Априлски мами 2022 - тема 2

• 23 980
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Имам Ergobaby 360 от една приятелка. Колкото пъти я сложа голямо пъшкане пада и грам не ѝ допада. Мислех дали не я  слагам грешно, гледахме клипчета и какво ли не, в крайна сметка май се отказах май, евентуално след отчетопеда ще видим за носенето с лицето напред.а

# 106
Подариха ни някаква раница с 4 позиции за носене на бебето според възрастта, еми не можем да се оправим с нея, а в слинга дори не съм го слагала още. Като му писне в количката татко му го носи на ръце и той доволен.
Столче за хранене поръчах онлайн на Peg Perego follow me и се наложи да го заменим, защото беше с ужасна мушамяна материя. Оказа се, че имат един и същи модел с 3 различни материи на седалката. Заменихме го за едноцветно със седалка от екокожа. Те пък са с едни ярки цветове, майкоу.
По препоръка на ортопеда решихме да минем на пелени-гащички. Взех едни за проба на Хъгис 3-ка, размерът който носи и на Памперс. Е няма такова протичане, на максимум 2 часа пропускат. Та се връщаме на Памперс хармони и спирам с експериментите.

# 107
И нашият матрак потъва лекичко и само от едната страна 😄Едната страна е с падащ борд на кошарата,свалих до половина,за да ми е по-удобно като я взема
Може би затова потъва на тази страна.

Утре ни предстои ваксина.Трябва ли да спра даването на пюрета? Или може да дам досега въведените, без да добавям нови неща?

# 108
  • Sofia
Преди ваксина не въвеждаш нова храна. Вече въведените можеш да си ги продължиш.

# 109
Благодаря, момичета.
То имало подложка за матрака, ама ние сме я сложили най-долу 🤦♀

Момичета, не ми позволява втори коментар затова се редактирам, моето бебче падна от леглото, въпреки че бях сложила възглавници и е доста високо. Къде в Пловдив да го водя на преглед за трансонтанелна ехография, мисля че това ми трябва

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 09:43 от waterviolet

# 110
Brin, успех в гимнастиките! 🥰

Да кажа за памперсите на Pine, тъй като съм взимала от повечето марки. Много са мекички, не са ароматизирани, тънки са, например на DM са доста дебели. Ако някой е използвал Libero като усещане са като техните. В нас имаме на pampers active baby, които са доста по-твърди. Единствено нямат индикаторна лента, но аз така или иначе не я следя. Бих поръчала отново. До сега никоя марка не е пропускала, надявам се и тези да не. Даже видях, че до края на август имат 10% на немалените с код poli10.

Само кърпичките няма да сменя, защото на pampers fresh clean, зелената опаковка са ми любоми, а и в аптеки Гален са на супер цена. 😀

Звуча като реклама, ама не ми плащат, нито ми дават безплатно памперси. 🥲😀

А защо ортопедите препоръчват памперс гащички? Нас ни вика след месец на преглед и ще питам, сма има време до тогава. На мен гащичките хич не са ми удобни за момента, обръщам по сто пъти бебето докато й ги сложа, а и като има ако това късане ме побърква, иначе ги свалям като нормални гащи.

Имам и още един въпрос, заслужават ли си памперсите за басейн/море? Чудя се дали ни трябват, някой с личен опит?

# 111
Фифи, деца под 2 или 3 беше по принцип задължително трябва да са с памперс за плуване на басейн. За морето както прецените. Ние слагахме на баткото. Малката още не сме я къпали нито в басейни, нито на море

# 112
  • Sofia
Момичета, не ми позволява втори коментар затова се редактирам, моето бебче падна от леглото, въпреки че бях сложила възглавници и е доста високо. Къде в Пловдив да го водя на преглед за трансонтанелна ехография, мисля че това ми трябва
waterviolet, следи го за повръщане и дали не се успива много.
Ако не намерите трансфонтанелна, мисля че и един обикновен преглед на първо време ще свърши работа - зеници, следене и т.н.
Стискам палци да му мине бързичко.

# 113
Водна виолета, моята скоро падна от шезлонга. Удари си главата на две места. Баткото имаше пръст в тая работа. Звънях на педиатъра тогава. Каза да следя за необичайно поведение - нервност, сънливост. Също да следя за повръщане. Каза ми, че при добро общо състояние няма нужда да я водя по лекари. Така и направих.

# 114
Аз питах рехабилитаторката дали има разлика между обикновени пелени и гащи и тя каза че няма никаква разлика🤷🏻♀ Запасили сме с доста памперс гащи та ще си ги изразходим, от всички памперси най-ни допаднаха Pampers Active Baby, много са тънки.
Пробвах доста мокри кърпи и най-добри за мен са на Huggies 99% вода.

# 115
Фифи, ортопедът каза, че лепките на памперсите трябвало да се слагат успоредно на ингвиналните гънки, но тъй като масово се слагали хоризонтално препоръча гащички, защото там нямало как да се сбърка. Еми хубаво, ама тези гащички като се свалят как точно да ги сгъна и опаковам за изхвърляне като нямат лепки?
И да ви питам вашите деца драскат ли се по главите? Не мога да разбера моя от обривите ли го сърби или просто си се драпа по главата, но постоянно се драска и все още по тази причина спи с ръкавици.

# 116
Ясно, разбрах, и аз си глагам хоризонтално.😀 При нас гащичките много й се отбелязваха на корема, въпреки, че ги разтягах, а тя не е едро бебе, 6500 е към момента.

Иначе гащичките имат една лепенка и с нея, ама не става хубав пакет, както на обикновените памперси.

Моята скоро не се е драскала.

# 117
Прегледа го педиатър, каза че на този етап бебчетата кости трудно могат да си счупят и да, обясниха за симптомите, то и аз ги знам и точно това ме притесни че изглеждаше успан след това, в час в който обикновено не спи. Но лекарката каза, че ако се е стреснал някой път пак така успани стават. Иначе при нея си ревеше, смееше се и каза почти сигурно че нищо му няма. И цицина няма, та явно не е успял да падне на главата.

Сутринта, докато се разсъня, явно съм заспала по-дълбоко за 2-3 минути и той прекосил цялото легло, бутнал възглавници и одеяла, дето бях направила преграда и изведнъж се събуждам от силен удар и рев. Как не припаднах. Той от известно време успява да лази в леглото, като се избутва с крачета и гърди като гъсеница. Моите спокойни дни свършиха. Ще се мъчим сега да спи в кошарата. Вече и в шезлонга и в количката го връзвам, че е станал като пумпал 🥹

# 118
Воднавиолета, съжалявам за инцидента. Дано всичко е наред. Все ме  естрах и мен от това. Имашс някакво проучване колко бебета падат през първите месеци от живота си. Беше страшно висок %  Едва ли не всяко второ, трето бебе пада Sad нещо такова бях чела..
Моята си чеше носа ноннстоп, а няма сополи. Някой идея какво може да е ?
Моята все още не се е обърнала. Бяхме вчера на кинезетерапевт, той каза, че до 7 месец се изчаквало и че не вижда проблем при малката, просто още не успява.

# 119
  • Sofia
Гети, и аз знам, че обръщането е чак към/след 5-ти месец. Като споменах на рехабилиратора, че моята вече се обръща  от гръб по корем, той каза, че била подранила. А за обръщането от корем по гръб имало още време.

Общи условия

Активация на акаунт