Спретват си предколедни купони малките Априлчета-бонбони

• 9 840
  • 325
  •   1
Отговори
# 285
Петя, Преси е на 4 хранения от около 1,5-2 месеца.

В 8 не му давам попара, а мляко.
В 12-месно пюре.
В 16-каша но днес ще купя кус-кус на Плазмон и ще му давам със сирене/извара един ден, другият каша
В 20ч-мляко

На тази схема наддава добре, не огладнява по-рано и си хапва и четирите пъти с апетит Grinning

# 286
  • София
Аз си спомням много добре и съм си записала и подчертала, че на училището за бременни ни казаха, че температура от зъбоникнене НЕ се вдига. Но май практиката показва обратното. вече не знам.....

Петя, може тази каша към 6:30 да му идва доста натоварващо и засищащо на стомахчето и затова да не иска да цока после. Може би ако намалиш количеството, за да огладнява после.

Уф, пак изпуснах предаването.

# 287
  • София
Защо да нямаше място оризовата каша? Според мен беше добра идея  Thinking

Иначе аз много симпатизирам на докторката, е верно сол, захар  Thinking, виж за млякото и месото незнам защо не може заедно. Да ви кажа, от както почнах да правя кашите на око вече нямам проблеми нито с гъстота, нито с количество. Вижте според различните марки колко съдържа една супена лъжица -
Blevit       - 8 с.л. - 35 гр   Sign Exclamation
Nestle      -5 с.л.  - 48 гр
Frisocrem -6,5 с.л. -45 гр
Milupa      -5с.л.  - 45 гр
Беби        - 4 с.л. - 35 гр    Sign Exclamation

Ние нямаме точни часове за хранене, сега когато сме си почти по цял ден вкъщи въобще не поглеждам часовника, даже 2 дена вече го храня щом покаже, че е гладен, без да смятам кога е ял последно, може да е било преди час, преди два, преди пет.

Питанки -

Скоро някой пита, но остана без отговор -

Знае ли някой къде има дядо Коледа  Mr. Green (как звучи само) за да снимаме бебчовците?

От замразяването на кърма имам много чашки, пробвах да ги стерилизирам в МВ - станаха чудни форми  Mr. Green неподходящи вече за нищо. Та се чудя дали да ги стерилизирам студено с Чико течността? Или пък много се втелясвам?  Thinking

# 288
Здравейте сладурани, влизам само да почерпя за 8-мия месец на Део

а относно яденето - ние си хапваме основно 5 пъти на ден
около 9 - кърмене или попара
около 12-13 - месно/зеленчуково пюре или супа
около 16 - плодово пюре или плодова каша
около 18:30-19 - кърмене
около 21 - баня, кърмене и сън
и нощем си възвърнахме кърменето - поне 2 пъти

# 289
Петя, може тази каша към 6:30 да му идва доста натоварващо и засищащо на стомахчето и затова да не иска да цока после. Може би ако намалиш количеството, за да огладнява после.

Много често той едвам изпива количеството. Казвам изпива защото е правя по рядка на 140-150мл. слагам около 4-5 чаени лъжички и е давам с биберон с ориентация на Авент. А понеже имам кърма му е правя с кърма, но вече ми писва да се изцеждам и както той почти не иска да цока- бързо, бързо ще ми спре. Но явно, като не ще повече да цока кърма, аз какво да се мъча просто не знам.

# 290
  • София
Честито на днешните месечковци и новоозъбени бебочета!  newsm68 newsm44 newsm68
Вчера изкарах над 4 часа с Емо в кенгуру и като се върнах в къщи бях като разглобена. Кръста вече здраво си ме боли. Като видях, че Данчето ще пуска Стаско в Продавалник се замислих да дам Емо под наем за няколко дни - колкото да си почине кръста ми. Сигурна съм, че никой няма да иска да купи моя шошко и затова се замислих за даване под наем  Joy
Снощи и моя Дзвер заспа към 20:00 колкото и да се опитвах да му попреча. Събуди се след час и до 23:30 се забавлявахме двамата, защото таткото ни се прибра мнооого уморен и заспа рано-рано.
Тази вечер пак ще опитам да го тормозя като заспи в 20:00 - 21:00 да не ми се събужда повече за игра. Снощи имах желание да пусна и Емо и баща му през терасата. Единят иска да си играе, мен всичко ме боли, а любимият сладко си спи и не чува като ревне дребния. А Емо спира да реве като някой го гушка или се търкаля с него и го забавлява. От няма и накъде се търкаляхме заедно, но татко бе изоставен да спи сам в другата стая - ама и аз съм лоша  Embarassed

# 291
Това за температурата и зъбите нямаше ли логично обяснение или на мен са ми са се объркали вече информациите - зъбоникненето влияе на имунитета и от там всички отстанали последствия.

Данче, аз незнам. Може би някъде по моловете или Цум ще се появят, но минала събота в Скай Сити-то нямаше.

ПетяП, и според мен вариантитре са два - не заместваш хранене и си имаш прилична лактация. Заместваш хранене и постепенно кърмата намалява и вървиш към две, после едно кърмене.  ИЗбираш си път и го следваш Wink

Аз забравих да споделя за мерките и теглилките ни от вчера, ама то не е за хвалене много - 9080 гр и 72 см. Доки каза да давам бульон преди обедното хапване, като подробно ми разясни системата за замразяване в торбичка за лед.

Раче, какво е това кенгуру като за вашия младеж? ние още на 8 килограма го писахме нашето  бракувано

# 292
  • София
Ами, незнма вече - всеки месец едно исъщо - запушен нос, хрипти, кашлица и накрая температура! Вече имам чувството, че става хронично! Уж го водих при добър доктор - хомеопат, но и той нещо в кръг се върти! не му стигала информацията - ами то малко бебе колко информация може да има! Май няма опит с бебета и ще го сменям!
Ние ядем горе-долу така:
5-6 часа - кърма
9 часа - попара, кус-кус или мляко с плазмонки
12-12,30 - пюре
понякое време зависи от заспиването - кърма
към 18 - 19 каша
20 - кърма
нощес - кърма, колкото се събуди!

За Дядо Коледа - всяко година има в Цум!

# 293
Петя, не съм съгласна за соковете, че са толкова полезни - тъкмо обратното, но това си е мое мнение. По-добре да е цял плод - по-хранително е  и не издува стомахчето, и не дразни толкова! Черепахчето добре ти е казала - прецени за себе си - какво искаш още кърмене или отбиване!

Янче, гоните ни по кг!!!  Wink Да я нацелуваш Симонката-Бонбонка! Heart Eyes

Дядо Коледа във фото-студията няма ли!? Thinking

# 294
Енви, да вземем да ви гоним и на умения викам. Ама не, дупарката при нас тежи Embarassed

# 295
Добро утро!
Честито на месечковците     bouquet

Вчера биха на Скарлет пневмококовата ваксина и тази сутрин  ревввв, цял час не можех да я успокоя....сега е ок,  пее , продухва ми ушите..

Когато бяхме в Бг изяждаше по цяло пюре и то с удоволствие, тук едвам изяжда половин, климат ли е какво ли и аз не знам..
Иначе яде месно или зел.пюре на обяд и плодово или каша след обед, но вчера докторката ми каза, че трябва да вкюча и закуска, та от днес почваме вече на три хранения.

енви, аз не давм супа още  Rolling Eyes

Весел  ден на всички  Hug

Последна редакция: чт, 14 дек 2006, 13:10 от R i n a

# 296
Ринка, каква закуска препоръчват по вашия край? Вие на АМ ли бяхте?  newsm78Иначе и ние сме като вашия режим на хранене.

musashy, супата като предястие ли я даваш или като основно? newsm78

Фурор, делото ви как мина - ако ти се разказва, де?

# 297
И аз кенгуру не ползвам мнооого отдавна, не мога да си представя 10 кила и половина в това чудо.
Раче, направо не знам ти как издържаш Rolling Eyes

енви, свърши ли работата или от привързаност към форума още не можеш да сколасаш да излезеш Mr. Green

# 298
  • София
Сега пък - 36,8!
Раче , я си признай какво си тренирала!

# 299
Е, това вече не е Т, аз дори до 37,5 не се притеснявам и не вземем мерки.

Общи условия

Активация на акаунт