Останалите всички си плащах (тогава беше по 40 лв).

Момичета, нещо доста се обърках и нека да споделя..
Както знаете съм ин витро в Селена сме, та репродуктивния лекар ме прати на ЖК още в началото при някаква лекарка, която да ми дава каквото се полага по здравна каса и за болничен. Хубаво ама аз вече 3 пъти ходя и с лекар не се виждам, а само с някаква жена не знам технически сътрудник ли е каква е там... Мери ми кръвно, тегли ме, обиколка и това е... Нито преглеждат бебето, нито даже съм я виждала въпросната лекарка. Днес отидох да си взема болничен, такава беше уговорката и се надявах да говоря с някого, кога ще имам някакъв преглед, но имаше само жена на регистратурата, която ми даде болничен и разни направления за изследвания. Беше ми казала, че ми се полагат само 2 прегледа, при което аз направо онемях, ами ако не ме следи репродуктивния само с 2 през цялата бременност ли ще съм и тя да се измъкне ми вика ааа не не ти ще си продължиш да ходиш при него, е  добре че ми каза... Сега вече не знам имам ли право да я сменя, както и в момента съм болничен от там, това дали ще е проблем, и амбулаторната ми карта е там... Абе къде се намазах на тези не знам... Те даже не знаят дали съм бременна, преглед така и не ми е правен, а вече 3ти болничен взимам. Сега не знам те ли взимат микробиология и цитонамазка, репрото ли ще вземе... Много дълго стана, ама само към вас мога да се обърна, мъжа ми хич не ги разбира тези работи и само повтаря махай се, то хубаво ама как и дали може. Благодаря ви момичета

# 643
Има ли чужбински бъдещи майки тук?
Аз живея в Германия. Други момичета от там да има? 😌

# 644
Здравейте, аз съм от София на 25г. в 13 г.с. с термин 07.03.2023г. Моят БХС мина и всичко е наред, следващия преглед е на 19.09 и лекарката каза, че тогава със сигурност ще разберем пола (има съмнение за момче), винаги съм искала първото ми дете да е момченце, но като видя момиченце също много ми се иска… каквото такова 😀

Общи условия

Активация на акаунт